Şimdi Ara

GİGABYTE X58 EXTREME ANAKART COLD BOOT SORUNU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya 64 bit f7 bios bulamadım bilen varsa yardımcı olabilirimi?
  • biosda 1 çeşittir. internetten bios apdate programını indir otomatik update yapsın.
  • gigabyte ex58 ud5 kullanıyorum aynı sorunu malesef bende yaşadım
    ilk başta baya kötü olmuştu sonra pc tamamen iflas etti vatana götürdüm ramlerden dediler dandik 2gb corsair ramleri 6 hafta bekledim bu sürede en acı olay i7 sistem yatarken p4 sistem kullanıyordum
    herneyse ramler geldi bizzat vatandakilere taktırdım sonrada bu sorunu bir daha yaşamadım Allah bi daha beni bununla uğraştırmaz inşallah çünkü benim kartımı verip de farkı neyse ödeyip rampage 2 almama izin vermezler diye düşünüyorum bide servise verince 1.5 ay beklemek çok kötü
  • geçmiş olsun. bu sayfayı printerdan çıktı al vatana git. yardımcı olurlar. benim problemimi Allah razı olsun çözdüler. başkasıda aynı problemle gelmiş benden sonra
    şimdide siz.
  • Gıgabyte böyle yaptıkça kredisini düşürüyor resmen. Bu gidişle bende ASUS alacağım.Forumda gördüğüm kadarıyla herkez GIGABYTE anakartlarından bir hayli şikayetçi.
  • master evilin dediği farklı ram uyumu anakart için onemli testlerden yararlanarak ram seçmeye dikkat edin bence bu olanlar yanlızca gıgabytla alakalı degil birsuru anakart markası var öne çıkan markalar asus gıgabyte msı bunların dısındakiler goze batmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: *absolut*

master evilin dediği farklı ram uyumu anakart için onemli testlerden yararlanarak ram seçmeye dikkat edin bence bu olanlar yanlızca gıgabytla alakalı degil birsuru anakart markası var öne çıkan markalar asus gıgabyte msı bunların dısındakiler goze batmıyor

• quote:

master evilin dediği farklı ram uyumu anakart için onemli testlerden yararlanarak ram seçmeye dikkat edin bence bu olanlar yanlızca gıgabytla alakalı degil birsuru anakart markası var öne çıkan markalar asus gıgabyte msı bunların dısındakiler goze batmıyor

Bende sırf bu ram uyumu yüzünden patriot ve corsair arasında çok kalmıştım..Sonra Patriot'ta karar kıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 21 Eylül 2009; 1:35:35 >
  • kartım x58-ud4p aynı sorun bende de var sanırım birçok gigabyte kartta bu sorun var ancak kullanıcıların çoğu uzun süre kasanın fişini çekili bırakıp sonra takmadıkları için onlarda da varmı farkına varmıyorlar bence
  • Bazı arkadaşlar sorununu dile getirmemiş markayı yerden yere vurmuş ben evde imzamdaki sistemi kullanıyorum ofistede ud5p anakart, 6 gb corsair dominator ram en ufak bir açılmama vs. ile sorunlarla karşılaşmadım.Benim asus anakart ile yaşadıklarımı anlatam sitede asus masus kalmaz neyse.Sen arkadaşım bence anakartı çıkart bi boy abdesti aldır.Belki gece rüya falan görmüştür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enola

kartım x58-ud4p aynı sorun bende de var sanırım birçok gigabyte kartta bu sorun var ancak kullanıcıların çoğu uzun süre kasanın fişini çekili bırakıp sonra takmadıkları için onlarda da varmı farkına varmıyorlar bence

X58 - UD4P kullanıyorum aynı sorun bende de var... Bios beklioyoruz artık yapıcak bişi yok, gitsem değiştirirler Asus Rampage II Gene ile fln ama kim uğraşıcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit
    X58 - UD4P kullanıyorum aynı sorun bende de var... Bios beklioyoruz artık yapıcak bişi yok, gitsem değiştirirler Asus Rampage II Gene ile fln ama kim uğraşıcak.

Bugün Yeni birşey farkettim.Bilgisayarın düğmesine bastıktan birkaç saniye sonra system ok. bip sesini aldıktan sonra tekrar power tuşuna bir kere daha basınca sistem kapanıyor normal bir şekilde. ANCAK TEKRAR AÇINCA BİR BAKIYORUM BIOS SIFIRLANMIŞ YADA SİSTEM YEDEK BIOS'LA AÇILIYOR VE BANA DİĞER BIOS LA AÇILDIĞI UYARISINI VERİYOR SETUP'A GİRİP ÇIKINCA BİRİNCİL BIOS'LA MAKİNEYİ AÇIYOR. BU SADECE BENDEMİ OLUYOR YOKSA SİZİN MAKİNEDE DE OLUYOR MU BİR KONTROL EDERMİSİNİZ.
  • Benim MSI P45 Platinum'da da vardı "Cold Boot" sorunu.
    Bios güncelleme ile azaldı, daha sonra kendi kendine yok oldu sorun.

CPU GTL ref için ince ayar yaptım bir kaç kez. Ayar iyi gelmiş olabilir.
    Ya da bir süre sonra ayarlar oturuyor.
  • Aynı rahatsız edici problem bende de var. Anakartım: Gigabyte ex58 ud3r. "Main bios checksum error" diye bir hata veriyor, backup bios ana bios'un üzerine yazılıyor ve ardından sistem açılıyor. Bios ayarları da uçuyor haliyle.
    İşin ilginç kısmı, problemin ne zaman ortaya çıkacağı hiç belli olmuyor. Sistemin fişini çekip çok uzun süre kapalı tutunca da olabiliyor, kısa süreliğine kapatıp açınca da olabliyor. Bazen ise hiç olmuyor. Ancak, yalnızca overclock varken oluyor. Overclock yokken hiç rastlamadım şimdiye kadar.
    Çok can sıkıcı bir durum. Çözebilen var mı acaba?
  • GİGABYTE X58 KARTLARLA SIKINTI YAŞAYANLARIN LİSTESİ.
    1.scerit
    2.StreamRolleR
    3.narada
    4.can81
    5.Enola
    6.kralhasanyigit
    7.daemonica

ARKADAŞLAR DAHA X58 ANAKARTLAR BUKADAR YAYGIN OLMADIĞI HALDE FORUMA AYNI SIKINTILARDAN BAHSEDEN KİŞİ SAYISI 7 OLDU.
    ZATEN FORUMDA KAÇ KİŞİ GİGABYTE X58 ANAKART KULLANIYOR, KAÇI HIZ AŞIRTIYOR VE ŞİMDİDEN 7 KİŞİ OLDU BİLE.
    BENCE GENELE YAYILAN BİR ARIZA GİBİ.
    ARIZA BİRDE BİOSUN AYARLARINI DEĞİŞTİREN KİŞİLERDE YAŞANDIĞI İÇİN NORMAL KULLANICILARIN FARKETMEMESİ DOĞAL.
    BENCE ŞİMDİDEN 7 KİŞİDE OLMASI BİLE ÇOK YÜKSEK ORAN.

• evet bu sorun 2-3 benimde başıma geldi heralde diyordum bizim ufaklık poweri açıp kapıyor ondan sıfırlıyor demek ki karttan mış forumalrda sorunun voltajla alakalı oldugunu yazmışlar .. Bir de tüm voltajları auto yapark bir deneyin bakalım yapacak mı

Loading OPTIMIZED defaults is safer than using FAIL SAFE defaults. Many users had more problems when they load FAIL SAFE settings.

With 2x2GB of memory, MCH Core = 1.20 volts (minimum) is usually required. Some memory brands will ONLY work at 1.05 volts.

After changing the bios settings, did you SAVE SETTINGS and EXIT?

burda MCH voltajın en az 1.20 olması gerektigini bazı remlerin 1.05 kullandıgını yazmıslar bundan da kaynaklanabiliyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BesTCooL -- 27 Eylül 2009; 4:23:19 >
  • ewet sizin dediğinizi bende denedim açtım kasayı güç düğmesine bastım tam açılcakken tekrar bastım kapandı. tekrar açtığımda ramleri 1066 olarak açtı.tüm ayarları default yapmadı ama mesela bende ''eist'' kapalıydı gene kapalı kalmıs eğer tam sıfırlasa bunu açardı.tekrar bios menüsüne girdim karşıma şu yazı belirdi
    the system has experienced boot failures because of overclocking or changes of voltages last settings in this page may not coincide with current h w statsdaha sonra tekrar ayarları yaptım ve devam ettim.bence bizim yaşadığımız şey anakartın enerjisini aniden kesince kendini korumaya alıp voltajları default yapması.başka parlak fikri olan varsa bana da söylesin elbette bi çözümü vardır, mühendisler prototipi illaki test etmişlerdir fabrika hatası olsa açıklama yaparlardı.birde scerit sen kartı değiştirmiş asus rampage almışsın ama hala çabalıyorsun.sorunu çözmek adınamı markayı karalamak adınamı ben emin değilim?

• quote:

ewet sizin dediğinizi bende denedim açtım kasayı güç düğmesine bastım tam açılcakken tekrar bastım kapandı. tekrar açtığımda ramleri 1066 olarak açtı.tüm ayarları default yapmadı ama mesela bende ''eist'' kapalıydı gene kapalı kalmıs eğer tam sıfırlasa bunu açardı.tekrar bios menüsüne girdim karşıma şu yazı belirdi
    the system has experienced boot failures because of overclocking or changes of voltages last settings in this page may not coincide with current h w statsdaha sonra tekrar ayarları yaptım ve devam ettim.bence bizim yaşadığımız şey anakartın enerjisini aniden kesince kendini korumaya alıp voltajları default yapması.başka parlak fikri olan varsa bana da söylesin elbette bi çözümü vardır, mühendisler prototipi illaki test etmişlerdir fabrika hatası olsa açıklama yaparlardı.birde scerit sen kartı değiştirmiş asus rampage almışsın ama hala çabalıyorsun.sorunu çözmek adınamı markayı karalamak adınamı ben emin değilim?

MARKA KARALAMAK DEĞİL. GİGABYTE ANAKARTLARDA BU SORUN VARSA ORTAYA ÇIKARMAK
    X58 ANAKARTLARIN BUKADAR AZ KULLANILDIĞI BİR DÖNEMDE YUKARIDAKİ LİSTEYE BAKARSANIZ SIKINTI YAŞAYAN AZ DEĞİL. BUNLAR SADECE DONANIM HABERE ÜYE OLANLAR. VE KONUYU GÖRENLER.
    BİRDE DİĞER KULLANICILARI DÜŞÜNÜRSEN ORAN AZ DA DEĞİL.

• ben diyorumki arkadaşların anlattığı sorunu denedim ortaya şu sonuç çıktı.şimdiye kadar bios sıfırlamamıştı power tuşuna 10 sn arayla 2 kere bastım anakart kapandı tekrar açtığımda bios sıfırladı.bios ekranına girdiğimde sadece voltajları sıfırlanmış olarak gördüm.diğer ek ayarlarım duruyordu.bence anakart ani güç kesilmelerine karşı kendini korumaya alıyor voltajları default yapıyor ki bunun amacı güç kaynagından yüksek akım çekmeyip anakart ve işlemcinin yanmamasını sağlamak anlamına geliyor.sonuç olarak power tuşuna bios ekranı gelmeden birçokkez basarsanız bu sorunu yaşarsınız.(enola ve bestcool'un sorunları bu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrivederci -- 29 Eylül 2009; 20:40:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.