Arkadaşlar kartı newegg. com üzerinden aldım. 2 buçuk aydır kullanıyorum. En son Battlefield 2042 oynarken görüntü gitti, sesler arkada devam ediyordu bilgisayar fanları hızlandı kulağı rahatsız edecek şekilde. Sonra bilgisayarı resetlemek zorunda kaldım ve bilgisayar açılmıyordu. Bir kaç defa denememe rağmen bilgisayarı açamadım prizden çektim vs. olmadı. Sonra bir arkadaş ekran kartı güç bağlantılarını tek tek bağlayıp bilgisayarı aç dedi bilgisayar açılacakmı bakalım dedi. Denedim sağ sokete taktım power tuşuna bastım bilgisayar açıldı sol soket takılı değil. Sonra Sağ sokettden çıkardım sol sokete taktım bu şekildeyken bilgisayar başlamadı. İkisi takılıyken zaten başlamıyordu. Her neyse sorun başka parçadamı anlamak için başka bir bilgisayara taktım ilk takışta çalıştı enerji geldi ama görüntü yok biraz öyle bekledim. Sonra reset attım görüntüde geldi. bir kaç kere resetledim görüntü her defasında geldi. Dedim sanırım düzeldi. Çıkardım ana bilgisayarıma tekrar taktım. enerji yine geldi bundan sonra enerji gelmeye hep devam etti. Ancak artık sorun bilgisayarı başlattığımda bazen görüntü geliyor bir sonraki başlatmamda görüntü gelmiyor, bazende bir kaç defa 7-8 kere resetlememde görüntü geliyordu. Sorun şuan bu şekilde kaldı. Diğer bilgisayarımda yine denedim sorun bu şekilde kalmaya devam etti enerji var görüntü arada bir geliyor. Görüntü geldiğindede bilgisayarı kapatana kadar hiçbir sorun yok. En kral oyunu oynasamda sıkıntı yaratmıyor. Ama bilgisayarı kapatıp sonra açmak istediğimde sorun bahsettiğim gibi devam ediyor. Yaptıklarım; - Statik elektrik birikmiş olabilir dediler, internetten statik elektrik boşaltma yöntemi denedim. işte, bilgisayarı kapatın kabloları çekin bu şekildeyken power tuşuna basılı tutun falan denedim sorun düzelmedi - DDR5 kullanıyorum Anakart üzerinden görüntü alıp bilgisayara format attım son windows 11 i yükledim. sorun düzelmedi. - DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım eski sağlam sürücülerden birini kurdum. Sorun düzelmedi - Başka bilgisayarda denedim dedim zaten sorun düzelmedi Nvidia ile iletişime geçtim son sürücünüzden sonra böyle böyle oldu diye zaten sürücünüz battlefield 2042 de sorunluydu flash çakması gibi şeyler oluyordu diye ( bu sorun sadece BF 2042 de oluyordu bu driverda ) konuştum driver donanım bozmaz falan dedi. Bende öyle düşünüyorum bozmaz ama ya bozarsa kafasına girdim. Sallamadı beni satıcıya yönlendirdi. Newegg ile görüşmedim daha çünkü kartı amerikaya yolla falan diyecekler büyük ihtimalle. Çünkü aynısını Gigabyte dedi aldığın yere gönder diye. O işler ile de uğraşmak ayrı bir sıkıntı daha önce yurt dışınada garanti için bir şey yollamadım. Şuan son olarak Gigabyte Türkiye ile görüşüp halletmeye çalışacağım. Yine olmadı mecbur kartı Yurt dışına göndermeyi deneyeceğim. Bundan önce önerisi olan varsa yazarsa sevinirim biliyorsunuz kart ülkemizde 35 bin TL ye kadar ulaştı. Artık bir daha alamam. Ben kart ülkemizde 25 bin TL iken 5 bin TL daha vermemek için Newegg den almış olan bir arkadaştan almıştım ilk kutuyu ben açtım. Ama şuan dilim yandı şuan olsa o 5 bin TL yide verirdim açıkçası. Dolar kuru yükselmeden önce son hamlemi yapmıştım. Kart beni yolda bıraktı gibi. Neyse durum böyle yardımlarınızı bekliyorum. Genel Sistemim; Anakart: Asus Z690-F İşlemci: i7 12700k Ram: Kingston ddr5 4800 mhz Power Supply: Asus ROG-STRIX 1000 Watt Asus ROG Strix LC 240 RGB İşlemci Sıvı Soğutma Ekran Kartı: Aorus RTX 3080 Tİ Gamıng OC Kasa: Rog Helios < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof1281 -- 6 Şubat 2022; 18:34:48 > |
Bildirim