Şimdi Ara

God of War III'te Bulduğum Hata - Pandoranın Kutusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım yapımcılar seriyi birbirine bağlamak için Pandoranın Kutusunu kullandılar ve başarılı da oldular. Ama ortada bir sorun var.
    Öncelikle üçüncü oyunda Daedalus'un çalışma salonuna girdiğimizde gözümüze çarpan çizimlerden bahsetmek istiyorum. Bu çizimlerde Labirentin yapılış süreci tam belli olmasa da 4400 günden fazla buraya kadar her şey tamam.
    Peki labirentin yapılma amacı nedir?
    Kutunun içinde kaldığı sanılan gücün anahtarı olan Pandora'ya kimsenin ulaşamamasını sağlamak.
    Zeus bu planı ne zaman yaptı?
    Kratos kutuyu açıp Ares'i yokettikten sonra.

Saçma olan konu şu: Ares'in ölümüyle labirentin yapımına başlandıysa, bu yapım süreci 4400 gün kadar mı sürüyor? Ve Kratos'un ikinci oyundan üçüncü oyuna olan macerası boyunca 4400 gün mü geçiyor?
    Hadi tamam Kratos tanrı olduktan şehirleri işgal edip yakıp yıksa tanrılar buna 15 yıl dayanabilir mi? (gün sayısı yaklaşık 15 yıla tekabül ediyor)
    Yapımcılar olayı bağlamaya çalışmışlar ama bu noktayı atlamışlar gibi geldi bana.
    Sizce?

• Ap ap ap iyi tespit
  • bence o kadar uzun sürmüş olabilir çünkü, ikinci oyunun başında diyor ki "Kratos tanrılardan bulamadığı yakınlık ve sevgiyi Spartalı askerlerinde buldu ve öfkesini de savaşa ve şehirleri yıkmaya döktü" yanlış hatırlamıyorsam. yani 15 sene sürmüştür bence.
    mesela düşünsenize Kratos'un savaş tanrısı olduğunun ertesi günü:
    K: "Günaydın Baba. Beni seviyor musun?"
    Z:" Hayır! sen sadece olympus daki boş bir koltuğu dolduruyorsun"
    K: " o zaman ben de şehirleri yıkarım!"
    kratos rodosa iner savaş filan olur colossus u yener ve zeus ortaya çıkar
    Z:" asla olympus un kralı olamayacaksın. zincir burada kırılıyor"
    K:"bunun bedelini ödeyeceksin zeus emin ol!"
    kratos zamanda geçmişe gider
    K:"gaia benim zamanıma gel"
    gaia kratos ile geleceğe döner ve gow3 başlar...

yani tamam biraz basitçe düşünmüş ve anlatmış olabilirim ancak gow1 ve gow2 arasını şöyle sinematikvari hayal edersek tanrılık prosedürleri, tanrılar ve zeus arasındaki zıtlaşmanın artması bnce 15 yıl mantıklı

• Hocam adam takır takır tanrı kesiyor bir savaşı bitirmesi bir günden az sürüyor. Böyle birisine 15 yıl tolerans geçilse dünya üzerinde fethemediği yer kalmaz bence. + Kutudan çıkan şeytani kötülükler Zeus'un gözünü bir anda kör edip onun Kratos'tan korkmasına sebep oluyor. Hatırlarsan ilk oyundaki mezarcı Kratos'un kutuyu açmasını isterken, aynı Zeus kutunun açılmaması için elinden geleni yapıyor. Yani Kratos'a karşı olan tavrı bir anda değişiyor.
    He belki labirentin inşası için Kratos'u oyalamak babında şehirleri ele geçirmesine göz yummuş olabilir ama, 15 yıl bence çok fazla bir süre. Bununla ilgili örnekler çoğaltılabilir ama görüşlerinizi merak ediyorum gerçekten bu konuyla ilgili.
  • God of war ghost of sparta tı oynadınmı bılmıyorum

Ben oynadım ama turkce olmadıgı ıcın tam anlamadım

Anladııgm tek şey athena kratosdan sanırsam tanrılsal guclerını alıyordu kratos dedıkı bunların hepsi bir oyun degılmı athena hepsi senin oyunun ve elıyle athenayı ıterek uzaklastı ve savaş tanrısı koltuguna gıden kapıdan gecerken daha işim bitmedi tanrılan bunu odeyecek gibi birşeyler dedi

Ayrıca o mezarcı gow ghost da bırşeyler dıyor kratosa , anlamadım ingilizce diye ama en son dedıgı kratosun annesını ve kardeşini mezara gömerken sadece 1 tane kaldı demesi

Tanrılara düşman olmasının sebebını gowghosta anlatıyor ,kratosun kardeşini athena ve ares kaçırmış aresın asıl kacırması gereken kısı kratosmuş ama athena ,aresi kandırmış alt yazılar türkçe yapsalar oyunu tam olarak anlıyacaz ama yapan yok :P
  • GowGos türkçeye cevırınce soru ısaretlerı ortadan kalklar diye düşünüyorum cunku olay burda patlak verıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 1 Şubat 2011; 13:23:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: encuni

God of war ghost of sparta tı oynadınmı bılmıyorum

Anladııgm tek şey athena kratosdan sanırsam tanrılsal guclerını alıyordu kratos dedıkı bunların hepsi bir oyun degılmı athena hepsi senin oyunun ve elıyle athenayı ıterek uzaklastı ve savaş tanrısı koltuguna gıden kapıdan gecerken daha işim bitmedi tanrılan bunu odeyecek gibi birşeyler dedi

Ayrıca o mezarcı gow ghost da bırşeyler dıyor kratosa , anlamadım ingilizce diye ama en son dedıgı kratosun annesını ve kardeşini mezara gömerken sadece 1 tane kaldı demesi

Tanrılara düşman olmasının sebebını gowghosta anlatıyor ,kratosun kardeşini athena ve ares kaçırmış aresın asıl kacırması gereken kısı kratosmuş ama athena ,aresi kandırmış alt yazılar türkçe yapsalar oyunu tam olarak anlıyacaz ama yapan yok :P

Athena orada Kratos'u tanrı yapıyor ama sanki tanrılara olan öfkesini unutması için oyun boyunca olan hafızasını da silmeye çalışmış olabilir. Eğer temple of zeustaki tüm bonusları açtıysan tapınakta yer altına inen bir düzenek açılıyor. Orada mezarcının küreğini buluyorsun. Böylece Arena'da mezarcıyı seçme şansını yakalıyorsun. Bunu yaptığında mezarcının gerçekten kim olduğunu öğreniyorsun
    Mezarcı
    Zeus

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mezarcı zeus sa

Zeus öldü kratosu kim götürdü?
  • quote:

mezarcı zeus sa

Zeus öldü kratosu kim götürdü?

Kardeşi
    Athena
    Atlas diyen var.
    Merlinde Poseidon diyen var
    ya da david jaffe'in senaryosu dördüncü oyun olacak. Nordic tanrıları ve mısır tanrıları olimposu basacaklar kim bilir?
  • Belki su olabilir aradığımız cevap.biliyorsunuz kratos 2. Oyunun sonunda titan savaşlarına dönüyor ve ardından titanlarida alıp gunümüz donüyor.günümüze dedim ama hangi zamana döndüğünü tam olarak bilemiyoruz sadece Athena ve Ares öldükten sonrasına döndüğünü bilebiliyoruz.yani 4400 gün ilersine de donmuş olabilir kahramanimiz
  • Güzel teori fakat oyunun kitapçığında kendi çağına döndüğünü söylüyor. Ek olarak yine kitapçıkta Kratos'un Yunanistan'ı fethetmeye çalıştığı yazıyor.
    Asmussen biraz fazla abartmış sanırsam.
  • 2 ve 3 araso psp oyun cıkarsa öğrenebiliriz onu
  • Berbat tespit. Neden mi? Çünkü, ilk oyunun sonunda, kratos tahtına ilk oturduğunda, arkada sesini duyduğumuz kadın ve görüntüler bize Kratos'un uzun bir süre saltanatını devam ettirdiğini söylüyor. Konuşmalardan anlamak basit, görüntülerde artı olmuş. Elinde top tüfekten fazlası olan askerleri görmek mümkün. Destan kaç yılında başladı bilmiyorum ama günümüz tarihlerinde bittiği kesin.
  • quote:

God of war ghost of sparta tı oynadınmı bılmıyorum

aynen ya bi türkçe yapsalar şu god of war'u

• quote:

Orijinalden alıntı: erkefur

Berbat tespit. Neden mi? Çünkü, ilk oyunun sonunda, kratos tahtına ilk oturduğunda, arkada sesini duyduğumuz kadın ve görüntüler bize Kratos'un uzun bir süre saltanatını devam ettirdiğini söylüyor. Konuşmalardan anlamak basit, görüntülerde artı olmuş. Elinde top tüfekten fazlası olan askerleri görmek mümkün. Destan kaç yılında başladı bilmiyorum ama günümüz tarihlerinde bittiği kesin.

Ciddi olarak yaptığına inanmıyorum bu yorumu

• Bnmde buldugum bir hata var

Nasıl athena öldügünde parcalanıp,derisi dökülüp patladıysa aresde aynı şekilde öldü

Ama 3.oyunda aresın cesedi duruyor
  • quote:

Bnmde buldugum bir hata var

Nasıl athena öldügünde parcalanıp,derisi dökülüp patladıysa aresde aynı şekilde öldü

Ama 3.oyunda aresın cesedi duruyor

evet belden aşağısı yok ama bulunuyor dediğin gibi. İlk oyuna atıfta bulunmak için yapmış olabilirler.
    bkz:persephone
  • Bence 15 yıl geçmesi gayet mantıklı :)
  • Sebebini de alsaydık keşke.
  • Zeus belkide bu labirenti daha öncden yaptırmıştır yada önceden başlamıştır yapımına
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.