Şimdi Ara

Girdiği iddia sonucu felç kalan genç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
4
Favori
29.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
390 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok kişi sanıyor ki hipotermiden olmuş yada hipotermiden felç mi olunur ve saire gibi sorular yöneltmiş.

Hayır, hipotermi yüzünden değil boğulduğu için felç oluyor...(kramp girmiş olabilir)

Not: Denizcilik lisesi okuyup yüzme bilmemek de eğitim sisteminin mükemmelliği kim gelip de kurtardı dakikalar sonra Allah bilir...

Not2: Denize kıyısı olmayan bir şehirde fen lisesi okudum ve bana bile 9 ve 10. sınıfta sağlık dersi altında boğulan birini (yüzme biliyorsak tabii ki, bilmiyorsak çalışmamamızın yoksa daha tehlikeli olacağı) üstünkörü de olsa öğretildi ve gösterildi ki denizcilik lisesinde okuyorsun hayatın belki denizcilik üstüne gelişecek nasıl yüzme bilmezsin arkadaşım...

Ediyt: boğulandan değil boğulrken seyreden sınıf arkadaşlarından bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 28 Mayıs 2019; 21:9:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah acil şifalar versin

Konuyu uplayalım ara sıra
  • Üzüldüm gerçekten.. o arkadaki gülen bitch ne yapıyor acaba.

• Ben öğretmen olarak bu videonun liseli gençlere izletilmesi taraftariyim.Herseye +18 getiriyoruz oysa birebir örnek bir video .
    Bunun gibi geçen yıl yine iddia uğruna liseli bir kız derede boğuldu gitti .Rehberlik servislerine talimat verilip tüm okullarda zorunlu olarak izletilip konferans verilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı.
  • arkadaşlar kasımda, aralıkda bende denize giriyorum arada. Hipotermiden felç olma riski var mı? Sağlık uzmanı var mı aramızda teknik bir açıklama getirecek. Kışın her denize giren insan risk altında mı diyeceğiz o zaman?
  • Ulen bi kucuk hatanin bedeli cok agir olmus.Yanlis anlamadim galiba.7 yildir mi bu haldeymis?
    Allah tez zamanda sifasini versin.
    Cok uzgunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası çocuğun bu hale gelmesinden sorumlu olanlar orada çocuklara 'gaz' veren kızlardır.Çevresindeki erkek arkadaşları ''Yapmayın değmez.Hasta olursunuz'' demelerine rağmen oradaki kızlar sırf bir tarafları kalksın diye,arkadaşları arasında hava atmak için bu çocukları buz gibi suya sokmuşlar.Şimdi kimse ''Onlarda girmeseydi'' demesin.Belki çocuk orada birisini seviyordu ve onun karşısında kendisini ezik hissetmemek için suya girdi olamaz mı yani?Hepimiz bu dönemlerden geçtik,kızları gözümüzde çok büyüttüğümüz dönemler oldu.Hepimiz kızlar için saçmalıklar yaptık.O nedenle bu çocuğun oraya girmesinin sorumluları orada çocuğa gaz veren kızlardır.

Dikkat ederseniz çocuklar aslında girmek istemiyor.Fakat kızlar ağız birliği etmişcesine çocukları kışkırtıyor.Eğer kızlardan biri sadece biri bile bu saçmalığa karşı çıksaydı o çocuklar o denize girmez bu çocukta böyle yatağa mahkum kalmazdı.Bence ailenin orada çocukları kışkırtan kızlardan davacı olması gerekirdi.Açıkçası bunun intihara teşvikten bir farkı olduğunu düşünmüyorum.Her sağlıklı insan buz gibi havada suya girilmeyeceğini kestirebilir.

Çok merak ediyorum acaba o kızlar şimdi nerede ne yapıyordur?Olay 2013 yılında yaşanmış.Muhtemelen bu çocuk ölümle boğuşurken,hayatının en güzel günlerini bir yerini bile kıpırdatamadan geçirirken,ağlarken,eski halini özlerken, onun o denize girmesine sebep olan kızlar evlenmişlerdir bile.Hatta geçmişe bakıp içten içe egoları tatminde oluyordur.''2013'te şu çocukta bizim için buz gibi denize girdi hatta yatalak kaldı.O kadar güzeliz o kadar havalıyız ki bize 'hayır' bile diyememiştir'' diyorlardır bir yandan timsah göz yaşları dökerken kendi içlerinde...

O nedenle hep derim...
    Genç arkadaşlarım 26 yaşında bir abiniz olarak sakın ola bir kız için ne canınızı sıkın ne de onlara kendinizi ispatlamaya çalışın.Kızlar sırf bir tarafları kalksın diye sizin duygularınızla dahi oynarlar.Sakın ola onların güzelliklerine kanmayın.Emin olun bu Dünyadaki en acımasız canlılar kadınlardır.Hiçbir şekilde kendinizi onlardan ezik görmeyin,kendinizi onlara ispat etmeye çalışmayın.Severse zaten sizden saçma sapan şeyler yapmanızı istemez.Eğer ki bir kız sizin canınızı sıkacak hatta yakacak şeyler talep ediyorsa basın tekmeyi onun o egolu g.tüne hayatınıza bakın.Emin olun o videodaki çocukların dediği gibi 'Değmez...'' ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Mayıs 2019; 23:51:44 >

• Arkadaşlar konu başlığı gündeme yerleşti diye düşünüyorum.Zaten an itibariyle ekşi sözlükte de gündemde.Teşekkür ediyorum gündeme taşınmasına yardım eden herkese.Arkadaşımızın tedavisine başlanması için sağlık bakanlığının onayının alınması gerekiyormuş.Yani anlayacağınız para toplanma işi hallolsa bile bu onayı alamadan tedaviye başlanamıyor sanırım.Biraz daha yukarı taşırsak belki yardımda bulunmak isteyen birileri çıkar.

• Bu haber baya eski diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Açıkçası çocuğun bu hale gelmesinden sorumlu olanlar orada çocuklara 'gaz' veren kızlardır.Çevresindeki erkek arkadaşları ''Yapmayın değmez.Hasta olursunuz'' demelerine rağmen oradaki kızlar sırf bir tarafları kalksın diye,arkadaşları arasında hava atmak için bu çocukları buz gibi suya sokmuşlar.Şimdi kimse ''Onlarda girmeseydi'' demesin.Belki çocuk orada birisini seviyordu ve onun karşısında kendisini ezik hissetmemek için suya girdi olamaz mı yani?Hepimiz bu dönemlerden geçtik,kızları gözümüzde çok büyüttüğümüz dönemler oldu.Hepimiz kızlar için saçmalıklar yaptık.O nedenle bu çocuğun oraya girmesinin sorumluları orada çocuğa gaz veren kızlardır.

Dikkat ederseniz çocuklar aslında girmek istemiyor.Fakat kızlar ağız birliği etmişcesine çocukları kışkırtıyor.Eğer kızlardan biri sadece biri bile bu saçmalığa karşı çıksaydı o çocuklar o denize girmez bu çocukta böyle yatağa mahkum kalmazdı.Bence ailenin orada çocukları kışkırtan kızlardan davacı olması gerekirdi.Açıkçası bunun intihara teşvikten bir farkı olduğunu düşünmüyorum.Her sağlıklı insan buz gibi havada suya girilmeyeceğini kestirebilir.

Çok merak ediyorum acaba o kızlar şimdi nerede ne yapıyordur?Olay 2013 yılında yaşanmış.Muhtemelen bu çocuk ölümle boğuşurken,hayatının en güzel günlerini bir yerini bile kıpırdatamadan geçirirken,ağlarken,eski halini özlerken, onun o denize girmesine sebep olan kızlar evlenmişlerdir bile.Hatta geçmişe bakıp içten içe egoları tatminde oluyordur.''2013'te şu çocukta bizim için buz gibi denize girdi hatta yatalak kaldı.O kadar güzeliz o kadar havalıyız ki bize 'hayır' bile diyememiştir'' diyorlardır bir yandan timsah göz yaşları dökerken kendi içlerinde...

O nedenle hep derim...
    Genç arkadaşlarım 26 yaşında bir abiniz olarak sakın ola bir kız için ne canınızı sıkın ne de onlara kendinizi ispatlamaya çalışın.Kızlar sırf bir tarafları kalksın diye sizin duygularınızla dahi oynarlar.Sakın ola onların güzelliklerine kanmayın.Emin olun bu Dünyadaki en acımasız canlılar kadınlardır.Hiçbir şekilde kendinizi onlardan ezik görmeyin,kendinizi onlara ispat etmeye çalışmayın.Severse zaten sizden saçma sapan şeyler yapmanızı istemez.Eğer ki bir kız sizin canınızı sıkacak hatta yakacak şeyler talep ediyorsa basın tekmeyi onun o egolu g.tüne hayatınıza bakın.Emin olun o videodaki çocukların dediği gibi 'Değmez...'' ...
    Ağzınıza sağlık.Özellikle son paragrafın altına imzamı atarım.

• Çok kötü ya :(
  • Annesi konuşmasa inanmazdım videoya. Doktorlar hipotermi dedi diyor. Türkiye kıyılarında deniz en fazla 8 dereceye düşer. O sıcaklıkta hipotermi olması için yarım saat falan suda kalması lazım heralde. Yukarda birisi bahsetmiş, sebebi bence de başka bişey.

Herkes kızlara laf söylemiş. Onların suçu yok demiyorum ama mesele erkek kız meselesi değil. Hatta Türk - yabancı meselesi de değil. Gaz verme gaza gelme özellikle o yaşlarda oluyor maalesef. En azından riskleri öngörebilselerdi. Mesela ikisi de iyi yüzme bilmiyor, kramp girerse naparız gibi bişey düşünebilselerdi...

Geçmiş olsun, inşallah sağlığına kavuşur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Bu videodaki kadar kısa sürede kimse hipotermiye yakalanmaz. Vücut sıcaklığı 35 derecenin altına inecek de semptomları başlayacak da vücut perfüzyonu bozulacak uzun bir süreç. Sonuçta beynin bir bölümü sadece termoregülasyon için ayrılmıştır. Anlaşılacak bir dille anlatmak gerekirse muhtemelen bir kramp sonucu ciğerlerine su çekti. Beyni de uzun süre oksijensiz kaldığı için beyninde geri dönüşsüz hasarlar kaldı. Tıp dili ile beyninde iskemiye bağlı geri dönüşsüz lezyonlar kaldı. Soruna da gelecek olursak ben de soğuk zamanlarda denize girerim. Hipotermi gelişene kadar semptomlarını farkedersin. En ağır semptomu bilinç bulanıklığı olur sonrası da durumuna müdahale edilip edilmemesine bağlı olarak donarak ölmeye kadar gider. Ama ölmek o kadar kolay değildir.

• Uzun süreden sonra gözümde bir damla yaş belirdi...

• Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    uzman degilim fakat hipotermi felce sebep olan etkenlerden bir tanesi bu örnekte .. yüzme biliyordu cocuk fakat su soğuk oldugu için ilk şoku atlattıgını zannederek yüzmeye dewam etti şok artınca kalp ritmi bozuldu ve boğulma noktasına geldi

ilk atladıgında sudan çıkması gerekiyordu . biraz bünye ilede alakalı soğuk suya alışık olan yüzen bir çok insan var . insanın kendini tanıması gerek .
  • Anlamadığım tedavisi şu an için mümkün olmayan bir durum için niye tedavi ücreti diye para toplanıyor? Bu durumun tıpta çözümü yok. Ölen beyin ve sinir hücrelerinin geri gelmesi mümkün değil. Toplanan para ile ancak çocuğun ve ailenin daha rahat yaşaması sağlanabilir. Eğer yeni bir tedavi yöntemi bulunmazsa milyonlar da milyarlar da toplansa o çocuk ne yazık ki ömür boyu öyle kalacak. Bir de aile 7 yıldır neredeymiş çocuk 7 yıldır bu şekilde niye şimdi video çekilip internette yayınlanıyor? Dünya'yı gezecek kadar parası olan biri çıkar ABD ilk 100'de bile olmayan bir okul için ilk 10'da bulunan bir okul kazandım diye bağış toplar, öbür tarafta sakat taklidi yapıp para toplarken zabıta gelince birden ayaklanıp koşarak kaçarlar, artık öyle şeyler oluyor ki ülkede insanın aklında ister istemez böyle sorular oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 27 Mayıs 2019; 2:2:12 >
  • Videodakileri toplayıp dovecen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.