Şimdi Ara

Gigabyte rtx3070 Dram debug led hatası ''YARDIM''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ofiste render için topladığımız sistemimizde kullandığımız GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit kartımız render da uzun süre kalınca anakart da Dram debug led ışığı yanıyor , kasa çalışmaya devam etmesine rağmen görüntü tamamen gidiyor ve reset atmadan düzelmiyor sorun ne olabilir acaba ?

anakart gigabyte b550 aorus pro ac

cpu: ryzen 5800x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefaMseven -- 22 Nisan 2021; 14:17:35 >

• Render i ekran karti ile yapiyorsaniz !! Termal padler degiscek sanirim, servise mi gider siz mi degistirirsiniz bilemem lakin siz degistirirseniz garantisi gidebilir.

Gigabyte bu kartlara termalpad yerine sakiz firmasi ile anlasmis, sakiz yapistirmislar üzerine (ironi ama gercek)

görüntü gitmesini böyle yorumladim ama ramler stabil degilse belki o da yapabilir, ramlerde bir sorun var mi? Islemci de oc var mi? Pbo herhangi birsey acik mi? Su ana kadar hangi testleri yaptiniz? Sicakliklar nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 22 Nisan 2021; 14:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun ram gibi duruyor.

xmp acıkmı ?

xmp acıksa voltajı 1.4 gibi bir değer verip tekrar deneyın.

genelde bu sıkıntı ramlerı duzgun overclock yapamadıgımda basıma gelıyordu.

• Yüksek ihtimal sistem belleğinde sorun vardır, hız düşürmeyi veya timing değiştirmeyi yada voltajını arttırmayı fln deneyebilirsin eğer düzelmiyorsa muhtemelen bellek arızalı olabilir, 1 den fazla bellek modülü varsa tek tek deneyip hangisinde sorun var anlayabilirsinde ama kit olrk aldıysan zaten kit olrk değişim yada iadeye yollayacaksın.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Evet hocam gpu render alıyoruz lumion ile , fotoğraf alırken sorun yok ama animasyona geçince kaput oluyor alet , sıcaklıklar anormal degil ramler le de ilgili olabilir sanırım. Geil marka ramler var 3600mhz de xmp açık kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefaMseven -- 25 Nisan 2021; 23:18:14 >
  • sefaMseven kullanıcısına yanıt

Yok tamam benim ilk aklima gelen sorun bu, ekrankartindan mütevellit... Ramler ile alakasi yok. Garantiye gönderin diyecegim lakin kartin üzerine yatarlar diye korkuyorum. Thermalpad degisecek. Kaputt olur ileride tabi... Vram ler isiniyor, kart kendini korumaya aliyor büyük ihtimalle... Foto modunda neden sorun olmuyor? Zaten saniye/dakika da bitiyor, animasyonuna göre saatler sürdügü olur...

Merak ettim, ram in bir xmp ini kapatip dener misin? Standard hizla, bakalin ayni hatayi alacakmisin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

bugün deneme şansım oldu gece render'da kaldı ofise geldim hala çalışıyordu sanırım ramlerden kaynaklı

linkte ki ram'i kullanıyorum

https://www.sinerji.gen.tr/geil-32gb-2x16-orion-rgb-3600mhz-cl18-ddr4-ram-gaosr432gb3600c18bdc-p-38275

Aynen sizin ki ramden kaynakliymis, her ne kadar ryzen uyumlu desede ramlerin icin, xmp de bir sorunu varmis. Bizim basimiza da gelmisti gpu render yaparken blackscreen (siyah ekran) ama o ekrankarti padlerini ve macunu degistirince düzelmisti. Sizin ki farkli bir durummus. Gecmis olsun :) ramler icin ya manuel elle ideal degerleri verip kullanirsiniz yahut degistirebilirsiniz, bios update te bir cözüm olabilir, ama olmayada bilir, bios update tavsiyesi veremiyorum, belki de günceldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 29 Nisan 2021; 13:47:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Aynen sizin ki ramden kaynakliymis, her ne kadar ryzen uyumlu desede ramlerin icin, xmp de bir sorunu varmis. Bizim basimiza da gelmisti gpu render yaparken blackscreen (siyah ekran) ama o ekrankarti padlerini ve macunu degistirince düzelmisti. Sizin ki farkli bir durummus. Gecmis olsun :) ramler icin ya manuel elle ideal degerleri verip kullanirsiniz yahut degistirebilirsiniz, bios update te bir cözüm olabilir, ama olmayada bilir, bios update tavsiyesi veremiyorum, belki de günceldir.

vakit ayırdığınız için teşekkürler hocam. 23 nisanda yeni bir sürüm gelmiş onu yükleyip xmp açtım bakalım ne olur sonuç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.