Şimdi Ara

GIGABYTE nVidia 9600 GSO 512 MB DDR3 256 BİT +++++GTA 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 9600 GSO yu 1 haftadır kullanmaktayım bundan önce Biostar 8800 GT yi kullanıyordum.
    Bu konuyu açmamdaki amaç birçok arkadaşın bu iki kart arasında kalmasıdır.
    +++++ Bu kartın bir eski modeli daha var tip olarak çok benziyor onunla karıştırmayın.
    GTA 4 ü orta ayarlarda rahatlıkla oynatabiliyor.

Kartlar Özellik olarak çok yakınlar fakat
    Biostar 8800 GT ye Göre GIGABYTE 9600 GSO nun artıları var.

1- Fansız (gürültüsüz) olduğu halde 8800 GT den az ısınması
    2- Katı Kapasitörden üretilmesi
    3- Bazı hız değerlerinin 8800 GT ye göre yüksek olması

GIGABYTE 9600 GSO KDV dahil 115 TL

Kartın değerleri aşağıdadır

GIGABYTE nVidia 9600 GSO 512 MB DDR3 256 BİT  +++++GTA 4

GIGABYTE nVidia 9600 GSO 512 MB DDR3 256 BİT  +++++GTA 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagri_DH -- 25 Ağustos 2009; 10:25:16 >

• öncelikle hayırlı olsun. tam yük altındayken max kaç dereceyi görüyor 9600gso
  • Kartın hayırlı olsun.

quote:

Bazı hız değerlerinin 8800 GT ye göre yüksek olması

Hangi hız değerlerini kastediyorsun? 9600 GSO 512'nin, birimlerin belli bir kısmının kullanılması gibi bir sorun yaşanması sonucu saat hızının avantaj yaratması durumu olmadıkça (ki bir iki eski teorik test haricinde böyle bir soruna rastlamadım ben onlarca testimde), çok daha geri bir kart olduğu açıktır. Kabaca gösterirsek:

/>

G94, bu tabloda görünmeyen çeşitli optimizeler de barındıran bir çekirdektir (bellek iletişimi konusunda); ama bu şekilde anlatmamıza engel değil.

Sanırım fark ortadadır.

Düz 8800 GT, bellek bant genişliği çok öne çıktığında düz 8800 GTS G80 (ilk nesil 96sp) gibi başarım veren bir kart (eh bu kartın da başarımı belli. 9600 GT ayarı [tabii dediğimiz durumlarda biraz önüne geçebilecektir 9600'ün.] çoğu zaman). Öne çıkmadığındaysa, oyunlarda %30 - %40 gibi farklar attığı görülebilir örneğin GTS G80'e.
    Yani 9600 GSO 512'nin render çıktı - bellek bant genişliği özellikleri etkilemesin hemen, diğer özellikleri çok zayıf çünkü.

Elbette, 8800 GT ile 9600 GSO 512 arasında fark olmayan durumlar olabilir. İşlemci sınırı mesela. 9600 GSO 512 kullanırken işlemci sınırına takılıyorsanız 8800 GT size hiçbir şey kazandırmaz. Hatta düşüşler bile olabilir.
    Ya da 9600 GSO 512 varken sınır olmaz ama 8800 GT varken sınır olur. Bu durumda, sınırın oranına göre, 8800 GT yeterince güçlü değilmiş gibi görünebilir.

• Öncelikle Teşekkür ederim arkadaşlar daha iyisi sizin olsun.

Kendi gösterdiğin tablodada var mesela Shader hızı yüksek ve
    Doku hızı onda 600 iken 9600 GSO da 650

gerçi dediğim gibi bu hızlar 9600 gso ya çok fazla +artı sağlamıyor
    sadece alacak olan arkadaşlara bu kart daha yeni olduğu için
    ve küçükte olsa avantajları olduğu için önerdim.

Birde her ne olursa olsun bu ayrıntılı özellikleri bir kenara bırakırsak
    Ben oynadığım oyuna bakarım 9600 GSO ile GTA 4 ü 8800 GT den daha rahat oynuyorum.
    Belki de dediğin gibidir 9600 GSO işlemci sınırına takılmadığı için rahat oynatıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cagri_DH

Öncelikle Teşekkür ederim arkadaşlar daha iyisi sizin olsun.

Kendi gösterdiğin tablodada var mesela Shader hızı yüksek ve
    Doku hızı onda 600 iken 9600 GSO da 650

gerçi dediğim gibi bu hızlar 9600 gso ya çok fazla +artı sağlamıyor
    sadece alacak olan arkadaşlara bu kart daha yeni olduğu için
    ve küçükte olsa avantajları olduğu için önerdim.

Birde her ne olursa olsun bu ayrıntılı özellikleri bir kenara bırakırsak
    Ben oynadığım oyuna bakarım 9600 GSO ile GTA 4 ü 8800 GT den daha rahat oynuyorum.
    Belki de dediğin gibidir 9600 GSO işlemci sınırına takılmadığı için rahat oynatıyordur.

Dostum eğer saat hızlarına bakarak kart karşılaştırıyorsan -yanlış anlama- öğrenmen/görmen gereken çok şey var. Emin ol.

Bir de GTA4, ekran kartı test etmek için iyi bir oyun değildir. Çünkü oyun ekran kartından çok işlemciye bakıyor. Şöyle söyleyeyim; aynı sistem üzerinde 9600gt ile gtx295 arasında %30 kadar performans farkı var.

Diğer yandan 9600gso ile 8800gt'den daha rahat oynuyorum diyorsanız, bunda psikolojik bir sebep ararım. O da kartın isminden kaynaklanıyor sanırım. (GeForce9 iyidir GeForce8'den gibi...)

Buarada kartın hayırlı olsun.

• teşekkürler. Psikolojik olayına bittim

Birde ben saat hızına bakarak ooooo hooooww bu kart çok iyi hepiniz bundan alın demedim yaw

ilk yazdığım yazıdada belirttiğim gibi bu kartın az ısınması ve fiyat avantajı 8800 gt sanıyorum su aralar 150 falan
  • Saat hızı tek başına anlamlı değil.

Mesela doku demişsin. Doku gücü 8800 GT teorik 33696 MTexel/s iken, 9600 GSO 512'de 15600'dür.
    Çünkü 650 MHz çalışıyor dediğin, 24 adet doku birimi oluyor. 8800 GT'de ise 600 ama 56 adet 600 :)

Tabloyu bunun için koydum ya zaten.
    Birimlerin bir kısmının kullanılması tarzı sorunlar oyunlarda olmadığına göre, yüksek saat hızının bir anlamı yok

Fiyatı, ihtiyaçlarınızı 9600 GSO 512 karşılıyorsa avantaj olabilir. Yoksa 8800 GT'ye verilecek bahsettiğin miktarda para elbette değecektir, arada büyük başarım farkı olduğundan.
    Ha tabii onun da yerine 4830 alabilirsin, ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Ağustos 2009; 11:53:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.