iyiki akören yazmamışsın.1senem gitti orda 1sene sonudnda devam edemeden istanbula geri dönüş kafayı yiyordum.ama merkezi güzeldir.
quote:
Orijinalden alıntı: y4zu
quote:
Orijinalden alıntı: Inferius
Merhabalar :)
Konya'da 5. yılım bu sene 6 olacak. İstanbul'dan Konya'yı kazandım bende ve ilk senemi hatırlıyorum senin gibi bir sürü soru vardı kafamda fakat şunu öğrendim, üniversite de yaşadıkların ve yaşayacakların tamamen sana bağlı. Sonuçta Konya'ya gelen tüm öğrenciler Konya'lı değil farklı şehirlerden farklı kültürlerden gelenlerde var ve inan kafana göre insanları elbet bulacaksın. Evet şehir çok önemlidir bir Eskişehir'de, Ankara'da ya da İzmir'de okumanın farklı avantajları vardır. Sana tavsiyem okula başladıktan sonra kulüp aktivitelerine katılman, tavsiyem Münazara Topluluğu, bir dönem başkanlığını yaptım, kendine katabileceğin çok fazla şey olur ve çevreni genişletmiş olursun. Yaklaşık 80 tane topluluk var kafana göre bir tane bulabilirsin :) Neredeyse Selçuk Üniversitesi'nin tüm sosyal faaliyetlerini öğrenci toplulukları yürütüyor. (Konserler, Tiyatrolar vb.)
Konya insanı bazen çekilmez olabiliyor ama bazende çok tatlı insanlarla karşılaşabiliyorsun bu biraz da sana kalmış aslında farklılıklarıyla insanları kabul edebilmen lazım.
Evet eğlence mekanı yok, olanlarda pahalı çoğuda batak mekanlar o yüzden Konya'da evde içinlir Tavsiyem ilk sene yurtta kalman ama sakın KYK yurdunun yanından bile geçme 2 yıl kaldım pek hoşnut değildim, özel yurtları da pek önermiyorum ama Atatürk Yurdu iyidir.
Hazırlık yapacaksan Bosna Hersek'te ev kiraları 300 - 600 TL arası değişiyor. Buna ek olarak kapıcı parası 35-50 TL arasında değişiyor. Eve çıkacaksan gider gitmez buna göre hazırlamalısın kendini. Birde şu sıralarda ev bulmak çok zordur diye tahmin ediyorum malum kayıt dönemi yeni kazananlar falan.
Kampüsün içerisinde bir AVM var. Gökkuşağı adında. Dönem içerisinde birçok topluluğun standını göreceksin zaten içerisinde ve çevresinde. İhtiyacın olan herşeyi orada bulabilirsin.
Yine soracağın, aklına takılan noktalar olursa yardımcı olmak isterim.
Hocam cok sağol ya baya bişey kattın bana ama aklıma takıkdı şimdi şu Kyk yurdu iyi değil mi diyosun
KYK'yı bana soranlara ben tavsiye etmiyorum. Etmeme sebeplerim;
1. 8 kişilik oldalarda kalmak durumundasın, eğer oda arkadaşların pekte temiz insanlar değillerse oda kokusu dayanılmaz olabiliyor.
2. Banyolar çok kirli oluyor ve genellikle ya çok sıcak ya da çok soğuk akıyor sular :)
3. Çalışanlarını özellikle mi bilemiyorum çok kıl insanlardan seçiyorlar, anlaşabildiğim bir kaç kişi olabildi sadece bu güne kadar.
4. Belki de en kötüsü odalarda priz yok.
Tabi ki olumlu yanları da var birincisi çok ekonomik. En son bildiğim kadarıyla 90 TL'ydi aylık ve sana yine 90 TL civarında yemek kuponu veriyorlar sonuçta bedavaya yakın kalıyorsun yurtta. Çevre edinme açısından çok yararlı oluyor mutlaka yeni ve kafana göre insanlarla tanışabiliyorsun. Akşamları yurdun bahçesinde gitar çalanlar olur iyi ortamlar yakalayabilirsin.
Son olarak, ders çalışma açısından kişiye göre etki gösteriyor, kimi insan hırslanıp daha çok çalışırken etrafı kalabalık olduğunda kimisi ise hiç rahat edemiyor. Bunu da kendine göre değerlendirmen gerekiyor.
Yardımcı olabildiğime sevindim. İyi günler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme