Merhaba, Gimp ile ilgili bir sıkıntım var. Yardımcı olan olursa çok sevinirim. Uzun zaman önce Gimp programı bilgisayarımda yüklüydü ve çok beğendiğim bir fırça modu vardı. Nasıl bulup keşfettim pek hatırlamıyorum ama istenilen iki renk seçildikten sonra mesela fırça boyutunu yükseltiyorum ve fırça ile ekrana çizgi çekerken çizginin içi seçilen renklerden birisi ile dolarken dış kenarında seçili diğer renk ile çizgi oluşturuyordu. Aradan geçen onca zamandan sonra Gimp programını tekrar yükledim ama o özelliği bir türlü bulamadım. Keşke elimde bir örnek olsa da fotoğrafını paylaşsam. Kalın çektiğim çizginin içi sanki balon gibi parlak oluyordu. Gimp in bazı sürümlerini yükledim, aradım taradım, bir türlü bulamadım o fırçayı. |
Gimp kullananların yardımı gerek
-
-
Anladığım kadarıyla...
Yeni bir dosya oluşturup... Greyscale mode yapıp... çeperi/outline ayrı bir katmanda tam siyah (*) ile oluşturup ... içini ayrı bir katmanda tam siyah (*) ile oluşturup... her iki yahut bir katmana layer mask tanımlayarak (**)... dosyayı kullanıcı profili altındaki Gimp'in Brushes klasörüne .GBR ile export edip... brush listesini refresh edince olacak.
(*): Emin değilim, foreground color'ı kullanacak olan mı, background color'ı kullanacak olan mı, yoksa her ikisi de mi siyah yahut beyaz olacak diye. Yani çeper ve iç... hangisi ne renkte (siyah mı beyaz mı) oluşturulacak.
(**): Türlü kombinasyonlar denedim ama layer mask hususunda cahil olunca, hep tek renk brush yapabildim.
Ama çok güzel soru, yeni şeyler öğrendim GiMP ile ilgili bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 5 Şubat 2025; 1:50:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X