Arkadaşlar ben de klasik gitara yeni başladım 1 hafta kadar oluyor. Tab'lar yardımıyla en kolay şarkıları çok rahat çalabiliyorum. Metallica hayranı olduğum için akustik gitarlı solosu olan metallica parçaları çalmaya çalışıyorum fakat bütün parçalarında bi süre sonra tıkanıyorum kendimi zorluyorum yine de olmuyor. Az önce farkettim bileğim acıyo ve kolumdaki damarlar çıkmış. Günde ortalama 3 saat kadar çalışıyorum. Sizce metallica'dan çalmaya devam mı edim yoksa kolay pop şarkıların tablarından mı çalim. Çabuk ilerlemek istiyorum. Gitara bu kadar hevesliyken sıkılmak istemiyorum. Sizin önerileriniz nelerdir?
Zaten başlar başlamaz şarkı çalmaya çalışmanız bir hata..Kursa gidip gitmediğinizi yazmamışsınız.Gitmiyorsunuz diye kabul ediyorum..Öyle damdan düşer gibi şarkı çalınmaz..İlk önce sağ el çalışmalarını yapıcaksınız.Bileklerinizin ağrıması çok normal..Ağrıması kasların geliştiğine işarettir.
Sonra tab değilde teldeki notaları öğreniceksiniz.Tabı en son öğreniceksiniz.Ki klasik gitarda öncelikli olan akorlardır.Tablar değil..Neyse çok karışık oldu..Tekrar söylüyorum emeklemeden koşmaya çalışmayın.Önce egzersiz sonra şarkı
Okul nedeniyle kursa gitmiyorum. Gitarda nota yerlerini biliyorum ve notayala daha kolay çalabiliyorum (do-re-mi şeklinde). Akor öğrenmek istiyorum. Elimde resimli akorlar var. Bunları önce ezberlemek mi lazım?