Şimdi Ara

GİGABYTE X58 EXTREME ANAKART COLD BOOT SORUNU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem gigabyte ud5 hemde extreme kullandım böyle bir problemle karşılaşmadım şu anda gigabyte extreme kullanıyorum zaten
  • Siz bios'tan ayar değişikliği yaptınızmı(mesela ram frekansını artırma gibi)
    Eğer yaptıysanız benim yukarda yazdığım yöntemi denedinizmi makine açıldıktan sonra bip sesini duyunca power'dan kapatın(bir kere basın sadece) sonra tekrar açın bakalım bios sıfırlanacakmı
    quote:

Orijinalden alıntı: spaydix

hem gigabyte ud5 hemde extreme kullandım böyle bir problemle karşılaşmadım şu anda gigabyte extreme kullanıyorum zaten
  • Bende bugün UD5 aldım vatandan. Ekran kartı kaldı sadece yarın siparişini vereceğim ondan sonra sistem tamamlanıyor yorumlarımı yazarım..Sanırım voltaj ayarları ile alakalı birşey gibi ama anlayamadım..
  • işte kardeş gigabyte extreme ile dediğin gibi denedim bi sorun yok 10 kere bip sesinden sonra kapadım actım resimdede işlemcinin overclock değerleri var
    quote:

Orijinalden alıntı: Enola

Siz bios'tan ayar değişikliği yaptınızmı(mesela ram frekansını artırma gibi)
    Eğer yaptıysanız benim yukarda yazdığım yöntemi denedinizmi makine açıldıktan sonra bip sesini duyunca power'dan kapatın(bir kere basın sadece) sonra tekrar açın bakalım bios sıfırlanacakmı
    quote:

Orijinalden alıntı: spaydix

hem gigabyte ud5 hemde extreme kullandım böyle bir problemle karşılaşmadım şu anda gigabyte extreme kullanıyorum zaten

GİGABYTE X58 EXTREME ANAKART COLD BOOT SORUNU

• teşekkür ederim demekki benimkinde problem var neyse gönderelim bakalım garantiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enola

teşekkür ederim demekki benimkinde problem var neyse gönderelim bakalım garantiye

Selam,

Gigabyte X58 anakartlarda bir arkadaşım da bu problemi yaşadı. Servise gönderdi. Anakart garantiden sorun yok diyerek geri geldi. Anakartınızı servise göndermeden problemi anakarta müdahale edecek teknikerin o yönde müdahale edebilmesi için detaylı yazılması taraftarıyım. Anakartı ikinci defa gönderdiğimizde "sorun giderildi" notuyla gönderildi. Şu anda da anakartta bu sorun yok. Ya bizden kaynaklanan bir problemdi ya da servis gerekli müdahaleyi yaptı.

Servise giden ürünlere standart işlemler yapılıyor. Yani belirtilmezse kimse COLD BOOT Sorunu var mı yok mu bakmaz.

• en az 10 kez oc yaptım. dönüp dolaşıp şu noktaya geliyor.
    iyi de, bu değerlerle kullanacaktıysam, niye bunca masrafı yaptım? imzadaki sistem çok daha hızlı buna göre.

• çok daha komik bir şey söyleyeyim.
    bu görseli yüklemeye çalışırken makine kilitlendi. bunu sık sık yapıyor.
    sistemde 2x1 tb hd raid, 3x1 1600 mhz ram bulunuyor. windows 7 64 bit yüklü ve ikide bir maviekran hatası veriyor.
    kilitlenmeden önce, tüm değerler yukarıdakinin yarısı kadardı. yeniden başlayınca bu hale geldi.

bios kafasına ve keyfine göre davranıyor. canı sıklımış, bu kez de yukarıdaki değerleri aldı.
  • şu anda, (ne reset attım, ne başka birşey yaptım) değerler şöyle:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narada -- 4 Ekim 2009; 3:28:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narada

şu anda, (ne reset attım, ne başka birşey yaptım) değerler şöyle:

dostum sen o.c yapmadan önce EİST özelliğini kapamamışsın yani işlemcin sürekli aynı mhz de çalışmaz kullandığın uygulamaya bağlı olarak artış gösterir biostan EİST fonksiyonunu disabled seçersen o.c yaparsan istediğin değeri görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrivederci -- 4 Ekim 2009; 12:27:24 >

• Gigabyte X58 extreme benimki ama bu şekilde şimdilik bi hata yok bende şaşırdım gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: scerit

GİGABYTE X58 KARTLARLA SIKINTI YAŞAYANLARIN LİSTESİ.
    1.scerit
    2.StreamRolleR
    3.narada
    4.can81
    5.Enola
    6.kralhasanyigit
    7.daemonica

ARKADAŞLAR DAHA X58 ANAKARTLAR BUKADAR YAYGIN OLMADIĞI HALDE FORUMA AYNI SIKINTILARDAN BAHSEDEN KİŞİ SAYISI 7 OLDU.
    ZATEN FORUMDA KAÇ KİŞİ GİGABYTE X58 ANAKART KULLANIYOR, KAÇI HIZ AŞIRTIYOR VE ŞİMDİDEN 7 KİŞİ OLDU BİLE.
    BENCE GENELE YAYILAN BİR ARIZA GİBİ.
    ARIZA BİRDE BİOSUN AYARLARINI DEĞİŞTİREN KİŞİLERDE YAŞANDIĞI İÇİN NORMAL KULLANICILARIN FARKETMEMESİ DOĞAL.
    BENCE ŞİMDİDEN 7 KİŞİDE OLMASI BİLE ÇOK YÜKSEK ORAN.

listeye beni de ekleyin, anakart kontta , servis işlemleri sürüyormuş

AA326GIG01 GIGABYTE EX58UD3R X58 DDR3 GLAN+SATA2 16X İşlem sürüyor.

cold boot sorunu, sorun 1. biosun göçmesinden, ama 2. bios 1. biosun göçtüğünü anlamıyor, anlar ise defaulta çekiyor, anlamaz ise sistem açmıyor. tamamen bir bios meselesi.

bakalım ne olcak, ilginç olan ise bios güncellemesi yapılınca sistem açılıyor, ta ki 1. bios göçene kadar normal çalışıyor, kısır döngü anlayacağınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurserdar -- 14 Ekim 2009; 12:54:34 >

• bendede bilgisayarı açarken 10 sn kadar siyah ekran bekliyor. ondan sonra sistem açılmaya başlıyor. ssd disk kulanıyorum. daha önce böyle sorun yoktu. acaba ssd diskten kaynaklı olabilirmi?
  • @onurserdar

GEÇMİŞ OLSUN. UD5 DE YAŞADIĞM SIKINTI BUYDU. 1. BİOS GÖÇÜYOR. 2. BİOS RECOVER YAPIYORDU.
    İNŞALLAH DÜZELİR.
  • bende de p35 gigabyte kart vardı.
    1.si aleti uyku moduna alınca bi sürü sorun çıkarıyodu.elektrik giderse uyku modundayken açılmıyordu.overclockluyken uyku moduna alınca mavi ekran veriyodu.
    2.si gene alet kapalıyken bi süre sonra açmaya çalışınca önce bi açılır gibi oluyor kapanıyordu sonra düzgün açılıyordu.

bi daha gigabyte almam zaten..
  • Arkadaşlar, bahsettiğiniz firma Dünyanın en iyi üreticilerinden biridir ve bu ürünleri piyasaya sürmeden önce yaptıkları testlerin haddi hesabı yoktur bildiğiniz gibi.
    Scerit'in Teknik servisten gelen cevabında, bataryayı çıkardıktan sonra metal bir parça ile - ile + kutupları birbirine değdirerek kısa devre yaptırın diyor.
    Bu statik elektrik oluşuyorsa makinada bunu yok etmek için yapılan bir çalışmadır.
    Makina eğer üzerinde biriken statik elektriği boşaltamıyorsa toprağa, o zaman bu gibi sonuçlar olabilir.
    Ben EX58-Extreme kullanıyorum ve 4Ghz CPU, 1700mhz (2X+1=1700) Ram'lerimi kullanıyorum.
    Baskı devreleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum ve bu bir sorun değil bence.
    En azından 10 arkadaşıma sistem topladım yarısına X58 yarına P55 aldım Gigabyte ama bir sorun olmadı.
    Ürünü servis'e gönderipte serviste tamir oluyor uyarısını almak ise başlı başına bir üzüntü kaynağı.
    Bunu üreten adamlar bu sorunu halledemiyorda, servisteki 2-3 adam mı halledecek? : ))
    ya yenisini versinler, ya da iade etsinler neyi tamir ediyorlar anlamıyorum ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: FEaStRIaN

bendede bilgisayarı açarken 10 sn kadar siyah ekran bekliyor. ondan sonra sistem açılmaya başlıyor. ssd disk kulanıyorum. daha önce böyle sorun yoktu. acaba ssd diskten kaynaklı olabilirmi?

Makinadaki donanımların açılış süresine etkisi direktir.
    Bu süre bir soruna işaret değildir, kartınızı güle güle kullanın... ;)
  • Bencede donanımsal birşey olduğunu için bu cold boot dediğiniz problemi yaşıyorsunuz bence..bende 3.2ghz + 1600mhz'lik ramlerle stabil olarak hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanaysel

quote:

Orijinalden alıntı: FEaStRIaN

bendede bilgisayarı açarken 10 sn kadar siyah ekran bekliyor. ondan sonra sistem açılmaya başlıyor. ssd disk kulanıyorum. daha önce böyle sorun yoktu. acaba ssd diskten kaynaklı olabilirmi?

Makinadaki donanımların açılış süresine etkisi direktir.
    Bu süre bir soruna işaret değildir, kartınızı güle güle kullanın... ;)

Samsung 60 gb hdd ve 60Gb ssd arasındaki karşılaştırmalı video testi. Link

• Öncelikle GB anakartlara çok güvenir sever ve yıllardan beri kullanırım. Bende imzamda gördüğünüz donanımı kullanıyorum. Cold Boot olayıyla 3 4 kez karşılaştım. Şöyle ki ne zaman Easy Tune ile windows altında overclock yapsam gayet hoş oluyor sistem. Aynı gün belki 10 kere reset atıyorum hiçbir sorun yok. Ama 1 gün kapalı kalsın yeniden açmaya kalktığımda bios reset yiyorum. Özetle evet böyle bir sorun var fakat sanıyorum bu Overclock yaparken uygun BIOS ayarını tutturamamak la alakalı olabilir. Eğer OC vs yapmamışsam hiçbir şekilde sorun hiçbir sorun yaşamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.