Şimdi Ara

Giriş seviyesinde elektronik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 adet 3 amperlik shotky diotu paralel bağlayıp 6 A'lık bir köprü oluşturmak istiyorum. Sorum şu: aşağıdakilerden hangisi paralel bağlanmıştır?

NOT: elimde 6 amperlik diotlar da var fakat 2 adet 3'lük kullanmamın sebebi hızlı olmaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azalyn

Arkadaşlar 2 adet 3 amperlik shotky diotu paralel bağlayıp 6 A'lık bir köprü oluşturmak istiyorum. Sorum şu: aşağıdakilerden hangisi paralel bağlanmıştır?

NOT: elimde 6 amperlik diotlar da var fakat 2 adet 3'lük kullanmamın sebebi hızlı olmaları.

a şıkkındaki paralel bağlanmış
    b şıkkındaki seri bağlanmış.
  • Teşekkürler. Peki diot'lar 3A olduğuna göre ikisinin paralel kullanılması 6A mı olur yoksa yine 3A mı?
  • Enteresan sorular zinciri(gerçekten)
    Paralel bağlamada üzerinde taşıyabileceği Akım artar.
    Ancak bu güne kadar hiç bir devrede seri bağlı diotla karşılaşmadım gerçekten tabi bu olmadığı anlamı gelmez.
    Sonuç olarak Evet 6 A geçirir.Ama ben olsam 6a Amperlik tekil diyot kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 20 Şubat 2012; 17:45:24 >
  • Diğer bir başlıkta da sorduğum gibi 6A'lık hızlı bir diyot bulabilirsem kullanmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azalyn

Teşekkürler. Peki diot'lar 3A olduğuna göre ikisinin paralel kullanılması 6A mı olur yoksa yine 3A mı?

devreyle hiç bi ilgim yok yani bilgim de yok ama ilk okuldaki pilleri seri ve paralel bağlama durumundan yola çıkarak şekilde gördüğümü söyledim. muhtemelen paralel bağlarsan 3a diyotu 3a olur.6 olmaz die düşünüyorum
  • diyotlarla piller farklı elemanlardır. diyotlar, tıpkı dirençler gibi akımı 2 kola ayırır. aynı tip diyotlar ise akım 2 eşit parça halinde üzerlerinden geçer.
  • bahsettiğin şekilde 6A geçirir. ama yine de 6A tek bir diyot bağlaman en iyisidir. elinde yoksa elektronikçiden temin edebilirsin. gayet ucuz malzemedir. hızlısını da bulursun gereirse..
  • ben mi yanlis hatirliyorum yoksa alt altta bağlanmişsa paralel yan yana bağlanmişsa seri bağlanti değil miydi yaa
  • Schottky'nin önemli bir avantajı da düşük voltaj düşümü, o nedenle de kullanılmak istenmiş olabilir. Ayrıca diyotlar genel olarak voltaj düşümleri birbirine eş değilse, ki çoğu zaman değildir, paralel bağlanmaz, bu durumda iki diyoda da çok küçük birer seri direnç konur, veya tek bir büyük diyot kullanılır.

Böyle olmasa LED'leri paralel bağlarken tek bir direnç konur iş biterdi, ama hepsi için ayrı direnç konmak zorunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.