Şimdi Ara

GİGAWORKS S750CİLER BURAYA!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tibi

bab nasıl yani basslarda sorun yaşıyorsun? 210 watt değilmiş o zaten 105 diyoarlar ( burst olayı )... ayrıca kısık seste bile basslarda sorun yaşıyorsan servisine götürmeni öneririm. nasıl bir sorun yaşıyorsun subwooferda biraz daha açarmısın?

o bazı kişilerin uydurması tibi sen aldırma onlar zaten creativeler burstmuş pmpo muş kendilerine gelince en gerçekçi ses en kalite ses hatta utanmasa az bile yazmışlar diyecekler sanki özel trilyonluk hassas db freakans watt ölçüm cihazları varda neye dayanarak söylerler anlamam

• abi haklısında adamların özel ölçüm aletleri yokta bu allahın creative i neden sitesine megaworks içn 500 watt burst yazmış onu anlamıyorum ben özellikle google da mega burst ve giga burst diye aratıp yabancı yorumlara bakıyorum ve internette çoğunluk giga ve meganın gerçek 500-700 w değerinde olmadıı görüşünde. aslına bakarsan benim ne kadar rms ne kadar burst umrumda değil ben duyduğum sesin gücüne ve kalitesine bakarım . megaworksten accayip memnun kaldım tizleri çok hoşuma gidiyor alalı 1 ay oldu nerdeyse ama hala sabahları ilk işim müzik açıp dinlemek oluyor.z5500 de dinledim ve şunu rahatlıkla söyliyebilirim ( burst murst anlamam ) z5500 505w ise megaworks malesef 500 w filan değil daha düşük. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 5 Aralık 2005, 20:02:57 >
  • Mesela; butterfly caught dinlerken(AudigyNX ses tamamen açık, winamp standart eq) giga ses ayarı 5. seviyeye geldiğinde(standart ayarlarda) hava çıkışından fazla hava atıyo ve bunun sesi duyulabiliyor. 6. seviyede ise içinden hafif bir tıkırdama sesi gelmeye başlıyor yüksek baslarda...

quote:

bab nasıl yani basslarda sorun yaşıyorsun? 210 watt değilmiş o zaten 105 diyoarlar ( burst olayı )... ayrıca kısık seste bile basslarda sorun yaşıyorsan servisine götürmeni öneririm. nasıl bir sorun yaşıyorsun subwooferda biraz daha açarmısın?
  • quote:

abi haklısında adamların özel ölçüm aletleri yokta bu allahın creative i neden sitesine megaworks içn 500 watt burst yazmış onu anlamıyorum ben özellikle google da mega burst ve giga burst diye aratıp yabancı yorumlara bakıyorum ve internette çoğunluk giga ve meganın gerçek 500-700 w değerinde olmadıı görüşünde. aslına bakarsan benim ne kadar rms ne kadar burst umrumda değil ben duyduğum sesin gücüne ve kalitesine bakarım . megaworksten accayip memnun kaldım tizleri çok hoşuma gidiyor alalı 1 ay oldu nerdeyse ama hala sabahları ilk işim müzik açıp dinlemek oluyor.z5500 de dinledim ve şunu rahatlıkla söyliyebilirim ( burst murst anlamam ) z5500 505w ise megaworks malesef 500 w filan değil daha düşük. :(

tibi arkadaşım megayı bilmem ama bide google da giga rms diye arat bakalım bu sefer ne kadar site çıkacak onuda görelim ok

• zaten 7 seviye benim bildiğim o zmn çokta sorun yok ya. ama keşke daha güçlü yapsalarmış şu subwooferı allah aşkına neleri eksik anlamıom eşşek yüküyle paraları var sektörde liderler ama hala en güçlü setleri bile yeri gelince pörtleme yapabiliyor. ama allah için tizlerine tapıyorum creativein
  • tabi haklısındır. ama ne biliim megayla giga bana paralel setler gibi geldi abi kardeş gibi biri neyse diğeri bi gömlek büyüğü
  • abi farzetki giga burst power diyelim niye o zaman arkadaşımdaki z5500 den daha güçlü ses veriyo onu hergün dinliyom ve giganın toplam ses gücü daha yüksek o zaman ya giga burst power değil yada z5500 real power değil ok
  • abi dur z5500 ü şimdi karıştırma ben çünkü karşlılaştırdım ve çok kötü oldum. yani 70-80 m kare alanda dinledim bana biraz farklı geldi :) eger giga daha güçlüyse helal olsun
  • zaten çok da takmıyorum kafaya ama insan 950 ytl(1 sene olmuştur...) verdiği bişeyden daha iyisini bekliyor açıkçası...

quote:

Orjinalden alıntı: Sauron®

Mesela; butterfly caught dinlerken(AudigyNX ses tamamen açık, winamp standart eq) giga ses ayarı 5. seviyeye geldiğinde(standart ayarlarda) hava çıkışından fazla hava atıyo ve bunun sesi duyulabiliyor. 6. seviyede ise içinden hafif bir tıkırdama sesi gelmeye başlıyor yüksek baslarda...

quote:

• kardeş kusura bakma ama o parayı iyice araştırmadan pat diye sayabiliyorsan şikayette pek etmemen gerek. ama burdaki fiyatı çok köklü yurt dışında o kadar değil orada fiyat / perf oranı daha yüksek oluyor haliyle
  • yeraltı arabası, çok komiksin valla, şu açıklamalarına bakıp gülüyorum. Sen yazdıklarına inanıyor musun yaaa???
    Arkadaşında dinlemiş de z5500ün sesi az gelmişmiş. Ya bilader, ben gigayı 5 ay kullandım, sonra z5500ü aldığım ilk gün fikrim değişti, sen ne diyorsun, ne saçmalıyorsun hâlâ?
    Burda s750 kullananlar seti konuşacaklarına yine konuyu z5500e getiriyorsun, bunu da tek yapan sensin...
    Biz adam gibi s750 konuşurken döndün fırıldak gibi sony'ye geçtin, rezil bir set önerdin, sonra yine döndün s750ye. Bakalım sırada ne var???
    Sana gülüyorum, durumun vahim senin....
    fake olarak yaşamaktan usanmadan yazmaya devam et.
    Adam üstte s750nin sub'ından çıkan havadan bahsediyor, sen o yazıları görmezden geliyorsun. Çocuk gibisin, hatta gibi fazla belki de çozuksundur. O zaman senle ne uğraşalım, boş boş....

• çocuksa da helal olsun valla çoluk çocuk nası alır 1 milyarlık seti bide üstüne dekoder filan. ben babama sega mega drive ı yalvar yakar aldırmıştım. ne aileler var ya
  • Ne alakası var @tibi şimdi? Saçmaladığının farkında mısın? Yakan top gibi bir oraya bir buraya yazıyorsun, farkında mısın?
    Burda her ne hikmetse kimse kullandığı seti birinin eleştirmesine izin vermiyor, veya konuyu açana saldırıyor herkes.
    Valla ben bu son çıkan tüm home cinema setlerini kullandım ve z5500de bile kusurlar buluyorken ne diye kimse kendi setini en üstün görür?

quote:

çocuksa da helal olsun valla çoluk çocuk nası alır 1 milyarlık seti bide üstüne dekoder filan. ben babama sega mega drive ı yalvar yakar aldırmıştım. ne aileler var ya
  • Megaworks kullandım, gigadan çok daha sağlam tizlere sahipti, daha güçlüydü, aşırı tiz sesi yoktu, dvd izlerken center'dan gelen net ses mükemmel kalitedeydi ancak sub'ını küçük yaptıklarından yüksek bass seslerini ve düşük frekanslardaki zorlayıcı sub bass sesleri veremiyordu, adeta oda plastik kokuyordu, sub'ın arkası nerdeyse yanacak derecede ısınıyordu.

Gigaworks kullandım, 7.1 olması müthiş bir keyifti, kısık ve orta seslerde set çok kaliteli ses veriyordu, ancak sesi açınca tüm rezillikler başlıyordu. Sub yine küçük kaldığı için güç konusunda yetersizdi, onu da çok zorlayınca oda plastik kokuyordu, hava deliğinden çıkan hava bunun göstergesiydi. Yüksek seslerde uydudan gelen sesi kesiyordu, en büyük eksisi buydu. Ayrıca fiyatı çok pahalıydı, ben 1 milyara aldığım zaman yanına bir de ddts-100 decoder almıştım 300 milyona, bir diğer kötü tarafı, dvd izlerken center'ın diğer tüm uydular gibi aşırı tiz vermesi yüzünden center'dan gelen konuşma seslerini nerdeyse hiç duyamıyorduk..

jazz 9940b kullandım, bassları çok güçlüydü, set son seste bana mısın demiyordu, hiç sorunsuz bass sesi veriyordu, sub'ı işini çok iyi yapıyordu, mega ve giga gibi analog değil dijitaldi ve buna rağmen fiyatı o zaman megadan bile ucuzdu, çünkü zamanında megaworks 500-600 ytlye satılıyordu. Setin tizleri çok iyi değildi. Ama ses kartıyla ayarlayınca sorun ortadan kalkıyordu. Coax. bağlantıda evdeki elektrik açıp kapanması sonucunda pop sesi çok fazla geldiğinden değil de klima çalışırken set bu pop sesini çok çıkardığından bazen illallah diyordum. Ama kalitesini hala çok beğenirim.

Daha önce inspire 5700 kullandım. 1 yıl kadar set bende kaldı. Tizler ve özellikle center mükemmel ses veriyordu. Sub çok yüksek seslerde başarısızdı, çok tatlı bir decoderi ve kumandası vardı.

Şimdi ben bu setleri ve daha fazla setler de kullanan biri olarak hepsini kötüledim farkındaysanız. Ama beğendiğim yanlarını da yazdım.
    Şimdi neden bazı arkadaşlar, siz sahip olduğunuz seti en iyisi görüyor ve eleştirenlere kulak vermiyor, kullananların tecrübelerini hiçe sayıyorsunuz, sorarım, o kadar çok para verdiğiniz için mi?
    O zaman ben 1 milyar gigaworks'a verdim, 700e sıfırını sattım,
    300 ytl ddts-100 e verdim, 265e sattım.
    525 ytl j9940bye verdim, 3 ay kullanıp 10 taksite 475e arkadaşıma sattım.
    2 adet megaworks almıştım, onları da kargo parası zararına hiç kar etmeden sattım.
    Tümünü hep zararla sattım bu setlerin ama benim için önemli olan her zaman daha iyisini bulmaktı, sonunda da bulduğum için çok iyi ettim de o setleri aldım diyorum.
    Çünkü gerçekten benim gibi bu işlerin hasta fanatikleri varsa bu işi kulaktan dolma bilgilerle, sadece bir kez dinlemeyle, bilmem nelerle gönül vermeden öğrenemez.
    z5500 bu konuda en iyisi şu anda ve logitech'in z5500 ayarında 7.1 dijital bir set çıkaracağı günü bekliyorum. Çünkü başka bir firmanın bunu yapacağı yok bu gidişle...
    Bu işler emek ister, zamanında bıkmadan çok uğraştık biz, bilen bilir, o yüzden dünkü çoluk çocuğa pabuç bırakmayız.
    Ben bu sitede bu incelemelerimi yapmaya 2,5 yıl önce başladığımda etraf ses uzmanlarında geçilmiyordu, ama şimdi nerdeler merak ediyorum?
    Bir creative, rms ve watt çılgınlığı vardı, ben ilk kez jazz 9940b 200 watt olmasına rağmen 500wattlık megaworks'tan daha güçlü dediğimde kıyamet kopmuştu. Ama nerdeler, hani niye aksini artık iddia edemiyolar?
    inspire 5700ün sadece 7 wattlık hoparlörünün meganın, giganın, şimdiki z5500ün 70wattlık hoparlörüne eş değer ses çıkardığını söylediğimde neler oldu neler... Ama biz haklıydık, çünkü setleri kullanıp yazıyorduk, .. O yüzden herkes zamanla bazı gerçekleri öğrendi.
    Tekrar söylüyorum, bu işler emek ister, emek gösterenlere siz de saygı gösterin..
    Herkese sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

yeraltı arabası, çok komiksin valla, şu açıklamalarına bakıp gülüyorum. Sen yazdıklarına inanıyor musun yaaa???
    Arkadaşında dinlemiş de z5500ün sesi az gelmişmiş. Ya bilader, ben gigayı 5 ay kullandım, sonra z5500ü aldığım ilk gün fikrim değişti, sen ne diyorsun, ne saçmalıyorsun hâlâ?
    Burda s750 kullananlar seti konuşacaklarına yine konuyu z5500e getiriyorsun, bunu da tek yapan sensin...
    Biz adam gibi s750 konuşurken döndün fırıldak gibi sony'ye geçtin, rezil bir set önerdin, sonra yine döndün s750ye. Bakalım sırada ne var???
    Sana gülüyorum, durumun vahim senin....
    fake olarak yaşamaktan usanmadan yazmaya devam et.
    Adam üstte s750nin sub'ından çıkan havadan bahsediyor, sen o yazıları görmezden geliyorsun. Çocuk gibisin, hatta gibi fazla belki de çozuksundur. O zaman senle ne uğraşalım, boş boş....

sen kendini ne sanıyorsun anlamadım yaw.her topikte ses sistemleri hakkında ahkam kesiyorsun ne çok biliyorsun sen ya bu dünyada bi sen mi anlıyon ses sistemlerinden ayrıca o patetes z5500 de gördüm ses kartından az bişey bass kökledim mi hemen pörtlemeler başlıyor.sen bence o seti de sat daha güzel set aramaya devam et.senin ömrün boyunca göremeyeceğin ses sistemleri kurdum ben sen git öyle semi amateur setlerle takıl ok.ayrıca benim topiğimede girme bundan sonra

• quote:

abi haklısında adamların özel ölçüm aletleri yokta bu allahın creative i neden sitesine megaworks içn 500 watt burst yazmış onu anlamıyorum ben özellikle google da mega burst ve giga burst diye aratıp yabancı yorumlara bakıyorum ve internette çoğunluk giga ve meganın gerçek 500-700 w değerinde olmadıı görüşünde. aslına bakarsan benim ne kadar rms ne kadar burst umrumda değil ben duyduğum sesin gücüne ve kalitesine bakarım . megaworksten accayip memnun kaldım tizleri çok hoşuma gidiyor alalı 1 ay oldu nerdeyse ama hala sabahları ilk işim müzik açıp dinlemek oluyor.z5500 de dinledim ve şunu rahatlıkla söyliyebilirim ( burst murst anlamam ) z5500 505w ise megaworks malesef 500 w filan değil daha düşük. :(

Tarafsız yorumların için teşekkürler tibi Ama anlamak istemeyenin gözünede soksan anlamıyor işte ne yapacaksın onlar öyle bilsin

Bu arada Wolverine +1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 5 Aralık 2005, 23:33:36 >

• Vah vah, üzülüyorum sana yeraltı arabası yav.. En azından senden daha saygılı biri olduğum kesin. Madem bu kadar set kurdun orda burda ne diye gigaworks'u bu kadar üstün bir set olarak görüyorsun? Ondan çok daha iyileri varken ne diye gigaworks? Çünkü senin anlattıkların yalan, sen de yalan söylemekten, herşeyi abartmaktan başka bir şey yapmıyorsun bu forumda. Çünkü kendin de yalansın, yani fake'sin olay bu... Mod. arkadaşlar seni araştırma zahmetine girse bunu görecekler ki zaten. Ama adamlara da gına geldi senden..

Bu arada burası özgür bir forum, isteyen istediği topicte yazar, senin topiğin benim topiğim diye bişey olamaz!! Burda insanlara yalanlarınla ve yanlış yönlendirmelerinle ne zaman yazarsan karşında ben veya benim gibileri bulacaksın.. Benimle bilginle yazış, bilginle yarış.. Yalan yanlışla bu işler olmaz.. Sende ne gezer saygı ki emeğe saygın olsun? Daha hoparlör setine patates diyen bir zihniyetten ne beklenir ki?
    Yazık sana cevap verdim, kendime yazık ama olsun, sayende insanlar yine yeni şeyler öğrendi. Senin yanlışlarınla doğruları buluyorlar ya, o da güzel..
    Sana çok teşekkür ederim. İyi ki varsın...
    quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

sen kendini ne sanıyorsun anlamadım yaw.her topikte ses sistemleri hakkında ahkam kesiyorsun ne çok biliyorsun sen ya bu dünyada bi sen mi anlıyon ses sistemlerinden ayrıca o patetes z5500 de gördüm ses kartından az bişey bass kökledim mi hemen pörtlemeler başlıyor.sen bence o seti de sat daha güzel set aramaya devam et.senin ömrün boyunca göremeyeceğin ses sistemleri kurdum ben sen git öyle semi amateur setlerle takıl ok.ayrıca benim topiğimede girme bundan sonra

• Bu kadar yeterli, topic tamamen amacını yitirmiş..!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.