Şimdi Ara

göğüs kaç hareket olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
28.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bench pull over fly butterfly yapıyorum ama inch line ı da eklesem olur mu çok mu gelir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göğüs Antrenmanında Kaç Hareket Yapılmalı?

Göğüs antrenmanlarında yapılacak hareket sayısı, antrenman hedeflerine ve seviyene göre değişkenlik gösterir.

Yeni Başlayanlar için:

Yeni başlayanların haftada 2-3 kez göğüs antrenmanı yapmaları önerilir. Her antrenmana 2-3 farklı göğüs hareketi dahil etmeliler.

Orta Seviye Antrenmancılar için:

Orta seviye antrenmancılar haftada 3-4 kez göğüs antrenmanı yapabilirler. Her antrenmana 3-4 farklı göğüs hareketi ekleyebilirler.

İleri Seviye Antrenmancılar için:

İleri seviye antrenmancılar haftada 4-5 kez göğüs antrenmanı yapabilirler. Her antrenmana 4-5 farklı göğüs hareketi dahil edebilirler.

Set ve Tekrar Sayıları:

Her hareket için yapılacak set ve tekrar sayıları da antrenman seviyenize bağlıdır.

Yeni Başlayanlar: * 2-3 set * 8-12 tekrar

Orta Seviye: * 3-4 set * 8-12 tekrar

İleri Seviye: * 4-5 set * 6-12 tekrar

Antrenman Hedefleri:

Göğüs antrenmanındaki hareket sayısı, antrenman hedeflerine de bağlıdır. Eğer hedefiniz hacim kazanmaksa, daha fazla set ve tekrar içeren bir program uygulayabilirsiniz. Kuvvet kazanmak istiyorsanız, daha az tekrar ve daha ağır ağırlıklarla çalışabilirsiniz.

Antrenman Programı:

Göğüs antrenman programınızda aşağıdaki hareketleri dikkate alabilirsiniz:

• Bench press
    • Incline bench press
    • Decline bench press
    • Dumbbell flyes
    • Cable crossovers
    • Push-ups

Önemli Notlar:

• Aşırı antrenmandan kaçının ve her antrenman arasında 48-72 saat dinlenin.
    • Antrenman sırasında doğru formu koruyun.
    • Yeterince protein tüketin ve yeterli uyku alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gogus hareketleri ne kadar cok olursa o kadar iyi bir antrenman geçirir ve daha iyi bir verim alırsın. Anatomıne baglı bırazda kiminde gogus bench ile cıkar kiminde 3-4 hareketle ama sen hareketlerını arttır öyle antrenmanını devam ettir.
  • 6-7 Hareket yapabilirsin
  • Ben 6 hareket giriyorum bazen kafama esiyor 7. yide eklediğim oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Ben 6 hareket giriyorum bazen kafama esiyor 7. yide eklediğim oluyor.

6 çok diyorlar ama
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    Göğüs büyük kas grubunda sorun olmaz sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 hareket ?????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi günümde 16 farklı hareket yapıyorum, kötü günümde 11-12 anca. 2 senedir çalışıyorum ama göğüslerim hala şişmedi???????? sorun nerde? o kadar da çalışıyorum oysaki.. antrenmanlarda çok güzel şişiyor ama...

Arkadaşlar saçmalamayın, bu kadar kasmaya gerek yok. incline benchinizi yapın flat benchinizi yapın arkasından birde izole egzersiz yapın pec deck gibi yeter de fazla bile gelir.
  • Benim için en optimal
    1)bench press
    2)incline dumbell press-fly superset
    3)dips
  • gunde iki kas grubu calistigini varsayarak gogus biceps calistigini varsayarak buyuk kasta goguste toplam 20seti kucuk kasta kolda 12seti gecme. Sadece o gun tek gogsu calisacaksan 6-7 hareket yani toplamda 28 seti gecme. Kaslar cok calismakla gelismiyor bu set calismalarinda optimum agirliklarla maximum kas yirtilmalari saglaalisin ki kaslarin gelissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d.tünden soluyana kadar sadece 2 press yapsan bile yeter. sayı belirtmek mantıksız
  • hakkını veriyorsan 3 hareket yeter.ama dediğim gibi HAKKINI VEREBİLİYORSAN. ben 5 hareket yapıyordum,antreman bittiğinde göğüsler kendinden geçmiş oluyordu.
  • Bench Press Güçlendinizde 90 kilodan fazla giriyorsunuzda hadi bunuda geçtim sanki gerçekten Bench pressin formunu yapıyorsunuzda, eksik kalan kısımlar için hareket ekliceksiniz birde 4-5 tane daha göğüsü geliştirmek ve güçlenmek için ..
    Egonuzdan kurtulun artık ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

hakkını veriyorsan 3 hareket yeter.ama dediğim gibi HAKKINI VEREBİLİYORSAN. ben 5 hareket yapıyordum,antreman bittiğinde göğüsler kendinden geçmiş oluyordu.

normalde dört hareket yapıyorum ama göğüslerden çok kollar bitiyor sanki buyüzden yeni bi hareket ekleyim diyorum. 3 set her hareket. bench ,inch bench,fly,butterfly,pullover
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.