Şimdi Ara

Girişimcilik tam olarak nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mehmet Ali Birand'ın Vehbi Koç belgeselini uzun zaman önce izlemiştim. Adam ampul, araba iyi satar diyip kalkıp Amerika'ya markaların head ofisine gidip patronları tavlamış, ikna etmiş...

Rahmi Koç geçenlerde diyo ki; İthalatçılar modaya uyar. Moda bazen domates salçası bazen otomobil üretmektir. Bugün de moda yapay zeka...

Yukarda saydığı bu üç sektör birbirinden bambaşka işler. Biri gıda, biri ağır sanayi, biri yazılım. Hadi Rahmi Koç okumuş, Koç'un dev döneminde direkt orda yetişmiş, kurucunun oğlu. Vehbi Koç nasıl hiç bilmediği işlere bu cesaretle girebilmiş?..

Yani bugün oturup hangi iş revaçtaysa o işi yapalım diye düşünüp o işi bulsak, nasıl yapıldığını, ustalığını, risklerini, etkilerini, fırsatlarını hiç bilmeden nasıl yaparız ki? Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma demişler... Bu adamlar bunu nasıl yapmış hiç anlamıyorum ve anlamak istiyorum...

Sadece ellerinde para var, işi bilenleri iyi maaşa alıp onların sayesinde yapıyor derseniz bu çok yüzeysel olur. Sermaye sadece bu düşünceyle bi işe risk edilmez diye düşünüyorum...

• Aynı yöntemleri yapan milyonlarca insan tutunamaz,

tutunanlar ise yöntemlerini lider sarhoşluğuyla güzel güzel anlatırlar.

• Elon musk gibi düşün 3 tane iş yeri var tesla neuralink SpaceX

Senin mantığına göre adamın hem nörolog hem ee hem yazılım mühendisi olması gerekiyor hayatını araştır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Onu biliyorum. Bir şeye yatırım yapmaya karar verince onunla ilgili bütün kitapları okurmuş. Ama ben Türkiye için bunu soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 13 Ekim 2024; 21:56:53 >
  • Olaya çok dar bakıyorsun. Yatırımcının amacı para kazanmak. X miktar parayı bir işe, kişiye yatırıp, bilmemkaç yıl sonra 2X, 3X olarak geri almak istiyor. Tek amaç bu.

Bunun için ihtiyacın olan tek şey ise, kaybetmeyi göze alabileceğin kadar çok paranın olması. Gerisi detay.

• Girişimci ruhunun kaybetmeyi göze alması için paranın miktarına baktığını çok sanmıyorum. Bunun ne demek olduğunu tam olarak bilmesi ve hesabını iyi yapıp gerisini talihe bırakması gerekli diye düşünüyorum. Benim girişimcilikte öğrenmek istediğim, bir işe girmeye karar verince onun dinamiklerini, nasıl yapılacağını nasıl öğreniyorlar?..

• Risk almak en temeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu tam olarak ne oluyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 100 kişiye bir iş fikrini anlat 99 kişi %100 o işin olmayacağını olumsuz taraflarını söyler.

• adamlarda devasa sermaye var yanlış bile yapsalar parayla yanlışı kapatıp işi kara geçiriyorlar.

• Dönem dönem var olan popüler külterden para kazanmak bknz: dubai çikolatası, maske, elektrikli bisiklet, yağ krizi, tahıl, airfey, robot süpürge furyası, gibi dönemlerde iş yapabiltir

• İnsanın kendine yakışanı giymesidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.