Şimdi Ara

GİGABYTE X58 EXTREME ANAKART COLD BOOT SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım valla geçmiş olsun...Sayende bende soğudum şimdi karttan Sanırım Rampage II Extreme Yada P6T Deluxe'e kayıyorum zaten başka seçim şansımda yok gibi
  • UD5 , x58 Extreme ya da diğer x58 anakartlar ile cold boot yaşamayan kullanıcılarda fikirlerini paylaşabilirlermi acaba ? KAfayı yemek üzereyim artık bu haftadan sonra kesin alıcam parçaları şu anakart bi türlü sabitlenemedi
  • Evet kaderimiz aynı bende ud5 alıcakken bu konuyu gördüm cold boot sorunu yaşamayanlar cevap verebilirmi?
  • Not : Bu Bir Anakartta Oluyor Diye O Modelin Tüm Anakartlarında Olucaktır Diye Birşey Söz Konusu Değildir . Kullanıcı Hatası , Şanşsızlık Diyebiliriz .

Bende X58 Extreme Kullanıyorum Cold Boot Bi Yana Hiç Bir SOrun İle Karşılaşmadım . Daha Önceki Asus Anakartımda ise Cold Boot Sorunu Vardı .

Demek İstediğim Burda Bu Anakartları Alıcak Kişiler Bu Konu Üzerine Vazgeçmesinler , Olduktan Sonra Her Anakart Marka ve Modelinde Olabilir .
  • aldığım 4 gigabyte anakarttın 3 ünde vardı. ya ben bilmiyorum bu işi ya çok şanssızım. yada bu problem gigabte larda var.
    interneti araştırırsanız problemin gigabytedan kaynaklandığını görürsünüz. yüzlerce şikayeti görürsünüz.
    bu arada x58 ud5 için bios recover yapmasını anakartı aldığım yere aynı şikayetle başkasınında gelmesidemi şanssızlık.
    bu şanssızlığı neden son aldığım 3 asusu anakartta yaşamadım. gözüken asus çok ballı. diğer bir iki gigabytela da sorun yaşayan arkadaşlarım var ama yanlış anlaşılır diye sadece bu seri x58 anakartlaar için konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 1 Eylül 2009; 17:59:08 >
  • Tesadüf olmuş birazda, size denk gelmesi. Bende hep gigabyte kullandım ve sorunsuz, taş gibi kartlardı, şimdi ASUS kullanıyorum, herhangi bir sorunu yok ama Gigabyte'ın yeri başka diyorum yinede. En azından dual bios olayı bile başlı başına bir tercih sebebi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Tesadüf olmuş birazda, size denk gelmesi. Bende hep gigabyte kullandım ve sorunsuz, taş gibi kartlardı, şimdi ASUS kullanıyorum, herhangi bir sorunu yok ama Gigabyte'ın yeri başka diyorum yinede. En azından dual bios olayı bile başlı başına bir tercih sebebi.

asusda da duel bios var. tabiiki kötülemek için değil yaşadığım şanssızlık
    gerçekten bende gigabyte çok severim. ama bu seride 2 anakarttada problem yaşamam ve kartı aldığım yere bir kişininde
    aynı sıkıntıyı yaşaması sebebiyle maximus ıı den sonra tekrar rog serisi rampage ıı yi seçtim.
    bundan sonra bu konuya yazı yazmayacağım gigabyte ismine saygısızlık etmemek için
    herkese saygılar.
  • evet bu bios unutma olayı benimde yeni başıma geldi anakartım asus maxımus formula. ama bios rampage formula bu şekilde uzun süre kullandım ve 1-2 aydır bios unutma sorunu ile karşılaştım. sonra pil değiştirdim bir iki hafta sonra yine aynı sorun devam etmeye başladı. bende anakartın üzerine kocaman bir not yazarak çizgi elektronik'e gönderdim adamlar sanki hiç ellememişler anakarta benim enson yüklediğim rampage 902 versiyon bios duruyor ve açıklamaya da bios update edildi deniyor. neyse dedim herhalde sorunu çözdüler ama nerdeeee. sonra dedim şunu orjinal biosuna çevireyim yani maxımus formula ama maalesef maxımus formulaya çeviremedim nedense bios İD uyuşmadığını söylüyor windows üzerinden yani asus update programıyla ve biostan ta denedim maalesef orjianal biosa çeviremedim. neden kaynaklanıyor anlamadım. daha önceleri asus rampage ile maxımus formula arasında bios değişimleri yapıyordum sorun olmuyordu yani İD hatası almadan biosu mu x38 ile x48 arası değişimler yapıyordum bunu yapmamdaki amaçta oc performansını denemekti.
    en son çare rampage 902 versiyondan önceki versiyon sürümlere dönmek diye düşündüm ve 702 rampage versiyona döndüm biosu 2 gündür deniyorum şuana kadar bios unutmadı inş. da unutmaz hadi hayırlısı
    kusura bakmayın çok yazdım ama bende başımdan geçenleri yazayım dedim...

• Cold Boot sorunu sadece Gigabyte'a has birşey değilmiş onu anladım.... Asus'ta da çıktığına göre sanırım bu yapılan birşeyler ile alakası var şans işi gibi geldi..Ben Gigabyte x58 UD5'te karar kılıyorum..Teşekkürler
  • geçmiş olsun inşallah bir çözüm yolu bulursunuz
  • Kardeş üzüldüm valla. Bazen sorunlar başladımı durmak bilmiyor. Bende X58 EXTREME anakartı alalı 2 aydan fazla oldu. Bahsettiğin sorunla şu ana kadar karşılaşmadım. Oc li kullanıyorum. Şu anda problem yok ama ilerde ne olur bilemiyorum.

Bir seferinde LGA775 e geçtiğimde 3 anakart, 5 ram değiştirmiştim. En sonunda bilgisayarı kullanmaya başlamıştım. Harcadığım yol parası ve zamanın haddi hesabı yok.

İnşallah sorunun çözülür.
  • biosta kurcalamadığım yer kalmadı.bırak böyle bir sorunu hiçbir sorun ile karşılaşmadım.şans mı birşeyleri yanlış yaptığınızdan mı orasını bilemeyeceğim.
  • GIGABYTE X48-DS4 kullanıyorum bir buçuk yıldır ve aldığım günden beri bu sorunum devam ediyor, sözde anakartı değiştirdiler ama sorun aynı sorun, hala devam ediyor bıktım usandım sürekli power ı resetliyorum, öyle ekran geliyor. Fakat bios güncellemeyi hiç yapmadım hatta driverlarlar bile orjinal cd sinden yüklüyorum. Bios ve driverları nasıl güncelliyebilirim, ayrıntılı anlatan bir link bilen varsa yazabilirmi ?? belki çözüm olur bende ..
  • Yukarıda bir arkadaş yazmış. Üst düzey anakartları kullananlar genelde tavsiye verenlerdir. Kesinlikle katılıyorum. Yalnız ben de uzun süre O.C.'li X48-DQ6 kullandım şükür hiç problem yaşamadım. Hatta kullandığım hiçbir Gigabyte anakart elimde kalmadı.

Cold Boot sorunu ise bence de ünite üzerinde enerji yokken kullanılan komponentler arası çakışma gibi bir şey geliyor aklıma. Uzay montaj yaparak tek tek tüm parçalar denenmeli diye düşünüyorum ben de.

Yani biz tüketicilerde şöyle bir şey de var; Anankartı alıyoruz Cold Boot sorunu var mesela. Servise gönderiyoruz değiştiriyorlar, yine var. Bu sefer problemi kendimizde aramalıyız diye düşünüyorum. Sonuçta kullandığımız karttan O.C.'li kullanan ve sorun da yaşamayan binlerce insan var. Sanırım biz tüketiciler biraz acımasızız.

Biraz uzun oldu ama başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

Arkadaşım oyun bilgisayarı topladı. Oyun bilgisayarı olacağı için üst seviye modelleri almış. Forum forum gezmiş.

Yanlış hatırlamıyorsam X38 ya da X48 Chipsetli bir anakart aldı ama markası neydi hatırlamıyorum. Sapphire ekran kartı 4GB ram vs. Bu donanımı beslemek için gitmiş nasıl olsa kasa mantığıyla dandik bi PSU almış. :) Biraz zaman geçtikten sonra PC bozuldu. Anakartı garantiye gönderdi. Garanti servisinden gelen cevapla yıkıldı. Anakart kısa devre olmuş kullanılan PSU'dan dolayı. Garanti dışı sayılmış. Önce 500 Watt PSU sonra da aynı anakarttan bi tane daha aldı. Şimdi canavar gibi.

Ferrari'ye tüp taktıran adam gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grma

Yukarıda bir arkadaş yazmış. Üst düzey anakartları kullananlar genelde tavsiye verenlerdir. Kesinlikle katılıyorum. Yalnız ben de uzun süre O.C.'li X48-DQ6 kullandım şükür hiç problem yaşamadım. Hatta kullandığım hiçbir Gigabyte anakart elimde kalmadı.

Cold Boot sorunu ise bence de ünite üzerinde enerji yokken kullanılan komponentler arası çakışma gibi bir şey geliyor aklıma. Uzay montaj yaparak tek tek tüm parçalar denenmeli diye düşünüyorum ben de.

Yani biz tüketicilerde şöyle bir şey de var; Anankartı alıyoruz Cold Boot sorunu var mesela. Servise gönderiyoruz değiştiriyorlar, yine var. Bu sefer problemi kendimizde aramalıyız diye düşünüyorum. Sonuçta kullandığımız karttan O.C.'li kullanan ve sorun da yaşamayan binlerce insan var. Sanırım biz tüketiciler biraz acımasızız.

Biraz uzun oldu ama başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

Arkadaşım oyun bilgisayarı topladı. Oyun bilgisayarı olacağı için üst seviye modelleri almış. Forum forum gezmiş.

Yanlış hatırlamıyorsam X38 ya da X48 Chipsetli bir anakart aldı ama markası neydi hatırlamıyorum. Sapphire ekran kartı 4GB ram vs. Bu donanımı beslemek için gitmiş nasıl olsa kasa mantığıyla dandik bi PSU almış. :) Biraz zaman geçtikten sonra PC bozuldu. Anakartı garantiye gönderdi. Garanti servisinden gelen cevapla yıkıldı. Anakart kısa devre olmuş kullanılan PSU'dan dolayı. Garanti dışı sayılmış. Önce 500 Watt PSU sonra da aynı anakarttan bi tane daha aldı. Şimdi canavar gibi.

Ferrari'ye tüp taktıran adam gibi.

haklı olabilirsiniz ama bende sistemdeki her parça ayrı ayrı denendi. ayrıca iki gigabte anakartta denendi, sonra asus alındı çözüldü problem.
    Birde daha önce kullandığım p35-ds4 sisteme herhangi bir depişiklik yapmadan ve alındıktan 1 yıl sonra yapmaya başladı. x58-ds5 aldım1 ay problemsiz kullandım ve sonradan yapmaya başladı.

• Bence detaylı bir not yazarak yetkili servise göndermeyi deneyin bir de.
  • bende şuan gigabyte ud5 kullanıyorum bios 7 var üstünde şimdilik sıkıntım yok.elektronik işi %51 şans %49 bilme işi ben sony vaio notebook aldım sorun çıkmaz diye grafik kartı arızalı çıktı 1 ay bekledim teknik servis sorunun ne oldunu bile anlamamıs geri yolluyor. şunu demek istiyorum herzaman ne kadar ekmek o kadar köfte olmuyor.çok para verdiğiniz şeyler hep sağlam çıkacak değil.önemli olan muhattap bulabilmek.GİGABYTE bence geliştirdiği özellikleriyle cazip hale geliyor.
  • bnde gigabyte ex58-ud5 kullanıorm bugun fark ettim bndede bios sıfırlanıor gold pcden aldım daha 1 aylık anakart bakalm yarın goturucem nedicekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: can81

bnde gigabyte ex58-ud5 kullanıorm bugun fark ettim bndede bios sıfırlanıor gold pcden aldım daha 1 aylık anakart bakalm yarın goturucem nedicekler

bios güncellemeyi denedinmi? f7 bios unu bi dene yeni bitane cıkmıs ama ben denemedım
  • yok denemedim olmassa simdi deniyim bilgi icin tessekurler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.