Şimdi Ara

GİGABYTE X58 EXTREME ANAKART COLD BOOT SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU GİGABYTE ANAKRTLARDA KAÇINCI SORUNUM. P35-DS4 KULLANDM. BİLGİSAYARRI UZUN SÜRE (24 SAAT) KULLANMAYINCA AÇILMAKTA ZORLANIYOR VE BİOSA RESET ATIP FABRİKA AYARLARIYLA AÇILIYORDU. EN SNO SAĞOLSUN VATAN BİLGİSAYARIN YARDIMIYLA DEĞİŞTİRDİ SERRVİS MAXİMUS II ALDIM PROBLEMİM ÇÖZÜLDÜ.
    2 AY KADAR ONCE X58-UD5 ALDIM OVERCLOK YAPIP KAYDEDİYORUM. KULLANIYRUM BU ŞEKİLDE BURAYA BİR GÜN KULLANMAZSAN BİLGİSAYARI AYNI ŞEKİLDE BİOSU SIFIRLIYOR VE AÇILMIYORDU. SONRA ARIZANIN BOYUTU DEĞİŞTİ VE 1. BİOSU TAMAMEN KAYBETMEYE BAŞLADI 2 . YEDEK BİOS DEVREYE GİRİP 1. BİOSU KURTARIYRDU AMA 2. BİOS F5 SÜRÜMÜ VE DO DESTEKLEMEDİĞİ İÇİN YENİDEN BİOSSU GÜNCELLEMEK ZORUNDA KALIYRDUM.
    EN SONUNDA VATAN BİLGİSAYAR YENİDEN DEĞİŞİM OLDU VE X58 EXTREME ALDIM.

GİGABYTEIN EN ÜS ANAKARTINI ALDIĞIN İÇİN BU PROBLEMDEN KURTULDUM DERKEN YİNE DAHA ÖNCE BAHSETTİĞİM GİBİ COLD BOOT DENEN BİLGİSAYAR SOĞUYUP UZUN ARADAN SONRA TEKRAR AÇILDIĞINDA BİOSU SIFIRLAMASI OLAYINI YENİDEN BAŞLADI.

DİĞER GİGABYTE KULLANAN ARKADAŞLARDA BU PROBLEMİ YAŞIYORLARMI.
    ANAKARTI DEĞİŞTİREYİMMİ? VATAN BİLGİSAYAR TEKNİK ELEMEANLARI YARDIMCI OLACAKLARINI SÖYLEDİLER.

YARDIMCI OLAN VE BİLGİLERİNİ PAYLAŞACAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

GİGABYTE X58 KARTLARLA SIKINTI YAŞAYANLARIN LİSTESİ.
    1.scerit
    2.StreamRolleR
    3.narada
    4.can81
    5.Enola
    6.kralhasanyigit
    7.daemonica
    8.onurserdar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 14 Ekim 2009; 21:11:13 >

• Ben gigabyte ma790gp-ds4h anakartımı aldığımda, cold boot sorunu bende de vardı. Şöyle ki, bilgisayarı ilk açmaya çalıştığınızda, ekrana görüntü gelmiyordu ve sistem açılmıyordu. Açmak için önce power tuşuna, sonra reset tuşuna filan basıyordum, şansa açılıyor gibi birşeydi. Bütün yabancı forumlarda, hatanın donanımsal olduğunu, gigabyte mühendislierinin sorunu çözmek için uğraştıkları, ancak çözemedikler sık sık yazılıp çiziliyordu.
    En sonunda F3 biosuyla sorun çözüldü, ve şuan F5 biosu kullanıyorum ve sorun filan yok. Tabiki sorunun çözülmesi nerden baksan 5ay filan aldı...
  • Ben de daha önce gigabyte ep45t-ds3r anakartımla bu sorunu yaşamıştım. İşin garip kısmı da herkeste de yaşanmıyan bir durum. Aynı donanımla sorunsuz kullanan bir sürü de kullanıcı vardır.
    Bios güncellemeyle çözülebilir ama zamanında o kadar beklememe ve Gigabyte firmasıyla mesajlaşmama karşın gerekli bios update çıkmamıştı.
    Burdan (http://forums.tweaktown.com/ ) aynı sorunla karşılaşan kişiler değişik yöntemlerle çözüm bulduklarını yazmışlar, belki sizin de işinize yarıyabilir.
    Ama hala garantiniz sürüyürsa ve değiştirme imkanınız varsa Gigabyte' a hoşçakal diyin.
  • GARANTİYİ DEVAM EDİYOR YENİ ALDIM 15 GÜN OLDU DEĞİŞİM YAPABİLECEĞİMİ SÖYLÜYOR ZATEN SAĞOLSUN VATAN BİLGİSAYAR TEKNİK PERSONELİ.
    ALDIĞIM SON ÜÇ GİGABYTE ANAKARTTA BU SORUNU YAŞAMAM VE DÜZELTİLEMEMESİ GİGABYTE TAN SOĞUTTU.
    P35-DS4 İÇİNDE KONU AÇMIŞTIM BURADA EN SON ÇÖZEMEDİM. DEĞİŞİM İÇİN SERVİSLE 4 AY UĞRAŞTIM.
    ŞİMDİ DAHA YENİ İKEN UĞRAŞMADAN DEĞİŞİM YAPAYIM EN İYİSİ.
    DİĞER ARKADAŞLARDA BU PROBLEMİ YAŞIYORMU EX58 SERİSİ ANAKARTLARLA.
  • Bu başlıktaki arkadaşlara sor istersen, belki bir fikirleri vardır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32593929/tm.htm
  • Dostum, tam olarak sana nokta atışı yapamayacağım ama kullandığın bileşenlerden dahili veya harici donanımlardan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
    Yani Asus'ta bu sorun'u yaşamadıysan ve Sadece Gigabyte anakart'larda bu sorun ortaya çıkıyorsa, belki devre tabakalarının hazırlanışı ile ilgili bir sorun olabilir.
    Örneklemek gerekirse, makinayı fişten çekip gittikten sonra Monitör'ün, Klavye'n, Mouse'un, Ethernet Kablosu ile Bağlı olan modem'in ya da benzeri aparatların bir noktada çakışması ile anakart üzerindeki pilin gücünü anlık olarak minimuma indiriyor olması olabilir.
    Bildiğin üzere, batarya'yı çıkardığın vakit, BIOS sıfırlıyor kendini. Gigabyte'ın BIOS'unun özelliklerinden biri ile senin bir donanım'ın tam olarak uyumlu çalışmıyor olabilir.
    Şimdi bir çok arkadaş ne alaka diyecektir ama BIOS ayarlamaları esnasında mesela WakeOn Keyboard veya PingOnRing gibi sekmeler'den bile kaynaklanıyor olabilir.
    Senin için uzun olacaktır fakat bir öneri de bulunabilirim.
    Makinanda sadece olmazsa olmaz aygıtları takılı bırak. Mesela işlemci, Ekran kartı, 1 tane ram.Başka hiçbirşey olmasın. Klavye, ,Monitor, Modem, Ethernet, USB Aygıtlar, Mouse, HDD, DVD, vs. Ivır zıvır olmasın. Bu şekilde bir de dene, eğer başarılı olursan, yavaş yavaş ekipmanları takarak hangi noktada hata oluşuyor bunu bulabilirsin ;)
    Öğretmek gibi yorumlama lütfen, yardımcı olmaya yön göstermeye çabalıyorum...
    Bence bu sebepten dolayı sorun yaşıyorsun...
    Bir donanım sürekli makinandan elektrik çekiyor ve Batarya anlık olarak bitip, BIOS'u sıfırlıyor.
    BIOS güncelleme falan boş işler bu durumda. Zaten sen onları biz belirtmeden önce denemişsindir ;)
    Dediğim gibi, bu anakartı alan adamlara pek yardım edilmez, çünkü genelde yardım eden kişilerdir ;)
    Umarım sorunun çözülür dostum, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaysel -- 1 Ağustos 2009; 3:08:44 >

• bu sorun bende de vardı . f9 bios yüklüydü . f10 biosunu yükledim anakartın sorun ortadan kalktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte Touch Bios ile overclock
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağolun arkadaşlar belki voltajlardan biri az geliyordur diye hepsini bir miktar arttırdım. bu sabah yapmadı.
    ama belli olmuyor bazen yapıyor bazen yapmıyor . problem çözülürse buradan paylaşacağım.
  • problem çözülmedi hatta arttı artık neredeyse her açılışta biosu sıfırlıyor. anakartı iade ettim kısmet olursa yarın. rampage ıı extreme alacağım.
  • işte bu yüzden Gigabyteimi verip DFI aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

işte bu yüzden Gigabyteimi verip DFI aldım

Geçmiş olsun. ben töğbe ettim bir daha kasama gigabyte anakart takmam..
    Daha kimse farkına varmadı ama piyasanın %98 i oc li kullanmadığı için böyle bir arızanın olduğunu bilmiyor. zaten bios default la kullanıyor.
    ama x58 anakartlarla herkes ramlerini 1066mhz in üstünde çalıştırmak için biosdan ayar yapacak ve benim gibi ayarları hep sıfırlayınca şikayetler artacaktır.

saygılar.
  • ne yazık ki aynı sorunu yaşıyorum. ve yine ne yazık ki, bu sorunu şimdi görüyorum. ana kartı alışım bir ayı geçti. iade şansını yitirdim.

bu konunun bir çözümü yok mudur?
  • Haydaaaa Tam Gigabyte X58 UD5 almamın haftasında bu konuyu gördüm Napıcam ben şimdi offfff
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

Haydaaaa Tam Gigabyte X58 UD5 almamın haftasında bu konuyu gördüm Napıcam ben şimdi offfff

BENİM DIŞIMDA BİR KİŞİ DAHA UD5 İLE İLGİLİ AYNI ŞİKAYETTEN GELMİŞ ANAKARTI ALDIĞIM YERE. 1. BİOSU SIFIRLIYOR VE 2. BİOSLA 1. BİOSU KURTARIYOR. COLD BOOT DA YAPIYORDU.
    EXTREME GEÇTİM ONDA DA COLD BOOT SIKINTISI VARDI.
    COLD BOOT SIKINTISINDAN YURT DIŞINDA DA ÇOK ŞİKAYET VAR. GOOGLE LA ARATTIRIN GÖRÜRSÜNÜZ.

BÜTÜN BİLEŞENŞERİM AYNI ANAKART DEĞİŞTİRDİM HİÇ BİR PROBLEMİM YOK.
    YOK POWER VEYA RAM DEN DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM AMA ANAKARTTANMIŞ. ŞİMDİ CANAVAR GİBİ MAŞALLAH. RAMPAGE II EXTREME 1.2V DA 4.00GHZ ÇALIŞIYOR. NAZAR DEĞMESİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 30 Ağustos 2009; 18:43:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scerit

quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

Haydaaaa Tam Gigabyte X58 UD5 almamın haftasında bu konuyu gördüm Napıcam ben şimdi offfff

BENİM DIŞIMDA BİR KİŞİ DAHA UD5 İLE İLGİLİ AYNI ŞİKAYETTEN GELMİŞ ANAKARTI ALDIĞIM YERE. 1. BİOSU SIFIRLIYOR VE 2. BİOSLA 1. BİOSU KURTARIYOR. COLD BOOT DA YAPIYORDU.
    EXTREME GEÇTİM ONDA DA COLD BOOT SIKINTISI VARDI.
    COLD BOOT SIKINTISINDAN YURT DIŞINDA DA ÇOK ŞİKAYET VAR. GOOGLE LA ARATTIRIN GÖRÜRSÜNÜZ.

BÜTÜN BİLEŞENŞERİM AYNI ANAKART DEĞİŞTİRDİM HİÇ BİR PROBLEMİM YOK.
    YOK POWER VEYA RAM DEN DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM AMA ANAKARTTANMIŞ. ŞİMDİ CANAVAR GİBİ MAŞALLAH. RAMPAGE II EXTREME 1.2V DA 4.00GHZ ÇALIŞIYOR. NAZAR DEĞMESİN.

Kardeş Rampage II Ext. ile UD5 arasında çok fiyat farkı var

Fiyatı ve performansı UD5'ten aşağı kalmayan ya da daha üstün bir Asus x58 varmı?

• ASUS P6T DELÜXE V2 VAR. AMA ŞU ARA BULUNMUYOR. NORMALDE BU HAFTA İÇİNDE VATAN STOKLARINA GİRMSİ GEREKİYORDU AMA GECİKTİ. BEKLEMEMEK İÇİN RAMPAGE 2 ALDIM.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p6t-deluxe-v2-p6t-deluxe-v2-i7-intel%C2%AE-x58--ich10r-ddr3-2000mhz-(oc)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=38401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 30 Ağustos 2009; 20:41:24 >
  • Bu anakartlara sahip insanlar hep cold boot sorunumu yaşıyor acaba ? Yani bu madem normal birşey değil firmanın en azından buna göre bi önlem alması gerekmezmi sizce? Yani ne bileyim birşeyden kaynaklanıyor sanki
  • HERKES BİZİM GİBİ BİOSU GİRİP KURCALAMIYOR. AMA YAŞAYAN ÇOK. GOOGLEDA BAKARSAN BİR TEK GİGABYTELARDA YAŞANIYOR. P35 P45 X38 X48 X58 HEPSİNDE OLUYOR.
    SEBEBİN NE OLDUĞUNU BULAMADIM BEN. P35 DS4 VARDI. EN SON İADE ALDILAR. 1 YIL KULLANDIM HİÇBİRŞEY YOKTU SONRADAN YAPMAYA BAŞLADI.
    X58-UD5 ALDIM 1 AY KULLANDIM BİRŞEY YOKKEN BİR ANDA YAPMAYA BAŞLADI. DEĞİŞTİM X58 EXTREME ALDIM ONDADA YAPTI.
    GİGABYTE ANAKARTLARIN KLASİK SORUNU BU İNTERNETTE ARAŞTIRDIĞINIZDA. ÇÖZÜM BULAN YOK . BAZI ANAKARTLARDA BİOS GÜNCELLEMESİYLE DÜZELMİŞ.
    GİGABYTEIN SİTESİNDEN MESAJ ATTIM CEVAP KALSİK CEVAPTI. AKILLILAR ANLAMIYPRKİ ZATEN BENİM BİLGİSAYARIM DEFAULT AYARLARDA AÇILIYOR. BİRDE KULLANDIĞIM İŞLEMCİNİN DESTEK LİSTESİNDE OLUP OLMADIĞINI SORUYOR.
    BİOSU DA BELİRMİŞTİM MESAJDA. ZATEN LGA 1366 DIŞINDA BU KARTTA NE KULLANABİLİRİMKİ.

Dear serkan cerit ,

Thank you for your kindly mail and inquiry. Is the CPU ypu use is in the compatibility list? About the issue you mentioned, please follow the steps below taking off the on-board battery to leak voltage to clear CMOS then try again later.

1) Turn off power.
    2) Remove the power cord from MB.
    3) Take out the battery gently and put it aside for about 10 minutes or longer. (Or you can use a metal object to connect the two pins in the battery holder to make them short-circuited.)
    4) Re-insert the battery to the battery holder.
    5) Connect power cord to MB again and turn on power.
    6) Press DEL to enter BIOS and load fail-safe defaults setting.
    7) Save changes and reboot the system.

But, If the problem still occurs, then the BIOS may be damaged completely and can not be recovered, a further testing or examination to your system might be required. We suggest you to contact your supplier or nearest distributor and see if they help you to test your system directly.

If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

Regards,
    GIGABYTE TECHNOLOGY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 30 Ağustos 2009; 23:01:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scerit

HERKES BİZİM GİBİ BİOSU GİRİP KURCALAMIYOR. AMA YAŞAYAN ÇOK. GOOGLEDA BAKARSAN BİR TEK GİGABYTELARDA YAŞANIYOR. P35 P45 X38 X48 X58 HEPSİNDE OLUYOR.
    SEBEBİN NE OLDUĞUNU BULAMADIM BEN. P35 DS4 VARDI. EN SON İADE ALDILAR. 1 YIL KULLANDIM HİÇBİRŞEY YOKTU SONRADAN YAPMAYA BAŞLADI.
    X58-UD5 ALDIM 1 AY KULLANDIM BİRŞEY YOKKEN BİR ANDA YAPMAYA BAŞLADI. DEĞİŞTİM X58 EXTREME ALDIM ONDADA YAPTI.
    GİGABYTE ANAKARTLARIN KLASİK SORUNU BU İNTERNETTE ARAŞTIRDIĞINIZDA. ÇÖZÜM BULAN YOK . BAZI ANAKARTLARDA BİOS GÜNCELLEMESİYLE DÜZELMİŞ.
    GİGABYTEIN SİTESİNDEN MESAJ ATTIM CEVAP KALSİK CEVAPTI. AKILLILAR ANLAMIYPRKİ ZATEN BENİM BİLGİSAYARIM DEFAULT AYARLARDA AÇILIYOR. BİRDE KULLANDIĞIM İŞLEMCİNİN DESTEK LİSTESİNDE OLUP OLMADIĞINI SORUYOR.
    BİOSU DA BELİRMİŞTİM MESAJDA. ZATEN LGA 1366 DIŞINDA BU KARTTA NE KULLANABİLİRİMKİ.

Dear serkan cerit ,

Thank you for your kindly mail and inquiry. Is the CPU ypu use is in the compatibility list? About the issue you mentioned, please follow the steps below taking off the on-board battery to leak voltage to clear CMOS then try again later.

1) Turn off power.
    2) Remove the power cord from MB.
    3) Take out the battery gently and put it aside for about 10 minutes or longer. (Or you can use a metal object to connect the two pins in the battery holder to make them short-circuited.)
    4) Re-insert the battery to the battery holder.
    5) Connect power cord to MB again and turn on power.
    6) Press DEL to enter BIOS and load fail-safe defaults setting.
    7) Save changes and reboot the system.

But, If the problem still occurs, then the BIOS may be damaged completely and can not be recovered, a further testing or examination to your system might be required. We suggest you to contact your supplier or nearest distributor and see if they help you to test your system directly.

If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

Regards,
    GIGABYTE TECHNOLOGY

Bu senin yolladığın bir mail'e cevap sanırım hımm..Peki bu adımları harfiyen yaptıktan sonradamı birşey değişmedi sisteminde?

• PİLİ ÇIKARTIM. DENEMEDİĞİM ŞEY KALMADI. AMA ADAMIN YAZDIKLARIDA SAÇMA BİLGİSAYARDAN ANLADIĞINDAN BİLE ŞÜPHELİYİM.
    BEN ADAMA YAZMIŞIM BLGİSAYARIM RESET ATIP FABRİKA AYARLARINA DÖNÜYOR DİYE ADAMDA POWERI ÇIKAR PİLİ SÖK FALAN YAZIP YİNE BİOSA GİR VE FABRİKA AYARLARINI AYARLA VE ÇIK DİYOR.
    AYRICA İŞLEMCİMİN DESTEK LİSTESİNDE OLUP OLMADIĞINI SORUYOR BEN EVDE LGA1366 İŞLEMCİ ÜRETİYORUM DA TAKMIŞIM GİBİ SÖYLÜYOR. ZATEN BEN F7 SON BİOS YÜKLÜ DEDİM.
    ANALAYACAĞINIZ DESTEK KISMINA BAKAN DH DAHİ EN BİLGİSİZ ADAMDAN DAHA CAHİL.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.