Bildirim
GÖĞÜS YAĞLARINI VE GÖBEĞİ ERİTECEK Bİ SPOR VAR MI?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
kaç kez açıldı konu... -
Malesef böyle bir spor yada egzersiz hareketi yok. Vucuttan bölgesel yağ atmanın tek yolu cerrahi müdahaledir.
Size tavsiyem düşük kalorili bir beslenme programı oluşturmanız. Ve akabinde fitness çalışmanız. Günde en az 45dk. aralıksız koşu, yüzme, bisiklet, kürek vb. bir sporu yapmalısnız. Ayrıca 19:00'dan sonra yememelisiz. Düzenli uyuyun ve bol su için.
Vucutdumuz içine giren her gıdayı son demine kadar değerlendirir. Tamamen matemetiksel bir hesap olarak bakmalısınız. Günde kaç kalori alıyorum ve ne kadarını yakıyorum. Kilo vermek için aldığınızdan fazlasını yakmak zorundasınız. Malesef kalori almak kolay ama harcamak zordur.
Son olarak yağlar ilk önce göbek çevresinde birikir ve en son o bölgeyi terkeder. Bu sebepten göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak istiyorsanız sabırlı olmalı ve uzun bir süre yaptığınız dengeli beslenme programına da sadık kalmalısınız.
Yukarıda benim açtığım konuya verdiğiniz cevaba ithafen söylüyorum en az 6 ay.
-
Yukarıdaki arkadaş güzel noktalara değinmiş. Maalesef spor veya diyet ile bölgesel olarak yağ eritmek mümkün değil. Aksini söyleyene inanma. Vücudundaki yağ oranı azaldıkça , bu bölgelerdeki yağlarda azalıcaktır.
Bunun için öncelikle bir diyete başlaman gerekli. Ama kendini aç bırakma. Kızartma, pasta, çok yağlı, cips, alkollü içecekler gibi gıdalardan uzak dur. Genel olarak aldığın şeker miktarını azalt. Yağ alımını tamamen kesme, balıkta mevcut yağlar gibi faydalı yağlar da var. Lifli gıdalara yönel. Bir de bol su (ayarında ama ) iç. Lifli gıdalar ve su, daha az yağlı yiyecekler alacağından oluşabilecek kabızlık gibi bağırsak hareketlerinde olabilecek sorunlara karşı seni koruyacaktır.
Ayrıca, büyük öğünler yerine, ufak ve çok sayıda öğün yemeye çalış. Biraz çelişiyor gibi diyet amacı ile ama genelde 5-6 öğün tavsiye ediliyor. Bu anladığım kadarıyla her şeyden önce metabolizmayı aktif tutmaya yardımcı oluyor. Son olarak, sakın aşırı diyetlere yönelme. Genel olarak sağlıklı yemeye çalış ve normalde yediğinden biraz daha az ye. Arada bir kendine kıyak çek ki, bir aydan sonra hemen daralıp diyet miyet satarım anasını, ben böyle yağlı da güzelim deme.
Diyetin yanından mutlaka sporda yapman gerekli. Temel olarak, aldığın kaloriden daha fazlasını harcamalısın. Koşu, yüzme gibi kondisyon sağlayan sporların yanında, kas gelişimi için vücut geliştirme ile uğraşman tavsiye ediliyor genelde. Çünkü, yağ eriticem derken mevcut kas oranını da azaltabilirsin. Yağ eritme diyet/spor olayı sırasında mevcut kas miktarını kaybetmeden, yağlarından kurtulman çok önemli bir nokta.
Tabii bunlar benim amatör olarak edindiğim bilgiler. Benim tavsiyem kendi araştırmanı yapman.
-
Ben uzman değilim sadece kendimden bildiğim için sana tavsiye vereceğim.Spor yapmadan hiçbirşey yapmadan kıç üstü uyuyarak bu hale ne kadar sürede geldin? Emin ol ki kilo almak bile belli süre ister.Bu saatten sonra ne kadar spor yaparsan senin yararına.Yani vur diyince kendini öldürme.
Herşeyden önce koşu yapman gerekiyor ama koşun 15 30 yada 45 dk. olmamalı eğer kafana koyduysan 1 saat yapacan üstüne giydiğin şey böyle sucuk gibi olacak şekilde.Sonra git atletini değiştir spora devam et.Sonra koşu bandından sonra merdiven çıkma hareketi yap ki bu çok zorlar ama sana tavsiyemdir.Sonra git karın kası çalış.Ön karın ve yanlar için.Karın kası çalışma genelde 5-10 arası ise sen en 30 dk çalışacaksın ki öyle bir yakman gerek ki kimse vurunca bile bunu anlamayasın.Ha bu arada bunları yaparken daha başından su iç yoksa baygınlıklar kusmalar geçirirsin.Sonra kolları yana açma egzersizleri ve kilolu olanlar yap sonra sırt üstü halter kaldır ki bunuda hakkıyla yap göğüs için idealdir.Sonra biraz yüzme ve sauna özellikle saunada çok etkilidir sana bunları yap 2 ayda garanti birşeyler olur.
Bunun dışında yemeği ye ama abartma.Spordan sonra ayran soda karışımı içecek iyi gelir.Bol bol salata ve diet ekmek ye doyarsın.Geceleri aç uyumak gerek sabahları mutlu kalkmak demektir.Hocanın dediği gibi 7'den sonra yemesen iyi olur ama abartmıyım diyorsan uyumadan 2-3 saat önce yemek yemeyi kes.Ama yemekte mutlaka kesmeler yap.Çaya 2 şeker atıyorsan 1 tane at.
İnsanlar soruyor niye uzun sürede böyle oluyor çünkü biz sporu nazlı yapıyoruz.Bir sporu bırakmak 1 saatte yapmak yada 3 saatte yapmak değil dermanın kalmayacak şekilde yapmandır.İşte o zaman istediğine ulaşırsın.Ayrıca bu süre zarfında çok kas hareketleri yapma çünkü bu seni acıktırır.
Bunlar dışında diyorsun ki bende para çok spor yapmam aristokratım diyorsan dietolog mutlaka yararlı olur.Bir arkadaşa kilo verdirmek için inanmadığım dietologlara gittim ama arkadaş hiç spor yapmadan 1 haftada 5 2.hafta 3 3.haftada 2 kilo verdi.Ondan sonra ki hafta 2 kilo verdi ama yakınları ölünce bıraktı dert sıkıntı oldu.Ama takip ettiğimde kilodan çok yağ vermişti ki bu tam senlik olur tavsiye ederim.Hayallerini gerçekleştirmek istiyorsun uyanman yeterli.
-
quote:
Orjinalden alıntı: Aikidocu
Ben uzman değilim sadece kendimden bildiğim için sana tavsiye vereceğim.Spor yapmadan hiçbirşey yapmadan kıç üstü uyuyarak bu hale ne kadar sürede geldin? Emin ol ki kilo almak bile belli süre ister.Bu saatten sonra ne kadar spor yaparsan senin yararına.Yani vur diyince kendini öldürme.
Herşeyden önce koşu yapman gerekiyor ama koşun 15 30 yada 45 dk. olmamalı eğer kafana koyduysan 1 saat yapacan üstüne giydiğin şey böyle sucuk gibi olacak şekilde.Sonra git atletini değiştir spora devam et.Sonra koşu bandından sonra merdiven çıkma hareketi yap ki bu çok zorlar ama sana tavsiyemdir.Sonra git karın kası çalış.Ön karın ve yanlar için.Karın kası çalışma genelde 5-10 arası ise sen en 30 dk çalışacaksın ki öyle bir yakman gerek ki kimse vurunca bile bunu anlamayasın.Ha bu arada bunları yaparken daha başından su iç yoksa baygınlıklar kusmalar geçirirsin.Sonra kolları yana açma egzersizleri ve kilolu olanlar yap sonra sırt üstü halter kaldır ki bunuda hakkıyla yap göğüs için idealdir.Sonra biraz yüzme ve sauna özellikle saunada çok etkilidir sana bunları yap 2 ayda garanti birşeyler olur.
Bunun dışında yemeği ye ama abartma.Spordan sonra ayran soda karışımı içecek iyi gelir.Bol bol salata ve diet ekmek ye doyarsın.Geceleri aç uyumak gerek sabahları mutlu kalkmak demektir.Hocanın dediği gibi 7'den sonra yemesen iyi olur ama abartmıyım diyorsan uyumadan 2-3 saat önce yemek yemeyi kes.Ama yemekte mutlaka kesmeler yap.Çaya 2 şeker atıyorsan 1 tane at.
İnsanlar soruyor niye uzun sürede böyle oluyor çünkü biz sporu nazlı yapıyoruz.Bir sporu bırakmak 1 saatte yapmak yada 3 saatte yapmak değil dermanın kalmayacak şekilde yapmandır.İşte o zaman istediğine ulaşırsın.Ayrıca bu süre zarfında çok kas hareketleri yapma çünkü bu seni acıktırır.
Bunlar dışında diyorsun ki bende para çok spor yapmam aristokratım diyorsan dietolog mutlaka yararlı olur.Bir arkadaşa kilo verdirmek için inanmadığım dietologlara gittim ama arkadaş hiç spor yapmadan 1 haftada 5 2.hafta 3 3.haftada 2 kilo verdi.Ondan sonra ki hafta 2 kilo verdi ama yakınları ölünce bıraktı dert sıkıntı oldu.Ama takip ettiğimde kilodan çok yağ vermişti ki bu tam senlik olur tavsiye ederim.Hayallerini gerçekleştirmek istiyorsun uyanman yeterli.
bunları yapacak kadarda şişko dobik değilimdir
-
Hocam aynı zaman bu güçlü olmak isteyenler için idealdir. -
:) gülrdürdün beni
hangi sporu yaparsan yap bunları yapar zaten efor sarfettikten sonra
ister bisiklete bin ister futbol yada masa tenisi oyna -
Ben m, güldürdüm ? -
en süper yağ eritme yöntemi AZ YE, ÇOK SU İÇ VE YÜRÜ YÖNTEMİ !!! şu ana kimsede işe yaramamazlık yapmadı. imkansız gibi düşündüğüm bende bile
-
Bende de göbek ve göğüs bölgesinde yağlanmalar var ama 1 haftada sadece saat 19:00'dan sonra yemek yemeyince bile hafif hafif inmeler oluyor.Özellikle göbek bölgesinde.Yaşım 17 olmasına rağmen 75 kiloydum pek birşey yemeyince 72'ye kadar düştüm.Bence saat 19:00'dan sonra bile hiçbirşey yemezsen yine de yararı olur.Denemelisin fakat aralarda ufak ufak meyve yiyebilir ve kesinlikle su içebilirsin.Biraz zor olabilir hele ki çok yemek yiyip, televizyon seyrediyorsan ama faydasını göreceksin.Ben şimdi birdaha başlayacağım. -
Reçete belli arkadaşım hafif tempo düz koşu , yapamazsan hızlı tempo yürüyüş (koşu 30dk , yürüyüş 1 saat olsun en az) eğer denize veya havuza yakınsan yüzme en güzeli.
Bunları yaparsan vücut genel bir toparlanma yaşar. -
bi fotonu koy ona göre bakalım -
Konunun üstünden çok zaman geçmiş ama yine de bazı kişilere yardımcı olabilir diye birkaç tavsiye vermek istedim.Vücudunuzdaki yağlardan kurtulmak istiyorsanız öncelikle Kardiyo antrenmanları yapmalısınız.Bununda sebebi şu öncelikle vücudumuzda enerji verici organik moleküler olarak büyükten küçüğe sıralama yapmak istediğimizde Lipitler - Proteinler - Karbonhidratlar şeklinde sıralama yapabiliriz.Yani yağlar enerji verici olarak 1. sıradadır.
1 gr karbonhidrat yıkılırsa 4,2 Kcal
1 gr protein yıkılırsa 4,3 Kcal
1 gr yağ yıkılırsa 9,5 Kcal enerji verir.
Ama kullanım sırasından bahsedersek Karbonhidratlar - Lipitler - Proteinler sıralaması bize ayrı bir denklem verir.Bütün bunlardan yola çıkarak hiç spor bilgisi olmayan bir kişi bile yukarıda verdiğim denklemlere verilere bakarak antrenman ya da aktivite sırasında önce karbonhidratı yakmalıyız ki sıra yağlara gelsin.
Peki bu bilgiler bize nasıl yarar sağlar ? Şöyle ki daha önce bahsettiğim kardiyo antrenmanları sırasında en dikkat etmemiz gereken şey vücudumuzdaki en büyük kas olan Squad kasını çalıştırmaktır bu kas çalışmaya başladığı andan itibaren vücüttaki karbonhidratı harcar ve Sıra Lipidlere yani yağlara gelir.Bizde konu başlığında belirttiği gibi yağlarımızdan kurtulmuş oluruz.
Tabi herşey bu kadar basit değil tamam antrenman yapalım yapalım ama nasıl yapalım ? Ne yapalım ? Diyet nasıl olmalı ?
Bu kısımda size kendi yaptıklarımdan örenekler vererek açıklamaya çalışacağım.
Ben 27 Yaşındayım 2010 yılında yeniden ünivesiteye başladım.Daha önce amatör ve profesyonel olarak sporun içinde bulundum.TBL de asistan koçluk yaptım.2010-2013 yılları arasına ünivesiteye başladıktan sonra 3 yıl hiç spor ile uğraşmadım bununla beraber hiç diyet falan birşey yapmadım.2014 yılında İtalya'da Master a gittim sürekli pizza makarna derken 2010 yılında 72 olan kilom 98 oldu :( boyum 1.81 bu arada BKİ hesabını bilen kişiler benim ideal kilomun 78 olduğunu rahatlıkla söyleyebileceklerdir.Üniversite bittikten sonra Çin'e başka bir alanda Master yapmaya gittim fakat hiç umduğum gibi çıkmadı ve geri döndüm.2015 şubat celbinde yedek subay olarak askere gidiyorum bu sebepten dolayı artık antrenmanlara başlamam gerektiğini farkettim ve hiç vakit kaybetmeden 15 Ekim 2014 te antrenmanlara başladım.ilk 1 hafta Jogging üstü 5 km 25 dak seviyelerinde koşular yaptım bunun yanında ise diyete başladım protein ağırlıklı beslenmeye başladım spesifik örnek vermek gerekirse sabahları 1 haşlanmış yumurta 2-3 dilim beyaz peynir ve 1 bardak süt içmeye başladım.Akşam yemeğini ise kesinlikle 7 den önce yedim sebze ve protein et karışık şekilde beslendim.Bütün yaptığım koşuları Nike Running uygulaması ile kayıt altına aldım.
Şimdi gelelim ilk 1 haftadan sonra ne yaptım ?
Nike Training club uygulamasını indirip Zoom in 5 minutes adlı program ile kahvaltıdan sonra ve akşam yemeğinden sonra sadece 5 er dakikalık antrenmanlar yaptım vücudu toplama amaçlı olarak.bu antrenmanlar devam ederken eski çalıştığım salonda ağırlık antrenmanı yaptım 12 hareket 4 set 25 tekrar olmak üzere.Kas kütlemin çok büyümemesi için 3 hafta hafta içi her gün yapıp bıraktım bu aşamadan sonra sıra geldi artık gelişmiş kardiyo antrenmanlarına öncelikle yine Nike Trainin Club ta bulunan 15 dakikalık öldürücü kardiyo adlı antrenmana başladım 1 hafta yaptıktan sonra bir üst seviyeye geçmem gerekliyordu.Çünkü ; eğer belli bir yerden sonra kilo veremiyorsanız ya antrenmanın şeklini ya da antrenmanın şiddetini değiştireceksiniz bende bunu yaparak en ileri seviye 45 dakikalık bütün vücudu çalıştıran antrenman yaptım çünkü bu en iyi yağ yakıcı ve kardiyo antrenmanıdır.Deneyen arkadaşlar benim ne demek istediğimi anlayacaklardır.Her neyse kardiyo antrenmanının yanında hangi bölgeden daha fazla incelmek ve yağ yağmak istiyorsak yine aynı program içinde bulunan focused yani odaklanma antrenmanları yapmalısınız.
Bütün bunları sonucu olarak 15 Ekim 2014 -5 Ocak 2015 arasında 98 den 78 kiloya kadar düştüm ve sadece alt karın bölgemde çok az bir kısım kaldı 23 bunu da focused antrenmanları ve 30 dakika üstü yağ yakıcı koşular ile yok etmeme sayılı günler kaldı.Eskiden dar gelen pantolonlarımı artık giyemiyorum XL giyerken M beden giymeye başladım ve herşeyin dışında kendimi çok mutlu hissediyorum.Bunların hepsinin dışında ufak bir tüyo vermek gerekirse antrenmandan 30 dakika önce yeşil çay içerseniz daha hızlı yağ yaktığınızı göreceksiniz.Herşeyin başı irade ve sabır kolay gelsinç.
Soru sorup yardımcı olmamı isteyen arkadaşlar varsa irmakasi@me.com adresine mail atabilirler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X