Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dervis2007

tesekkurler cevabiniz icin
    peki biosa nasil gircem biosa giremedim.
    biostan yapacam demi o ayari?

hayır, biosla alaksı yok. ide sürücülerin üzerinde. jumper'lar vardır. birisi slave'de öbürü master'da olacak şekilde tak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal.error

quote:

Orjinalden alıntı: dervis2007

tesekkurler cevabiniz icin
    peki biosa nasil gircem biosa giremedim.
    biostan yapacam demi o ayari?

hayır, biosla alaksı yok. ide sürücülerin üzerinde. jumper'lar vardır. birisi slave'de öbürü master'da olacak şekilde tak.

tesekkurler halletdim
  • Amd'nin kendi sitesinde mevcut olan işlemci programlarını çekin bence.Gerisinde gigabyte cdsindeki i-cool falan fistanı kurmayın.
  • quote:

paduwan o program hikaye. bende denedim. sen hiç bir işlem yapmayacaksın ki işe yarasın. bir arkadaş amd nin cpu programı var. işleme göre performansı ayarlıyor demişti ama. ben çok ugraştım. öyle bir yazılımı bulmak için ulaşamadım.

http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html

bu sayfada mevcut AMD Power Monitor Version 1.2.3
  • bunlar athlon x2 için ama "kaan". phenom x3 için link verebilirmisin rica etsem. tesekkurler
  • quote:

bunlar athlon x2 için ama "kaan". phenom x3 için link verebilirmisin rica etsem. tesekkurler

http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_15259,00.html

Aynı sayfa sanırım.phenom için ayrı versiyon yok açıklamasında zaten ikisinide destekleyen versiyon aynı yazıyor.
  • alttan ikinciyi kuruyorum doğrumudur kaan?
  • quote:

alttan ikinciyi kuruyorum doğrumudur kaan?

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Processor_Driver_1320053.zip
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Power_Monitor_123.zip

Bu ikisini kurcaksın ikisinide indir ilk önce ilk linktekini kur sonra diğerini

• indirdim çaklştı ama. ne yapmam gerekiyor onu çözemedim kaan?
  • bunlarida indiriyorum tessekürler Ka an bilgilendirme icin
  • Hatırladığım kadarıyla saatin yanına amd power bi icon atıyor ordan xp de ev pc si sunum pcsi gibi seçenekler vardı.cpu-z yide açın seçimlerinizde işte işemci hızını düşürüp yada max hızına alıyorsunuz.ben bunu eski amd anakartımda kullanıyordum.çok sesli çalışıyordu işlemci fanım film müzik ve nette iken işlemciyi düşürüyordum fanda daha sessiz çalışıyordu oyun oynıcakken max hıza alıyordum gibi gibi..xp de ki hali pek oturmuş değil.vistada daha düzgün menuye sahipti..
  • bu anakartın ne sıkıntısı var anlayamadım,durup dururken kafasına göre çat diye kapanıyo sistem,fişi çekilmiş gibi,power ı 480 tagan ,başka psu la da denedim durum aynı ,sinir etti serseri !
  • Hepimize hayırlı kullanmak nasip olsun bende yaklaşık 1.5 aydır bu anakartı kullanmaktayım.
    Anlıyamadığım ve çözemediğim 1-2 şey var şimdi.Ram'lerim 1066 OCZ FATALITY versiyon
    F6 Bios sürümünü update ettiğim zaman bios menüsünde UNGANGED ve GANGED olarak kendim manuel değiştiriyordum
    ram'lerin çalışma sistemini fakat en son çıkan F7 bios u yükledikten sonra az önce söylediğim menü yok oldu sizce sebebi nedir ve bunu nasıl
    düzeltiriz ayrıca uzun zamandır sistemde büyük kararsızlık lar var.En az 200 defa format atmışımdır :) sistem kendi kendine resetliyebiliyor ve
    geneldede mavi ekran çıkıp restart etmek zorunda kalıyorum.Ayrıca sistemde kilitlenmeler genelde oluyor olduğu zaman reset attığımda bilgisayar hellstar71
    arkadaşımızın sorunu gibi sistem çat diye kapanıyor ve uzun bir süre açılmıyor sizce bu sebepler neden kaynaklanır ??? Ram'ler olabilir diye Memtes programıyla
    test ettim fakat error olarak birşey göremedim yaklaşık 1.5 saat sürdü test sanırım kendi otomatik bitmiyor diyerek kendim kapattım belkide test'in kendi bitmemesi
    de ram de bir sorun olduğunu teşkil ediyor olabilir.Ben hep ram'den şüphelendim ama tam manasıyla çözüm getiremedim....

Yardımcı olursanız çok sevinirim...Şimdiden herkese çok teşekkürler...Anakart'ım Rev.1.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperalperler -- 26 Ocak 2009; 4:33:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alperalperler

Hepimize hayırlı kullanmak nasip olsun bende yaklaşık 1.5 aydır bu anakartı kullanmaktayım.
    Anlıyamadığım ve çözemediğim 1-2 şey var şimdi.Ram'lerim 1066 OCZ FATALITY versiyon
    F6 Bios sürümünü update ettiğim zaman bios menüsünde UNGANGED ve GANGED olarak kendim manuel değiştiriyordum
    ram'lerin çalışma sistemini fakat en son çıkan F7 bios u yükledikten sonra az önce söylediğim menü yok oldu sizce sebebi nedir ve bunu nasıl
    düzeltiriz ayrıca uzun zamandır sistemde büyük kararsızlık lar var.En az 200 defa format atmışımdır :) sistem kendi kendine resetliyebiliyor ve
    geneldede mavi ekran çıkıp restart etmek zorunda kalıyorum.Ayrıca sistemde kilitlenmeler genelde oluyor olduğu zaman reset attığımda bilgisayar hellstar71
    arkadaşımızın sorunu gibi sistem çat diye kapanıyor ve uzun bir süre açılmıyor sizce bu sebepler neden kaynaklanır ??? Ram'ler olabilir diye Memtes programıyla
    test ettim fakat error olarak birşey göremedim yaklaşık 1.5 saat sürdü test sanırım kendi otomatik bitmiyor diyerek kendim kapattım belkide test'in kendi bitmemesi
    de ram de bir sorun olduğunu teşkil ediyor olabilir.Ben hep ram'den şüphelendim ama tam manasıyla çözüm getiremedim....

Yardımcı olursanız çok sevinirim...Şimdiden herkese çok teşekkürler...Anakart'ım Rev.1.1

aynı versiyon bendeki de,tüm sürücüler güncel ,soğutması önde arkada 12cm fan ,anlayamadım nedir sıkıntısı,ruh hastası herhalde,yeni chipsettir,testlerde güzel değer alıyor diye aldım ,yoksa 690g chipsetli biostar alırdım foxcon alırdım kullanırdım,netcafesi olan arkadaşlar 690g kullanıyo gece gündüz,benim evimde gözüm gibi baktığım makine hasta ediyor,2x2 veritech ddr2-800 taktım,onları çıkardım 2x2 adata ddr2-800 taktım,onboard hd 3200 den mi dedim,saphire hd 3870 gddr4 aldım yok da yok ,gigabyte böle bi konuyu nasıl atlıyor anlamıyorum,q6600 makinelerimde de giga p965 ds3 kullanıyorum en ufak sorun yok,ne lanet çipsetmiş bu 780g !

• Evet yukardaki sorunumuza yokmu bir yardımcı olabilicek arkadaş veya fikir paylaşıcak ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hellstar71

quote:

Orjinalden alıntı: alperalperler

Hepimize hayırlı kullanmak nasip olsun bende yaklaşık 1.5 aydır bu anakartı kullanmaktayım.

aynı versiyon bendeki de,tüm sürücüler güncel ,soğutması önde arkada 12cm fan ,anlayamadım nedir sıkıntısı,ruh hastası herhalde,yeni chipsettir,testlerde güzel değer alıyor diye aldım ,yoksa 690g chipsetli biostar alırdım foxcon alırdım kullanırdım,netcafesi olan arkadaşlar 690g kullanıyo gece gündüz,benim evimde gözüm gibi baktığım makine hasta ediyor,2x2 veritech ddr2-800 taktım,onları çıkardım 2x2 adata ddr2-800 taktım,onboard hd 3200 den mi dedim,saphire hd 3870 gddr4 aldım yok da yok ,gigabyte böle bi konuyu nasıl atlıyor anlamıyorum,q6600 makinelerimde de giga p965 ds3 kullanıyorum en ufak sorun yok,ne lanet çipsetmiş bu 780g !

Sen hiç 1GB lık düz bir ram'le denedinmi sistemi hellstar ben öyle çalışıcağını zannediyorum ram lerden kaynaklanabilir diyorum ama bilemiyorum eğer imkanın varsa bi dene
    istersen....

• 3aya yakın bir süredir kullanıyorum maşallah deyiniz tek bir sorun yaşamadım.2 adet 800 mhz kingston takılı (gigabyte m-61ps3 anakartımdan kalma) asus 350w psu (vento a9 kasa)çoğu kez gece film izlerken uyuya kalırım ve sabah gözlerimi açtığımda hala film tekrar özelliği açıksa başa sarıp oynar durur halde görürüm.Bence ramleri tek tek test edin o/b ekran kartını kullanın pci kart mevcutsa onlarıda çıkarın,bakalım sonuç ne olacak.
  • Ben de bu ana kartı 8 aydır HTPC olarak kullanıyorum arkadaşın dediği gibi bazen sabaha kadar disk aktarması yapıyorum windowsta sakatlık yoksa kesinlikle bir takılma olmuyor, Asus 250w TS-630 micro atx yatay kasa , SS HD2 uydu kartı, Gigabyte FM+analog +DVB-T hibrit TV kartı, Imon kumanda, Lianli fan controller, 2 x 500GB HDD, DVD RW sürücü, 4800+ cpu, onboard ekran kartı ve ram olarak 800 lük 2x1GB kingstonlar var.

quote:

Orjinalden alıntı: Ka aN

3aya yakın bir süredir kullanıyorum maşallah deyiniz tek bir sorun yaşamadım.2 adet 800 mhz kingston takılı (gigabyte m-61ps3 anakartımdan kalma) asus 350w psu (vento a9 kasa)çoğu kez gece film izlerken uyuya kalırım ve sabah gözlerimi açtığımda hala film tekrar özelliği açıksa başa sarıp oynar durur halde görürüm.Bence ramleri tek tek test edin o/b ekran kartını kullanın pci kart mevcutsa onlarıda çıkarın,bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 27 Ocak 2009; 11:11:31 >

• Bende 2gb ram var fakat biri cl4(hyperx) biri cl5 bunlar ayri olunca cakisma oluyormus bende birsey olmuyor ama yinede bunlara nasil bir ayar yapmam gerek biosdan bilen varmi.2g ram daha almayi düsünüyorum cünkü onlarida cl5 olarak alirim diyorum gerci bu cl5 cl4 ne farki var anlamadim

not: .45 ACP sagolsun cözdüm sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 27 Ocak 2009; 22:15:27 >

• kapanmanın nedeni "cold boot" arkadaşlar. teknik olarak çözümü imkansız bi problem. servis kartınızı değiştiriyor. bende göndermek üzereyim
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.