Diğer denediğiniz bilgisayarında anakartı Asus muydu? X570-TUF'ta benzeri bir sorun yaşamıştım, Asus marka anakartı olmayan bir PC'de denemeniz mümkün mü Ekran kartını? |
Gigabyte RTX 3080 Tİ Bazen Görüntü Veriyor Bazen Vermiyor Yardım Edin! (2. sayfa)
-
-
Bu tür sorunlar genelde şu sebeplerden oluyor.
- Anakart pcie soketindeki arızadan
- Ekran kartı güç bağlantı kablosu veya soketinden
- Psu dan veya kullandığın soketinden
Eğerki bunlardan birinden şüphe ediyorsanız bir kaç test yapmanız gerekiyor. Ekran kartınızı stress testine koyduğunuzda eğerki kısa sürede pc resetleme yapmıyorsa veya ekran kararması ekran kartında sorun olmadığını gösterir. Bu durumda anakartın soket girişinde problem olduğunu gösterir. Bu sorundan da emin olmak için arkadaşınızda ekran kartını test etmeniz gerekiyor.
-
Şöyle ben başka bilgisayara takıp denedim ekran kartını sorun hala aynı. Yinede diğer parçalarda şüphe aramalımıyım. Sonuçta farklı anakart farklı psu ile denemiş oldum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sorun ekran kartıdır. Başka bir şey yapmana gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 8 Şubat 2022; 16:31:49 > -
kolay gelsin.
eğer henüz herhangi bir iade işlemi yapmadıysanız, bir de şuna göz atabilir misiniz:
tom's hardware forumQuestion - Gigabyte RTX 3080 Ti Gaming OC crashes to black screen and max fan RPM ?https://forums.tomshardware.com/threads/gigabyte-rtx-3080-ti-gaming-oc-crashes-to-black-screen-and-max-fan-rpm.3723909/ -
bir de buna:
nvıdıaTopic: (1/2) AORUS MASTER 3080 - B on NVIDIA #GeForce Forumshttps://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/414449/12-aorus-master-3080-black-screen-fans-100-game- -
geçmiş olsun..
BF 2042 yi bende yükledim o lanet gerizekalı oyunu bedava deneme haftasıydı.
sistemim ryzen 5 1600 16gb ram asus gtx 1660 süper
oyunu ilk açtığımda tanıtım kısmı vardı biraz oynadım hemen multiye geçeyim dedim oyundan çıkıp multiye girdim loading ekranında oyun dondu sonra siyah ekran girdi hoop masaüstüne attı directx hatası verdi.
daha sonra tekrar açmak isteyince ekran gidip gelmelere başladı oyun bildiğin bozuk. neyse ben yusuf yusuf hemen sildim oyunu. zaten zar zor 3k ya almışım 1660 süper i şimdi olmuş 10k bozulsa bittim ben.
daha sonra arada modern warfare 2019 oynuyordum multi ana oyunda bazen crash yemeye başladım 3d acceleration çökmesi diye bir şeyler almaya başladım yani kısaca hiç olmayan şeyler olmaya başladı. iyice canım sıkıldı.
en son format attım hemen her şeyi tertemiz kurdum şimdi hiçbir sorunum kalmadı sorunsuz çalışıyor. artık oyunların da PC bozabileceğini zarar verebileceğini anlamış oldum.
bozuk oyunları oynamamak lazım.
-
genel olarak görebildiğim kadarı ile 3080/90 kartlar aşırı derecede güç çekecek şekilde ayarlanmışlar.
size paylaştığım linklerde sıklıkla şikayetçiler bundan bahsetmişler.
-
Attığınız sayfaları hala inceliyorum. Kendim yapabileceğim şeylere bakıyorum. Güç kaynağımda iyi neden oldu bilmiyorum. Bir tek ekran kartı bios güncellemedim onuda görüntü yakalamadan APU dan görüntü alırken güncelleme şansım var mı bilmiyorum. Ama ekran kartı bios güncellemesindende korkuyorum açıkçası.
-
Hayır diğer denediğim bilgisayarın anakartı gigabyte z390 ultra
-
bios güncelleme en son çözüm olsun, dokunmayı istememekte haklısınız.
ben daha ziyade güç sorunu olarak gördüm. nvidia forumdaki bir cevap içindeki linkte, kartların yeni revizyonunun 3 yuva ile geldiği makalesi var. ocak 2021 tarihli makale.
bu sorun yeni bir sorun değil gibi görünüyor, yaklaşık 1 seneyi aşkın süredir var sanırım.
bu kadar insan şikayet ettiğine göre, kartınızda veya sisteminizde bir sorun yok, sorun kartın fazla güç çekmeye çalışıyor olması anladığım kadarı ile.
oynanan oyunlar değişik, sistemler değişik, siyah ekran alma süreleri değişik, ama ortak nokta olarak ekran kartları hep gigabyte ve 3080/90 serisi cevaplarda.
-
Güç olayı mantıklı gibi ama 3 aydır nasıl kullanabiliyordum o zaman onu anlayamadım.
-
haklısınız.
mantıklı açıklama, kartın kullandığınız yazılım/oyun vb. tarafından o süre zarfı içerisinde aşırı zorlanmamış olması olabilir mi?
belki...
-
Sadece not düşmek için yazıyorum, eğer New World denilen oyunu oynadıysanız oradan hasar görmüş olabilir gpu, onun dışında her şeyi denemişsiniz zaten, geçmiş olsun
-
Açıkçası Battlefield 2042 yi Beta sürecinden bu yana oynuyorum. Son zamanlar twitchde yayın vermeye çalışıyordum. Ama bu şekildede yani yayın + oyun şeklindede neredeyse 1 aydır kullanıyordum
-
Yok o oyunu oynamadım
-
Şuan Gigabyte ile son görüşmemde benden kartla garanti kapsamında ilgilenmek için Amerikada bir adres istiyor. Amerikada tanıdığım yok. Sanırım kargo işleri ile uğraşmak istemiyorlar.
-
Aynı karttan bende var. 3080 Ti Aorus Extreme Su soğutma olanı. Şuana kadar bir sıkıntı çıkmadı ama senin sorun overclock ile alakalı olabilir. Max frekans düşür derim, o da çözmez ise ekran kartı pert demektir, değişmesi lazım.
-
Ekran kartına overclock yapmadım hiç. Sadece ramlerin xmp profili açıktı bir de asus anakartın bios özelliğinde verdiği hazır AI yapay zeka overclock aktif etmiştim denemek için o da zaten işlemci overcluğu diye biliyorum. Ama o bundan 1 ay önceydi 2 gün sonra kapatmıştım gerek yok diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof1281 -- 8 Şubat 2022; 18:54:58 > -
Bu arada yaklaşık 1 hafta önce Şu nvidianın yeni özelliği Resizable barı aktif etmiştim biostan ama şimdi bu olaydan sonra biosu sıfırladım güncelledim. Sorun bundan olsa düzelirdi diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X