Şimdi Ara

GMD Sorunları--> Telpa--> Tüketici Hakem Heyeti ? Yeni macera başlıyor 09.09.2014

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
10.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba arkadaşlar N11 sitesi başda olmak üzere birçok kişi gm discovery sahibi oldu.Bende n11 sitesinden gm discovery aldım.Alışverişim sorunsuz gerçekleşti ve 2 gün içinde telefon geldi.
    Geldiği gün 4-5 saat kullandıktan sonra telefonu kapattım.Şehir dışına çıktım.5 gün sonra döndüğümde forumdaki arkadaşların yardımlarıylada olsa hiçbir şekilde telefon açılmadı(format menusu vs..).Açılışdaki mavi gm yazısı geliyor ekran öylece kalıyordu.
    Neticede telefonumu hiç kullanamadan telpaya gönderdim.Telpada ki şu anki durum;

Form No 2013/499180291
    Cihaz DISCOVERY BEYAZ GENERAL MOBİLE CEP TEL.
    IMEI No ***********0491
    Garanti Garanti Kapsamında
    Kayıt 04.10.2013
    Durum Değişim için üreticiden onay bekliyor.
    07.10.2013 - 22:17

Yarın telpayı arayıp para iadesi talep edeceğim.7 günü geçtiği için aldığım firmaya iade için başvurmadım.7 günü geçirdikten sonra 30 gün içerisinde ayıplı ürün için benimki gibi yine ücret iadesi yapmak zorundalar.Veya değişimde talep edilebilir seçenek tüketiciye (bize) aittir.İade yapmazlarsa THH başvuracağım.

Gelişmeleri bu konuya yazacağım.Bu şekilde sorunları olan arkadaşlara faydalı olma düşüncesiyle bu konuyu açtım.
    Benimde GM Discovery le tanışmam böyle oldu ki daha kullanmadım bile ...
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TELPA 2.TELEFON
    09.09.2014

Aldığım 20 ye yakın GMD den 1 tanesi daha arızalandı.Yeni bir maceraya başlıyoruz.Gelişmeleri yazacağım.Dilekçeyi yazdım bügun gönderiyorum telpaya bakalım nasıl sonuçlanacak ?

TELPA Teknik Servis Merkezi'ne

General Mobile Discovery telefonumda bulunan arızalar ;

1-Forumlardada sıkça bahsedilen ekrandaki beyaz leke sorunu benim telefonum dada çıkmaya başladı ve gittikçe çoğalıyor.Aşağıda ekran alıntısında belirttiğim yerlerde 4 adet mevcut.Beyaz ve beyaz’a yakın renklerde açıkça görülüyor.

2-Yine ekranda özellikle video izlerken siyah ve koyu renklerde ekranın sağ alt tarafında geri tuşunun üzerinde rahatsız edici ışık sızması var.
    3-Pil %90 civarındayken bir anda %70 lere az bir zaman sonra %70 lerden %20 lere ani düşüşler oluyor.Pil çabuk bitiyor.
    4-Telefon sabit iken wifi tam çekerken bir anda bağlantı gidiyor ve 20 30 saniye sonra tekrar geliyor.10 farklı modemde denedim.Anlık bağlatı kayıpları yaşıyorum.
    5-Çoğu zaman 3G şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapamıyorum.
    6-Telefonla konuşurken sesim karşı tarafa gitmiyor.Bazenleride şebeke full çekerken görüşme kendisi sonlanıyor.
    7-Telefon ile hiçbir işlem yapmazken kılıfında dururken aşırı derecede el yakacak kıvamda ısınıyor.Telefonu kapatıp beklemek zorunda kalıyorum.

Talep;
    General Mobile Discovery marka telefona ait yukarıda bahsettiğim arızaların tamamının yasal süre içerisinde;
    -Tüm arızaların tamamının giderilip tarafıma gönderilmesini,
    -Arızalar giderilemiyorsa telefonun yenisini,
    -Yeni telefonda temin edilemiyorsa faturada belirtilen tutarın tarafıma iadesini,
    talep ederim.
    Saygılarımla
    İyi çalışmalar.
    09.09.2014

NOT : Telefonuma yapılan tüm işlemlerin raporunun 1 nüshasının tarafıma gönderilmesini talep ederim.

sonuç:8 gün sonra telefon geldi sıfırlamışlar telefonu teknik servis hızlanmış şimdilik sorun yok ekran yine çakma ips :(
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TELPA 3.TELEFON

Kısa zamanda göndereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 19 Eylül 2014; 21:25:49 >

• An itibariyle telpadan bilgi ;
    '' Cihazın tamiri mümkün olmadığı için sıfır cihaz gönderiyoruz. ''

Form No 2013/499180291
    IMEI No ***********0491
    Kayıt 04.10.2013
    Durum Son Kontrol Yapılıyor
    08.10.2013 - 10:54

Son durum bu şekilde arkadaşlar bilginize...
  • Heyret uğraştırmamış Telpa. Geçmiş olsun.
  • duzguner42 kullanıcısına yanıt
    evet telpa sıkıntı diyorlardı hayret ettim :)
  • Bende uğraşıcağımı düşünmüştüm fakat sim kart bile takmamıştım telefona zaten sıfırdı.Şimdi sıfır gönderiyolarmış iki güne gelir dediler.Beklemedeyim şimdilik.sıfıra sıfır elde var sıfır
  • quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

An itibariyle telpadan bilgi ;
    '' Cihazın tamiri mümkün olmadığı için sıfır cihaz gönderiyoruz. ''

Form No 2013/499180291
    IMEI No ***********0491
    Kayıt 04.10.2013
    Durum Son Kontrol Yapılıyor
    08.10.2013 - 10:54

Son durum bu şekilde arkadaşlar bilginize...

helal olsun adamlara. uğraştırmamışlar.
  • telpada sorun yok arkadaşlar buna benzer olayı benim yegen yaşadı onda gm slim vardı garanti bitimine 6 ay kala 200 tl fark verip dıscovery aldı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En azından bire bir değişim yapmışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon gelmiş kargoya gidiyorum almaya gelince yazarım.
  • 10 gün aradan sonra telefonum geldi.Dedikleri gibi sıfır cihaz göndermişler güncellemeleri sorunsuz açar açmaz gördü ve yükledi.Ölü pixelde yok öncekinde 2 adet vardı.Fazla uğraşmadım çok şükür.

Tüketici olarak UNUTMAYIN ;

1-Nerden ne alırsanız alın fatura tarihinden itibaren 7 gün içinde (arıza olsun olmasın herhangi bir neden belirtmeksizin)iade edebilirsiniz.

2-7 gün sonra eğer üründe herahngi bir arıza var ise 30 gün içinde iade yada değişim talep edebilirsiniz.Tercih tamamen tüketicinin.

3-Bu aşamalarda herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız İl/ilçe kaymakamlığından gerekli belgelerle THH başvuru yapabilirsiniz.Başvuru yapar yapmaz firmalar arıyorlar ve ilk başda ilgilenmedikleri sorunla derhal ilgileniyorlar.

4-Tüketici olarak bu haklarınızı bilin.

Saygılar.
  • duzguner42 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayirli olsun sonunda kurtuldun artik güle güle kullan keyfini çıkar telin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    Saol kardeşim kimsenin başına gelmesin para veriyoruz sonuçta öttürüm adamı
  • Telpa'ya kargoyla mı yolladın. Yollamadan önce nasıl iletişime geçtin. Bende yollayacağım telefonu garantiye ama ne yapmam konusundan bilgisizim. Birde bayram tatili girdi araya açıkmıdır acaba?
  • rza_35 kullanıcısına yanıt
    Bayramdan sonra mng kargoya git telpa dedinmi anlaşması var telpa ödeyecek kargo parasını daha sonra telpanın internet sitesinden imei numarasıyla takip edebilirsin.
  • Hayırlı olsun olu pıksellerden de kurtulmus oldunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi geçmiş olsun hocam bende discovery almayı düşünüyorum tavsiye eder misin ?
  • 35İzmirli35 3 kullanıcısına yanıt
    Parasına göre iyi 500 den yukarı vermeyin kampanya bekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

Parasına göre iyi 500 den yukarı vermeyin kampanya bekleyin

yapmaya o kadar düşer mi
  • 35İzmirli35 3 kullanıcısına yanıt
    Kampanya takip edersen alırsın forumda konuları var incele bence
  • Teşşekkürler takibe alayım ben o zaman
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.