Şimdi Ara

GM 5 Plus Oreo güncellemesinin sorunlarını lütfen bildirin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
9.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ki Oreo güncellemesi geldi.Fakat 9 ay geçmesine rağmen hala bazi sorunları var.Gelmesini beklediğimiz son aylık güncelleme ile sorunları cozmeleri icin geri bildirimde bulunmanizi rica ediyorum.

Aşağıya yazdığım yazıyı kopyala yapıştır ile bulduğunuz her destek hattına yazmanızı veya kendi karsilastginiz sorunlaro iletmenizi rica ediyorum.Lütfen ama lütfen geri bildirimde bulunun.

Not:Yazıdakilerden farklı sorunlarınız varsa belirtin ekleyelim
    Not:Cihaza hard reset atmadan şu sorunum var vs. yazmayın lütfen.Oreonun kendisiyle ilgili sorunları cozmeleri için destek olun.Hard reset atmanoza rağmen olan sorunları yazın sadece

Kopyalanacak yazı:

GM 5 Plus cihazı için yayınladığınız Oreo güncellemesinde bazı ufak tefek hatalar mevcut.Cihazımıza son olarak gelicek güvenlik güncellemesi ile bu küçük hataların giderilmesi için aşağıda yazmış olduğum sorunları lütfen İLGİLİ BİRİME İLETİN.

Oreodaki sorunlar:

1-Parlaklıkta genel bir sorun var.Telefonu uyandırdığımızda,son uygulamalar arası geçişlerde, herhangi bir uygulama içerisinde parlaklık kendi kendine bir miktar azalıp artıyor.Düzeltilmeli ve parlaklık sabit olmalıdır.

2-Gece ışığı özelliği sorunsuz çalışıyor.Ama otomatik olarak aç modlarının hiçbirinde otomatik olarak açılmıyor.Düzeltilmeli.

3-Yayınlama özelliği de çalışıyor.Ama bir yada iki sn işlem yapmayınca ekran donuyor.Bir zaman sonra tekrar devam ediyor.Sürekli görüntü aktarımı olmalıdır.Düzeltilmeli

4-Saat uygulumasında efektler sanki pil tasarrufundaymış gibi animasyonlar kapalı olacak şekilde seri bir biçimde kapanıyor.Daha yumuşak ve yavaş efektler olmalı.Düzeltilmeli.

5-Play Store'daki birçok uygulamada görsel sorunlar oluşuyor.Oreo'dan kaynaklı uyumsuzluk sorunu mevcut.Android 7.1.1 iken uyumsuzluk sorunu yoktu.Ayrıca Play Store'da bazen indirmelerde sorun çıkıyor (indirme duruyor,yavasliyor vs.)Düzeltilmeli

6-Cihazın açılış anismasyonu kasıyor.Animasyon hızlandırılmalıdır.

7-Cihazda hala bazı ingilizce çevrilmemiş yerler mevcut.Başlatıcı uygulamasında ayarlar sekmesindeki bazı yerler,Sim kartı şifresi girme yeri ve ayarlarda birkaç satır ve telefon uygulaması,arama ekranında bazı yerler İngilizce ve son olarak Kişiler uygulamasında ayarlarda birkaç yer İngilizce.Türkçe yapılmalı

8-Telefon uygulaması arada bir duruyor hatası veriyor.

9-Cihazın genel anlamda performansı düştü.Bazen kasma yapıyor ve batarya çabuk tükeniyor.Batarya ve performans için daha iyi optimizasyon gerekli.

10-Sms gönderiminde sorun var.Sms yollaya tıklayınca birkaç dakika gönderilemedi hatası veriyor.Sonradan gönderiyor.Diğer sms uygulamalarında bu sorun yok.Kendi Sms uygulaması düzeltilmelidir.

11-Kulaklığın ses seviyesi az.Yükseltilmeli.

12-Kulaklık takılıyken durum çubuğunda ilk başta kulaklık simgesi çıkıyor.Sonra kayboluyor.Ama ses kulaklıktan gelmeye devam ediyor.Kulaklık simgesi durum çubuğunda sürekli gözükmesi gerekiyor.Düzeltilmeli

13-Müzik dinlerken sürekli kendi kendine müziğin sonlarına doğru müziği değiştiriyor.Düzeltilmeli.

14-Kişiler uygulamasında whatsapp,sim kartı ve google hesaplarımızdaki kişiler aynı anda gösteriliyor ve karışıklık oluşuyor.Ayarlarda "görüntülenecek kişiler" kısmına tıklayınca da sadece tüm kişileri göster seçeneği bulunuyor.Hesapların ayrı ayrı seçilebilmesi için diğer seçeneklerde bu ayara eklenmelidir.

15-İndirilenler uygulaması Pixel ve Android 8 cihazlarda Dosyalar adıyla geçiyor ve bizdekinden biraz farklı.Uygulama değiştirilmeli.

16-Titreşim gücü azaldı.Hissedilecek seviyeye kadar yükseltilmeli.

17-Kendi kendine sd kart çıkarılıyor bildirimi geliyor..Verilerimiz risk altında.Yanlışlıkla silinme ihtimali mevcut.Düzeltilmeli

18-4.5G üzerinden görüntülü arama yaptığınızda arama başladığında hata veriyor tamam diyorsunuz aramaya devam ediyor. 

19-Arama ekranı baştan aşağı sorunlu, yarısı ingilizce yarısı türkçe, ikonlar bazen sonradan geliyor, bazen arama yapıyorsun bildirim çubugunda görünüyor tıklıyorsun ana ekran açılmıyor bildirim çubuğundan kapanıyor yine.

20-2. Simde LTE ayarları yok. 1.sim i iptal edersek 2. simde geliyor yani tekinide 4,5 g kullanılabiliyor bunbdan önce ikisinde de kullanılıyordu.Düzeltilmeli.

21-Konferans çağrısı çalışmıyor.Düzeltilmeli

22-Bildirim ışığında sorun var. Android 7.1.1 de iken herhangi bir bildirim olduğunda veya şarjımız % 15 altına indiğinde bildirim ışığı yavaş yavaş yanıp sönüyordu.Şu an ise çok hızlı açılıp kapanıyor.Eski haline döndürülmeli.

23-Ön kamera ile video çekerken sürekli odaklamaya calısıyor odaklıyor yeniden dodaklıyor yeniden odaklıyor yeniden odaklıyor.Sürekli tekrar ediyor bunu.

LÜTFEN İLGİLİ BİRİME İLETİN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkUser81 -- 13 Nisan 2018; 14:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GM sempatizanı biri değilim ama sanki "hata" bulmak için biraz kasmışsınız abartmışsınız.

• 1-İlk güncellemeden sora Fener ve Kamera hata verdi kapadım açtım düzeldi.
    2- 4,5g üzerinden görüntlü arama yaptıgınızda arama başladıgında hata veriyor tamam diyorsunuz aramaya devam ediyor.
    3- Arama ekranı baştan aşağı sorunlu, yarısı ingilizce yarısı türkçe, ikonlar bazn sonradan geliyor, bazen arama yapıyorsun bildirim çubugunda görünüyor tıklıyorsun ana ekran acılmıyor bildirim cubugundan kapanıyor yine.
    4- 2. Simde LTE ayarları yok. 1.sim i iptal edersek 2. simde geliyor yani tekinide 4,5 g kullanılabiliyor bunbdan önce ikisinde de kullanılıyordu saçmalık olmus bu...
    5- Messenger Uygulaması sıkıntılı baloncu messengerı actıgımızda yok olmuyor 2 tane 3 tane olabiliyor oda saçmalamış durumda.
    6- Kişiler uygulamasında ayarlara girdiğimizde yine ingilizce olan yerler var.
    7- Uygulama ikonları değiştirme kısmıda çevrilmemiş ingilizce...
    8-Konferans cagrisi calismiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 11 Nisan 2018; 16:51:11 >
  • Lütfen yanlıs anlamayın ama bende gm5 plus d kullanıyorum guncellemeyı gec aldık normal pluslara gore biliyorsunuz ama bu sorunlarıdan %95 i benim telefonumda yok guncelleme ilerleyiside söyle oldu güncellemeyi yükledikten sonra yedeklemeyi yapıp hard format attım ve sonradan hesabıma giriş yapıp program kurulumu sagladım kı benim nacizane görüşüm her konuda 7.1.1 den daha iyi olması umarım sorunlarınız çözülür iyi forumlar
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hepsi benim değil bunların.Başka insanlarınkide yazıyor.Ayrıca bu sorunları hard format atmama rağmen aldım.Uydurma değil hiçbiri.

• lBesiktASK kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılacak birşey yok.Ya benim kadar dikkat etmediniz ya da cidden rastgelmedi bunlar.Ama ben gerçekten bu sorunları aldım.

• oskurrr kullanıcısına yanıt
    Hocam birkaç sorununuzu ekledim.Diğerleride diğer maddeler içersinde.

• Ben bu sorunların tamamına katılıyorum arkadaşım, abartma falan yok. Oreo güncellemesinden sonra hep yardımcı programlar yükleyerek, alternatif bularak sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.

• 1- Parlaklık ile ilgili bir sorun ben yaşamadım. Otomatik parlaklık ayarınız açık olmasın?

2- Gece ışığı modunu yoğun bir şekilde kullanan biriyim. 6 Nisan'dan beri bende otomatik olarak açılmakta.

3- Sorunsuz ve en iyi şekilde görüntü aktarımı yapabilmeniz için Chromecast satın almanız gerekiyor. Televizyonunuzzda gelişmiş cast özelliği var ise almanıza gerek yok.

4- Saat uyguluması ile ilgili görüşlerinizi "android-clock-feedback@google.com adresine iletin. Saat uygulaması kendini casheleyince efekt hızları düzeliyor, bu 1 kereye mahsus bir şey.

5- Play Store'da herhangi bir sorun yaşamadım.

6- Cihazın açılış anismasyonu dediğiniz gibi kasıyor. Sorun da animasyon hızında değil gibi. Boot süresi ciddi şekilde kısaldığı için acaba bir yığılma mı oluyor da böyle hafif bir kasılma oluyor orasını bilemeyeceğim. Bunu ben de şimdi TELPA'ya ileteceğim.

7- Çeviri eksiklikleri var. Bunu da ileteceğim.

8- Güncellemeyi ilk yüklediğimde Telefon uygulaması VoLTE'de beni atmıştı, telefonu formatladıktan sonra düzeldi. Fakat telekonferansta problem var.

9- Sizin tam aksinize pil tüketiminin bayağı iyileştirildiğini düşünüyorum. Güncellemeyi ilk kurduğumda pil yüzdesini gösteren kısım sapıtmıştı ama sarj ede ede kendi kendine düzeldi. Özellikle bekleme modundaki pil tüketimi beni oldukça memnun etti.

10- SMS gönderiminde de herhangi bir problem yaşamadım.

11- Yine kulaklıkla ilgili kısma ben katılamayacağım. Kulaküstü kulaklığımda da, kulakiçi kulaklığımda da herhangi bir problem yaşamadım. Eğer GM Bass Master kulaklık kullanıyorsanız filtreleri tıkanmış olabilir. Snapdragon Ekolayzer diye yeni bir ekolayzer eklendi. Gayet iyi. Ekolayzer ayarlarınızı iyi yapın. Kendi ekolayzerı olan bir uygulama tavsiyesi isteyecek olursanız da size şiddetle Poweramp'i tavsiye ederim. Lossless müzik dinliyorum, Nougat'a göre iyi bir performans artışı var. Oreo'daki yeni codeclerle birlikte müzik deneyimi de bayağı iyileştirilmiş.

12- Kulaklık simgesi için Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı'nı aktifleştirin. Herhangi bir sorun yok.

13- "Müzik dinlerken sürekli kendi kendine müziğin sonlarına doğru değişmesi" diye bir problem de yaşamadım. Google Play Müzik uygulamasında da, Poweramp'te de, Spotify'da da, SoundCloud'da da böyle bir problemle karşılaşmadım.

14- Stock Kişiler uygulamasında bahsettiğiniz problem var maalesef. Ben Stock Kişiler uygulamasını devre dışı bırakıp Play Store üzerinden Google'ın orijinal Kişiler uygulamasını yükledim. Sizin de yüklemenizi tavsiye ederim. Yüklerseniz de tüm izinleri verin ve "sistem ayarını değiştir"i "evet" olarak ayarlayın. Bu sorunu da TELPA'ya yazacağım.

15- İndirilenler uygulaması Pixel ve Nexus cihazlarındaki gibi aynı özelliklere ve aynı içeriğe sahip, güncellenmiş durumda. Fakat simgesi ve ismi değiştirilmemiş. Bunu da TELPA'ya ileteceğim. "İndirilenler" uygulaması "Dosyalar" olarak düzeltilmeli.

16- Titreşim konusuna "ben" kesinlikle katılmıyorum. Bu benim şahsi fikrim. Bana o titreyiş çok tatlı geldi. Telefon artık çok tatlı bir şekilde titriyor. Fakat stock Android olduğu için bu konuda bir özelleştirme seçeneği maalesef eklenemiyor. Ekip tarafından da bir değişikliğe gidildiğinde yine bir taraf memnun kalacak, bir taraf memnun kalmayacak. Ek bir ayar eklenebilir mi eklenemez mi konusunda da TELPA'ya yazacağım.

17- Kendi kendine Micro SD kartın çıkarılması sorununu hiç yaşamadım.

18- 4.5G üzerinden ViLTE görüntülü arama yaptığımda hata veriyor fakat arama gerçekleşiyor. Bunu da TELPA'ya yazacağım.

19- Arama ekranında herhangi bir problemle karşılaşmadım. Fakat arama "uygulaması"nda 2-3 çevrilmemiş kısım mevcut. Bunu da TELPA'ya yazacağım.

20- 2 SIM'de de aynı anda LTE kullanılamaması konusunu da TELPA'ya yazacağım.

21- Konferans çağrısı bende de çalışmıyor. Bunu da TELPA'ya yazacağım.

Ek olarak:
    Google Play Filmler uygulaması kendi kendine devre dışı kalıyor yine Nougat'taki gibi. Cihazda önyüklü olarak geliyor fakat devre dışı kaldığı için bunu kimse farketmiyor. Devre dışı kaldığında Uygulamalar kısmında da gizleniyor. Ancak ve ancak Play Store üzerinden Google Play Filmler'i aratıp etkinleştirebiliyorsunuz. Sanırım sorun Google'ın Türkiye pazarında gittiği değişiklerden kaynaklanıyor. Devre dışı kalmasına neden olan Google Play Hizmetleri'nin ta kendisi. Google'a da TELPA'ya da yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tüketici Yandaşı -- 11 Nisan 2018; 18:52:36 >

• Düzeltilmeli

• Tüketici Yandaşı kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.Ciddiye alıp gerçekten güzel bir yazı yazmışsınız.Fakat Kulaklık,müzik değiştirmesi vs birçok hatayı kaç defa temiz kurulum yapmama rağmen hala alıyorum.O yüzden ben yine de bu haliyle bildirmeye devam edeceğim.

Sizde kendi sorunlarınızı iletin.Bir nebze de olsa daha stabil olması için çabalıyalım son kez.

• Arama uygulamasi sorunlu . Konferans calismiyor. Gorubtulu arama calismiyor pek. Vazen kapaniyor uugulama ama cagri devam ediyor..

Play store da arada bir uygulama 10kb ile iniyor. Durdurup baslatinca hizlaniyor.

Arama uyguamasi duzelsin tamamdir. Bayagi kötü calisiyor

• Dediğiniz sorunların büyük bir kısmı konuda mevcut.Olmayanları araya sıkıştırdım.

• Sorunları lütfen bildirelim

• En önemli sorun (benim için) İgo Primo, nextgen ve avic çalışmıyor. Oreo ile sadece siyah bir ekran var.

İkincisi google akış özetinden trafik bilgilerini açıksa asla derin uykuya girmiyor.

• DarkUser81 D kullanıcısına yanıt
    Kamera uygulaması sürekli kamera durdu hatası veriyor. Cihazı kapatıp açınca çalışıyor fakat ekranda dalgalanma mevcut.

• FAcebook messenger sorunlu...
    Nova launcherda bildirim kısmına girince cihaz kitleniyor ve bunlar uygulamalardan kaynaklı değil yazılım baştan aşağı sıkıntılı
  • Evet birkaç uygulamada uyumsuzluklar mevcut.Konuda bu madde var.

Uyku sorunu bu cihazda en baştan beri var.Onuda pil kısmına bağlı kabul edelim.

• turancan45 T kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz sorunlar nerdeyse bende ve yakinlarimda mevcut değil.

Cihaza temiz bir kurulum yapmanizi öneririm.

• oskurrr kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediklerinizi konudaki play store daki uygulamalrda uyumsuzluk var maddesine dahil olarak ele alalım bence.bircok uygulaamda sorun var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.