Şimdi Ara

golf 1.6 ile rampada turbo dizelleri geçiyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
15.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gayet normal bir durum.Ama corolla yı nasıl geçtin o takıldı aklıma.
  • iyi de ne işe yarayacak bu konu. kime ne gib bir faydası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: impress

quote:

Orijinalden alıntı: Yotota Colorra

Aynı beceride iyi şoförlerle 1.6 102'lik hitler motorun yokuşta da olsa dizelleri geçmesi gayet normal ve beklenen sonuçtur.Dizel ekonomi aracıdır bunu unutmayın.

hocam corollayı da geçtim demiş görmedin sanırım

gizli beygircimiyiz arkadaş corollanın hantal olduğunu ben de biliyor ve tasdik ediyorum

• bir corolla nın yıkıldığı an
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Arkadaslar 2008 golf 1.6 102hp düz vites aracım var.Hergün b.çekmece y.bosna arası gidip geliyorum dolayısıyla b.çekmece yokuşunu çogunuz bilir ortalarına dogru bir viraj var o virajı dönünce yokuş iyice dikleşiyor ve bu viraj bitiminde çogu zaman yoldanmıdır nedir herkez gaza yükleniyor ben bu rampa çekişmesinde golf 1.6 aracımla megane 3 105hp lik dizel-toyota 1.4 d4d-pejo 308 1.6 hdi-volvo s40 1.6d-accent 1.5 crdi araçları geçtim bunların arasında beni en çok zorlayan pejo 308 oldu şimdi biliyorum cogu kişi hakarete varan sözler bile söylicek ama gerçek bu golf 1.6 hitler motoru dediginiz benimde performansını begenmedigim araç bu araçları rampada 2.vitesle baslayan bu yarışı önde tamamlıyor demekki bu dizeller benzinli yeni teknoloji 1.6 120bg araçların yanına bile yaklaşamaz.bu arada şöförde hata vardır derseniz sanmıyorum çünkü araçların gaza sonuna kadar yüklendikleri gayet açık belli oluyordu.

bende diyorum sadece ben mi bu yokuşta herkesi geçme çabası içindeyimGerçekten en sevdiğim yokuşlardan birisidir b.düzüne giderkenki o yokuş.Ancak o yokuşta nefsimi kıramayarak çok benzin yaktığımı biliyorum ancak napıyım 1.6 100hp vectramla s serisi araclarını tokatlayınca daha diri yapışıyorum direksiyona

• Eeeee yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Dizel motorları yabana atmamak lazım. Burada dizellerin ne kadar güç ürettiğini ve torkla o krank milini nasıl çevirdiğinizi biliyoruz.
    Yokuş, rampa gibi yerlerde durum değişir ama rampaya düşük vites ve 2000+ devirde giriyorsa bir dizel o zaman benzinli zor yetişir.

Focuslarda chip var..

• Arkadaşım geçmiş olabilirsin ama karşı tarafın limitlerde kullandığını bilemezsin.Belki arkadan duman çıkarmasından bastığını anlarsın ama limitlerinde kullanıldığını bilemezsin.Arabada yük mü var arka koltukta uyuyan çocuk mu var bilemezsin!
    Bende dün akşma üstü opel astrayla biraz inatlaştım ve geçtim.Benim araba 72 hp karşı taraf 115 hp.Adam aracı limitlerinde kullansa aynasında bile görünmezdim.Yani sen aracını tam kapasite kullanarak trafikte başka bir aracı geçebilirsin bu çok normal.

Yalnız dizelide abartmayın.Eğer yakıta ve araca acınmazsa atmosferik motorda iyi gider yeterki kullanmasını bilin.Turbo dizel motorların gücü düşük devirde! yani Ayşe teyzede bassa Mehmet amcada bassa yine gider.Ama atmosferiği herkes limitlerinde kullanamaz

Edit:Hortlamış konu diye girdim ama maşallah yeni açılmış.Millette istiyor ha böyle konulara girip stres atmayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 3 Mayıs 2010; 17:40:10 >

• Büyükçekmece'den başlayıp Tüyaba çıkan yokuştan mı bahsediyorsunuz. hani Deve Bağırtan yokuşu denen yer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Saydığın dizeller 3000d/d 5.viteste 130km/hdan aşağı gitmezler.Senin aracın ise 100km/h ile gidebilir.Diyorsun ki 2.vitese atarak hepsini tırmanışta geçiyorum.Sen 40-50km/h düşüp 2. vitese atarak aracının devrini 3500e çıkarıyosun turbo dizellerde ise kullanıcısı pek vites küçültmez turbodan dolayı vites küçültmeye alışamaz.O yüzden turbo dizeller o son dik bölüme 3. viteste başlıyodur ki devirleri muhtemelen 1500d/d oluyodur tabi turbo devreye girene kadar devirlenene kadar gaza basıp zengin karışıma çevirdikleri için egzostlarından siyah duman çıkmaya başlıyodur.Sen yüksek devir ve küçük vitesin ile maksimum torkunu diğerlerine göre yere daha iyi iletebildiğin için geçiyor olabilirsin ama turbosu devreye giren bir dizel sana dumanını yutturmakla mükelleftir.

2.vites bitiyor 3.vites bitmeye yaklaşıyor dahamı bu dizellerin turboları devreye girmiyor.5.vitesde falanmı turboları devreye giriyor.

Ammaaannnn neyse sen takıl aslanım tırmanışlarda kendi kendine roll yapıp milleti tokatladığını düşünerek tatmin olmaya devam et.

• 308 dizelimi geçtin. Hiç güleceğim yoktu. Bence bi kullan o aracı.
  • Bildiğimiz iyi oldu
  • hergün elmadağ rampasında çok görüyorum 1.6 102 golfleri ;) ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pluripotent

quote:

golf 1.6 ile rampada turbo dizelleri geçiyorum.

Vuuuu..Süper

Golf'ünde gizli beygirleri varmış, haberimiz yok.

VW'nin gizli beygir(ler)i yoktur.

Ama 1 (bir, one, eine) VW beygiri 3 (üç, three, drei) normal beygire denktir.
  • birgun beraber deneyelım bırader

arabayı buyukcemede galerıden almıstım o rampa mesurdur neyse ılk aldım arabayı 1,2,3,4 ,5 cıkıyorum en son vıraj ve dık olan yerınde 3 dustum ardından tekrar 5 le uzadım gıttım hep soldan . duz yolda benzınlılerle kapısmam
  • Arakdaşın söylediği bana öyle çok zormuş gibi gelmedi, istanbulu bilmem ama Ankarada kepekli diye bilinen (konya yolu ankara girişi/çıkışı) bir rampa var, Ankaralılar bilir, o rampada neresinden başlarsam başlayayım

(ki trafikte aşırı hıza karşıyım (aşırı hız = trafiğin ve şeridinin o sırada güvenli takip mesafesi korunarak aktığı hız, mesela şeridiniz 120 ile akıyorsa, ve sizin hızınızda 120 ise aşırı hız yoktur bana göre, yani diğer kurallara uyarsanız kimsenin hayatı tehlikede değil, her neyse, ayrıca çok çok kızdırılmadıkça kimseye makas falan atmam, neyse)

"turbo dizel bu borumu" bakışı olan muhteremler ışıklarda hep geride kalıyorlar. (focus, pug, ilk aklıma gelenler)

Doğru viteste ve acımazsanız (arabasına göre de değişir) benzinliyle dizelin öyle aman aman bir farkı olmaz.

Ayrıca yukarıda bir arkadaş, her ikiside eşit şartlarda 1 sn erken başlayana öbürü yetişemez demiş yanlış anlamadıysam, eğer yol müsaitse diğer şartlar veri iken benzinli araba geçer.

• arkadaslar ben heryerde 1.6 dizel araçları geçerim demedim sadece o viraj bitiminde rampa baslıyor orda geçtim dedim bu olayıda bazı arkadaslar açıkladı dizelin turbosu geç açtıgı için yada yüksek vitesde oldugu için geçememiştir diye.bir daha 1.6 dizel araç görürsem yaklaşmicam tövbe anlaştıkmı arkadaslar. ama toyota corolla 1.4 d4d olayına gelirsek gerçekten bu aracı ankara otobanında benim golf ile bekleye bekleye fındık fıstık yiyerek geçtim.
  • Diğerlerini bilemem de Focus TDCI'ı geçemeyeceğinizi garanti edebilirim,çünkü çok iyi bildiğim bir model.Hızınızı alıp geldiyseniz yüksek devirden ötürü bir avantajınız olur;ama rampada yavaşlar tekrar hızlanmaya başlarsanız dizeli yakalayamazsınız kolay kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fastdriver.

Ben bu yazdıklarınızın hiç bir kelimesine katılmıyorum atmosferik motorlar çok cansızdır performansları genelde vasattır bunu şimdiye kadar kullandığım araçlardaki tecrübelerime dayanarak söylüyorum vectra passat mondeo c4-c5 astra 1.3 cdti megane II-III dci corolla 1.4 focus 1.6 tdci 308 1.6 hdi bu araçların hepsini kullandım atmosferiklerin hiçbirisinden zerre kadar keyif almadım çünkü performans adına hiçbirşey yok bence yanlışınız var turbo dizeller sizi geçmek isteseler emin olun çok rahat bir şekilde ve hiç zorlanmadan geçerler ve farkıda öyle bi açarlarki şaşırır kalırsınız örneğin ben 1.6 hitler motorlu passat ile az rezillik çekmedim corsa fiesta ve passatın diğer kendi segmentideki dizel araçlar beni çok rahat bir şekilde geçiyorlardı bi yerden sonra delirecek seviyeye geliyor insan bir daha atmosferik motorlu araba almakmı ama benden uzak dursun hiç işim olmaz

hayatında 4000 - 5000 devir görmemiş bir arkadaş

• Sizin gibi gençleri Pisterde görmek isteriz ,yollarda değil
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.