Şimdi Ara

Giulietta 3000tl servis ücreti yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
6.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam özellikle ilk çalıştırdığımda aşırı titremeden dolayı direksiyon, orta eşya koyma gözü ve sağ ön yolcu tarafından trim sesleri geliyor. Servis de sizin dediğiniz parçanın değişimi gerektiğini söylemişti. Bütçe dolayısıyla hazirana erteledik kulakçık ve takoz değişimini. Hayati bir etkisi yok anladığım kadarıyla, performansa vs bir etkisi yok sadece konfor için.
  • Merhabalar,

3. Alfa Romeosunu kullanan 8 yıllık bir alfisti olarak, boşverin Akotayı derim.

7 yıldır bütün arabalarıma Ankara Alfin Servis bakar. Ciddi problemleriniz yok çok daha uyguna çözülür.
    Alfin servisin sahibi Şükrü abi veya oğlu Oğuzu bulup yönlendirdiğimi söylerseniz veya cumartesileri genelde sohbete giderim ben servise öğleden sonra, oradayken baktırır bir fikir alırız.

Boş yere cebinizden fazla para çıkmasına gerek yok.

Saygılarımla
  • vet147 V kullanıcısına yanıt
    Hocam bana kalsa da öyle ancak babam güvenmiyor yetkili servis dışındaki servislere. Alfayedekten parça fiyatlarına da baktım. Hemen hemen aynı. Bu durumda akota çok da pahalı değil, belki işçilik biraz pahalı ancak yapacak bir şey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lordcugum bravo ile ayni banttan ve fabrikadan cikiyor 3-5 makyaj disinda farklari var mi ? Motor direksiyon kutusu klima kompresoru ayni tas ayni hamam ama niyeyse alfa daha pahali

• quote:

Orijinalden alıntı: sherlock h.

Hocam alfaturke yazmıştım şimdi de alfistiye üye oldum, inşallah bişey çıkar ordan.

Hocam bende alfistiye üyeyim oradan cevap gelir merak etme diğer forum bana bitik gibi geldi o yüzden alfistiye üye olmuştum

• Hocam sizin alfisti foruma beni almadılar ya, neyi yanlış yaptım bilmiyorum. Dediğiniz gibi alfaturk çok aktif değil ama yine de cevap aldım ordaki alfistilerden de.

• quote:

Hocam sizin alfisti foruma beni almadılar ya, neyi yanlış yaptım bilmiyorum. Dediğiniz gibi alfaturk çok aktif değil ama yine de cevap aldım ordaki alfistilerden de.

Hocam olmadı bana başlığı konu içeriğini yaz ben açayım sen takip et cevaplamak istersen bana söyle ben yine yazayım

• Yok hocam arabayı zaten verdik artık yarın alacağız inşallah. İlk mail geldi başvurunuzu aldık diye ancak 2 gündür ses seda yok. Normal prosesür mü böyle acaba :D

• quote:

Yok hocam arabayı zaten verdik artık yarın alacağız inşallah. İlk mail geldi başvurunuzu aldık diye ancak 2 gündür ses seda yok. Normal prosesür mü böyle acaba :D

vallaha hocam unuttum bende kayıt olalı epey oldu

Bazen donanım haberdeki nickimi değiştirip alfisti turkeydeki nickimle aynı mı yapsam diye düşünüyorum belki yaparım

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Bravoya 2 yıl kadar bindim ve yeğenime verdim ki hala benim üzerime kayıtlı, sadece linea zannedilmemek için o fark ödenir üstadım.

• 600 lira işçilik

• Listedeki parçaların çoğu motor takozu ve termostat harici periyodik bakım parçaları, 3000 çok ciddi yüksek rakam fakat yetkili servisler böyle.
    Ayrıca kalorifer sorunu demişsiniz bu sorun termostattan ziyade kalorifer radyatörünün tıkanıklığından kaynaklanır (eşanjörde denir) servisin buna yönelik bir açıklaması yok, termostat olsa motor suyu sıcaklığında hararet yada tam tersi ısınmama sorunuda olur, kaloriferden başka belirtilierde verecektir,servis termostat değiştirdik olmadı bilmem ne parçada değiştirilecek derse fatura yükselir. Bence kalorifer sorununu dışarıda yaptırmaya bakın, diğer işlemler içinde başka bir yetkili servisten fiyat alın.
  • motor takozu değişmesi işi işçiliği arttırıyor. diğer markalarla kıyaslarsak yedek parçalar için fiyatlar aşırı yüksek değil.

bu işlem için iskonto talep edin %10 kafadan indirmeleri lazım. gerisi sizin pazarlığınız olacaktır.

parçaları fiat parça ile ortaktır. böyle daha ucuza gelebilir. aynı yağın (petronas selenia) 3lt yerine 5lt bidonu o paraya satılıyor.

motor takozunu orjinal almaya özen gösterin yan sanayiler daha çabuk yıpranıyor. değişim gerekiyorsa yapılsın daha fazla sıkmak motora zarar verir.
  • Peki lordum bravo da arka suspansiyon bagimsiz mi ? Yol tutus nasildi ? Focus bmw kadar iyi mi ? Alfanin sitesinde cok ovulmuste yok soyle boyle suspansiyon kullandim arabamizda reklamini yapiyorlar. V

• Ankarada Alfin servis iyidir. Aracınızla ilgilenirler en kötü ihtimalle kafanızda fikir oluşur.
  • 600 lira işçilik o bil çok ama, 850 liraya iki takoz ne oluyor? titanyumdan falan mı..
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Benim bindiğim 2009 120 hp emition bildiğim kadarıyla en üst versiyonuydu. Bağımsız değil üstadım torsiyon var çubuk falan var tabi dengeli bir ağırlığı var aracın fena değil. Mesela aynı zamanda 2004 Audi a3 de vardı bende batışehir-istoç civarındaki viraj ve katılımları sık kullanırım. A3 e 8 puan versen bravo en fazla 5,5tan 6 alır. Sadece bir artısı var slalom tarzı agresif hareketlerde çok kararlı. Onun haricinde öyle BMW ye falan kafa tutacak bir numarası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

Alfistiturkey ve Alfaturk grupları var. Orada Ankaralı olan arkadaşlar bilgilendirir. Ben 15.000 bakıma geçen yıl 608 tl vermiştim serviste, ama hem 75.000 bakım, hem de klima diyorsunuz. Geçmiş olsun.

orhan hocam nasılsınız :):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

Alfistiturkey ve Alfaturk grupları var. Orada Ankaralı olan arkadaşlar bilgilendirir. Ben 15.000 bakıma geçen yıl 608 tl vermiştim serviste, ama hem 75.000 bakım, hem de klima diyorsunuz. Geçmiş olsun.

orhan hocam nasılsınız :):)

Teşekkür ederim Emrecigim. Sizler nasılsınız

• hocam face te bi grup var bn oraya üyeyim ve bi servis var ona baksana bi derim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.