Şimdi Ara

Golf 1.0 TSİ DSG tüketim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende 2017 skoda fabia 1.0 dsg var. Araç 1165 kg. Uzun süreli ortalamam 5.2 lt. Yarısı şehir içi, yarısı şehir dışı. Ama gelin görünki yaşadığım şehir Niğde. Şehirler arası otobüsle yolcu taşıyormuş gibi sakin sürerim. Ama İstanbulda olsam tahminim ortalamam 6.5 7 civarı olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 1.1 Atmosferik motorlu Fiesta ile 4.6 yakıyorum şehir dışı. Şehir içi 7.3 civarı.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel, 120hp, 1400kg.

Bu arada tsi sahibi değilim, tüketimi abartanları da sevmem. Dizel motor benzinliden en kötü bir litre az yakar. Bu bir litre kullanıma göre 3-4 litreleri bulur. Benzinliler içinde de küçük oynamalar olur. Bazıları biraz az bazıları fazla yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Istanbullular dışında 15-17 km ortalama hızla dolaşan kimse yok

O da trafik değil, işkence

25 km hıza kadar rahatlıkla şehir içi denilebilir, 30'a kadar yolu var, 30 üstü karışık olmaya başlıyor artık.

Alıntıları Göster
    Yer: Ankara

Evden çocuğun okuluna, ordan işe, akşam tam tersi. Sürekli inişli çıkışlı, bol ışıklı, dur kalklı güzergah ve araçta asgari 3 kişiyiz.

Ortalama hızım 15 e sabitlendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Yer: Ankara

Evden çocuğun okuluna, ordan işe, akşam tam tersi. Sürekli inişli çıkışlı, bol ışıklı, dur kalklı güzergah ve araçta asgari 3 kişiyiz.

Ortalama hızım 15 e sabitlendi.

Alıntıları Göster
    Vallahi Allah kolaylık versin, benim ortalama hız 35'e sabitlendi
  • peki 1.0 polo nun yakıt tüketimi nasıl olur şehir içi?
  • Konya gibi dümdüz bir memleketteyseniz ve trafik yoksa 1.0 motor az yakar. Onun haricinde her türlü fazla yakar. NET
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    2018 fabia 1.0 istanbul şehiriçi ortalama hız 22km 7.6 litre bende.
  • Düz bir güzergahta sıkışık olmayan trafikte benzinli araç evet bu kadar az yakar, fakat girin bi istanbul trafiğine kilometrelerce dik yokuş ve virajlı yollar üstüne paso dur kalk trafiği haftada en az 4 kez soğuk motorla kısa mesafe yol gitmeler ile 6.5 - 7.4 arası 1.6 bluehdi motor yakıyor. Bunu 1.0 araçla yaparsanız eğer 10 litrenin aşağısını görmenizin imkanı yok.

Not: Yanlış anlaşılmasın vw i severim, benzinli motorları dizelden daha çok severim, şu an dizel kullanmamın tek sebebi az yakması ve evimin çok yokuşlu, virajlı ve bol trafikli bir yerde olması. Fakat 1.0 da olsa o aracın zorlu koşullarda az yakması çok zor .

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi senin kıliyodanda bekliyoruz şöyle bı 3-4k km uzun dönem verisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya benzin bu ülkede pişmanlıktır arkadaş net yani kaçarı yok.. Bende benzinli araç kullanıyorum şuan yeri geldiğinde zorlaya zorlaya 5.5-6 lt tüketimde elde ediyorum şehir içinde ama yok yani. İnsan gözünü benzin ibresinden alamıyor bi gaza basıcan rahat rahat dipleyemiyorsun bile. :) Dizelle dip kalkışlar yapardımda hiç koymazdı bunda en ufak yüklenmede litre 11 lere çıkınca üzüyor insanı . :D
  • Yakıt tüketimi muhabbetlerine girmem aslında fakat ana sayfada görünce merak ettim bakayım dedim. Aynı aracı bir süre kullandım da İstanbul'da 8-9 lt'lerde gezdiğini biliyorum.
    Konuyu açan arkadaşın da amacını çözmek mümkün değil, 2 satır da yazı yazsaymış.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Benim araç seninkinin yarısı kadar. İkisinin arasında en az 1 litre fark eder. Senin değerler gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Konfordan bahsetmiyorum.

Motoru ısıtmadan hareket etmek veya motor ısınmadan istop etmek zararlı diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
    Isınmadan stop etmekle ile ilgili bir bilgim yok ama ısınmadan hareket edebilirsin, yanlış bir şey değil. Ki zaten uzun süreler araba ısınsın diye rölantide çalıştıranlar aslında yanlış yapıyor. Rölantide o kadar uzun süre çalışması doğru değil. Dizeli çok soğuk havalarda max 1 dk falan rölantide çalıştirsan yeter. Sonrasında da ağır ağır gideceksin ısınana kadar.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Isınması 10-15 dk sürüyo beklenmez zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

Dizelden belki 1 litre az yakarsın da 200 bin de motor yaptırırken görürüm seni
    bu arkadas ya hic istanbuldaki 600-700 bin km yapan motoruna anahtar degmemis lpgli ticari taksileri gormemis yada gozu kor vag fanlarindan sadece biri tsi vsi ismi ne olursa olsun istanbul trafiginde ortalama 25 km hizla 8-9 altinda YAKAMAZ bu kadar acik ve net kimse bir suru para verdim diye bana burda tsi ovuculugu yapmasin NOKTA

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.