ya arkadaşlar benim yukarıda belirtdiğim soruma çare bulacak arkadaş yokmu
gara murat arkadaşım bişi daha belirtmek istiyorum diğer işlemcin pd 945 3.4 olması e8400 de 3.0 olması önemli değil aradaki fark biri pd 945 800 fsb 4mb ön bellek e8400 1333 fsb 6mb ön bellek bu önemli birde 45nm olması yani daha az ısınması buda daha çok o c yapmaya avantaj kazandırıyor sisteminde sadece eksik olan kullandıgın rem den birtane daha takman o kadar sisteminde hata varsa takılma ve donma bundanda olabilir yeniden kurmanı tavsiye ederim saygılar
Hemen hemen senle fikirlerimiz aynı gibi..
Baksana sistemimize baktım birbirine çok benziyor... Yazını okuduktan sonra ram konusunda çok haklı oldugunu ve benimde düşüncemin 1+1 ram daha eklemek oldugunu söylemek istedim... En kısa zamanda şu an kullandıgım ramin aynısından alıp..Dedigin gibi sarı slotlardan birine takacagım.. Bu sayede ramleri dual çalıştıracagım... ve toplamda 2 gb ram takmış olacagım.. Ram aldıktan sonra sistemi tekrar kontrol edip sonuçları buraya yazarım...
herşey için teşekkürler...
çok saol
yardımcı olduysam sevindim ben gayet memnunum ve hiç sorun yaşamadım ses hariç oda benden kaynaklanan bişi olmalı sanırım asus a göre çok daha iyi bir bord teşekkürler
bu anakartı alıcam deliler gibi arıom 2 el olmadı sıfıra gircem artık resmine bakmaktan bıktım :)
ya arkadaşlar benim bu yukarıda belirttiğim sorunuma çare bulacak vermı 1 haftadır bekliyorum
18.00 itibariyle vatan`dan bende aldım anakartı 207 ytl ye şimdi kaldı işlemci bulmaya :)
quote:
Orjinalden alıntı: BuGrAx
Slm Arkadaşlar Bende yeni Bi P35C-DS3R Aldım.Oc ayarlarını kurcalamaya başladım.
İşlemci Mhz 400 geldiğinde 400 X 6 gözüküyordu. Bende 401 X 6 yaptım ve kaydettim ve biostan çıktım.Çıkarçıkmaz bi res attı açıldı bi daha res attı açıldı bi daha res attı ve benim ayarlarımı sıfırladı.Bu neden acaba bi türlü olmuo.
Yardım eden arkadaşlar olursa sevinirim Teş.
Biosum : F4b ama önceki bioslarımdada böle olmuştu.
Bana Başka bi sürüm Biosla oc yapmış arkaşlar Bios önerebilirler.
bende dün aldım anakartı rev 2,1 yazıyor kutusunda içinde vs vs umarım doğrudur vatandaki çocukda öle dedi 2.1 yeni geldi diye ne fark var pek anlamıyorum ama :)
alıntıyı yanlış yaptım sorry ...
theflood eger gerçekten rev 2.1 ise ne mutlu sana çünki tüm hatalar düzeltilmiş bir şekilde geldi sana şanslısın bende rev 2.0 var ses sorunu yaşıyorum rev i araştır daha iyi anlarsın ve nerden hangi firmadan aldığını yazarsan memnun olurum saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: kursun25
theflood eger gerçekten rev 2.1 ise ne mutlu sana çünki tüm hatalar düzeltilmiş bir şekilde geldi sana şanslısın bende rev 2.0 var ses sorunu yaşıyorum rev i araştır daha iyi anlarsın ve nerden hangi firmadan aldığını yazarsan memnun olurum saygılar
dosttum tam emin oldum model nosu vs kutudada yazıyor vatan`dan aldım 2.1 vatanada sordum doğruymuş bayağı vardı ellerinde 2.1 evet çok iyi bu model saygılar
bende bu karttan aldım ama pek memnun değilim.yada anlamadığımdan.herşey default ayarında.xp yi kurdum.sistemim imzada yazılı.bios ayarlarının nasıl yapılacağını bilmiyorum.sistemim yavaş çalışıyor.hdd yavaş xp yavaş.açılış çok uzun sürüyor.bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.....
buarada kartım rev 2.o ve F10 yüklü.....
yardıma ihtiyacım var üstadlar.....allah rızası için yoksa kafayı yiyecem.herkes bu karta süper diyor. xp içinde everestte felan sonuçlar gayet ii çıkıyor ama eski makinama göre pencerelerin açılışı xp ye giriş hdd nin çalışımı filan çok kötü...şu garibana bi yardım etseniz ne sevinecem...
ARKADASLAR BENDE BU ANAKARTTAN SES SİSTEMİNİ OPTİK KABLOYLA BAGLADIM AMA 5+1 SES SİSTEMİ TAM OLARAK ÇALISMIYOR OPTİK ÇIKISDAN 5+1 ÇIKIŞI OLMUYORMU?
f8 bios var benimkinde. rev2.1 , herhangi bi bios update etmem gerekli mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: firstafa_
yardıma ihtiyacım var üstadlar.....allah rızası için yoksa kafayı yiyecem.herkes bu karta süper diyor. xp içinde everestte felan sonuçlar gayet ii çıkıyor ama eski makinama göre pencerelerin açılışı xp ye giriş hdd nin çalışımı filan çok kötü...şu garibana bi yardım etseniz ne sevinecem...
selam
öncelikle hemen sorayım ram kaç...
Açıkçasını söylemek geekirse bende 1 gb kingston ram vardı. Ancak bendede yavaş çalışma donma kitlenme falan oluyordu..
yavaş çalışıyordu yani..
ama aynı ram den alıp 2 gb yükseltince hiç sorun kalmadı şimdi çok memnunum..
istersen birde ram i yükseltip dene....
firstafa arkadaşım öncelikle 2.0 alman kötü olmuş onlarda bazan sorun yaşana biliyor ben 5+1 sorunu yaşıyorum neyse senin biraz bios larla oynaman gerek eger biliyorsan kedin biraz hızı yükselt eger bilmiyorsan bilen birine yaptır ve sende ögren senin sorun bioslarla birde f10 yüklersen memnun kalırsın saygılar
gara murat sanırım sorunun çözülmüş buna sevindim belki ilerde bir reme daha ihtiyaç duyabilirsin birde senden bir isteğim olucak yaparsan sevinirim eger 5+1 i bağlayacak bir sistemin varsa media sesleri ve oyundaki sesleri kontral edebilirmisin ben hala çözemedim yazılımsal oldugunu sanıyorum eger sende hepsi çalışırsa bende sorun var demektir yardımların için saol
ramlerim 2 gb kıngston 8oo dual.ama biosta 677 gözüküyor.4-4-4-12 ye +0.2v veriyorum ve 800e çekiyorum ama bu kezde işlemci 3.2 ye çıkıyor.tamam bilgisyar açılıyor.xp ye giriyor.uzun sürede çalışıyor.onlarda bi sorun yok ama yavaş çalışıyor.sorun burda.benchmarklarda ramler ii işlemci ii ama gel bi dosya tıkla yavaş.başlata tıkla işin yok bekle.denetim masasına gir yavaş.yavaş yavaş....bunları nasıl halledecem.işlemcim 2.66 da çalışsın ama ramlerimde 800 de çalışsın istiyorum.ama olmuyor.