Şimdi Ara

Sıfır Şanzıman Takılması İyi Mi Kötü Mü Satarken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabanın şanzımanından motor soğukken tıkırtı sesi geliyor çok önemli bir ses değil fakat beni rahatsız ediyordu.Servis sesin kaynağını bulamadı komple şanzıman değişecek garantiden
    Değiştirirsem ikinci elde değer kaybeder mi?
    Yoksa aracı direk satıyım garantisi var nasıl olsa alan adam rahatsız olursa kendisi değiştirir değeri düşmesin ben o şekilde mi satıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• normalde iyidir ama sorun şu ki türkiye, otomobil konusunda "normal" bir ülke değil...
  • alacak adama bağlı aptal veya kurnaz değilse sorun çıkarmaz.ben olsam gözü kapalı alırım .
  • garantiden değişmiş neden değer kaybedecek. garantiyi neye koydular kardeşim git değiştir ne ses geliyorsa onarsınlar düzeltsinler. sorun edene de satma arabayı bu kadar basit. keyfimize değiştirmiyoruz yani.

buna benzer bir şey başıma geldi. aracın termostatı terleme yapıyor diye garantiden ücretsiz değişti. satarken de söyledim. vay efendim kaza mı yaptınız. bir güzel sövdüm arabayı da başkasına sattım.

böyle şeyleri dert etmeyin.
  • Ben olsam eteklerime zil takar oynardım. Bedavadan sıfır şanzıman

İkinci elde ise bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bana kalsa aracın değeri bile artar Ama burası türkiye her cinsten insan var, illaki bunu bahane edip fiyat kırmak isteyen hırbolar çıkacaktır. Nacizane tavsiyem bu insanlarla alış-veriş içine girmeyin, sen girmekdikçe ben girmedikçe, yavaş yavaş piyasada yer bulamayacaklar. Karşınıza elbet düzgün bir alıcı çıkacaktır. Ama 1 gün sonra, ama 1 ay sonra ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

garantiden değişmiş neden değer kaybedecek. garantiyi neye koydular kardeşim git değiştir ne ses geliyorsa onarsınlar düzeltsinler. sorun edene de satma arabayı bu kadar basit. keyfimize değiştirmiyoruz yani.

buna benzer bir şey başıma geldi. aracın termostatı terleme yapıyor diye garantiden ücretsiz değişti. satarken de söyledim. vay efendim kaza mı yaptınız. bir güzel sövdüm arabayı da başkasına sattım.

böyle şeyleri dert etmeyin.

deseydiniz ya; "evet kaza yaptım, bu arabalarda kaza durumunda kaportada çizik bile oluşmuyor, termostat bütün darbeyi üstüne alıyor, onun için her kazada mutlaka termostat değişir bu arabalarda" diye...
  • Tüh ya mis gibi gıcır gıcır sıfır şanzıman takıyorlar. Tüh ya, keşke takmasalardı. Tüh güzelim arabanın motorunu sandık motorla değiştirecekler. Tüh gıcır gıcır sıfır kilometre motor takacaklar tüh.

Hocam niye böyle düşünüyorsunuz ki gıcır gıcır mis gibi ekipman takacaklar. Ben zil takıp oynardım. Ya da sırf aman değeri düşer korkusu ile şanzıman komple cortlayana kadar yolda bırakana kadar devam edin.

Yani sırf şanzımanı ya da motoru garantiden değişmiş diye aracı almaktan vazgeçecek adama ben satmam arabayı. Değerinin 10 bin lira fazlasını verse de satmam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Televizyon kumandanızın pili bittiğinde televizyonu satıp yenisini alıyor musunuz?
  • Yahu saçmalamayın neden değer kaybetsin 0 değişmiş şanzımanı almamak için kusura bakmayın salak olmak lazım

• Hiçbir sorunu yok benim şanzumanın ama keşke değiştirseler bedava.140 bin km cebime kâr kalır.

• Sıkıntı nasıl değiştirildiği bence

• Şanzıman değişimi neden değer kaybettirsin ki. Motor deseniz söküp takması biraz teferruatlı alıcı kullanabilir. Lakin şanzıman değişimi çok teferruatlı değil kimsenin kullanıp sorun çıkaracağını sanmam, sorun çıkaracak adamda arabadan anlamıyordur net. Velevki değer kaybı olacağını varsayalım, araç değiştirirken edeceğiniz zararı ve riski hesaba katarsak aynı kapıya çıkacak.

Ayrıca aracınız ne marka, servis sesin kaynağını bulamayımca cömert davranıp değişim kararı aldı.

• taktırın geçin hocam takılmayın. satarken söylersiniz garantiden değişti diye. almayan almasın
  • Bide şöyle düşünmek lazım. Şimdi zamanında yaptırmadığınız sıkıntı ilerde daha büyük bir sorun yaratma ihtimalini göz önünde bulundurursak eğer o zaman arabanın değeri daha da düşebilir. Ki düşeceğini de zannetmiyorum, o ayrı bi konu zaten. Yanlış mıyım ?
  • mis gibi sıfır şanzıman takılıyor tertemiz göbek atman lazım sorduğun soruya bak yav
  • Araba ford mu

• Sıfır şanzıman

• forumun %90 i arabadan anlayan neyin ne oldugunu bilen kisiler. ama suruculerin %90 i ise tam tersi sekilde arabadan anlamaz. almak isteyen kisi eminim ki soyle dusunecek sanziman degisti takilan sanzimanin orjinali gibi olduguna nasil guveniyim, demek ki aracin sanzimani problemli o zaman baska arac bakiyim der gecer

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

forumun %90 i arabadan anlayan neyin ne oldugunu bilen kisiler. ama suruculerin %90 i ise tam tersi sekilde arabadan anlamaz. almak isteyen kisi eminim ki soyle dusunecek sanziman degisti takilan sanzimanin orjinali gibi olduguna nasil guveniyim, demek ki aracin sanzimani problemli o zaman baska arac bakiyim der gecer

Bizim millete müstehak bu şekilde satıyım zaten araba konusunda çok titiz birisi motor soğukken 5 dakika duyar duymaz sesi %99 duymaz bile servis bile ses o kadar az ki sesi bulamadılar. Alan öyle binsin arabaya.Kimseye iyilik yapmaya gerek yok.

Hani full orjinalya al sana orjinal. Bin işte öyle.
    Sanki yan sanayi parça takıyoruz anasını satayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola0238 -- 21 Mart 2017; 9:52:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.