Şimdi Ara

Gladiator 2, gişede Wicked'ın gölgesinde kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gladiator 2, gişede Wicked'ın gölgesinde kaldı
    Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı pek çok ülkede geçtiğimiz hafta gösterime giren Gladyatör 2 (Gladiator II), ABD'de ise bu hafta sinemaseverlerle buluştu. Global pazarda etkileyici bir açılış yapan Gladiator 2, ABD'de ise Wicked'a takıldı.

Aynı adlı Broadway müzikalinden sinemaya uyarlanan Wicked, bu hafta sonu gişeyi domine eden film oldu. Ariana Grande ve Cynthia Erivo'nun başrollerini paylaştığı bu 160 dakikalık müzikal, en iyimser beklentilerin bile üzerine çıktı ve ilk hafta sonunda sadece ABD'de 114 milyon dolar hasılata ulaştı. Diğer yandan Gladiator 2 ise beklentilerin altında kaldı ve ABD'deki açılışını 55.5 milyon dolarla yaptı.

Ayrıca Bkz.2024'te gişeyi devam filmleri ele geçirdi; Tarihte bir ilk yaşanabilir

Gladiator 2'nin Bütçesini Çıkarması Kolay Olmayabilir

Günümüz şartlarında 55 milyon dolarlık bir açılış pek çok film için başarılı sayılırdı. Ancak söz konusu Gladiator 2 gibi bütçesi 250-300 milyon dolar arasında olan bir film olunca, aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Neyse ki filmin dünya genelindeki hasılatı biraz daha iyi gidiyor. Yeni Gladyatör filmi, bugün itibarıyla toplam 221 milyon dolar toplamış durumda.

Ne var ki filmin maliyetini karşılaması için bu rakamı çok daha yukarı çekmesi gerekiyor. Çünkü 250 milyonun üzerinde olan yapım bütçesinin yanı sıra filmin tanıtımına da neredeyse 100 milyon dolar harcandı. Hasılatın bir bölümünün salonlara gittiğini de göz önüne alınca, Gladiator 2'nin kâra geçmesi için ulaşması gereken rakam 550-600 milyon doları buluyor. Neyse ki film, sinemalar için genelde epey verimli geçen Şükran Günü ve Noel döneminde hâlâ gösterimde olacak.

Kaynak:https://variety.com/2024/film/box-office/wicked-leads-global-box-office-gladiator-2-surpasses-220-million-1236222028/

• film cok eski, eski etkisi yok, izleyen kusak sinemadan kopali seneler olmus. uzerine cokda iyi yapilmadigi ortada. cok gereksiz bir tekrar.

• Yeni bir Harry Potter serisi tarzında, cadı serisi doğuyor herhalde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk filmin hayranı olmasam da, Antik Roma tarihi meraklısıyım ama bu film beni cezbetmedi. Eminim ilk filmin ya da Roma meraklısı başka birçok kişiyi çekememiştir, ki böyle bir film için bu çok ciddi bir sorundur. İzleyen gene izler. Ama gerçek başarı bir filmin size sinemaya gitmeye kendi başına teşvik etmesinde, kaldıraç-vari bir popülarite veya merak dalgası yaratmasında yatıyor. Bu film o taraftan bence biraz eksik. Haliyle Oppenheimer veya Barbie etkisi yaratamıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 sene geçmiş ilk filmden.. 20 yaşında ilk filmi izleyen şuan 44 yaşında 44 yaşında da pek sinemaya gidilmiyor artık. Sinema kitlesinin çoğu bu ilk film çekildiğinde dünya da yoktu bile.

• İşte seri olsun izlenir mantığı ve çok kötü sayılmaz, yayın platformunda yıllarca izlenir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cok net bir veri paylasiyorum, ilk filmi sinemada izlemistim ve uzun sure etkisinde kalmistim. 2. Filme gitme geregi bile duymadim. 39 yasindayim. O filmin yayinlandigi donemde donanimhaber forumlarinda yogun takilirdim. Sinamada benim icin bu konsept eski cazibesinde degil artik benim gibi dusunen cok fazla insan vardir

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    bir tarih meraklisi icin olabilecek en kotu tecrube tarihi gerceklerle uyusmuyan bir filmi izlemek olsa gerek, ozelliklede meraklisi oldugu hayrani oldugu donemlerle ilgili olanlarini.

• darkaura kullanıcısına yanıt

Sormayın. Akdeniz Afrika menşeili bir imparatorun topalak kıvırcık saçlı bodur ardıl varisini - Caracalla - sarışın renkli gözlü Anglo Sakson tipli bir lünatik olarak görmek komik. Yapımcı muhtemelen görece en basit iş olan aslına sadık fiziksel görünüm canlandırmaya yeterince sadakat göstermiyor ki dönem canlandırmasına sadakat göstersin.

Kimse eğlence, vakit geçirme kısaca entertainment maksatlı bir filmin belgesel olmasını beklemiyor ama artistik özgürlük adı altında bu kadar keyfilik de insanı bayıyor. Teoride mesela siyahi bir Roma imparatoru olabilir ama tarihte veya pratikte bu yaşanmamıştır. Belirli bir ara imparator olacak Berberi kökenli birisini - Macrinus - siyahi yapmak oldukça tuhaf bir tercihtir. Eğer maksat pozitif ayrımcılıksa siyahilere pozitif ayrımcılık yapayım derken Berberileri hiçe saymak şeklinde bir tutarsızlığa açılıyor. Sadece tarihsel değil, politik olarak da sıkıntılı iş yapıyorlar. Roma İmparatorluğu'nun kurucusu olup kültürünü yaratan Akdeniz insanlarına düşmanlıkları mı var acep? 😄

O da olamaz çünkü filmdeki önemli bir karakter tuhaf biçimde Latin Amerika menşeili, elemanda bariz biçimde Avrupa Akdeniz fenotipi var ve diğer majör erkek rolleri işgal edenlerin aksine Pedro Pascal'ı - en azından Germen menşeili olmayan - aslında oldukça tipik bir Romalı gibi düşünmek mümkün. Daha da ironik biçimde onun karakteri tamamen hayali! :D Diverse cast yapalım demişler belli ki ama en temel ve en basit tarihi gerçekliğe uyma konusunda batırma gibi affedilmez bir bedel ile.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

ozel mesaj atmissiniz sanirim. telefon bilgilerimi vermedigim icin dh ozel mesajlari gostermiyor. acikcasi siradan bir forum sitesinede ozel bilgilerimi vermek istemiyorum. acikcasi dh in bu konuda israr etmesini hic iyi niyetli bir yaklasim olarak gormuyorum. reklam verisi olarak satilacgi asikar. yoksa boyle israr edilmezdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.