Bildirim
Godfather 1 ve Godfather 2 TOOL LAZIM
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
-
Teşekkür ederim hocam -
Biraz uzun bir yöntem gibi görünsede aslında oldukça basit. Bir kaç denemeden sonra çok hızlı yapacaksın eminim. En azından bir tool yapılana kadar devam edebilirsin. Birkaç yerde mesajlarını gördüm. Gerçekten çok istediğine kanaat getirdim ve bu mesajı yazma gereği duydum. Kolay gelsin. -
-
Bildiğin gibi oyunda karakter sınırı var. Çeviriyi kolaylaştırmak için aşağıdaki excel dosyasını hazırladık. Tüm metinler bu dosyada mevcut. Örnek olarak bir kısmı çevrildi. Karakter sınırına uygun olarak çeviri yapmalısın.
Cümle uzun ise kısa bir çeviri, kısa ise sonuna boşluk koyarak karakter sayısını eşitle ve Kontrol butonuna bas. Karakter sayısı kolonu yeşil renkte olursa sonraki satıra geç. Import ve Export butonlarını kullanma. Dosyayı açarken sorulan soruları onaylayarak makroları etkinleştirip aç.
Soracağın bir şey olursa çekinme.
Excel dosyasını hazırlamada yardımcı olan Taner Saydam kardeşime teşekkür ederim. Mecbur yapacaktı o ayrı konuwww.sendspace.comGodfather_Ceviri_Formu.xlsm (4.61MB) - SendSpace.comhttps://www.sendspace.com/file/kvgebp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 4 Mayıs 2019; 14:31:41 >
-
Teşekkür ederim hocam -
Taner Saydam yaşıyor mu yahu. -
Allah hayırlı ömürler versin... -
Senin gösterdiğin örnekte harflerin arasında noktalar var gördüğün gibi. Bu dosyada metinler unicode biçiminde. Yapılacak işlem metin dosyasına aktarırken ansiye çevirmek. Resimleri sırayla inceleyin.
Dosyayı Hex Workshop ile açıyoruz. İngilizce metinleri seçip hex string olarak kopyalıyoruz.
Not Defterini açıp yapıştırıyoruz ve 00 ve yanındaki boşluk karakterini seçerek Ctrl+H kombinasyonuyla Tümünü Değiştir diyerek boş bırakıyoruz.
Oluşan kodları kopyalıyoruz.
Hex Workshopta boş bir sayfa açıyoruz.
Paste Special seçiyoruz.
CF_TEXT seçiyoruz ve Paste diyoruz.
File Save as ile örneğin Deneme.txt ismiyle kaydediyoruz.
Notepad++ ile açıyoruz.
Çeviriyi yapıyoruz. (Orijinal metinle aynı karakter sayısında olmalı yoksa dosyayı bozabilir. İstisnalarda olabilir.)
Çeviri bitince Kodlama > UCS-2 Big Endian'a dönüştür diyoruz ve kaydediyoruz. Deneme2.txt dedim ben.
Hex Workshopta Deneme2.txt dosyasını açıyoruz. Hex string veya Ctrl+C ile kopyalayıp orijinal ingilizce
dosyamızı açıp ilgili yere yapıştırıp kaydediyoruz.
NOT: Bu gösterdiğim örnekte satır başları, satır sonları normal şekilde başlayıp bitmişti. Eğer özel bir string vs kullanılmışsa işin daha zor. O zaman cümleleri tek tek aktarman gerekecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 6 Mayıs 2019; 9:52:46 >
-
Bu 2 oyunun çevrildiğini görmek beni çok mutlu etti. Kolay gelsin umarım sıkıntısız çıkartırsınız. -
Çeviri yayinlandi mi? Bu oyunu gerçekten oynamak istiyorum ama bi türlü türkçe bulamadim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X