Şimdi Ara

Go-kart pistinde kaza yapan üniversite öğrencisi genç kızın kafası vücudundan ayrıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
14.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kızın kullandıgı fular aracın zincirine dolanmıs ve kafasını koparmış.. böyle deniliyor. yoksa bir kemer insanın kafasını nasıl koparabılır. aklım almıyo.. resmen kanım dondu. Allah rahmet eylesin
  • Allah rahmet eylesin. Son durak filmindeki ölümlere benzemiş.
  • Kanım dondu
  • Allah ailesine sabır versin çok zor bir durum.
  • Aman Allah ım kafa nasıl kopmuş ya.
  • Allah rahmet eylesin. gerçekten korkunç
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 7 Şubat 2013; 20:01:58 >
  • Öğlen saatlerinde Go-Kart yaptıktan sonra akşamına böyle bir haber duymak hoş olmadı gerçekten.

Yakınlarına Allah sabır versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaşkolun aksa dolanması sonucu yaşanan feci kaza. Allah sabır versin yakınlarına.

Vefat eden hanım:

Go-kart pistinde kaza yapan üniversite öğrencisi genç kızın kafası vücudundan ayrıldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu olay bana cinayet gibi geldi bilmem de..

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

Anında sinirler kopuyor sadece kopma anını hisseder.
    Kafa vücuttan tamamen ayrıldığı için vücuttan salınan acıya neden olan histamin gibi kimyasallar beyne ulaşamaz.(Dolaşım anında durduğu için)
    Şeklen korkunç olsa da acı çekme bakımından en uygun ölüm şekillerinden biridir.

• Liveleakte canlı kafa kesimi, kazalardaki ölumleri sansursuz izlediğimden alıştım bu göruntulere

• Nasıl bi kaza nasıl bi kader ya. Haberlerde izledim dondum kaldım. Ölen kıza mı üzülürsün, orda birlikte olduğu arkadaşlarına mı ailesine mi...
  • Ekşiden alıntı.

77.ülkemizin motorsporları konusundaki cahilliğini tekrar ortaya çıkaran kara olay.

öncelikle belirtmeliyimki, her hafta olmasada ayda 2-3 kere go kart için pınarbaşı ülkü yarış pistine giden biriyim. ve orada gördüğüm manzara genel olarak bu sporda ne kadar cahil olduğumuzu göstermekte. motorsporlarına başlangıç noktası olarak görülen, şu andaki neredeyse bütün kariyerli yarış pilotlarının go kart ile bu spora başladığı bir uğraş olarak bu spora bakarsak, bu araçlar ne kadar gücü daha düşük, daha güvenli olsalarda çarpışan arabalar edasıyla sürmemek ve hızlı ve öfkeli filmindeymiş gibi sürmemek gerekmektedir(özellikle ilk birkaç binişte araca alışana kadar). bizim pistlerimizde olan ise, biner binmez drift atmaya çalışırken bariyere girmeler veya pistten dışarı uçmalar, arkadaşlarına sağdan soldan arkadan vurup çeşitli şakalar yapmalar, tırcı edasıyla bi el direksyonda öbür el dışarda sürmeler. ama farkında değillerki binilen araç 6.5 beygirden başlayan ve ciddi şekilde hafif olan, saatte 60-70 km hız yapabilen araçlardır. kaldıki profesyonel olarak yapılan yerlerde 9 ve 13 beygirlik çok daha güçlü araçlar bulunmakta. bunlarla yukarıda yazdığım gibi hareketler ve şakalar yapmak aptallıktan başka bişey değildir.

bu haberdeki acı olaya gelirsek, karting yapmak isteyen insanların kendi can sağlıkları açısından kask ve en azından bone takmaları zaruri bir ihtiyaçtır (doğal olarak herkezde balaklava olmayabilir). uzun saçlı bireylerin saçlarını kaskın ve bonenin içine toplamaları, üzerindeki sağa sola takılabilecek giyim eşyalarını çıkarmaları gerekmektedir. bu araçların neredeyse bütün aksamları açıkta bulunduğundan ve hatta bazı araçların taban kısımlarının önemli bir bölümü açıkta olduğundan istesenizde istemesenizde o saç veya aksesuarlar sağa sola takılacaktır ve istenmeyen sonuçlar doğacaktır. herkesin motorsporlar konusunda eğitimli olmadığı bir ülkede olduğumuz için (ilgilenenler bir istanbul park'ı dolduramadı mesela) bu işi yapan işletmelerin iyi bir eğitimden geçmesi ve ilk defa ilgilenecek olan insanlara gerekli sürüş ve güvenlik bilgisi vermesi gerekmektedir. devletin veya tosfed'in gerekli eğitimleri verip ciddi uygulama ve yazılı sınavlar ile verilecek sertifikalar ile bu işletmelere olur vermesi ve periyodik aralıklarla denetlemesi gerektiğini düşünüyorum. belki o şekilde bu tür acı sonuçların ortaya çıkması engellenebilir. ama bu düzen böyle devam ederse üzülerek söylüyorum son can kaybı olmayacaktır.

• kesinlikle suç işletmecilerde ve denetimsizlikte kaçarı yok cezalandırılmaları lazım sorumlular kimse ; arkadaşlar bu tür aletlere evden çıkma don, gömlek, pijama, günlük hayattaki kıyafetlerle binilmesi yasaklanmalı ; özel costüm, tulumlarla binilmeli araçların çalışır mekanik aksamları dışarıda geçen yılda bir kızın saçları dolanıp aynısı olmuştu bu ülkede canlar ne kadar kıymetsiz ya her neyse zaten 60 KM hızla 18 hava yastığı koruyucu çelikle test edilen otomobillerdeki mankenlerin hallerini izliyoruz crashtestlerde işim olmaz böyle aletlerde gerekli güvenlik önlemleri sağlanmazsa ; Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabırlar versin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kel_ferit -- 7 Şubat 2013; 20:45:35 >
  • Yazik ya.Allah Rahmet eylesin.

Bu kadar zaman yaptim karting ve hep tedirgin oldum cunku butun aksam acikta.Kucuk kuzenlerimle gittik hep uyardim onlari yavas diye.Maalesef korkmakta hakliymisim.

Daha once de bir kiz saclarini kaptirmisti motora, vefat olmus muydu bilmiyorum.

Kafa nasil kopar insanin akli almiyor yani ne desem bos ne desem ise yaramayacak.Inanilir gibi degil.

Allah geride kalanlara sabir versin umarim bu son haber olur boyle...

• Allah rahmet eylesin
  • Bizim burada olmuş daha geçen kipadaydık arkadaşlar binelim demişti baska zaman yaparız demiştim iyi ki binmemişim.

Az öncede telefonla konuşuyordum. Arkadaşım, atkısı takıldığı için olmuş dedi ne kadar doğru bilmiyorum

Allah rahmet eylesin..
  • quote:

Daha once de bir kiz saclarini kaptirmisti motora, vefat olmus muydu bilmiyorum.

Dediğiniz olayı ben de hatırlıyorum.İstanbul'da olmuştu sanki.Kızın saçları uzun olduğu için motora kaptırmıştı ve saçlı derisi kafatasından ayrılmıştı.Kız ameliyatla kurtulmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Konu dışına yazdım buraya da yazayım. Bahsi geçen go-kart pistinde defalarca araç kullandım. Ev arkadaşlarımla hep giderdim. Orada ki görevliler çok baştan salma iş yapıyorlardı. Kemerlere fazla dikkat etmiyorlardı. Ya çok sıkarlardı ya da çok gevşek bırakırlardı. Her bindiğimde kemerimi kendim ayarlardım. Kız arkadaşın kafasının nasıl koptuğunu halen aklım fikrim mantığım almıyor. Muhtemelen kemerlerden biri kızın omzunun arkasında kaldı. Görevli arkadaş da buna dikkat etmedi. Bindiğim araçlarda takla barı mevcuttu. Pist zaten çok küçük belli bir hıza ancak çıkabiliyorsun. Arçlardaki güvenlik ekipmanı ne gerekirse vardı. Dileyen kişiler aynı zamanda kask da takabiliyorlardı. Ne bileyim bir garip oldum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

ben olay anında ordan arabayla geçiyordum. millet sağa sola koşturuyordu. kesin biri go-kartla takla attı dedim ama olayın aslını haberlerden duyunca kanım dondu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.