Şimdi Ara

Go-kart pistinde kaza yapan üniversite öğrencisi genç kızın kafası vücudundan ayrıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
14.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de moralimi bozan, insan hayatının bu kadar ucuz olduğunun bir göstergesi olan vaka.

Umarım ölümü sırasında acı çekmemiştir. Allah ailesine ve arkadaşlarına, kısacası bütün sevenlerine sabır versin. Merhuma da rahmet eylesin.

Bize işyerinde özellikle makine üstünde bol kıyafetle, uzun saçla, takı ve aksesuar ile (Babam da aynı sektörde çalışırdı ve evlilik yüzüğünü dahi takmazdı) çalışmamamız sıkıca tembihlenirdi. Ama ben derdim ki "Aman nolacak" işte şimdi anlıyorum nolacağını, bir şey olmaz mantığı ile iş yapıyoruz bunu çok iyi anladım. Çünkü herşey o kadar olağan ve kontrolümüz altında gibi geliyor ki, sanki biz istemesek hiç birşey olmayacakmış gibi, ama işte bir anlık herşey... Bir an sadece...

Ve bizim insanımız akıllanmaz arkadaş, akıllanmayacakta, en fazla bir kaç saat, belki bir gün ondan sonra aynı tas aynı hamam.

İzmit civarında otobanda bir TIR yan yatıyor, bütün trafik felç, orayı geçtikten sonra herkes korkusundan hızını düşürüyor, 90'ı geçen yok. Otomobili de otobüsü de, kamyonu da aynı hızlarda gidiyor, sonra ne mi oluyor? yarım saat kadar böyle gittikten sonra herkes tekrar gaz pedalını döşemeye yaklaştırıyor, otobüs sollayan kamyonlar, sol şeritten yapıştıranlar...

Hani, herşey kontrolümüz altında hissettiğimiz için mi güveniyoruz bu kadar kendimize? Araba kullanmak yürümek kadar refleks olduğu için mi korkmuyoruz? Peki yürürken dahi tökezlemiyor muyuz? Geçen gün birazcık hızlı yürürken (6-7 KM/saat hızla diyelim) çapraz yerleştirilmiş kolonu önüme, yere doğru baktığım için göremedim ve kafamı vurdum. Yarıldı ve gelen kan belki bir su bardağını doldururdu. Peki ya 60-70 Km hızla çarpsaydım? Kafatasımın paramparça olacağını düşünmek hiçte zor değil. İşte bu yüzden dolayı, güvenlik için kafa patlatan mühendislerin araca koyduğu emniyet kemeri, koltuğun üzerindeki başlığı, görevlerini yapmaları üzere ayarlarım. Benimle alay ederler, etsinler. Yeter ki alay edebilecekleri bir hayatım olsun ama, hayatım olsun yani.

Öleceksek ölürüz demekte saçma geliyor bana. Yani daha doğrusu öleceksem ölürüm deyip otobüsün önüne atlarsam ölürüm tabi. Kendime dikkat edeyim de, öleceksem ölürüm gene ama, ben dikkat edeyim hele bi...

Yazılacak daha çok şey var ama yapılacak hiç bir şey yok...

Allah rahmet eylesin, ailesine, sevenlerine sabırlar versin...

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Ekşiden alıntı.

77.ülkemizin motorsporları konusundaki cahilliğini tekrar ortaya çıkaran kara olay.

öncelikle belirtmeliyimki, her hafta olmasada ayda 2-3 kere go kart için pınarbaşı ülkü yarış pistine giden biriyim. ve orada gördüğüm manzara genel olarak bu sporda ne kadar cahil olduğumuzu göstermekte. motorsporlarına başlangıç noktası olarak görülen, şu andaki neredeyse bütün kariyerli yarış pilotlarının go kart ile bu spora başladığı bir uğraş olarak bu spora bakarsak, bu araçlar ne kadar gücü daha düşük, daha güvenli olsalarda çarpışan arabalar edasıyla sürmemek ve hızlı ve öfkeli filmindeymiş gibi sürmemek gerekmektedir(özellikle ilk birkaç binişte araca alışana kadar). bizim pistlerimizde olan ise, biner binmez drift atmaya çalışırken bariyere girmeler veya pistten dışarı uçmalar, arkadaşlarına sağdan soldan arkadan vurup çeşitli şakalar yapmalar, tırcı edasıyla bi el direksyonda öbür el dışarda sürmeler. ama farkında değillerki binilen araç 6.5 beygirden başlayan ve ciddi şekilde hafif olan, saatte 60-70 km hız yapabilen araçlardır. kaldıki profesyonel olarak yapılan yerlerde 9 ve 13 beygirlik çok daha güçlü araçlar bulunmakta. bunlarla yukarıda yazdığım gibi hareketler ve şakalar yapmak aptallıktan başka bişey değildir.

bu haberdeki acı olaya gelirsek, karting yapmak isteyen insanların kendi can sağlıkları açısından kask ve en azından bone takmaları zaruri bir ihtiyaçtır (doğal olarak herkezde balaklava olmayabilir). uzun saçlı bireylerin saçlarını kaskın ve bonenin içine toplamaları, üzerindeki sağa sola takılabilecek giyim eşyalarını çıkarmaları gerekmektedir. bu araçların neredeyse bütün aksamları açıkta bulunduğundan ve hatta bazı araçların taban kısımlarının önemli bir bölümü açıkta olduğundan istesenizde istemesenizde o saç veya aksesuarlar sağa sola takılacaktır ve istenmeyen sonuçlar doğacaktır. herkesin motorsporlar konusunda eğitimli olmadığı bir ülkede olduğumuz için (ilgilenenler bir istanbul park'ı dolduramadı mesela) bu işi yapan işletmelerin iyi bir eğitimden geçmesi ve ilk defa ilgilenecek olan insanlara gerekli sürüş ve güvenlik bilgisi vermesi gerekmektedir. devletin veya tosfed'in gerekli eğitimleri verip ciddi uygulama ve yazılı sınavlar ile verilecek sertifikalar ile bu işletmelere olur vermesi ve periyodik aralıklarla denetlemesi gerektiğini düşünüyorum. belki o şekilde bu tür acı sonuçların ortaya çıkması engellenebilir. ama bu düzen böyle devam ederse üzülerek söylüyorum son can kaybı olmayacaktır.

Katılmamak elde değil.
    Risk seviyesi çok yüksek olmayan şeyler dahi tedbirsiz davranıldığın da ve dikkatsiz anlar da ağır sonuçlara sebep olabilir. Kart çok zorlu ve riskli birşey değil aslında ancak gençler bunları çarpışan arabalar sanıyor oturdukların da en hızlı kendilerinin olacaklarını sanıyor.
    Dikkat gösterilmesi gereken şeyler var. Bu olayda ki gibi kaşkol gibi uzantılar kesinlikle bırakılmalı. Palto vs giyime dikkat edilmeli. O gün kıyafet uygun değilse işletmecilerden tulum temin edilebilir (birçok işletmeci de bulunuyor). Uzun botlara felan özellikle dikkat edip bağcıklara dikkat göstermeli. Pilot pabuçların da işte bu yüzden bağcık bulunmaz. Bu araçlar da rüzgar gibi her dış etkene direk maruzsunuz unutmamak lazım. Basitte olsa eldiven olmalı ufak kazalar da bile derinizi yüzebilirsiniz. Bazıları bayrak, flama felan taşımak istiyor (sopalı felan elin de tutmak istiyor) uzun sürmemeli böyle şeyler yada hiç girişilmemeli. Bunlara dikkat gösterin ve çevrenizdekilerin göstermesini sağlayın. Ne kadar yavaş bile görünce lunapark değil oralar.
    Umarım bu olay sonucun da birçok önceki organizasyon gibi direkt kapatılmaya çalışma, durdurulmaya çalışma olmaz da şartların daha iyileştirilmesi yönün de davranır yetkililer. Kafayı kuma gömmek çare olmuyor. Ve suçu işletmecilere de yüklemek doğru değil. Malum insanımız hiçbirşey olmaz, dur 2 dk be ya gibi tavırlara sahip hangi birini uyaracaksınız para işi bu sonuçta. Herkes tedbirini önce kendisi almalı ne nedir öğrenmeli.
    Karting trafikte seyretmekten daha tehlikeli birşey değil hatta trafiğin gerçeklerini görmek için bir gereklilik. Hatta benim elim de olsa ehliyet aşamasında olan insanlara 20-28 hp lik araçlarla birkaç tur nezaret edip hız ve fiziğin gerçek sonuçlarını kavramalarını sağlardım.

Bu arada bunu dün başka bir maksatla paylaşmıştım.

Gördüğünüz üzere tedbir tedbir tedbir!. Bu adamlar hız yapmayı, yarışmayı yemek yeme rahatlığında vücutlarına işlemiş adamlar. Çok güçlü makinelere su içmek gibi alışmış adamlar ancak günlük hal ve kıyafetlerle geçmiyorlar bunların başına. Neyin ne olduğunu biliyorlar. Trafikte dengesiz insanlar gibi kart da gençler gibi davranmıyorlar. Ölümün kıyısından defalarca geçme ile de neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar yaşamadan bunları örnek almak lazım.
    Video'dakinin daha güçlü bir araç olması da önemli değil. Bunlar otobanlarda da basan insanlar, pistlerde stres atmayı bilen de insanlar ne nerede nasıl yapılır biliyorlar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 7 Şubat 2013; 22:20:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

Anında sinirler kopuyor sadece kopma anını hisseder.
    Kafa vücuttan tamamen ayrıldığı için vücuttan salınan acıya neden olan histamin gibi kimyasallar beyne ulaşamaz.(Dolaşım anında durduğu için)
    Şeklen korkunç olsa da acı çekme bakımından en uygun ölüm şekillerinden biridir.

Bir yerde okudum da hocam giyotinle idam edilenlerin yaklaşık 30 sn boyunca yüzünde acı mimiklerinin devam ettiğini yazıyordu

• Haberlerde izledim bu gün bende.Gerçekten onunla birlikte orada olan arkadaşları yerinde olmak istemezdim herhalde.Ömürleri boyunca o kaza ve yaşananları unutmayacaklar,unutamayacaklar.Allah rahmet eylesin,ailesine ve arkadaşlarına sabır versin ne diyelim.
  • Allah rahmet eylesin:(:(
  • Allah ailesine sabır versin.

Bir Türkiye klasiği olarak insanların canı yandıktan sonra bir kaç yıl denetimler sıklaşacak sonra eski düzen devam.
  • Allah rahmet eylesin yazık 24 yaşında gencecik kız
  • Yazık çok feci olmuş Allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptile06

go-kartlarla ilgili duyduğum 2. olay oldu bu. 1.sinde yine bir genç kız atkı ile binmiş go-karta atkının tekere sarılması sonucu hayatını kaybetmişti. kendim de Ankara'da yeni hipodromun oradaki pistte bir kaza geçirdim. Kemerin takılı olması sayesinde kurtuldum. virajda spin atan arkadaşın aracına tam ortadan giriyordum. son anda direksiyonu kırdım çok süratli bir şekilde lastiklere girdim. iç kanama şüphesi ile bir süre müşahede altında tutuldum. o günden beri binmiyorum. arkadaşlarımla beraber gidiyorum ama binmiyorum. araç alırken bir sürü güvenlik donanımı soran arkadaşlar burada sadece kask ve kemere kendilerini emanet ediyorlar. bilinçsizce herkes kullandığı için sıkıntı yaşama olasılığı yüksek oluyor. bir de binmeden önce başıma gelecek her şeyden kendim sorumluyum manasında bir kağıt imzalatıyorlar. işlerini garantiye almak için. Allah rahmet eylesin. Ölümün ne zaman geleceği belli olmuyor işte.

Hocam sayısız kere binmişimdir go-karta sadece 1 kere kask taktım, kemer arabalarda varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum bile o derece yani. Hiçbir güvenlik önlemi olmadan biniyoruz. Görevlilerin tek sorduğu soru, daha önce bindiniz mi? Gaz ve frene birlikte basmayın. -ki motorları zarar görmesin- Türkiyenin en büyük kapalı pistine gittim son 2 kere, bu dediklerim orada oldu. Bir kere de bir kız arkadaşım burnunu kırmıştı Eskişehir'de. Valla cesaret işi ya, şimdi düşünüyorum da bu haberden sonra bir daha binmem heralde.

• Allah C.C. Rahmet eylesin.

Bu ölüm ile sonuçlanan olaydan sonra işletme sahibine giren çıkan olurmu acaba?
  • Allah rahmet eylesin, çok kötü bir ölüm olmuş, kız resmen ihmal kurbanı olmuş. Kemeri boynuna dolayarak kendi sonunu hazırlamış resmen
  • Şaka maka iyiki o an orda değildim oldsaydım kesin psikolojim bozulurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizenship -- 7 Şubat 2013; 22:45:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah gani gani rahmet eylesin ...
    Çok acı birşey..
    Ailesine sabır versin Allah.....
  • Allah rahmet eylesin çok üzüldüm.Gencecik insan.
    Bende bir anımı paylaşayım.
    Üniversitedeyken arkadaşlarla ankara demetevler cemre parkında bulunan go-kart pistine gitmiştik. artık o pist yok (yıl 1999 olabilir). O zamanlar Türkiyenin (yanlış aklımda kalmış olabilir ama öyleydi gibi) en uzun pistiydi ve çok uzun ama içerisinde bir s olan üst kısmı vardı bir anlık dalgınlıkla araç neredeyse maximum hızında iken o s te arka tekeri bariyer lastiklere sürttüm öyle bir hızla yandaki aydınlatma direğine çarptım ki kafamdaki kask 20-30 metre uçtu kemerim takılı olmayıp kaskım olmasaydı ben şu anda bunları yazamıyordum. aracın plastik aksamının bacağımda yarattığı kesikler yırtılan bir pantalon ile bu kazayı atlattım. O nedenle her ne olursa olsun bu tür sporlarda her türlü güvenlik önlemini almak gerekir allah korusun her şey yaşanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Şubat 2013; 22:48:59 >
  • Ya arkadaslar kemeri boynuna dolasa bile kafa vucuttan nasil ayrilir en fazla yapcagi hiz 40 kmh bilemedin 50 o kadar olcaginida sanmam 9.5 hplerde en fazla 60 a kadar cikiyor 6.5 hplik kullandigini dusunursek max 40-45 kmh hiz ile kafa vucuttan nasil ayrilir hala anlamis degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: kel_ferit

kesinlikle suç işletmecilerde ve denetimsizlikte kaçarı yok cezalandırılmaları lazım sorumlular kimse ; arkadaşlar bu tür aletlere evden çıkma don, gömlek, pijama, günlük hayattaki kıyafetlerle binilmesi yasaklanmalı ; özel costüm, tulumlarla binilmeli araçların çalışır mekanik aksamları dışarıda geçen yılda bir kızın saçları dolanıp aynısı olmuştu bu ülkede canlar ne kadar kıymetsiz ya her neyse zaten 60 KM hızla 18 hava yastığı koruyucu çelikle test edilen otomobillerdeki mankenlerin hallerini izliyoruz crashtestlerde işim olmaz böyle aletlerde gerekli güvenlik önlemleri sağlanmazsa ; Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabırlar versin .

aynen hocamda bu ülkede tedbir olarak en fazla yarın orayı mühürlerler eyvallahta peki diğerleri onlar hala korumasız çoluk cocugu tedbir almadan bindircekler denetimsizliğin sonuçları ne yazık ki bunlar

• Evinde hızlı ve öfkeli izleyip, nfs vb. oyunları oynayıp karting pistlerine gelen insanlardan nefret ediyorum. bunların önemli bir kısmını ergen dediğimiz sınıf oluşturuyor.

Pendik'de avm'nin çatısında karting yapıcaz, iki arkadaş bindik araçlara kemerler kask falan her şey tamam. piste çıktık falan bir tane genç düz yolda arabayı tek eliyle sağ sol yaptırarak kaydırmaya çalışıyor, aklınca göya drift yapıyor. ne yapıyorsun sen diye bağırdığımda güldü falan arkadan abisi geldi o da bana arkadan vurdu sen kime bağırıyorsun diye

Karting sürmesini bilen insanlarla yapılması çok zevkli bir spor.Ne demiş F1 efsanelerinden Ayrton Senna; kartingden aldığım zevki başka hiçbir şeyle kıyaslayamam. Keza 7 kez dünya şampiyonu Michael Schumacher'in evinin önünde kendine ait bir karting pisti var.Karting motorsporlarına ilk adımdır, ülkemizde ise magandaların çarpışan araba edasıyla boy gösterdiği yer olarak biliniyor.

Eğer fırsat olursa tüm bu hanzolara inat forumdan üyelerle bir karting organizasyonu yapılması düşünülebilir.Yeter ki bilinçli sürücüler olsun, amaç eğlenmek olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: tinki vinki

Evinde hızlı ve öfkeli izleyip, nfs vb. oyunları oynayıp karting pistlerine gelen insanlardan nefret ediyorum. bunların önemli bir kısmını ergen dediğimiz sınıf oluşturuyor.

Pendik'de avm'nin çatısında karting yapıcaz, iki arkadaş bindik araçlara kemerler kask falan her şey tamam. piste çıktık falan bir tane genç düz yolda arabayı tek eliyle sağ sol yaptırarak kaydırmaya çalışıyor, aklınca göya drift yapıyor. ne yapıyorsun sen diye bağırdığımda güldü falan arkadan abisi geldi o da bana arkadan vurdu sen kime bağırıyorsun diye

Karting sürmesini bilen insanlarla yapılması çok zevkli bir spor.Ne demiş F1 efsanelerinden Ayrton Senna; kartingden aldığım zevki başka hiçbir şeyle kıyaslayamam. Keza 7 kez dünya şampiyonu Michael Schumacher'in evinin önünde kendine ait bir karting pisti var.Karting motorsporlarına ilk adımdır, ülkemizde ise magandaların çarpışan araba edasıyla boy gösterdiği yer olarak biliniyor.

Eğer fırsat olursa tüm bu hanzolara inat forumdan üyelerle bir karting organizasyonu yapılması düşünülebilir.Yeter ki bilinçli sürücüler olsun, amaç eğlenmek olsun.

Ağzınıza sağlık.

Allah rahmet eylesin.

• ALLAH rahmet eylesin. Bu konuda trollük yapan arkadaşlara söylüyorum biraz vicdan olsun !
  • Herzaman söylüyorum ve hep söyleyeceğim.Bu ülkede profesyonel adam YOK ! Olduğunu söyleyende prof. değil.Bunu kabul edin.Her alanda amatörüz.Sonuçlarıda ne yazık ki ortada.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.