Şimdi Ara

GMD Sorunları--> Telpa--> Tüketici Hakem Heyeti ? Yeni macera başlıyor 09.09.2014 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
10.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende aldım 9.gününde ekran kararıyor kayıyor çizgiler çıkıyor, servise göndereceğim lakin 30 gün dolmadı daha değişim talep edebilirmiyim? ürünü hepsiburadan aldım değişim ve iade koşulu 7 gün içerisinde diye biliyorum ama ne yapmam gerekiyor?
  • Tüketici olarak UNUTMAYIN ;

1-Nerden ne alırsanız alın fatura tarihinden itibaren 7 gün içinde (arıza olsun olmasın herhangi bir neden belirtmeksizin)iade edebilirsiniz.

2-7 gün sonra eğer üründe herahngi bir arıza var ise 30 gün içinde iade yada değişim talep edebilirsiniz.Tercih tamamen tüketicinin.

7 günlük iade süresi dolduğundan sizde benim gibi telpaya ürünü gönderin.Telefonun durumu hakkında bir dilekçe yazın tamirat istemediğinizi birebir değişim yafa ücret iadesi istediğinizi belirtin.
  • Hocam bi soruda ben sorayım benim cihaz nokia e6 15aylık yani garanti devam ediyor cihaz nete girince kitlenip kalıyor kalmasa dahi reset atıyor ve aşırı ısınıyor servise gönderdim 10günserviste kaldı yazılım atıp göndermişler yazılım atmak en fazla 2dklık iş neyse bu cihaz değişim olmaz cihazın 0ı yok ücret iadesi alabilirmiyim? Veya nasıl yol izlemeliyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • juske J kullanıcısına yanıt
    Arızalı ürün ayıplı ürün olarak geçiyor kanunda ki;bunun iade yada birebir değişim süreleri dediğim gibi :
    1-Nerden ne alırsanız alın fatura tarihinden itibaren 7 gün içinde (arıza olsun olmasın herhangi bir neden belirtmeksizin)iade edebilirsiniz.
    2-7 gün sonra eğer üründe herhangi bir arıza var ise 30 gün içinde iade yada değişim talep edebilirsiniz.Tercih tamamen tüketicinin.

Bu süreler dolduktan sonra (TÜRKİYE genelinde ürünlerin garanti süreleri 2 yıldır.) 2 yıl garanti süresi boyunca aldığınız ürüne hangi firma garanti veriyorsa (distribütör olur veya teknik servis gibi vb...)gibi sizin şikayetinizle ilgilenmek zorundadır.

Aldığınız ürün arızalı olsa bile fatura tarihinden itibaren ilk 30 günü geçtikten sonra iade veya birebir değişim yapılmaz.Bunu TÜRKİYEDE hiçbir firma yapmaz.Yapanlar var ama (istisnalar kaideyi bozmaz.).30 gün sonundada arıza durumunda garantiye gönderin.Firma tamirini yapar ve size gönderir ki bu tamirat süreside 30 gündür.Bu durumda ücret iadesi alamassınız talepde edemessiniz.Vermezler zaten :)
    Fakat ;Garantili bir ürün aynı arızadan dolayı 3 kere garantiye giderse bu hakkınız geri geliyor.İade yada değişim talep edebiliyorsunuz.Ama firmalar yapmıyor uğraştırıyor.

Ayrıca kanunda tamirat süresi 30 gün olduğu için firma ister program atsın ister başka bir tamirat yapsın hemen geri gönderecek diye bir şey yok 30 gün hakkı var iki dakikaklık tamirat yapsa 29. gün gönderebilir.Bunu unutmayalım.Bu işler uzun işler kimse uğraşmasın ben çok uğraşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

Arızalı ürün ayıplı ürün olarak geçiyor kanunda ki;bunun iade yada birebir değişim süreleri dediğim gibi :
    2-7 gün sonra eğer üründe herhangi bir arıza var ise 30 gün içinde iade yada değişim talep edebilirsiniz.Tercih tamamen tüketicinin.

Bu süreler dolduktan sonra (TÜRKİYE genelinde ürünlerin garanti süreleri 2 yıldır.) 2 yıl garanti süresi boyunca aldığınız ürüne hangi firma garanti veriyorsa (distribütör olur veya teknik servis gibi vb...)gibi sizin şikayetinizle ilgilenmek zorundadır.

Aldığınız ürün arızalı olsa bile fatura tarihinden itibaren ilk 30 günü geçtikten sonra iade veya birebir değişim yapılmaz.Bunu TÜRKİYEDE hiçbir firma yapmaz.Yapanlar var ama (istisnalar kaideyi bozmaz.).30 gün sonundada arıza durumunda garantiye gönderin.Firma tamirini yapar ve size gönderir ki bu tamirat süreside 30 gündür.Bu durumda ücret iadesi alamassınız talepde edemessiniz.Vermezler zaten :)
    Fakat ;Garantili bir ürün aynı arızadan dolayı 3 kere garantiye giderse bu hakkınız geri geliyor.İade yada değişim talep edebiliyorsunuz.Ama firmalar yapmıyor uğraştırıyor.

Ayrıca kanunda tamirat süresi 30 gün olduğu için firma ister program atsın ister başka bir tamirat yapsın hemen geri gönderecek diye bir şey yok 30 gün hakkı var iki dakikaklık tamirat yapsa 29. gün gönderebilir.Bunu unutmayalım.Bu işler uzun işler kimse uğraşmasın ben çok uğraşıyorum.

Zaten garanti servisleri insanı salak yurduna koymaktan başka bişey yapmıyor sorunu çözemediği için çareyi yazılım atmada bulmuşlar ankara kvk ya gitti ordan ana merkeze istanbula gönderdiler sadece basit bi yazılım atmışlar ama yazıkan kağıtta bi çok şey yaptık diye köftiden sallamışlar (sırf nokiadan para talep etmek için) 3 kere gönderecegim sonra veririm hakem heyetine 3 4 ayda iade alırım diye umut ediyorum bu arada garanti süresi 20iş gününe inmedimi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• juske J kullanıcısına yanıt
    20 iş günü hakkında bir bilgim yok 10 gün fark önemli değil benim için bu süreçler herhalikarda uzun ben uğraşırım öttürürüm adamı.
  • Abim aldığı gm discovery aldığının ertesi günü kargo ile geri yolladı telefonda 3 ölü piksel varmış(BUnu ben anlamadım abim siyah ekran yapıp anladı.Adamlar yollayınca 1 hafta sonra isterseniz değiştirelim isterseniz para iadesi yapalım dedi.Bunu diyen hızlıal sitesi iydi
  • duzguner42 kullanıcısına yanıt
    eywallah hocam bayramdan sonraki ilk işim bu olacak inşallah, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bu arada herkesin kurban bayramı mübarek olsun
  • abuk subuk milletin aklını bulundurmayın tüketici haklarıyla vs. telefonun sıfırını yolluyorlar ne yapacaksın para iadesini?Para iadesi istiyorsan telefonu neden aldın?Ayrıca bu tüketici hakem heyeti olaylarının 3 aydan önce bitmediğini bilmiyormusun?Bu hukuk sistemi olduğu sürece unut hakem heyetini ya 3 ay dandik telefonla idare edeceksin ya 3 ay telefonsuz takılacaksın ki bu da mümkün değil
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kimsenin aklının bulandığı filan yok bu işlerin uzun ve uşraştırıcı olduğunu söyledim.Türkiyede hukuk böyle malesef.Para iadesi meselesine gelince para iademi alırım yeni ürün alırım ve garantide sıfırlanır.Daha garantiye göndermeyi bilmeyen arkadaşlarımız var.Arkadaşım insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum burda ben.Herkes kolay kazanmıyor parayı herkes hakkını hukukunu bilsin.Tercih eder etmez kişisel meseleler bunlar.Lütfen konumu kirletme !!!
  • quote:

Arkadaşım kimsenin aklının bulandığı filan yok bu işlerin uzun ve uşraştırıcı olduğunu söyledim.Türkiyede hukuk böyle malesef.Para iadesi meselesine gelince para iademi alırım yeni ürün alırım ve garantide sıfırlanır.Daha garantiye göndermeyi bilmeyen arkadaşlarımız var.Arkadaşım insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum burda ben.Herkes kolay kazanmıyor parayı herkes hakkını hukukunu bilsin.Tercih eder etmez kişisel meseleler bunlar.Lütfen konumu kirletme !!!

akılcı çözümler sun o zaman tüketici hakem heyetine başvursan nolcak?başvuran kişinin sinir katsayısını yükseltmekten başka bir halta yaramıyor 4 ay sonra çıkıyor karar kim 4 ay bekleyecek burda telefonsuz onu anlat hele?Hak hukuk yok bu ülkede boşuna uğraşma.Ayrıca 4 ay sonunda olumsuz bir karar çıksa nolcak kafayı mı yiyeceksin?

• quote:

20 iş günü hakkında bir bilgim yok 10 gün fark önemli değil benim için bu süreçler herhalikarda uzun ben uğraşırım öttürürüm adamı.

THH ve yeni kanun doğrultusunda ürünün maksimum değişim ve tamir süresi 20 işe günüdür. Resmi sayılan bayramlar ve tatiller iş günü olarak sayılmayacaktır. Bende kliksadan aldım benimki biraz daha farklı bir konu

Kliksa.com'dan 18eylül2013 tarihinde saat 23:42de 2 adet beyaz GMD aldım. Ürünün faturası 19eylül2013 saat 01:47de kesilmiş bir şekilde bana 20eylül2013 saat 13:42de UPS kargo ile teslim aldım. Cihazın bir tanesinde 1 adet ölü piksel cıktı ve acil bir telefon lazım olduğu için biz kendimiz kabul ettik hala öyle ilk açtığım cihaz 1 adet ölü pikseli mevcut. Fakat 2. cihazda ise bariz bir şekilde 5 adet ölü piksel, simsiyah bir resim çektiğimde ise ufak boyutlarda 30a yakın ölü piksel var. Ben hemen kliksaya arayayım dedim bilginiz olsun kliksa.com'da müşteri hizmetleri yok sadece canlı destek hattı var orayla görüşmem doğrultusunda bana cihazı telpaya gönderin dediler, bende aynı gün içinde 19eylül2013 tarihinde telpaya gönderdim. 23eylül tarihinde bana şikayetimin ne olduğunu yazmayı unuttğum için dönüş yaptılar ve bende 5 adet ölü piksel var dedim, tamir kesinlikle istemiyorum değişim istiyorum niyetim iade etmek değil dedim tamam deyip kapattık telefonu. 23eylülde aradılarya haniii

5Ekimde cihazı geri aldım. Sanırım değiştirmişler derken kutu yine benim kutumdu. Cihazı açtım ilk elime aldığım telefonda ekranında çizik vardı ve yapılan işlemlerden bahsedilmiş en altında şu ifade yazıyordu.

Ürününüzün değişime uygun olabilmesi için altı ve altidan fazla bilmemne piksel olması gerekir diye yazılmış. Ben yine kliksadan canlı desteğe bağlandım bana cihazın raporuyla birlikte gönderin dediler ama bende şehir dışındayım bende 5ekimde teslim aldığım cihazı 11ekimde kliksaya ups kargo ile geri gönderdim bakalım ne olacak ne diyecekler. Buradan paylaşırım sizlerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignatius -- 16 Ekim 2013; 0:33:42 >

• Sorun yaşayanlara geçmiş olsun,

Satıcıdan veya servisten kaynaklanan bir mağduriyet yaşarsanız TSHH'ne mutlaka müracaat edin. Bu her tüketicinin yasal hakkı, bunu kullanmaz, uğraşmaktan kaçarsak unutmayın tepemize çıkarlar. Cevap süresi 1 ay ile 3 ay arasında değişiyor, ama beklemeye kesinlikle değer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 16 Ekim 2013; 9:30:18 >
  • ignatius kullanıcısına yanıt
    ben de dün metrodan aldim. 5 tane ölü piksel
    cikti. 2 tanesi cok yakindan zor görülüyo.

2.gün metroya götürdüm. iade ya da degisim yazdim. ekran degisimi yaparlar mi, ayrica aramam gerekir mi?

2 haftaya kadar ararlar dedi calisan. eger istemedigim halde tamir olursa ne yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mütevazi granada

ben de dün metrodan aldim. 5 tane ölü piksel
    cikti. 2 tanesi cok yakindan zor görülüyo.

2.gün metroya götürdüm. iade ya da degisim yazdim. ekran degisimi yaparlar mi, ayrica aramam gerekir mi?

2 haftaya kadar ararlar dedi calisan. eger istemedigim halde tamir olursa ne yapabilirim?

Bana iade çıktı bende iade ettim cihazı. Şuan GM kullanmıyorum ama ben kendim gönderdim telpaya cihazımın durumunu takip edebiliyordum yazışmaları hem kaydedip hemde mail olarak atabildiğim için ben cihazımın tamir görmesini istemiyorum dedim tabi TELPAda iade ve değişim için en az 6 sıkışmış piksel olması lazım dedi böyle bir rapor tuttu bende aynı raporu KLİKSA ya gönderdim ve cihazı istemıyorum para geri verin dedim taksit taksit geri veriyorlar. Ben sorunumu sorunsuz hallettim. Sen cihazının İMEİ numarasını biliyorsan bence direk TELPAyı ara sonuru ordan daha çabuk çözersin gibi geliyor. Bu arada sen cihazı eldenmı teslim aldın ?

• netten aldigin icin 7 gun iade kapsaminda mi iade aldilar yoksa servis cizdigi icin mi?

ben direkt magazadan aldim. keske netten alaydim ya.

metroya verdim. onlar da bugun telpaya yollayacak galiba.

elimde su an tamir talep fisi var onda da artikel no var 7 haneli, musteri no var. bi de faturada 13 haneli numara var. arasam isim tel no dan yardimci olurlar mi

• Nettende alsanız , yerel mağazalardan da alsanız yasal olarak 7 iş günü içerisinde koşulsuz iade ve 30 iş günü içerisinde de ayıplı ürünü iade etme hakkınız mevcut. Fakat 30 iş günü içerisinde olan ayıplı ürünler için satış noktaları servis raporu talep edebilir yasal hakları neticesinde...

Örnek ; N11 sitesinden daha önce aldığım GMD telefon durduk yere ekrana görünti vermeme sorunu çıkardı. Ekrana biraz baskı uygulayınca görüntü geliyor ama elimi çekince gidiyordu... Aldığım firmaya direk kargo ile yolladım , iade yada değişim talep ettim. Sizden kaynaklı bir arıza olup olmadığını bilemediğimiz için servis raporu almak zorundayız dediler. Kabul ettim ve cihaz telpaya gitti , telpa inceleme neticesinde yazılım hatası demiş ve yazılım yenilemişler. 30 iş günü içerisinde sorun çıktığı için ve ister donanımsal istersede yazılımsal sorun olsun ayıplı ürüne düştüğü için firma iade almak zorunda kaldı..

Satın aldığınız ürün 7 iş günü içerisinde ayıplı ürün kategorisine girmiş ise 3 hakkınız mevcut ;
    1.) ürünü iade edip para iadesi talep etmek
    2.) ayıp oranında üründe indirim talep etmek
    3.) ayıbın giderilmesini (onarma) talep etmek

Ülkemizde ne yazıkki birçok kişi haklarınız bilmediği için satın aldıkları yere gittiğinde sorununu söylüyor , satış personeli ise ''bizim yapabileceğimiz birşey yok biz satıcıyız. İsterseniz servisine yollayabiliriz ve onarımı yada değişimi yapılabilir'' diyor...

• @rkadas kullanıcısına yanıt
    Mesafeli satışta koşulsuz iade 7 gündür. Ayıplı malda müracaat süresi 30 gündür. Magazadan görerek aldığınız için 7 günlük süre burda işlemez, sadece netten yapılan alımlarda geçerlidir.

• @rkadas kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim gayet aciklayici anlatmissin.

ordaki calisan da servise gondermemiz lazim dedi. halbuki ikinci gun getirmistim. ben de saf gibi itiraz etmedim

tamir fisini doldurup yolladi adam. buyuk ihtimalle ekrani degistirip yollayacaklar. tamir yaparlarsa iade hakkim ortadan kalkar mi ya da degisim?

• n11.com'dan ürün almanızı tavsiye etmem arkadaşlar böyle sorunlar çıkabiliyor o yüzden ucuza satıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.