Ülkenin yurtdışı çıkışları berbat. Hala 1000mbps gibi ev kullanıcısına çok da gereği olmayan şeyler peşinde koşuyorsunuz. Şu an Istanbul'da yaşamıyorsanız yurtdışına veriniz 60-70 hatta bazı yerlerde 80ms gibi komik rakamlarla gidiyor. Online oyunlarda çile çekiyoruz resmen. Bu konuda ne gibi adımlar atıyorsunuz Türknet yetkilileri. İstanbul'dan Frankfurt'a veri 30ms'de gidiyor. Ben Adana'da yaşıyorum Adana'dan İstanbul'a verim 30ms'de gidiyor. Ben anlamadım bu işi. Ülke içinde kafadan 30ms gidiyor. Ülkeler arası 30ms oluyorken ülke içerisindeki veri nasıl 30ms'de bi yerden bi yere gidebilir anlamış değilim. Bilale anlatır gibi anlatmak gerekirse İstanbul Avrupa yakasında oturan birisinin verisi Frankfurt'ta bulunan bir sunucuya 39-40ms ile ulaşıyor. Türkiye içerisinde Adana'dan İstanbul'a giden veri ise 25ms'de falan ulaşıyor. Şimdi soruyorum. İstanbul ve Almanya arasında bu veri en az 5-10 tane ülkeden geçip mesafeyi neredeyse 2ye, 3'e katlıyorken bu veri nasıl Türkiye içerisinde yarısının yarısı bile mesafe olmamasına rağmen bu kadar fazla olabiliyor. Bu yüzden diyorum ki gigafiberle uğraşacağınıza internetin kalitesini arttırın, gecikmeleri düşürün. Bu fotoğraf size normal geliyorsa gerçekten vahim durumdayız demektir. Merak eden varsa Adana İstanbul arası düz ölçümde 850km falan. İstanbul-Almanya arası ise düz ölçümde 1900km falan. Buyurun matematiği siz yapın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jungesterne -- 20 Aralık 2022; 3:19:59 > |
Bildirim