Şimdi Ara

Girdiği iddia sonucu felç kalan genç (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
4
Favori
29.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
390 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Olay 6 sene önce yaşanmış.

Farkındalık yaratmak için bu tedaviyi bekleyenler adına yapılabilmesi gerekenleri öne çıkarsanız keşke.

Sıradan bir vatandaşın kök hücre tedavisi için kan veya daha farklı bir yardımı dokunabilir mi bunlar hakkında bilgilendirme iletisi altında yazıyor olsaydık keşke.

Burada ergenlik döneminde yaptığı bir hatadan dolayı çocugu yadırgamak çok acımasızlık olur.Kızları yadırgayan 4 4 lük erkekleri ayrı kefeye koymak gerek.
  • Benim de engelli çocuğum var, izleyip izleyip ağlıyorum. Allah yardımcıları olsun inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bana kızacaksınız ama ben de lise son sınıfım aynı nesiliz yani, o kadar kızla takıldım benden saçma bir şey isteyen hiç olmadı. Kezbanlarla takılırsan sırf bir yerlerini kaldırmak için saçma sapan şeyler yaptırır zaten. Neyse diyeceğim şey şu ki doğal seçilim.

• Buda demek ki burada da gördüğün gibi cocuk dogru ile yanlışı seçemiyor. Bi taraf da yapma diyen diğer tarafta yap diyen 2 seçenek . Hayatta sizi yanlışa ve doğruya yönelten çok şey olacak, önemli olan doğruları seçebilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimsevar

Buda demek ki burada da gördüğün gibi cocuk dogru ile yanlışı seçemiyor. Bi taraf da yapma diyen diğer tarafta yap diyen 2 seçenek . Hayatta sizi yanlışa ve doğruya yönelten çok şey olacak, önemli olan doğruları seçebilmek.
    Yanlış düşünüyorsun çocuk da olsa suçtur cinayete azmettirmekten bir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5EF629EBB -- 27 Mayıs 2019; 23:23:37 >
  • Kizin videodaki gevsek gevsek ölüyor lan diyip kiritmasi? Cok söyleyecek sey var ama iste kurallar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buradaki genç kardeşlerim kendinizi ve ailenizi zor durumda bırakacak fevri hareketlerden uzak durun. İşte karşınızda acı bir örnek.

Ağladığı an içim parçalandı resmen. Hareket edemiyor, içindekiler söyleyemiyor ama gözyaşlarını içine akıtıyor.

Tez zamanda sağlığına kavuşur umarım. :(

• kimse cocugu silah zoruyla denize sokmamis ona buna suc bulmanin yanlis oldugunu dusunuyorum kendi yaptigi hareketlerin sorumlusu kendisidir. gencmis bir hata etmis insallah iyilesmistir :(
  • Nasıl yardım edebiliyoruz bu aileye?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifa versin. Umarım en kısa sürede düzelir.
    3 yıl kadar önce aklımıza esmişti 8 yaşındaki oğlumla gece vakti denize girmiştik girmemizle çıkmamız bir olmuştu. Fena titremiştik . Şimdi düşünüyorum da Allah korumuş ne büyük cahillik yapmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Bu videodaki kadar kısa sürede kimse hipotermiye yakalanmaz. Vücut sıcaklığı 35 derecenin altına inecek de semptomları başlayacak da vücut perfüzyonu bozulacak uzun bir süreç. Sonuçta beynin bir bölümü sadece termoregülasyon için ayrılmıştır. Anlaşılacak bir dille anlatmak gerekirse muhtemelen bir kramp sonucu ciğerlerine su çekti. Beyni de uzun süre oksijensiz kaldığı için beyninde geri dönüşsüz hasarlar kaldı. Tıp dili ile beyninde iskemiye bağlı geri dönüşsüz lezyonlar kaldı. Soruna da gelecek olursak ben de soğuk zamanlarda denize girerim. Hipotermi gelişene kadar semptomlarını farkedersin. En ağır semptomu bilinç bulanıklığı olur sonrası da durumuna müdahale edilip edilmemesine bağlı olarak donarak ölmeye kadar gider. Ama ölmek o kadar kolay değildir.
    Bende ilk izlediğimde seninle aynı seyi söylemiştim kendime doktorlar hipotermi demişler ama o kadar kısa süre içinde hipotermi imkansız . Tamamiyle talihsizlik belkide sağlığıyla ilgili bir problemi vardı ama umursamadi veya farketmedi bu olayda olunca durum bu şekilde sonuçlanmış olabilir. Hipoksik falan demişler oda beyne uzun süre oksijen tasinmayinca oluyomus. Zor bir durum.

Edit: konuda kızlara giydirenler olmuş gaz verme olsa veya olmasa çocuk yinede o denize giricekti ama kimse olayların bu noktaya gelicegini tahmin bile edemezdi. Acıyı başlarından çıkarmaya gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 28 Mayıs 2019; 0:19:39 >

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Bir de soğuk suda hipotermiye girip iskemi gelişmesi soğuk havadan bile daha zor. Büyük ihtimalle soğuk suda yorulunca kaslarda spazm oldu ve boğuldu. Boğulduktan sonra ya çocuğu sudan geç çıkardılar yada ilk yardıma geç başlandı. Ayrıca annesine de trakeostomi bakımını kasap öğretmiş galiba kadın ağızdan çıkardığı sondayı direkt trakeaya soktu.

• Geçmiş olsun. Gerçekten zor bir durum. Burada da kızlara demediğini bırakmayan tipleri anlamadım. O kızların orada gaz vermesi ne kadar çocukluk ve saçmaysa, gaza gelip suya atlayan gençlerin de yaptığı o kadar bir çocukluk ve saçmalık. İki tarafta bir saçmalık yapmış. Olan da çocuğa olmuş. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Yardım kampanyası bakanlığın izni ile başlayacak gelişme oldukça buraya yazacağım.

• Çocuğa çok üzüldüm.Arkadaki kızın başta konuşmasını duyunca sinir krizi geçirdim ve videoyu ileri sardım.

O çocukların salak kızlara siz atlayın yiyorsa vs diye tepki göstermesini dilerdim ama bu ülkede vajina çok iyi prim yapıyor.

Çocuk kök hc tedavisi bile görse tamamen eski haline dönebilmesi mümkün değil,hayatı boyunca yaptığı cahilliğin pişmanlığını yaşayacak.

O kızlara da intihara-evet intihara-teşvikten dava açılmalı ve cezalandırılmalılar. Tabi bu durumda dahi o kızları savunacak bir sürü amsalak çıkacaktır.
  • İzlerken gözlerim doldu. Şu mübarek Ramazan ayı hürmetine Allah şifa versin. Tabi manevi temennilerimizin yanında, maddi anlamda da destek vermeliyiz. Aileye yakın ya da tanışıklığı olan biri varsa bir şekilde bizi organize etsin, gücümüz yettiğince birşeyler yapalım. Birlikten kuvvet doğar, bu genç hepimizin kardeşi.

• Doğal seleksiyon ... Sadece şu kızın ses tonundan gülüş şeklinden bile ne olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bunun gazı ile o suya atlayan eleman için söylenebilecek bir şey yok. Herkesi de kurtarmaya gerek yok. 8 milyara ulaştı insanlık nüfusu. Bırakın böyle aptal olanları üremesin bari.

Bizde ergen olduk, bizde kavga ettik, bizde tartıştık, bizde karı kızla haşır neşir olduk, bizde iddiaya girdik ama bu nedir ?
  • Konudan tamamen bağımsızdır.

Ayrıca bu işler böyle imece usulü yardımla çözülmemelidir. Bir insan sadece parası olmadığı için sağlığına kavuşamıyorsa lanet olsun böyle düzene de, sisteme de. Bizim yardım amaçlı yolladığımız 3-5 birşey ama hasta olan herkes sesini duyuramıyor ya da duyursa da biz herkese yetişemeyiz. İşte devlet dediğimiz, uğruna öldüğümüz, öldürdüğümüz kavramın buralarda biz daha duymadan bu problemlere el atması gerekli.

• Çok üzüldüm, umarım yardım eden olur. Ama bende geçmişte çok gaza getiren kızlara denk geldim, aşkımdan eriyip tekrar mum olsam bile asla gaza gelip saçma sapan bir şey yapmadım. Biraz irade meselesi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.