Şimdi Ara

GİGAWORKS S750CİLER BURAYA!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeş ne yapmaya çalışıyorsun? Bu lafların kime diye sormayacam ama şunu bil ki bu topicler böyle sözler yüzünden kapandı hep..

bab sana demiodumki ben. bazıları ( sen ) teknik terimlerle olayları açıklarken .. abudik gubidik herifleri gelirp mega dandiiiik z5500 koyar ona filan diyo ben onlara diom.. yanlış olmasın 2 dk başka sayfa açtım dediğim üstüne 10 msg gelmiş helal valla :)
  • tibi megaworksu hiç son seste dinlediğin oldumu
  • quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

inanmayabilirsiniz ama setin ses kalitesi benim kulak zevkime çok uyuyo bide eaxtan concert hall ı açıyorum deyme keyfime mid sesleri çok tatlı bugüne kadar en fazla 6, kademeye açabildim ama setin bir eksisi var ses kartından fazla tiz açmıyacaksın çok yüklenirsen sideler kesik kesik çalıyo ama zaten audigy 2 zs paltinium pro kartımdan tizi%53 bile alsam yetiyo tizler süper seviyeye gelmiş oluyo zaten

Hah işte bunlar konuşalım..
    Setin zaten hatırladığım 7 kademe ses ayarı var ama her bir kademede bikaç kez volume+ ya basılmalı. Yani ses sesi epey açmayı başarmışsın. Bahsettiğin efekt ile dediğin gibi çok kaliteli ses alınabilir s750 ile bu doğru. Öte yandan kullandığın ses kartı zaten çok kaliteli olduğu için ve s750nin kendi tiz ayarı da olduğu için tizleri bırak %53ü, %50yi hiç yukarı çıkma bence. Hatta s750nin kendi kumandasından 7 kademe tiz ayarını da sona kadar açmamak lazım. Sette zaten titanyum tweeter var, iyice tizleştiriyor olayı. Benim bu titanyum tweeter'da beğendiğim tek nokta, kısık ve orta seslerde çok kaliteli tiziyle müzik keyfini 7.1 analog olarak yaşatabilmesiydi. Ama en büyük sorun olan sesi çok açınca side'lardan yani 4 ve 5. kanallardan sesin kesik gelmesi daha ilerleyen ses artırımlarında center kanala da yayılıyor. Bu olay özellikle yüksek ses seviyesinde dvd izleyen kişilere malesef keyifsiz anlar yaşatıyor.
    Yani kısaca s750niz varsa seti bass, tiz ve son ses kesinlikle açmamak gerekiyor. İşte zaten ben bu yüzden s750den vazgeçmiştim. Çünkü megaworks, j9940 ve z5500de böyle sorunlar yok.

• quote:

tibi megaworksu hiç son seste dinlediğin oldumu

evet abi audigy 2 zs de bassı %50 tizi %65 yapıyorum ve kumandadan bassı 3-4 arasında tizi full yapıom .. salonda harikalar yaratıo. ama tai subwoofer 5 te ööle bişey denemeye kalkmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

Kardeş ne yapmaya çalışıyorsun? Bu lafların kime diye sormayacam ama şunu bil ki bu topicler böyle sözler yüzünden kapandı hep..

bab sana demiodumki ben. bazıları ( sen ) teknik terimlerle olayları açıklarken .. abudik gubidik herifleri gelirp mega dandiiiik z5500 koyar ona filan diyo ben onlara diom.. yanlış olmasın 2 dk başka sayfa açtım dediğim üstüne 10 msg gelmiş helal valla :)

Tibicim kişisel hakarette bulunmasan diyorum ne dersin?
  • ama tiz %50 de kalsın giganın kumandasından istediğin kadar ayarları sona al ayrıca seside sona aldığın zaman hiçbir bozulma meydana gelmiyor manyak süperde ses çıkıyor bence zaten yeterli tize sahip gigabaslarda iyi usher yeah şarkısında bası açıp tam karşısına oturdummu giganın yemin ederim belki yalan gelebilir ama manyak güçlü bass alıyosun
  • sorry bab kusura bakma
  • ya bu giga ve meganın subwooferın sesi yere vermesi olayının ne gibi artı ve eksileri var? yani onun amacı nedir ? niye z5500 deki gibi değil? hangi tip zemine daha uygun ?
  • wolverine z5500 de nasıl ses basları tizleri en sona verdin mi sesi de boost moda getirdin mi ses nasıl ben goldda biraz test etme şansım olmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undergroundcar -- 3 Aralık 2005, 1:46:11 >
  • valla sona verdin mi sesi, içinde hissetmeye başlıyon bassı tizlerde de en ufak bi bozulma olmuyo tabii son sesi kafan kaç saniye kaldırır o bir soru işareti..
  • ben goldta sesi sona vermiştim ama baslarda biraz bozulma oldu ama bilmiyorum birde evde denemek gerek
  • Belki klasikleşti ama mp3lerde en iyi bass ve hatta tiz içeren şarkı olarak ben 50 cent candy shop öneririm.

Giga'nın tizleri için two-way speaker kullanılmış, yani iki yollu. Bu titanyum tweeter tiz kalitesinde özellikle dvd izlerken center'dan gelmesi gereken çok bariz ve net gelmesi gereken konuşma seslerini veremiyordu malesef, diğer uyduların sesi yanında bu center'dan gelen ses çok cılız kalıyordu, bir de ses yüksekse kesiliyordu, sebebi ise dediğim gibi aşırı tizli tit. tweeterdı, bir de uydular cambridge değil creative'dir gigada, bunun da etkisi var. Megada ise setin tamamı cambridge tir. Ben giganın anfisinin, sub'ının ses dağıtma konusunda yeterli beklenen başarıyı veremediğini düşünüyorum.
    Aynı dvd'yi megaworks ile izlediğimde ise meganın one-way olan yani tek yollu uydularına rağmen center'dan gelen çok güçlü, net duyulan sesine ise hayran olduğumu her zaman ve ısrarla söylerim. Ben şahsen megaworks'u gigaya göre her zaman çok daha başarılı bulmuş ve beğenmişimdir. Çünkü tizlerde hiçbir zaman bozulma olmamıştır. Tek ve en büyük ekdiği ise sub'ın küçük ve yetersiz kalmasıdır. Bu anlamda büyük beklentilerle aldığım giganın sub'ı da yetersiz gelmişti. Yani mega sub'ını yetersiz bulanlar giga alıp çok şey beklemesin, tamam, fark kesinlikle var ama j9940 b ile aynı ve z5500 seviyesine gelemiyor.

• ayarlarda bi sorun olabilir sanırım..yoksa bi bozulma olmuyor bende..ne kadar açarsan o kadr gidiyo alet..tabii kafa dayanırsa
  • Teorikte yere vermesinin avantajlı olması gerekirken ben öne doğru ses çıkışı olan z5500ün daha güçlü bass sesi vermesini 8 değil 10" sub olmasına ve daha büyük olmasına bağlıyorum. Bir de kesinlikle hava deliğinin büyüklüğü içerde sıkışan ve ısınan havayı hemen dışarı atmakla ve hemen içeri hava almakla kısa zamanda bu işi halletmesiyle daha başarılı derin bass sesi verdiğini düşünüyorum. Hava deliği ne kadar büyük olursa o kadar iyi sonuçlar doğuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ya bu giga ve meganın subwooferın sesi yere vermesi olayının ne gibi artı ve eksileri var? yani onun amacı nedir ? niye z5500 deki gibi değil? hangi tip zemine daha uygun ?
  • arkadaşlar bişey sorcam hep kafa takılıyor. kısık seste yani apartman dairesinde normalde komşuları rahatsız etmicek düzeydeki seste megaworks -- gigaworks ve z5500 ve hatta mümkünse z5300 karşılaştırması yaparmısınız? sonucta ufacık odada apartman dairesin 500watt lık ses sisteminin lüzümu ne?ha çok geniş bir salonun varsa yada müstakl evde oturyorsan yine bi derece... ve arkadaşlar yeni ses sistemi alacak arkadaşları watt çılgınlığından kurtaralım doğru yönlendirelim
  • 1.wolverine arkadaş bir kere creative hoparlör diyaframı üretmiyor bugüne kadar çıkardığı tüm setlerin hoparlörleri cambridge ürünü sen neden bahsediyon anlamadım
    2.eğer öyle olsaydı niye giganın bass ve medium hoparlörlerinin mıknatıslarında cambridge yazıyor
    3.o uydulardaki creativemiş cambridgeymiş o yazıları modeline göre yapıyo
    4.ona bakarsan i triguelerde de creative yazıyo niye onlar çok kaliteli ses veriyo çünkü creative in tüm hoparlörleri cambridge malı o firma ile creative ilk kurulduğunda birleşti ok bu creative cambridge saçmalığı kapansın artık creativein bugüne kadar bir sürü modelini söktüm içini hepside cambridge 2.1 inspire bile
  • z5500 de sadece dijital bağlantıda dvd izlerken boost 11e biraz da olsa çıkabildim. Aslında boost 7 de dvd izlerim bu arada basslar 9 dilimden en fazla 7ye çıkartırım. Daha fazlasını odada ben bile kaldıramıyorum. Benimle birlikte film izleyen olursa boost'a çıkamadığım gibi bass sesini de ortaya kadar kısıyorum, yoksa kimse duramıyor odada. Sinemadan daha fazla etkiliyor diyorlar, mecburen kısıyorum.
    Müzik dinlerken 15. ses seviyesini yukarı çıktığımı zor bilirim. Ne oda, ne kafa, ne cam dayanıyor. Ama 20. kademede bile seste bozulma olmadan dinlemişimdir bikaç kez, sadece bikaç saniye. Bu arada sub'ın sesini 4. seviyeden yukarı çıkarmıyorum, çünkü dayanılacak gibi olmuyor.
    Ama gigaworks'ta analog ve ddts-100 ile dijital yaptığım tüm bağlantılarda son sese çıkabilmeme rağmen bir türlü arzu ettiğim bass gücünü yakalayamamıştım. Çünkü seste kesiklikler başlıyorsu ve sub yetersiz kalıyordu.
    quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

wolverine z5500 de nasıl ses basları tizleri en sona verdin mi sesi de boost moda getirdin mi ses nasıl ben goldda biraz test etme şansım olmuştu

• underground o benimde aklıma takılıyor ama sonucta creative megaworks ve cambridgesoundworks megaworks diye ikiye ayrılıyor. ve türkiyede ikisinede bulmak mümkün.. eger farkı olmasaydı bu ayrımı kendileri yamazlardı? fark ne açıkcası ben bilmiyorum
  • yok ya arkadaşım creative megaworks diye modeli yok meganın kutusunda şöyle yazyıor creative cambridge megaworks ok
  • istersen google dan arat cambridge sound works megaworks ve creative megaworks diye sana iki farklı ürün gelicek. hatta thx sertifikalı ürünlerde de o ayrım yapılmış .. bence çok saçma ama bu malesef bööle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.