Şimdi Ara

GİGAWORKS S750CİLER BURAYA!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu topikte creative gigaworksla ilgili her şeyimizi baylaşalım dedim..

• Forumda kullanan kaç kişi var acaba?
  • vardır ya az da olsa
  • var var baya var. onlar gizli kahraman :Pp tabi bu arada thx-550 ile ilgili de yorumlarımızı da katalım ikisi arasındaki farkları ve benzerlikleri söyliyelim. mümkünse iki setide kullanmış olanlar yorumlarını belirtsin.
    öncelikle benim izlenimlerime göre bu iki setinde subwooferı yetersiz kaliyor. ancak iyi ayar yapıldıktan soora llah için subwooferı sesi bozmuyor ve çok düzgün çıkarıyor zaten o 3.5 inç uyduların çıkardığı mükemmel sese lafım yok. subwoofer ı öyle bir yere koyunki subwooferından çıkan bass sesi rahatsız etmiyecek bir şekilde kulağınıza gelsin. sonuçta sub aşağı doğru veriyor sesi . alışılmışın dışında . bunun sete ne gibi artıları veya eksileri var bu tartışılır tabi. ama bence görünüm olarak süper.
  • evt arkadaşım megaworkste gigaworkste güzel setler ses kartından iyi bir ayarla çok güzel ses çıkıyor ben daha gigaworksu en son seste sabit dinleyemedim hiç ya
  • Hocam bu arada memnunmusun 5500 le hiç karşılaştırdınmı dinledinmi? sıkıntın varmı varsa neler?
  • abi z5500 dinledim güzel set baslar manyak ama ses gücü olarak gigaworks kadar değil bu da benim fikrim tabi kimse kızmasın
    hiç bir sıkıntım yok ayrıca ses çok güçlü güzel yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undergroundcar -- 2 Aralık 2005, 22:46:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dinlemen için izole gerekli olduğunu düşünüyorum.
  • ?????????? anlayamadım hangisini odayı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undergroundcar -- 2 Aralık 2005, 22:48:55 >
  • subwoofer uzakta olduğu zaman daha hoş bass sesine sahip olunuyor
  • beyler görüşlerinizi bekliyorum
  • aslında o konu forumda konuşuldu sen ses sisteminden uzaklaştıkça subwooferın sesi ön plana çıkıyor ve sanki çok güçlüymüş gibi geliyor ama asıl durum öyle değil sen masa başına oturduğunda uydulardan gelen ses subwooferın etkisini düşürüyor ( sana göre ). ama yan odada tizler çok azaldığı halde duvarların yalıtkanlığındaki zaafı olan düşük frekanstaki sesler yani bass sesler ön plana çıkıyor. olay bu...
  • evt çok doğru tibi arkadaşım sende de megaworks vardı dimi o sette manyak ya arkadaşa aldık dvd player ile birlikte pc ye bağladık manyak ses çıkıyo
  • ya çok garip ama ben bilgisayarda dvd izliyorum ( audigy 2 zs ile ) basslarda son seste sorun yaşıyordum.ama gecen gün eve arklar geldi ve salondaki ashai marka supper dandik dvd player a bağladık ( tabiki analog olarak ) verdiğiği çıkardığı ses. ve subwooferın dayanımı bana çok güçlü geldi. valla 150 Watt burst sonucta 75 W rms yapar ama o bence 100W ın rahat üzerinde bir güçte ses verdi. sesi kökledim
  • ya zaten herkez kafasından bir şey uyduruyo bence o megaworksun bassı rahat 100 w var
  • Böyle dersen müdahale başlar işte. Bunu neyinle ölçtün, nasıl biliyorsun 100watt olduğunu???
    Eğer gerçekten 100watt ise benim kıyasladığım ve topic açarak çok uzuuuun bir süre üst konu kalan jazz 9940b - megaworks inceleme yazımda da belirttiğim gibi neden 100 wattlık sub'ı olan j9940b'nin sub'ına karşı megaworks'un sub'ı çok cılız kaldı, yetmedi, yüksek bass seslerinde sesi boğdu, aşırı ısındı ve anormal kokular yaydı? j9940b'de bunların hiçbiri olmadı, neden? j9940b'nin sub'ı gerçek 100 watt iken megaworks'un sub'ı 150, gigaworks'un sub'ı da 210 watt olamaz......

Veya kısaca şöyle matematiksel ifade edelim (bazıları sadece rakamlardan anlıyor, oysa ki ben rms ve watt miktarlarına bağlı değilim artık...)
    s750 giganın sub'ı burst power olduğu halde, yani şişirilmiş ve 2 katı yazılmış olduğu haldeyken 210 watt ve 8", ayrıca da ebatları z5500 ve j9940b sub'larından daha küçük.
    z5500 sub'ı ise gerçek değeri 188 watt, sonuçta burst olmadan 210watt'a çok yakın ve z5500 için söylenen burst power (peak power) değeri ise 1010 watt ise (kutusu üzerinde yazıyor ve resmi web sitesinde bile geçiyor), o zaman burst power'da rakamlar 2 katına çıkıyor demektir. Bu da z5500ün sub'ını 188 değil 188x2:376 watt yapar. O halde 210 watt burst power'lık giga sub'ı ile 376 wattlık z5500 burst power sub'ı arasındaki matematiksel farkı da görmüş olduk..... Bir de z5500ün sub'ı daha büyük ve 8 değil 10" ki asıl ses farkı da burda...
    Sanırım bu işten anlamayanlara bu açıklamalar yeterli olur.....
    quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

ya zaten herkez kafasından bir şey uyduruyo bence o megaworksun bassı rahat 100 w var

• Wolverine kesinlikle katılıyorum dediklerine...Ben megaworksten sonra z5500e geçtim daha yarı seste megaworksün son sesini aşmış oluyorum haberiniz olsun kıyaslamayı ona göre yapın..
  • Hah budur işte, @Korci arkadaşımız gibi daha çok var aynı şeyleri yaşayan. Ama biz bunları anlata anlata dilimizde tüy bitti.
    Hayır dense ki s750 nin iyi-kötü yanlarını, megaworks'un iyi-kötü yanlarını, z5500ün iyi-kötü yanlarını, hatta j9940b'nin iyi-kötü yanlarını, artı-eksilerini konuşalım, o zaman şahsen kralını yazarım ama insanlar o kadar iddialı bazı şeyleri savunuyor ki, inanmak bir kenara, sanki benim kullandığım set bu değildi diye düşünüyorum...
    Sağ duyulu yaklaşımın için teşekkürler @Korci..
    quote:

Orjinalden alıntı: Korci

Wolverine kesinlikle katılıyorum dediklerine...Ben megaworksten sonra z5500e geçtim daha yarı seste megaworksün son sesini aşmış oluyorum haberiniz olsun kıyaslamayı ona göre yapın..

• yok abi naptın :) ben dedim bunun subı 75 watt rms ise ki hakkaten 3 tane x-530 subı gücünde. solana dvd ye taktım performans artışı oldu ve aklıma senin bi yorumun geldi ( çok dikkatli okumuştum ) sen s750 yi digitale takınca ve dvd izleyince s750 nin sabının 100 watttan hatta 150 wattdan daha güçlü olduunu gördüünüzü söylemiştin. bende dedim acaba bu dvd olayında subında performans artışımı oluo dedim. yani amacım kimseyi yanıltmak değil yanlış anlama. seninki gibi bi mantık kurdum. arkadaşta gazamı geldi yoksa bilerekmi sööledi bilmiom ama benim dediğime paralel konuştu. sonucta tabiki desibel ölçerimiz yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Böyle dersen müdahale başlar işte. Bunu neyinle ölçtün, nasıl biliyorsun 100watt olduğunu???
    Eğer gerçekten 100watt ise benim kıyasladığım ve topic açarak çok uzuuuun bir süre üst konu kalan jazz 9940b - megaworks inceleme yazımda da belirttiğim gibi neden 100 wattlık sub'ı olan j9940b'nin sub'ına karşı megaworks'un sub'ı çok cılız kaldı, yetmedi, yüksek bass seslerinde sesi boğdu, aşırı ısındı ve anormal kokular yaydı? j9940b'de bunların hiçbiri olmadı, neden? j9940b'nin sub'ı gerçek 100 watt iken megaworks'un sub'ı 150, gigaworks'un sub'ı da 210 watt olamaz......

Veya kısaca şöyle matematiksel ifade edelim (bazıları sadece rakamlardan anlıyor, oysa ki ben rms ve watt miktarlarına bağlı değilim artık...)
    s750 giganın sub'ı burst power olduğu halde, yani şişirilmiş ve 2 katı yazılmış olduğu haldeyken 210 watt ve 8", ayrıca da ebatları z5500 ve j9940b sub'larından daha küçük.
    z5500 sub'ı ise gerçek değeri 188 watt, sonuçta burst olmadan 210watt'a çok yakın ve z5500 için söylenen burst power (peak power) değeri ise 1010 watt ise (kutusu üzerinde yazıyor ve resmi web sitesinde bile geçiyor), o zaman burst power'da rakamlar 2 katına çıkıyor demektir. Bu da z5500ün sub'ını 188 değil 188x2:376 watt yapar. O halde 210 watt burst power'lık giga sub'ı ile 376 wattlık z5500 burst power sub'ı arasındaki matematiksel farkı da görmüş olduk..... Bir de z5500ün sub'ı daha büyük ve 8 değil 10" ki asıl ses farkı da burda...
    Sanırım bu işten anlamayanlara bu açıklamalar yeterli olur.....
    quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

ya zaten herkez kafasından bir şey uyduruyo bence o megaworksun bassı rahat 100 w var

ben orda kendi görüşümü yazdım bu benim görüşüm sen katılmayabilirsin ayrıca demişsin giganın bassı 210w burst power gerçek değil yarısı demişsin ok
    105 w oluyo yarısı hadi 105 wattta olmasın 80 w olsun ben dinlediğim sese bakarım ok son sesi açamadım bile bugüne kadar ayrıca benim bir görüşümü okuyunca hemen niye atlıyorsun anlamadım ben logiteche lafta söylemedim hani sen logitechcisin ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undergroundcar -- 3 Aralık 2005, 0:53:37 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.