Şimdi Ara

Gittigidiyor üzerinden dolandırıcılık, öneri gerekiyor. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.248
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimizi ilgilendiren bir durum..allah yardımcınız olsun..
  • ceramicer43 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Geçmiş olsun. GG'nin 3D secure kullanmaması benim de dikkatimi çeken bir husus. Hele büyük meblağlarda kanunen zorunlu tutulmalı bu olay. Böyle kepazelik olmaz.
  • Geçmiş olsun öncelikle.

Benim merak ettiğim şu, bunu yapan şahıs/şahıslar kart bilgilerine nasıl ulaşıyor ? Fiziksel olarak ulaşamaz evet kart annenin cüzdanından sadece marketlerde mağazalarda çıkıyor. Peki internet ortamında kişisel bilgisayarımızdan bile güvenli bir şekilde alışveriş yapamayacaksak bu devlet neden var ? Bu bankalar ne işe yarıyor ?

Anlamadığım şey alışveriş yaptığımız internet sitesi üzerinden mi çalınıyor bilgiler yoksa kişisel bilgisayarımızdan çeşitli korsan yöntemler ile mi (keylog..vs). Bilgili arkadaşlar alıntılarsa, ona göre tedbirimizi alalım..herkes alsın..
  • Geçmiş olsun, umarım en hızlı ve güvenli bir şekilde geri alırsınız paranızı.

Buradan internetten alışveriş yapan arkadaşlara da bir şey söylemek istiyorum alışverişlerinizde "Sanal Kart" kullanmaya önem gösterin.
  • değişikler. ben geçen ay 1.500 liraya telefon alıyordum. hesap sahibi ve kart sahibi aynı olmadığı için ödemeyi reddedip kartıma bloke koydular. o kartı gg üzerinde kullanamıyorum.
    bu aşamada yapmanız gereken bankaya harcama itirazı dilekçesi vermek. biraz uzun sürebilir ama çözülecektir. banka gg'a ''bu kişi şu tutarda harcama yapmış, ürünün bu kişiye teslim edildiğini gösterir belge ibraz ediniz'' diyecektir. gg elinde böyle bir belge olmayacağı için tutar size iade edilecektir.
    bunun dışında bilginiz dışında olduğu için bankalar 150 tl tutar üstü için sigorta yapmaktadır. (istemeseniz bile) çalındığını belirtirseniz gene iade edilecektir.
    sonuç olarak çözüm bankada. bankanızın güvenli bankacılık birimi ile görüşün. en doğru yolu onlar gösterecektir.
  • Merhaba,

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ne yazık ki 3d ödeme bankaların elinde olan bir şey sitelere pek bir şey diyemem bu konuda, ayrıca evet ciddi siteler bilgileri asla paylaşmaz.

Kredi kartı çalınmadıysa, üzerinde bilgileri kullandılar. Ya akraba-tanıdık(konu komşu) ya da atm işi olabilir. Borç falan yatırırken görüntü aldılar.

İkinci ihtimal zor olan ihtimal, arkada ki güvenlik kodunu yakalamaları zor. Tanıdık olabilir, belki bir kardeş bile olabiliyor ne yazık ki
  • o parayı geri alamazsın senin haber olmayabilir ama sitede 3d secure yoksa bbanka derki beni ilgilendirmez kartına sahip çıksaydın site de alışveriş bilgilerini veremez güvenlik gereği,savcılığa gitsen de bişey çıkmaz aynısı başımıza geldi tıpış tıpış ödedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: irriducibili

o parayı geri alamazsın senin haber olmayabilir ama sitede 3d secure yoksa bbanka derki beni ilgilendirmez kartına sahip çıksaydın site de alışveriş bilgilerini veremez güvenlik gereği,savcılığa gitsen de bişey çıkmaz aynısı başımıza geldi tıpış tıpış ödedik

Gecmis olsun, hangi siteden alinan ne kadarlik tutari hangi bankaya tipis tipis odediniz acaba?

Edit: O parayı da geri aldık bu arada, senin haberin olmayabilir ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 16 Haziran 2015; 11:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim urun sizin adiniza istenmemistir . Boyle durumlarda kargo sirketleri kimlik bile sormadan urunu teslim ediyorlar . Sizin adiniza duzenlenmis ve farkli adreste siz teslim almissiniz gibi gosterilirse durum para iadesi gerceklesmeyebilir .

Yukarida bir arkadasin belirttigi gibi bankanın gittigidiyordan urunun sizin tarafinizdan alindigina dair bir belge isteme durumlari olmaz , urunleri satin alip baskalarina hediye olarakta gonderebilirsiniz , boyle durumlarda isler dahada karışık hal alır .

Gecmis olsun tekrardan .
  • Dün bankadan arandık, 2.199 TL'lik tutar kartınıza geri yatırılmıştır dedi müşteri hizmetleri. Parayı geri aldık anlayacağınız, tabi yasal süreç devam ediyor, o konuda şimdilik bir gelişme yok.
  • Belanir kullanıcısına yanıt
    öncelikle geçmiş olsun hocam hayırlı olsun parayı almışsın yasal süreçten gelişmeleride aktarırsan memnun oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belanir

Dün bankadan arandık, 2.199 TL'lik tutar kartınıza geri yatırılmıştır dedi müşteri hizmetleri. Parayı geri aldık anlayacağınız, tabi yasal süreç devam ediyor, o konuda şimdilik bir gelişme yok.

Geçmiş olsun
  • Belanir kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Dün bankadan arandık, 2.199 TL'lik tutar kartınıza geri yatırılmıştır dedi müşteri hizmetleri. Parayı geri aldık anlayacağınız, tabi yasal süreç devam ediyor, o konuda şimdilik bir gelişme yok.

Hocam Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Bankadan parayı nasıl geri aldınız, işlemi sizin yapmadığınızı nasıl kanıtladınız? Banka bu tür durumlarda suçu alışveriş yapılan siteye atar.
    Bu süreçte banka ile ilgili nasıl bir iletişiminiz oldu? Sizin gibi sorun yaşayanlar için bu bilgileri paylaşabilirseniz, hepimiz için büyük bir tecrübe olur.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesoku -- 17 Haziran 2015; 15:52:28 >
  • quote:

Satıcıya tarih ve saati verseniz, o saatte alışverişin hangi ismin yaptığını sorsanız belki yardımcı olur. LG G4 almış dolandırıcı şahıs. Genç birisi olduğunu tahmin ediyorum ve yakınınızdan birisi olabilir.
  • Satıcıyı biliyor muyuz da bir de dolandırıcının bilgilerini soralım. Gittigidiyor sağolsun 0 yardım, bari hangi şehire alınmış onu öğreneyim diyordum. Ne aldı, kim aldı hala bilmiyorum, detektifçilik oynamaktan da yoruldum. Savcılıktan haber bekliyoruz.
  • ALLAHIM bana yardım et şu ramazanın yüzü gözü hürmetine. gittigidiyordan A5 aldım hesap kapatıldı bidaha denedim sonra bidaha denedim toplam 3kere onay verilmedi. neyse bankayı arayımda internet bankacılığını kapatayım dedim 3kere bin tl çekilmiş gittigidiyordan dediler. ne yapmam gerek dedim siz kart numaranızı girip alışveriş yapmışınız dendi. ee yapmadım hani bu gittigiyor dev şirketti kardeşim sadece 10tl kara gireyim die n11den almadım 69tl kara gireyim die hepsiburadadan almadm. eskiden hep hepsiburadadan alıyordum. heleki kipaya gelmiş 1100tl ye 100tl ucuz die gittigidiyordan aldım başıma gelene bak. artı gittigidiyorun müşteri hizmetleri numarasıda yok arayınca mail atın deniyor şaka gibi ya 10tl nin hesabını yaparken nasıl tufaya geldim. ne yapmam gerekli banka bizle alakalı deil diyor. savcılığamı gideyim yarın? eğer paramı kurtarırsam e5 alcam hemde nakittttttttttttttt dahada bulaşmam müşteri hizmetleri numarası olmayan sanal alışverişlere.

• atesoku kullanıcısına yanıt
    Kendi bir hata yaptı ya da kardeşi falan ödedi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak34

ALLAHIM bana yardım et şu ramazanın yüzü gözü hürmetine. gittigidiyordan A5 aldım hesap kapatıldı bidaha denedim sonra bidaha denedim toplam 3kere onay verilmedi. neyse bankayı arayımda internet bankacılığını kapatayım dedim 3kere bin tl çekilmiş gittigidiyordan dediler. ne yapmam gerek dedim siz kart numaranızı girip alışveriş yapmışınız dendi. ee yapmadım hani bu gittigiyor dev şirketti kardeşim sadece 10tl kara gireyim die n11den almadım 69tl kara gireyim die hepsiburadadan almadm. eskiden hep hepsiburadadan alıyordum. heleki kipaya gelmiş 1100tl ye 100tl ucuz die gittigidiyordan aldım başıma gelene bak. artı gittigidiyorun müşteri hizmetleri numarasıda yok arayınca mail atın deniyor şaka gibi ya 10tl nin hesabını yaparken nasıl tufaya geldim. ne yapmam gerekli banka bizle alakalı deil diyor. savcılığamı gideyim yarın? eğer paramı kurtarırsam e5 alcam hemde nakittttttttttttttt dahada bulaşmam müşteri hizmetleri numarası olmayan sanal alışverişlere.

Hocam sipariş olarak görülüyor mu sitede? Sipariş olarak görünüyorsa fazladan 2 telefon adama diyeceksiniz iptal edecek.

Görünmüyorsa bankanın yaptığı bir hatadır. Arkadaşın dediği gibi muhasebeleştirmemiş ve provizyon beklemede olabilir. Muhasebe yapıldığı gibi işleminiz iptal edilecektir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.