Şimdi Ara

Godfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Godfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIMGodfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIMGodfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIM

merhaba ben godfather 1 ve 2 dil dosya açtım ama biyere kadar yapıyom tool lazım bu oyun için tool yaparmısınız programcı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-539FEDCD1 -- 29 Nisan 2019; 19:27:34 >

• Godfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIMGodfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIMGodfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIM

lütfen bu dosya açmak için paketlemek için tool yapın str dosyalıdır godfather 2 str dosyalı

• Dosyalarda karakter sınırı var biliyorsun. Menüde gördüğüm kadarıyla bazı satırlarda aşmışsın o yüzden dosyanın bütünüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Diğer dillerden ya da çevirilerden eksiltip artırarak aynı sayıda karaktere ulaştırıp sorunsuz çalıştırabilirsin.

Godfather oyununda bazı .str dosyaları sıkıştırılmış olduğundan muhtemelen elinizdeki tool çalışmayacaktır. Metinlerin bulunduğu dosyayı arşivden çıkarmak benim için mümkün olmadığından alternatif bir yöntem önerebilirim.

- Toolun açmadığı dosyayı hex editörle açıp metinlerin tümünü seç.

- Hex penceresinde (Soldaki pencere) Ctrl+C kombinasyonunu kullanarak metinleri kopyala.

- File > New diyerek boş bir sayfa oluştur ve hex kısmına Ctrl+V ile metni yapıştır.

- Ctrl+H ile 00 hex değerlerinin tümümü 0D0A değeri ile değiştir.

- File > Save as ile a.txt gibi bir isim vererek kaydet.

- Dosyayı bir metin editörüyle aç ve çevir. (Notepad++ tavsiyemdir.)

- Çeviri bitince tekrar txt dosyasını hex editörüyle aç ve 0D0A değerini topluca 00 değeriyle değiştir.

- Metni Ctrl+C ile kopyala. (Sağ altta Sel: 00000170 yazısını görmüşsündür)

- Orijinal dosyayı aç ve ilgili yere yapıştırıp kaydet. (Sağ altta Sel: 00000170 yazısını görmelisin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 1 Mayıs 2019; 21:45:40 >

• byflash kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam
  • Biraz uzun bir yöntem gibi görünsede aslında oldukça basit. Bir kaç denemeden sonra çok hızlı yapacaksın eminim. En azından bir tool yapılana kadar devam edebilirsin. Birkaç yerde mesajlarını gördüm. Gerçekten çok istediğine kanaat getirdim ve bu mesajı yazma gereği duydum. Kolay gelsin.
  • Godfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIM

ilk hex editör deneyim başarısız oldu olsun bunada şükür seçenekler yapabildim
  • Bildiğin gibi oyunda karakter sınırı var. Çeviriyi kolaylaştırmak için aşağıdaki excel dosyasını hazırladık. Tüm metinler bu dosyada mevcut. Örnek olarak bir kısmı çevrildi. Karakter sınırına uygun olarak çeviri yapmalısın.

Cümle uzun ise kısa bir çeviri, kısa ise sonuna boşluk koyarak karakter sayısını eşitle ve Kontrol butonuna bas. Karakter sayısı kolonu yeşil renkte olursa sonraki satıra geç. Import ve Export butonlarını kullanma. Dosyayı açarken sorulan soruları onaylayarak makroları etkinleştirip aç.

Soracağın bir şey olursa çekinme.

Excel dosyasını hazırlamada yardımcı olan Taner Saydam kardeşime teşekkür ederim. Mecbur yapacaktı o ayrı konu
    www.sendspace.com
    Godfather_Ceviri_Formu.xlsm (4.61MB) - SendSpace.com
    https://www.sendspace.com/file/kvgebp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 4 Mayıs 2019; 14:31:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Half-Life 1 mi 2 mi
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim hocam
  • byflash kullanıcısına yanıt
    Taner Saydam yaşıyor mu yahu.
  • Allah hayırlı ömürler versin...
  • Senin gösterdiğin örnekte harflerin arasında noktalar var gördüğün gibi. Bu dosyada metinler unicode biçiminde. Yapılacak işlem metin dosyasına aktarırken ansiye çevirmek. Resimleri sırayla inceleyin.

Dosyayı Hex Workshop ile açıyoruz. İngilizce metinleri seçip hex string olarak kopyalıyoruz.

Not Defterini açıp yapıştırıyoruz ve 00 ve yanındaki boşluk karakterini seçerek Ctrl+H kombinasyonuyla Tümünü Değiştir diyerek boş bırakıyoruz.

Oluşan kodları kopyalıyoruz.

Hex Workshopta boş bir sayfa açıyoruz.

Paste Special seçiyoruz.

CF_TEXT seçiyoruz ve Paste diyoruz.

File Save as ile örneğin Deneme.txt ismiyle kaydediyoruz.

Notepad++ ile açıyoruz.

Çeviriyi yapıyoruz. (Orijinal metinle aynı karakter sayısında olmalı yoksa dosyayı bozabilir. İstisnalarda olabilir.)
    Çeviri bitince Kodlama > UCS-2 Big Endian'a dönüştür diyoruz ve kaydediyoruz. Deneme2.txt dedim ben.

Hex Workshopta Deneme2.txt dosyasını açıyoruz. Hex string veya Ctrl+C ile kopyalayıp orijinal ingilizce
    dosyamızı açıp ilgili yere yapıştırıp kaydediyoruz.

NOT: Bu gösterdiğim örnekte satır başları, satır sonları normal şekilde başlayıp bitmişti. Eğer özel bir string vs kullanılmışsa işin daha zor. O zaman cümleleri tek tek aktarman gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 6 Mayıs 2019; 9:52:46 >

• Bu 2 oyunun çevrildiğini görmek beni çok mutlu etti. Kolay gelsin umarım sıkıntısız çıkartırsınız.
  • Çeviri yayinlandi mi? Bu oyunu gerçekten oynamak istiyorum ama bi türlü türkçe bulamadim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.