Şimdi Ara

Giulietta 3000tl servis ücreti yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
6.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle ankarada oturuyorum. 2012 model 170hp tct giuliettam var. Hem 75.000 bakımı hem de klima sorunu için servise götürdüm. Klima sıcak hava üflemiyordu. Servis genel bir kontrol yapmış ve bana 3000tl lik şu faturayı çıkardı.

https://hizliresim.com/76YXdY

3000tl bütçemi çok aştığı için size danışmak istedim. Sizce arabayı ustaya yaptırmak daha mı mantıklı. Eğer öyleyse tanıdık usta söylerseniz çok sevinirim.

Diğer arızalar:bozuk benzin kapağı, rölantide titreme, ön trim sesi ve koltuk gıcırdaması.

Ekleme: Bugün aracı teslim aldım. Motor kulağı stokta olmadığı ve aciliyeti de olmadığı için sonraya bıraktık. Motor kulağı hariç toplam 1430tl tuttu. Kalorifer sorunum hala geçmedi. Bunun için yarın tekrar götüreceğim aracı.

Ekleme 2: Aracı eve götürürken sıcak üflemeyen klima şimdi üflemeye başladı. Eve götürürken de motor 90 dereceydi. Yani motor ısınması değil konu. Ama düzeldi kendi kendine

Giulietta 3000tl servis ücreti yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sherlock h. -- 18 Ocak 2018; 22:35:31 >

• Ankara'da yazın yoğun trafikte klima üflemeyi durdurdu. hemen yolumun üstündedeki bmw yetkili servisine girdim. bana bir sürü rol kestiler. yok arabayı 2 gün bırakmam gerekiyormuş, yok test cihazları meşgulmuş. anladım ki bunlar beni soyacaklar, hemen oradan kaçtım diyebilirim. navigasyondan özel bmw servisi buldum. oraya gittiğimde bana aynı sanayi içinde bir klimacı önerdiler. adam arızayı 45 dakika içinde yaptı ve 75 TL para istedi. 2 yıldan beri klima çalışıyor.
  • titreme için belli ki takozları değiştirecek, sıkmakla düzelmez mi acaba? bende öyle olmuştu, takozlar değişcek yarın gel dedi, ben yola çıkcam deyince sıkalım ozaman deyip sıkıp düzeltmişti.
  • Alfistiturkey ve Alfaturk grupları var. Orada Ankaralı olan arkadaşlar bilgilendirir. Ben 15.000 bakıma geçen yıl 608 tl vermiştim serviste, ama hem 75.000 bakım, hem de klima diyorsunuz. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feys gruplarinda usta paylasimi yaparlar. servise gitmeden klima arizasi yapan ustalar var. hem de uygun fiyatl.
  • klimayı dışarda yaptırın fiyat %50 uygun olabilir.
  • Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Hocam alfaturke yazmıştım şimdi de alfistiye üye oldum, inşallah bişey çıkar ordan.
  • En baba würth balata spreyi piyasada 12 lira. İki fıs yapacaklar frenlere, bir tüp fiyatı yazmışlar. Bunda bile böyle yapıyorlarsa diğer parçalarda nasıl fahiş fiyatlar yazmışlardır. Ayrıca 600lira işçilik nedir yahu. Kaç gün yatacak araç da 600lira işçilik alacaklar sanki?

Geçtim ustayı özel serviste bile yarı fiyatına hepsi halledilir bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Uçuk Servis Bakımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani şurada elzem bir iki parça dışında bir olay yok..

Yakıt dolum kapağı
    termostat (klima sorunu dediğiniz bu zaten)

Titreme için motor takozları. Özel servisten fiyat alın, hatta parçaları da dışarıdan temin edebilirsiniz.
  • Öncelikle klima değil kalorifer sorunu diye düzeltelim.Termostattan dolayı herhalde bunu cok rahat bir şekilde uygun bir fiyata dısarıda alıp taktırabilirsiniz.
  • Özel servis mantıklı

• Kaç ordan 😃

• Ankara'da yazın yoğun trafikte klima üflemeyi durdurdu. hemen yolumun üstündedeki bmw yetkili servisine girdim. bana bir sürü rol kestiler. yok arabayı 2 gün bırakmam gerekiyormuş, yok test cihazları meşgulmuş. anladım ki bunlar beni soyacaklar, hemen oradan kaçtım diyebilirim. navigasyondan özel bmw servisi buldum. oraya gittiğimde bana aynı sanayi içinde bir klimacı önerdiler. adam arızayı 45 dakika içinde yaptı ve 75 TL para istedi. 2 yıldan beri klima çalışıyor.

• https://www.facebook.com/AlfaSportivoServis/ bu servis ile bir görüş derim sadece alfa konusunda tecrübe sahipleri
  • Pahalı olan parça referans numaralarını google dan aratırsan ebay de dahil olmak üzere yerli yabancı bir çok yerden temin edebilir, özel servislerde montaj işlerini pazarlık ederek halledebilirsin. Yağ&filtre konusunda ben olsam servisten şaşmam. Mesela KDV'si ile sana 600 liraya gelecek bu takoz (51894348) 385 liraya yerli bir tedarikçide bulunuyor.https://www.kirazcioglu.com/alfa-romeo-giulietta-14-motor-takozu-sag
    Bu arada ürün fiat bravo ile uyumlu görünüyor belki daha fazla seçenek bulabilirsin.
  • Hocam alfayedek diye bir site var. Oradan parçaları hesapladım. Sadece parçalar 2.200 tuttu. Servis çok kar payı koymamış. Bu durumda serviste yaptırmak mantıklı sanırım.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Hocam şubat başına kadar ankaradayım, tavsiye ettiğiniz yer istanbulda :)

• sherlock h. S kullanıcısına yanıt
    Hocam 3000 TL cok degil ama bu bakim icin cok tabi klima ünitesi ile alakalı değil ise.
    Dışarıda da buji 80 tl , fiyatlar benzer ancak işçilik ve kdv zaten 1000 tl tutmuş 200-300 tl ye dışarıda bu bakımı yaparlar.Ankara için bilemiyırum ancak istanbulda çok yetkin özel servisler var.
    Bu arada takozları neden değitiriyorlar ? On takımdan ses geliyor diye değişiyorsa sakın değitirmeyin.
    Aracınızdaki sorun motor kulağı, onu değiştirin tüm titreşimler kesilecek, takozlarıda yağlatın değişsede 3-4k km somra tekrar başlayacak, garantiden 3 yılda 2 kez değiştirdim.
    Motor kulağı değişimşnden sonra bana teşekkür edeceksiniz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • extecher kullanıcısına yanıt
    Hocam siz de sanırım benzinli giu kullanıyorsunuz. Benim aracın rölantide titremesi çok aşırı değildi zaten ancak yine de alışamamıştım. Zaten yetkili servisin elinde motor takozu yokmuş, onu erteledik şimdilik, belki hiç değiştirmeyiz. Masraf 3000den 1600e düştü. Hem bakım hem termostat değişimi için çok değil bence. Forumları okudum titreme ile ilgili, titremeyen 1.4 giu yok sanırım, benim en azından dikiz aynalarım titremiyor, bazılarının dikiz aynaları bile titriyormuş.
  • sherlock h. S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aracim 118k da, gecen cumartesi bakim yaptirdim.Motor kulagi olarak geciyor, toplamda 3 adet var ancak en ustteki bozuldugu icin onu degistiriyorlar.Benim aynamda da surekli tirmeme yoktu ancak direksiyonu titretiyormus 2 kez rot balan yaptirmistim devam ediyordu.600 TL ye degistirdim cok memnun kaldim ayni 10k kilometredeki kondisyonda maasallah, resmen arabadan sogutan bir ariza.Genellikle 80k veya 4 yilda ariza yapiyor dendi, bilgine.Arac kullanmaktan zevk aliyirsan mutlak degistir yoksa hic bir fonksiyonel sorun yaratmiyor.

• https://alfayedek.net/productdetail/51894348-51888091-50523676-Alfa-Romeo-Giulietta-Motor-Kula-3147

İlaç bu, değişimi sadece 3 dk sürüyor çok basit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.