Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şu ön çıkışlar sizde çalışıyomu bende takınca ne kulaklık nede mik. çalışıyo anlamadım gitti bi arkadaşımız tarif etti ama ne yaptıysam olmadı bi yardımcı olun...
  • @w3hw3t_:

Kasanın önündeki kulaklık+mik. girişlerinin çalışması için evvela bu girişlerin bağlantısı fişinin anakarta takılı olması lazım. Kasanın içini açın, girişlerin fişini tespit edin 8'li giriş olması lazım(AC97/HD Audio Front panel yazabilir üzerinde). Anakartın PCI slot'larının sağında HDAudio Front girişi var, işte oraya takılı olduğundan emin olun. Buraya takılıysa dediğim gibi Realtek yönetici programındaki o üçlü seçeneki kapatıp, açın, deneyin. Hat Çıkışı veya kulaklık'ın seçilmesi olması lazım. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkertezcan

@w3hw3t_:

Kasanın önündeki kulaklık+mik. girişlerinin çalışması için evvela bu girişlerin bağlantısı fişinin anakarta takılı olması lazım. Kasanın içini açın, girişlerin fişini tespit edin 8'li giriş olması lazım(AC97/HD Audio Front panel yazabilir üzerinde). Anakartın PCI slot'larının sağında HDAudio Front girişi var, işte oraya takılı olduğundan emin olun. Buraya takılıysa dediğim gibi Realtek yönetici programındaki o üçlü seçeneki kapatıp, açın, deneyin. Hat Çıkışı veya kulaklık'ın seçilmesi olması lazım. Kolay gelsin.

fişine hiç bakmadım onaları bi kontrol ediyim inş.bcerebilirim saol yardımın için

• kücük ve sesiz bir güc kaynagi varmi kullanan benimki patlamisda 500w civari
  • high power 500W gayet sessiz. hatta ilk takıp çalıştırdıgımda bilgisayarı, açılmadı zannettim ben. o kadar sessiz yani:) 180 tl civarlarında. ayrıca aktif pfs. var. patlama riski neredeyse yok, %85 verimli ve güvenilirligi çok üst düzey, bir çok firma tarafından (amd) ödüllü bir psu. alacak arkdaşlara şiddetle tavsiye ederim.
  • @w3hw3t
    aklıma gelmişken söylüyeyim, eğer cihazının arkasında bağlı bulunan bir hoparlör yoksa ön ses bağlantıları çlaışmıyor...
    Bende öyleydi.
  • Bios'u F8a'ya güncelledim açılış ile ilgili pek bir fark göremedim yine aynı gibi. Selamlar.
  • fat formatında ise olur tabiki kural fat formatında olması
  • quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

Ben bu anakarta bayılıyorum.
    Hele hele biosuna bayılıyorum.

hd3200 ekran kartı default olarak 400 veya 500 hızında geliyor
    bu hızı 700 veya 800 lere çıkarttığınızda ekran kartı biraz ısınıyor ancak
    yeterli soğutmayı sağlayabilirseniz ekran kartından harika sonuçlar elde edilebiliyor.

Bi saniye ya, nasıl 700 800e çıkartıyorsun bende 500 olarak geldi 510 bile yapmaya korkuyorum :S. Yeterli soğutma tam olarak açıklayabilirmisin?o/b vga'ın sıcaklığını göremiyorum ki hafiften yükseltiyim.700-800'e çıkarıp ne kadar süre oyun oynuyorsun ?
  • Arkadaşlar ben hala şu ön çıkışlardan ses alamıyorum ilkertezcan arkadaşımızın tarif ettigini yapmaya çalıştım ama pek anlamadıgım için beceremedim şöle tarif edeyim kasayı açtım baglantı kablosunu buldum direk olarak kablo arka ses çıkışların hemen arkasında bi girişe baglı baglı olan girişin arkasındanda kablolar çıkıyo ve AC97 diye bi uca baglı ve bu uç boşta anladıgım kadarıyla boşta yani takılmamışmı oluyo ama onu takacak bi yer bulamadım saolsun benim pc yi toplayanda kördügüm yapmış açamadım yoksa direk ilk söledigim girişteki ni bunlamı degiştiriyim bi yardımcı olun msn den görüşme yapamıyorum bunun yüzünden sorun arkadaki mic girişindede mic çalışmıyo kulaklıkta bi sorun yok arkada
  • realtekin saatin yanında ki programını açıp mikrofonu açtınmı sorun düzelmesi lazım.ön panele taktığın halde ses alamıyorsan gene realtek programında audio I/O kısmında analogun yanındaki ayar tuşuna basıp ilk kutucuğu işaretlersen ön panelden ses alabilirsin (xp içindir,vistayı hatırlamıyorum biraz daha karışıktı.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ka aN

realtekin saatin yanında ki programını açıp mikrofonu açtınmı sorun düzelmesi lazım.ön panele taktığın halde ses alamıyorsan gene realtek programında audio I/O kısmında analogun yanındaki ayar tuşuna basıp ilk kutucuğu işaretlersen ön panelden ses alabilirsin (xp içindir,vistayı hatırlamıyorum biraz daha karışıktı.)

Dediklerinin hepsini defalarca yaptım ama sonuç yine aynı degişien bişi yok ses alamıyorum aldıgım yerede şimdi kasayı kucaklayıp götürmeyede eriniyorum açıkcası bi halledemedim şu işi
  • @w3hw3t:

Kasanın içini açıp AC97 bağlantı kablosunun anakarta takılı değil mi? Anakartın fotoğrafına şu bakın,
    http://www.gigabyte.com.tr/images/products/motherboard_productimage_ga-ma78gm-s2h_big.jpg

bandolün üstündeki giriş kasanın ön planel ses&kulaklık girişi oluyor. Bir ayağı (iğnesi) yoktur, endişelenmeyin. Takılıysa mesele donanım bazlı görünmüyor. O zaman sürücü ve Windows ayarlarında demektir. Realtek HD Audio'nun son sürümünü indirin:

http://www.free-codecs.com/Realtek_HD_Audio_Codecs_download.htm

KaaN'ın da dediği gibi Realtek programından AudioI/O->Analog da yuvarlak simgeyi tıklatıp, ilk seçeneği kapatın/açın. Sistemimize kavuştuğumuz ilk anda biz de ses alamamış, kasamızın arızalı olduğunu sanmıştık. Denemeye yanılmayla çözebilirsiniz. İnşallah halledersiniz.

• quote:

@w3hw3t:

Kasanın içini açıp AC97 bağlantı kablosunun anakarta takılı değil mi? Anakartın fotoğrafına şu bakın,
    http://www.gigabyte.com.tr/images/products/motherboard_productimage_ga-ma78gm-s2h_big.jpg

bandolün üstündeki giriş kasanın ön planel ses&kulaklık girişi oluyor. Bir ayağı (iğnesi) yoktur, endişelenmeyin. Takılıysa mesele donanım bazlı görünmüyor. O zaman sürücü ve Windows ayarlarında demektir. Realtek HD Audio'nun son sürümünü indirin:

KaaN'ın da dediği gibi Realtek programından AudioI/O->Analog da yuvarlak simgeyi tıklatıp, ilk seçeneği kapatın/açın. Sistemimize kavuştuğumuz ilk anda biz de ses alamamış, kasamızın arızalı olduğunu sanmıştık. Denemeye yanılmayla çözebilirsiniz. İnşallah halledersiniz.

saol krdeşim bi indirip deneyeyim inş. düzelir bi sorum olacak forumdada farketmişsinizdir şu HB nin sattıgı 23"acer full hd monitorünü aldım ama daha elime ulaşmadı yarın ulaşacak inş. şimdi bu monitörü anakartın üstündeki onboard ekran kartına takacam görüntüde bi düşüklük olurmu yoksa yeni bi ekran kartı almama gerek varmı bi monitor için şu aralar dar bogazdayken bide onun masrafına girmeyim

• quote:

Orjinalden alıntı: w3hw3t_

quote:

@w3hw3t:

saol krdeşim bi indirip deneyeyim inş. düzelir bi sorum olacak forumdada farketmişsinizdir şu HB nin sattıgı 23"acer full hd monitorünü aldım ama daha elime ulaşmadı yarın ulaşacak inş. şimdi bu monitörü anakartın üstündeki onboard ekran kartına takacam görüntüde bi düşüklük olurmu yoksa yeni bi ekran kartı almama gerek varmı bi monitor için şu aralar dar bogazdayken bide onun masrafına girmeyim

edit:ilkertezcan kardeş verdigin link den güncel sürümünü indirdim ve sorun halloldu saolasın kardeş eline saglık

• @w3hw3t:

Ses meselesinin hallolduğuna sevindim. Yeni sürümlerin böyle faydalı oluyor. Anakartın, AMD780 yongası (chipset) entegre ekran özelliğiyle 23" monitörü kaldıracağını sanıyorum. Malum, Blu-Ray'lı yüksek çözünürlüklü filmler izlenebildiğine göre Windows kullanımında kaldırır. Fakat oyunlarda yüksek çözünürlük performans düşüşü getirir. Eğer oyun tiryakisiyseniz ekstra RadeonHD3450 satın alarak entegre ekran kartıyla birleştirerek yani "Crossfire" yaparak performansı attırabilirsiniz. RadeonHD3450 şu an 60TL'ymiş... Gidipde fahiş fiyata son model ekran kartı satın almaktan çok kârlı, isabetli yatırım olacağını düşünüyorum. Tabii bu konunun ustalarına danışmayı ihmâl etmeyin. Tecrübeleri ışık tutacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal.error

high power 500W gayet sessiz. hatta ilk takıp çalıştırdıgımda bilgisayarı, açılmadı zannettim ben. o kadar sessiz yani:) 180 tl civarlarında. ayrıca aktif pfs. var. patlama riski neredeyse yok, %85 verimli ve güvenilirligi çok üst düzey, bir çok firma tarafından (amd) ödüllü bir psu. alacak arkdaşlara şiddetle tavsiye ederim.

dostum tessekürler cevabin icin ama bu psu benim kasaya büyük geliyor.kücük psu lazim bana bulamiyorum hicbiryerde.
  • quote:

@w3hw3t:

Ses meselesinin hallolduğuna sevindim. Yeni sürümlerin böyle faydalı oluyor. Anakartın, AMD780 yongası (chipset) entegre ekran özelliğiyle 23" monitörü kaldıracağını sanıyorum. Malum, Blu-Ray'lı yüksek çözünürlüklü filmler izlenebildiğine göre Windows kullanımında kaldırır. Fakat oyunlarda yüksek çözünürlük performans düşüşü getirir. Eğer oyun tiryakisiyseniz ekstra RadeonHD3450 satın alarak entegre ekran kartıyla birleştirerek yani "Crossfire" yaparak performansı attırabilirsiniz. RadeonHD3450 şu an 60TL'ymiş... Gidipde fahiş fiyata son model ekran kartı satın almaktan çok kârlı, isabetli yatırım olacağını düşünüyorum. Tabii bu konunun ustalarına danışmayı ihmâl etmeyin. Tecrübeleri ışık tutacaktır.

çok saol ilker kardeşim yardımların için bu arada monitörüm geldi oyunlarda pek bir sorun yaratmadı ama illaki ben ekran kartı istiyorum diyor.
    bu arada lcd yönünden tecrübem olmadıgı için ve karşılaştırma fırsatım olmadıgı için birşey sorcam bu gelen monitörüm mat ekran hep parlak ekran almak istiyordum nasip bunaymış
    acaba parlak_mat ekran arasında hangisi daha akıcı ve güzel görüntü veriyo

• Merhaba arkadaşlar cok güzel ya herkes birbirinin sorunuyla ilgileniyor. bütün sayfaları okudum. Anakartı almaya kadar verdim ama bu anakarta en iyi işlemci sizce amd x2 7750 black mi yoksa 5200+ 2.7 mi olur. Diger sorun ise anakartın hd 3200 ekran kartı ile cross fire yapabilcegim 100-150 ytl arasında en iyi ekran kartlarını yazabilir misin. ve son olarakda böyle bir bilgisayarı kaldırabilecek en uygun bi kasa ve power gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden cok cok tşk ederim.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.