fanların yerlerini kontrol edin kasadaki fanları anakart üstündeki fan2 vs vs bağlamayın bu sorun bendede oldu çıkarttım ve sorun düzeldi ... geriye kalıor pinler + ve - yönler önemli omları ii ce kontrol edin
quote:
Orjinalden alıntı: kursun25
XanaX benim demek istediğim sade pc açılırken veya diğer windows ses uyarılarında yani media seslerde birde oyunlarda 5+1 çalışmıyo sadece sterio 2 kanal olarak ses geliyo ama şu var sadece steriyo 2 kanal ses veriyo ya sende panelden diger 2 jack ı arka kolon lar ve sab wufer ve center çıkışlarını hepsini ön çıkış olarak ayarlarsan sorunyok yani 3 jack tanda sterio olarak verir ama sonuçta 3 ündende ses çıkışı olur 5+1 çalışır ama bu sefer gerçek 5+1 keyfini alamazsın bence bu eksikliği gigabyte ye yakıştıramadım asus p5b bana böyle bir sorun yaşatmamıştı saygılar
aynı anakartı ve 5+1 ses sistemini kullanıyorum ama böyle bir sorun yaşamadım bağlantıları ve yazılımı ii ce kontrol edin ne biliyim bende canavar çalışıor :D
Sistemi dün aldm...Windows xp logosunun bulunduğu yükleme ekranı geçtikten sonra oturum açma ekranı gelmeden tekrar boot ekranına dönüyor ve yeniden başlıyor,böyle reset atma kısır döngüsüne giriyor...güvenli modda açıp yeniden başlatı tıklayıca doğru düzgün windows açılıyo,windows açıldktan sonra hiçbir sorun yok.formatla falanda geçmedi,bu sorunu nasıl halledebilirim?Kendi halledebileceğim birşeyse boşuna taşımayayım aleti aldğım yere.... Yazılanları inceledm buna benzer sorunlar gördüm...Ancak bilgisayar diline alışık değilim,bildiğnz bi çare varsa basitce anlatırsanz sevinrm...Teşekkürler ..
GIGABYTE P35CDS3R P35 DDR2/DDR3 COMBO GLAN+SATA2 1 1 1 GB DDR2 800 VISTA UPGRADE (OCZ) 2 adet INTEL C2QUAD Q6600 2.4GHz 1066MHz 8MB 64BIT 775p 1 250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB ST3250410AS 1 PALIT 8800GT(256Bit)512MB DDR3 TV DVI 16X 1 AKASA ZEN ATX KASA SİYAH (P.HARİÇ) 1 HIGH POWER HPC-620-A88S POWER SUPPLY 620W 1
Bu gün anakart geliyo bana 2 nci el Rev. 2.0 intel p35 anakart yerine takacam ramlere voltaj veremediği için intel anakart. Ses kartı olarak audigy value var. e8400 işlemci ile kullancam sorun çıkmaz umarım.
aynı anakartı ve 5+1 ses sistemini kullanıyorum ama böyle bir sorun yaşamadım bağlantıları ve yazılımı ii ce kontrol edin ne biliyim bende canavar çalışıor :D
Hocam, herhangi bir yazılım yükledinmi, bir şeyi gözden kaçırıyor olabilirmiyiz?
(polair) bilader sen ne işletim kullanıyosun vista ben kullanıyorum xp vista da bu sonuru yapmıyo biraz daha yukarıdaki iletime bakarsan vistada sorun olmadıgını bende iza ediyorum sorun xp de bilmem anlata bildimmi kb888111 sp2 güncellemesinden tut aklına ne gelirse yaptım ama nafile o yüzden vista kurdum sorun yaşamadım çünki vista da ki codek algılayıcılar daha geliştirilmiş ertı bu kart zaten vista için yapılmış demek istediğim bu 5+1 sorunu xp de çözemezmiyiz optik çıkış olsun coaxial olsun 5+1 iptal çalışmıyo sadece yeşil olan jack çalışıyo 3 jakıda kullanmak 5+1 ses için 3 jackıda ön kolan olarak göstermelisin o zaman 5+1 lerin hepsinden ses alırsın ama gerçek 5+1 döngülü ses kalitesini alamazsın ben xp de bu kart ile gerçek 5+1 ses istiyorum lütfen iletileri dikkatli okuyalım lütfen saygılar teşekkürler
(polair) sistemine göz attım sende birde creative sb live 24 bit ses kart ı var mümkünse sen kartını çıkarıp xp kurup kendi alc889a ses yongasını kullanarak denermisin bir o şekilde yorumlarını bekliyoruz vista demiyorum bak xp kurarak dene bakalım sendeki sonuç ne olacak teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: bedlam
Bu gün anakart geliyo bana 2 nci el Rev. 2.0 intel p35 anakart yerine takacam ramlere voltaj veremediği için intel anakart. Ses kartı olarak audigy value var. e8400 işlemci ile kullancam sorun çıkmaz umarım.
bedlam kardeşim acaba intel anakartından memnun musun ? ben bu anakartı almayı düşünüyorum. evet ram'ler 1.8v 'de çalışabiliyomuş sadece ama ben oc yapmayı düşünmüyorum. bu kartla ilgil başka bir sorunun var mı? bana tavisye eder misin ? bu konuda beni bilgilendirirsen memnun olurum.
Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı ugrade etmeye karar verdim ve şu parçaların siparişini verdim aralarında bi uyumsuzluk varsa lütfen önerilerinizi bekliyorum
Ram in markası konusunda kafam biraz karışık Anakart Ram uyuşmazlığı olurmu ?
Nemeles12 kardeş hiç kafana takma sistem 10 numara işlemcine ve ram lerini daha hızlı bile çalıştıra bilirsin ama soğutma sistemin çok iyi olması tabi yapacağın hızaşırtmaya bağlı illemcin 1333 fsb lik istersen 1600 yapabilirsin 10 numara sistem rahat ol rem markasıda güzel başın agrımaz sen hata yapmadıgın sürece saygılar
arkadaşlar hem optik vem coax bağladım 5.1 desteği alamadım maalesef... benim kanka bişeyler yük.leyecek, anlatırım sonucu size..
GA-EP35C-DS3R ile OCZ 800 mhz veya 1066mhz Ram kullanan kimse yokmu yada kullanan birinde gören?
Uyum sorunu yaşarmıyım RAM de kararsızım ...
walla nemeless ben anakartı garantiye vermeden önce (yanlıs bios update etmekten ötürü) corsair 2*1 1066 mhz takmıştım ama everestte baktıgımda 400 mhz gösterdi tam olarak bilgim yok ama heralde oc yaparak volt artırman gerekiyor arkadaslar daha iyi bilir
arkadaşlar ben de bu anakartı kullanıyorum 3 haftadır. vaktim olmadığından fazla ilgilenemedim ama şöyle bir sorunum var. özellikle windows ilk açıldığında mouse 8-10 sn kadar takılıyor, kısa bir süre kilitlenir gibi oluyor sonra normale dönüyor. açılış bitip kullanmaya başladıktan sonra da bazen kısa süreli takılmalar görülüyor. işlemcim intel8200, ram ocz ddr2 800 mhz nvidia sli edition. anakart p35 ds3r rev 2.1. bios f10. 2 adet sata 2 hdd, 1 adet sata dvd-rw 1 adet ide dvd rom var. win xp pro kullanıyorum. biosta birkaç ayar yaptım olmadı tekrar default ayarda şu an. bana göre sata ile ilgili gibi geliyor problem. bu arada ms wireless comfort keyboard kullanıyorum.
sata driverlarını win kurduktan sonra yükledim. yoksa açılış esnasında f6 ya basıp mı yüklemek gerekiyordu? sorunum konusunda fikri olan, yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
Resetleme problemi yaşan var mı aranızda. ??
Nedir çözümü.. ?
Bu anakartla kaçtane sistem kurduysam Windows(XP) tam açılırken reset atıyor. Açıldığı zaman güzel bi sorun yok. 10 kere restlendiği oluyor.
Xp den demeyin orjianl xp ile kurdum yine aynı sorunu yaşadım.
Ram'lerden kaynaklanabilir belki , başka ramlerle dene istersen
quote:
Orjinalden alıntı: kursun25
(polair) bilader sen ne işletim kullanıyosun vista ben kullanıyorum xp vista da bu sonuru yapmıyo biraz daha yukarıdaki iletime bakarsan vistada sorun olmadıgını bende iza ediyorum sorun xp de bilmem anlata bildimmi kb888111 sp2 güncellemesinden tut aklına ne gelirse yaptım ama nafile o yüzden vista kurdum sorun yaşamadım çünki vista da ki codek algılayıcılar daha geliştirilmiş ertı bu kart zaten vista için yapılmış demek istediğim bu 5+1 sorunu xp de çözemezmiyiz optik çıkış olsun coaxial olsun 5+1 iptal çalışmıyo sadece yeşil olan jack çalışıyo 3 jakıda kullanmak 5+1 ses için 3 jackıda ön kolan olarak göstermelisin o zaman 5+1 lerin hepsinden ses alırsın ama gerçek 5+1 döngülü ses kalitesini alamazsın ben xp de bu kart ile gerçek 5+1 ses istiyorum lütfen iletileri dikkatli okuyalım lütfen saygılar teşekkürler
ben xp de kurdum bu makineye gayet 5+1 çalıştı :)) nasıl çalıştıramadın anlamadım :S ... ama bişiy vardı realtec in o konsol programı daha farklı hani simgesini tıklıyınca açılan vistadakiden farklı ama her türlü ben çalıştırdım 5+1 i ... orta/subwoofer sekmesine dikkat edin arkadaşlar
@kursun :
sb live içıkarıpta denedim hatta çıkarmadım iptal ettim windows ses yönetimi ile realtec i kullanmak üzere ve 5+1 ses aldım ... bi ufak ayar vardı sanırsam onu göremiosun bide jakların üzerini tıkla sana sorucaktır ne nerenin diye deneyerek bul bende sanırsam turuncu yeşil siyah şeklinde üst sırada takılı jaklarım sen yine ss at bana bakalım birlikte olmadı sınavlarım var geç cevap için pardon
quote:
Orjinalden alıntı: zegan
Resetleme problemi yaşan var mı aranızda. ??
Nedir çözümü.. ?
Bu anakartla kaçtane sistem kurduysam Windows(XP) tam açılırken reset atıyor. Açıldığı zaman güzel bi sorun yok. 10 kere restlendiği oluyor.
Xp den demeyin orjianl xp ile kurdum yine aynı sorunu yaşadım.
aynı sorunu bende yaşadım sonra cd ile gelen hiç bir driver ini kurmadım tamamını internetten indirdim son sürümleri bir daha olmadı..bende hem xp hem vista da aynı şeyi yapıyordu.
polair arkadaşım sende phillips 5.1 var ses kartını çıkarta bilirsin ama o kolonların bi özelliği gelen 2 kanal bile olsa sen 5+1 olarak bağlamışsındır ama gelen 2 kanal da olsa kendisi otomatik olarak 5+1 çevirebiliyo benim bir arkadaşımda 2 tane 5+1 var bir vestel lcd tv de kullanıyo birde logitec bilgisayarda kullanıyo ikisindede benim pcyi denedim sorunyok 5+1 ses veriyo ama benim kolonlarda 2 kanalı 5+1 e cevirme olmadığı için 2 kanal alıyorum yani demek istediğim sendeki kolanlar 2 kanal bile gelse 5+1 ses alabilirsin anlıyosun sen birde bord üzerinde ki yeşil sterio değilde diğer turuncu ve siyah olan jacklardan kulaklıkla dene ses alabilecekmisin ses kartsız ve xp de birde senin bana dikkat et dediğin yeri anladım ben oradan subwofer ve center olan jak ı steriyo olarak gösterdim şimdi hepsine ses geliyo ama bu seferde de 2 jack tanda sterio olarak alıyom gerçek 5+1 olmuyo yalancı 5+1 oluyo ozaman 5+1 na anlama geldiğini biliyosan dediğimi anlamışsındır birde ses efek açınca oda falan yazıyo ya orası bu seferde de sesi aşırı derecede çızırtılı ve bozuk veriyo efek açık olunca ses tam anlamıyla 5+1 çalışıyo ama ses aşırı derecede bozuk sanırım yazılım hatası çünki vista kurduğum zaman hiç bir sorunla karşılaşmıyorum ama xp de anormal derecede sorunvar sen bi kulaklıkla deneyim iletini yazarsan memnun olurum saygılar