Şimdi Ara

GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SYLAS Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.248
Cevap
84
Favori
116.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlginç demeyelim; normal dışıyım, yahni anormalim. Ben sizin yerinizde olsam; 3 ay dolunca en direct; t ye veya n ye geçerim. Kökten sorununuz çözülür.

İyi ki Gigaspeed var; ailelerimiz, çocuklarımız güvenli internetin keyfini sürüyor. 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

İhtiyaç farkı hocam tecrübe oldu benim açımdan da ama fazla abarttınız bence de neyse sağlık olsun :)

• Dediğiniz gibi sağlık mühim.; candan gideceğine netten gitsin. 

• meybuzmeymun M kullanıcısına yanıt

BTK'nın mahkeme kararı ile engellenen servisler, siteler, uygulamalar vs için bir listesi var. Bu liste istisnasız tüm sağlayıcılara iletilir ve işleme alınması beklenir. Ancak farklı firmalarda farklı uygulamalar var. Türk Telekom ve Superonline'da DNS değiştirmek kesinlikle işe yaramaz, çünkü girdiğiniz dns adreslerini bu sağlayıcılar manipüle ederek kendi istedikleri yere yönlendirirler. Ekstradan abone sayıları fazla olduğu için DPI ile tüm abonelerin trafiğini tararlar. Abone sayısı düşük olan firmaların ise DPI kullanma zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla ve DNS adreslerini de manipüle etmedikleri için genelde bu yöntem çalışıyor. Ben TT kullanıyorum ancak arkadaşımın aboneliği ile Gigaspeed'i test ettim. DoH ve DoT kullarak bazı engelli siteler ve DC açıldı. Fare'de açılmıştı. Sonuç olarak aslında yasaklanmış site yasaklanmıştır, uygulama her sağlayıcı da aynı olmalı bana göre. Bir kaç kıçı kırık log kaydı için firma kapatan BTK bu tarz işler için de ciddi cezalar kesebilir, lisans iptal edebilir. Burada sağlayıcıların bir suçu yok sizin de belirttiğiniz gibi. Sorunsuz kullanım istiyorsanız WARP'ı Wireguard olarak Keenetic'e ekleyin, Statik rotalardan da engelli adresleri VPN üzerinden yönlendirin, bitti gitti. Sadece ekledikleriniz VPN üzerinden çalışır.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Anladım hocam bilmiyordum teşekkür ediyorum bilgi için

• internet gitti yine gece çok sık oluyor sabaha kadar hatta ogleni buluyor online olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibarıyla interneti giden var mı neredeyse 15 dakikadır internet yok. gigaspeed.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Merhaba hocam, yaklaşık 5 yıldır türknet vdsl kullanıyorum. Genel olarak fena değil ama hem fiyatı hem de daha iyi olur düşüncesiyle farklı bir firmaya geçmeyi düşünüyorum lakin pişmanlık yaşar mıyım diye de adım atamıyorum.

Rica etsem tavsiye de bulunabilir misiniz bana?

İstanbul Bakırköy
    100/20 ama bana kablolu olarak 80/90 geliyor
    Ping 8

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mylove kullanıcısına yanıt

Gigaspeed, Fixnet.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Hocam söyledikleriniz bir yere kadar doğru lakin isslerin birden fazla seçeneği var.

Benim muhitteki TT dolabına yani OLT ye kadar kime geçersem geçeyim değişen bir şey olmaz. Lakin;

Comnet mesela trafiği TT dolabından kendi makinelerine devralıyordu ve internete istanbuldan çıkarıyordu bu da sınırlandırıcı faktörün comnet olmasına sebebiyet veriyordu.

Gigaspeed o kadar “büyük” bir firma değil ve sizin de söylediğiniz gibi route noktaları TT ye ait. TT nin ağ yapısı comnetten daha büyük olduğu için internete çıkışım daha az hop noktasıyla gerçekleşiyor bu da ping sürelerini olumlu etkiliyor.

Bir de TT nin yurt dışı çıkışları daha iyi.

Gigaspeed elbette bana kıyak geçmedi. Sadece trafik artık comnet cihazlarını dolanmadığı için internet genel olarak daha iyi. Pop noktası kendi ilçem olarak gözüküyor.

Statik ip konusu da cgnatın yani aslında layer2 deki her bir portu 10.000 mbps desek ki büyük ihtimalle bu böyledir, o portun bant genişliğini, o ortak ipyi alan herkes paylaşır. Dolayısıyla hız ve ping değerli yoğun saatlerde etkilenebilir.

Sabit ip de o port sadece bana ait oluyor. Ortak ip yok. Dolaysıyla arıza durumları gibi özel durumlar hariç saatlik dalgalanmalardan etkilenmiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• gms10ur kullanıcısına yanıt

"Benim muhitteki TT dolabına yani OLT ye kadar kime geçersem geçeyim değişen bir şey olmaz. "

demişsiniz.

Size hizmet veren OLT, T.Telekom'un binasında (yani santral binasında) mı, yoksa cadde sokaklarda bulunan bir saha dolabının içerisinde mi? İfadenizden bir saha dolabının içinde yer alıyor şeklinde anlaşılıyor (FTTH abonesi olduğunuz varsayımıyl...), yani aynen VDSL altyapısında DSLAM'ların saha dolabının içinde yer alması gibi???

Bende aynı binada ama iki ayrı adreste iki ayrı FTTH aboneliği var. Yani her iki hat da binadaki ayı OFDK'ya ve eninde sonunda Telekom Santralındaki aynı OLT'nin aynı portuna bağlı... İlki TTNet'den 200 Mbps'lik bir paket. Kesinlikle CGNAT içindeyim. Diğeri eskiden Poyraznet, şimdi Fixnet'te 100 Mbps'lik paket. Bu da CGNAT'ta. Bir ara Poyraz'da sabit IP kullandım ama aslına bakarsanız sabit ve dinamik IP'li durumlar arasında hiçbir fark hissetmedim.

Teşekkür ediyorum. Netgsm nasıl hocam?

Sıralama yapacak olursak. 1-2-3 diye yazabilir misiniz mümkünse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylove -- 22 Aralık 2024; 15:11:13 >

Fixnet-Gigaspeed-Netgsm

• 2 Hafta sonudur GigaSpeed kullanıyorum. Fiber altyapı ile 100lük paketi. 1920*1080 çözünürlük ile yurtdışı çıkışları sorunsuz çalışıyor. Şuana kadar bir daraltma olmadı. İnş bozmazlar.

Tekrar çok teşekkür ediyorum hocam.

Peki neye göre bu sıralama?

Oyun oynuyarsanız; yurt dışı pinge göre. 

• Tamamdır teşekkür ediyorum hocam.

Bu arada bazı siteler yasaklı oluyor mesela, kablonetin açmadığını siteleri türknet açıyor gibi. Bu konuda bu firmalar nasıl?

Bilgi verirseniz deneriz hocam. İşin görülsün maksat. Ben oyun oynamıyorum ama TV izliyorum netten. Sorun göremedim

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.