Şimdi Ara

GİGAWORKS S750CİLER BURAYA!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi dur aman kitlenmesin konu. editle ne yazdıysan hemen
  • 1.5 yıldır wolverine'nin yazılarını takip ediyorum. Eğer o bir şey diyorsa doğrudur arkadaşlar. Zamanında da dandik megawork 550 nin jazz 9940b den daha iyi olduğunu iddia edenler vardı. Şimdi ses seda çıkmıyor. Yani kimse kimsenin kalibini kırmasın. Kimse kimseyle dalaşmasın. Burada test edenler yani karşılaştırdığı hoparlörleri bizzat kullananlar konuşursa birşeyler öğrenmek isteyenler didişme yazılarından başka bir şey okuyabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 3 Aralık 2005, 0:59:39 >
  • abi ben burda adam gibi konuşurken hemen araya giriyo
  • kimse kimsenin kalbini kırmasın ama megaworks dandiiiik diosun :) arkadaş yapma yahu ! boşver sen bırakalı tartışmayı. mümkünse megaworks hakkında test yapan veya onu kullanan arkadaşlar yorum yapsın özellikle wolverine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Böyle dersen müdahale başlar işte. Bunu neyinle ölçtün, nasıl biliyorsun 100watt olduğunu???
    Eğer gerçekten 100watt ise benim kıyasladığım ve topic açarak çok uzuuuun bir süre üst konu kalan jazz 9940b - megaworks inceleme yazımda da belirttiğim gibi neden 100 wattlık sub'ı olan j9940b'nin sub'ına karşı megaworks'un sub'ı çok cılız kaldı, yetmedi, yüksek bass seslerinde sesi boğdu, aşırı ısındı ve anormal kokular yaydı? j9940b'de bunların hiçbiri olmadı, neden? j9940b'nin sub'ı gerçek 100 watt iken megaworks'un sub'ı 150, gigaworks'un sub'ı da 210 watt olamaz......

Veya kısaca şöyle matematiksel ifade edelim (bazıları sadece rakamlardan anlıyor, oysa ki ben rms ve watt miktarlarına bağlı değilim artık...)
    s750 giganın sub'ı burst power olduğu halde, yani şişirilmiş ve 2 katı yazılmış olduğu haldeyken 210 watt ve 8", ayrıca da ebatları z5500 ve j9940b sub'larından daha küçük.
    z5500 sub'ı ise gerçek değeri 188 watt, sonuçta burst olmadan 210watt'a çok yakın ve z5500 için söylenen burst power (peak power) değeri ise 1010 watt ise (kutusu üzerinde yazıyor ve resmi web sitesinde bile geçiyor), o zaman burst power'da rakamlar 2 katına çıkıyor demektir. Bu da z5500ün sub'ını 188 değil 188x2:376 watt yapar. O halde 210 watt burst power'lık giga sub'ı ile 376 wattlık z5500 burst power sub'ı arasındaki matematiksel farkı da görmüş olduk..... Bir de z5500ün sub'ı daha büyük ve 8 değil 10" ki asıl ses farkı da burda...
    Sanırım bu işten anlamayanlara bu açıklamalar yeterli olur.....
    quote:

ya zaten herkez kafasından bir şey uyduruyo bence o megaworksun bassı rahat 100 w var

ben orda kendi görüşümü yazdım bu benim görüşüm sen katılmayabilirsin ayrıca demişsin giganın bassı 210w burst power gerçek değil yarısı demişsin ok
    105 w oluyo yarısı hadi 105 wattta olmasın 80 w olsun ben dinlediğim sese bakarım ok son sesi açamadım bile bugüne kadar ayrıca benim bir görüşümü okuyunca hemen niye atlıyorsun anlamadım ben logiteche lafta söylemedim hani sen logitechcisin ya

olay logitechçi filan olma değil arkadaşım..eğer z5500 188watt gücündeyse ve daha yarı seste(hatta gelmeden) megaworksü yakalıyorsa yorumu sen yap artık...

• tamam abi ben bi şey demiyorum en dandik gigaworks ,megaworks en iyi z5500

• arkadaşım valla ayıp yaptıgınız. kişilerin kendi zevkine göre aldığı setler vardır. belki adam aşırı yüksek ses istemiyordur. yüksek kalitede tiz istiyordur ayrıca hem z5500 ile megaworksu lütfen creative kullananlardaaa logitech kullananlarda kıyaslamasın çünkü tartışma ortamı oluyo
  • tibi abi bu forumda creative kullananlara bilassa gigaworks kullananlara ne biliyim düşman gibi bakılıyo anlamadım onun için ben artık bişey demiyecem

• arkadaşlar ben creative kötü demedim hatta megaworksü satarken bi hüzün kapladı beni dokunsalar ağlıcak gibiydim...ama z5500 elime geçince herşeyi unuttum çünkü beklediğimden iyi çıktı..ben aynı zamanda bi creativeciyim de...
  • quote:

ben orda kendi görüşümü yazdım bu benim görüşüm sen katılmayabilirsin ayrıca demişsin giganın bassı 210w burst power gerçek değil yarısı demişsin ok
    105 w oluyo yarısı hadi 105 wattta olmasın 80 w olsun ben dinlediğim sese bakarım ok son sesi açamadım bile bugüne kadar ayrıca benim bir görüşümü okuyunca hemen niye atlıyorsun anlamadım ben logiteche lafta söylemedim hani sen logitechcisin ya

1) Ben logitech çi felan değilim. Öyle olsaydı jazz 9940b'yi da övmezdim. Ben kaliteli tüm ürünlerden yanayım. Creative'in çıkardığı Audigy 2 ses kartını 2 yılı aşkın zamandır kullanıyorum.
    2) Bir setin çok kaliteli olup olmadığı sadece senin yaptığın gibi sesini az açmakla ölçülmez, ölçülemez, mutlaka düşük, orta ve yüksek seslerde test edilir.
    3) Birinin burda yazı yazması için illa ki ona sorulması gerekmez, kişiye özgü topic açılmıyor malesef...
    4) Bu forumda bile ban çekmeden yazmayı başaramadın. Nedir bu hastalık sende? Beni hiç mi sevmiyorsun?
    5) Yanlış bilgi veriliyorsa doğrusunu bilen kişilerin olaya müdahale hakkı olmalıdır ve vardır, yoksa insanlar burda yanlış yönlendirilip kötü sonuçlarla karşılaşabilirler..
    son olarak
    6) Ben hala burda s750 ve diğer üst seviye home cinema setlerinin artı ve eksilerini yazmaktan tarafım, fikrime katılanlar varsa buyrun yazalım, bence bu topişc çok daha faydalı hale gelir..

Yoksa ben bu konuda farklı bir topic açılması taraftarıyım..
    Herkese saygılar... sonsuz sevgiler...

• abi z5500 iyi olabilir ama creativelerde iyi ayrıca ileride hangi seti çıkarıcağıda belli değil bi bakmışın teraworks 7,1dijital çıkarmış
  • quote:

quote:

1) Ben logitech çi felan değilim. Öyle olsaydı jazz 9940b'yi da övmezdim. Ben kaliteli tüm ürünlerden yanayım. Creative'in çıkardığı Audigy 2 ses kartını 2 yılı aşkın zamandır kullanıyorum.
    2) Bir setin çok kaliteli olup olmadığı sadece senin yaptığın gibi sesini az açmakla ölçülmez, ölçülemez, mutlaka düşük, orta ve yüksek seslerde test edilir.
    3) Birinin burda yazı yazması için illa ki ona sorulması gerekmez, kişiye özgü topic açılmıyor malesef...
    4) Bu forumda bile ban çekmeden yazmayı başaramadın. Nedir bu hastalık sende? Beni hiç mi sevmiyorsun?
    5) Yanlış bilgi veriliyorsa doğrusunu bilen kişilerin olaya müdahale hakkı olmalıdır ve vardır, yoksa insanlar burda yanlış yönlendirilip kötü sonuçlarla karşılaşabilirler..
    son olarak
    6) Ben hala burda s750 ve diğer üst seviye home cinema setlerinin artı ve eksilerini yazmaktan tarafım, fikrime katılanlar varsa buyrun yazalım, bence bu topişc çok daha faydalı hale gelir..

Yoksa ben bu konuda farklı bir topic açılması taraftarıyım..
    Herkese saygılar... sonsuz sevgiler...

yok abi ben seni sevmiyorum demedim ama bu forumu okuyan arkadaşlarım bir zamanlar benle dalga bile geçtiler yani gigaworks hiç mi iyi yanı yok bu forumda inspiredan farksız oldu ben onu anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undergroundcar -- 3 Aralık 2005, 1:15:29 >

• gigaworks kullananlar o paraya niye gidip z5500 almıyor diye düşünebilirsiniz. ama o kişilerin kendi zevki ve tercihidir. kimse kıyaslama yapmasın hiçbirset hakında lütfen donanım sorunlarımızı paylaşalım ve onlara çözüm bulalım . burası artislik yapma poligonu değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

gigaworks kullananlar o paraya niye gidip z5500 almıyor diye düşünebilirsiniz. ama o kişilerin kendi zevki ve tercihidir. kimse kıyaslama yapmasın hiçbirset hakında lütfen donanım sorunlarımızı paylaşalım ve onlara çözüm bulalım . burası artislik yapma poligonu değil.

• Bence sen bir gigaworks kullanıcısı olarak setin beğendiğin ve beğenmediğin yönlerini yazmakla olaya başla, bakalım nasıl inspire ile bir tutulmuş bu set görelim öyle bişey olabilir mi?
  • quote:

tibi abi bu forumda creative kullananlara bilassa gigaworks kullananlara ne biliyim düşman gibi bakılıyo anlamadım onun için ben artık bişey demiyecem

Underground kardes. Creative'in ses kartları üzerine kart varmı?.. Bence yok. Ama hoparlörlerde pek başarılı değiller. Zamanında bende ne hayallerle 6600 almıştım. Ama Hani piayasadaki Diana2500 ler varya inan 6600'ü katlar. Aldığımın 1. ayında hemen 2. ele sattım. Kimsenin (benim bile) creative'e düşmanlığı yoktur sanmam. Creative bir ara öne geçti sizdeki hoparlörler ile ve o zaman 1. creative'di. Bende kabul ediyordum. Ama hemen kaptırdı birinciliiği. Aslında ne sizde ne de wolverine de suç yok. Herşeyin adam gibi karşılaştırmasını yapıyorlar bazı siteler. Ekran kartı anakart vs.. Ama hoparlörlerin öyle tarafsız bir sitede incelemesini ben göremedim. BElkide olsa böyle birşey tartışmalar da dinecektir.

• @Farukbaba, merhaba tekrar, evet ben de o yazıları hatırlıyorum. O zaman sadece rakamlara bağlı tipler vardı, 500 watt rms mega ile 200 watt rms j9940b kıyaslanır mı diyorlardı?
    Ama ben kıyasladım ve insanlar gerçeği gördü, sen de şimdiki gibi o zaman da destek veriyordun, sağol..
    quote:

Orjinalden alıntı: FARUKBABA

1.5 yıldır wolverine'nin yazılarını takip ediyorum. Eğer o bir şey diyorsa doğrudur arkadaşlar. Zamanında da dandik megawork 550 nin jazz 9940b den daha iyi olduğunu iddia edenler vardı. Şimdi ses seda çıkmıyor. Yani kimse kimsenin kalibini kırmasın. Kimse kimseyle dalaşmasın. Burada test edenler yani karşılaştırdığı hoparlörleri bizzat kullananlar konuşursa birşeyler öğrenmek isteyenler didişme yazılarından başka bir şey okuyabilirler.

• Kardeş ne yapmaya çalışıyorsun? Bu lafların kime diye sormayacam ama şunu bil ki bu topicler böyle sözler yüzünden kapandı hep..
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

gigaworks kullananlar o paraya niye gidip z5500 almıyor diye düşünebilirsiniz. ama o kişilerin kendi zevki ve tercihidir. kimse kıyaslama yapmasın hiçbirset hakında lütfen donanım sorunlarımızı paylaşalım ve onlara çözüm bulalım . burası artislik yapma poligonu değil.
  • quote:

Bence sen bir gigaworks kullanıcısı olarak setin beğendiğin ve beğenmediğin yönlerini yazmakla olaya başla, bakalım nasıl inspire ile bir tutulmuş bu set görelim öyle bişey olabilir mi?

inanmayabilirsiniz ama setin ses kalitesi benim kulak zevkime çok uyuyo bide eaxtan concert hall ı açıyorum deyme keyfime mid sesleri çok tatlı bugüne kadar en fazla 6, kademeye açabildim ama setin bir eksisi var ses kartından fazla tiz açmıyacaksın çok yüklenirsen sideler kesik kesik çalıyo ama zaten audigy 2 zs paltinium pro kartımdan tizi%53 bile alsam yetiyo tizler süper seviyeye gelmiş oluyo zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: FARUKBABA

Underground kardes. Creative'in ses kartları üzerine kart varmı?.. Bence yok. Ama hoparlörlerde pek başarılı değiller. Zamanında bende ne hayallerle 6600 almıştım. Ama Hani piayasadaki Diana2500 ler varya inan 6600'ü katlar. Aldığımın 1. ayında hemen 2. ele sattım. Kimsenin (benim bile) creative'e düşmanlığı yoktur sanmam. Creative bir ara öne geçti sizdeki hoparlörler ile ve o zaman 1. creative'di. Bende kabul ediyordum. Ama hemen kaptırdı birinciliiği. Aslında ne sizde ne de wolverine de suç yok. Herşeyin adam gibi karşılaştırmasını yapıyorlar bazı siteler. Ekran kartı anakart vs.. Ama hoparlörlerin öyle tarafsız bir sitede incelemesini ben göremedim. BElkide olsa böyle birşey tartışmalar da dinecektir.

Aynen katılıyorum söylediklerine.. Hoparlör konusunda kıyaslama yapan üst seviye siteler (özellikle tom amcanın sitesi) gibi bazı siteler bu işe çok taraflı yaklaşmışlardı ve ısrarla bazı şeyleri yanlış anlatıyorlardı.. Mesela bir logitech z680 ile megaworks kıyasında yazılanları hiç unutmam. İngilizce öğretmeni olduğum için o site senin bu site benim gezerim ama herkesin çok yakından takip ettiği tomshardware gibi bir sitede böyle taraflı yazılar varsa senin dediğin gibi insanlar ne yapsın? Haliyle onlar bu konuda otoriteler ve insanlar onların dediklerine inanıyorlar ama bizim gibi şahıs olarak kalan kişiler ise hala incik boncuk watt ve rms değerleriyle uğraşıyor. Ama ben bu sitede açtığım topicleri ve yaptığım incelemeleri tom amcanın sitesinde yazsam şu anda insanlar burda yazılanları konuşmazlardı. Sonuç belliydi. Böyle siteler ve otoriteler etkiliyor malesef. Ama elden ne gelir?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.