Şimdi Ara

Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
11.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle öyle Oto yedek parca sektöründe calısıyorum Müsteri aradıgında Aracım 1.6 tdi dedigi an diyorum zaten EGR mi lazım enjektörmü diye yüzde 99 yanılmadım hiç :)

Cay motor ve CLH Motorlar problemli motorlar. Bi CXXB DXCA motorda yok sıkıntı.

Ama cay motorda clh motorda Basta enjektör, Sonra EGR, DSG İse Kavrama, Volant, Mekatronik Sıkıntılı.

Yani tdi alcaksanız cxxb yada passatlardaki dxca alın. Cay yada clh varsa direk satın kurtulun. Cok lanet motor.
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    Hocam inşallah 1700tl ile kurtulurum. Bende satmak isterdim ama bu devirde şu şartlar altında çok zor. Konunu inceledim hocam saol
  • yatak sesi gibi.

ama enjeksiyonda da problem olabilir. cihaza bağlayıp arıza okunması lazım.

bu araçla yollarda kalabilirsiniz,bilginiz olsun.

yağ eksikse mutlaka tamamlayın.

geçmiş olsun.
  • ayrıca kronik bir problem varsa mutlaka geliştirilmiş/yenilenmiş yedek parça ile aracınızı tamir ettiriniz. eğer kronik problemli parçaları sıfır alıp takarsanız bir süre sonra yine aynı arızalarla karşılaşırsınız.

tekrar tekrar masraf çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Kesinlikle öyle Oto yedek parca sektöründe calısıyorum Müsteri aradıgında Aracım 1.6 tdi dedigi an diyorum zaten EGR mi lazım enjektörmü diye yüzde 99 yanılmadım hiç :)

Cay motor ve CLH Motorlar problemli motorlar. Bi CXXB DXCA motorda yok sıkıntı.

Ama cay motorda clh motorda Basta enjektör, Sonra EGR, DSG İse Kavrama, Volant, Mekatronik Sıkıntılı.

Yani tdi alcaksanız cxxb yada passatlardaki dxca alın. Cay yada clh varsa direk satın kurtulun. Cok lanet motor.
    Peki ustam golf alacak birisi bu motorun araçta olup olmadığını nasıl bilecek?Arkadaşın aracı 2012 model üzerinde cay motor var diyorsunuz.Cxxxb motorlar hangi model yıllarında var?2012 model yılınndan öncekilerde mi?
  • Kronik sorunlu VW ve alt markalarının kullandığı motor.

Enjektör problemi bu, beni lanet ettirdi. Bu marka bir çok motorunda insanları kobay niyetine kullandı 40 tane benzinli 40 tane dizel motoru var neyin ne olduğu belli değil

Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    2014 Sonrası üretilen 1.6 tdi 110 luk golf 7 lerin motoru cxxb olarak üretildi euro 6 normlara sahip. 105'lik ler zaten clh motor buda sıkıntılı cay motor gibi. Caylarda 105lik.

Golf 7 alınacaksa tdi kesinlikle 2014 üzeri cxxb motor alınmalı yoksa clh yada cay motorlar baslı basına problem aga zaten yanlıs bilmiyorsam golf 7 lerde cay yerine clh var 105 liklerde. Onlardada EGR ve enjektör problemi maalesef devam ediyor.
    Cay'lar Jettalarda a3lerde Golf6 larda var.

Aracın motor kodunu mutlaka sordurun alırken yada sase numarasından sordurun.

Mesela söyle örnek vereyim 1.4 Tsi benim aracım Cav motorlarda kronik problemler oldugu için CTH Motor aradım buldum aldım Sıkıntısız kullanıyorum.

Ama cav cax bmy bunlarda ayrı bi sıkıntılı motorlar. CTKA CTHD motorlar tsi'da sıkıntısız. CXXB tdi'da sıkıntısız.

Passatlardada DCXA motor sıkıntısız.

Yedek parca sektorunde calıstıgım icin ozellikle Cay ve CLH motor'a egr verirken BORGWARNER WAHLER veriyoruz Orjinali budur. Baska marka yada yan sanayi verilince 1 sene sonra gene bozuyor. Wahler gene gidiyor 6 7 sene.

Fakat DSG de problem hangi motor olursa olsun maalesef yüksek torktan dolayı devam ediyor. Sadece motor içi mekanikler düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 24 Nisan 2020; 13:26:7 >

• Enjektörlerin bozulmasının asıl sebebi kalitesiz ve pis mazottur. Ailecek dizel araç kullanıyoruz 17 yıldır daha bir problem yaşamadık. Bildiğimiz ve shellin kendisine ait olan istasyondan yakıt alıyoruz. Ayrıca 2. El araçların evveliyatı bilinmediği için risk oluşturuyor. En mantıklısı sıfır dizel araç alıp sorunsuz kullanmaktır.

• Aynen öyle reyis milyon tane motor kodu var tsi dada tdi dada

1.4 tsi da CTH, ve CTKA

1.6 tdi da CXXB ve DCXA

1.2 tsi da CZJA ve CBZB

bunlarda düzen tutturdular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

2014 Sonrası üretilen 1.6 tdi 110 luk golf 7 lerin motoru cxxb olarak üretildi euro 6 normlara sahip. 105'lik ler zaten clh motor buda sıkıntılı cay motor gibi. Caylarda 105lik.

Golf 7 alınacaksa tdi kesinlikle 2014 üzeri cxxb motor alınmalı yoksa clh yada cay motorlar baslı basına problem aga zaten yanlıs bilmiyorsam golf 7 lerde cay yerine clh var 105 liklerde. Onlardada EGR ve enjektör problemi maalesef devam ediyor.
    Cay'lar Jettalarda a3lerde Golf6 larda var.

Aracın motor kodunu mutlaka sordurun alırken yada sase numarasından sordurun.

Mesela söyle örnek vereyim 1.4 Tsi benim aracım Cav motorlarda kronik problemler oldugu için CTH Motor aradım buldum aldım Sıkıntısız kullanıyorum.

Ama cav cax bmy bunlarda ayrı bi sıkıntılı motorlar. CTKA CTHD motorlar tsi'da sıkıntısız. CXXB tdi'da sıkıntısız.

Passatlardada DCXA motor sıkıntısız.

Yedek parca sektorunde calıstıgım icin ozellikle Cay ve CLH motor'a egr verirken BORGWARNER WAHLER veriyoruz Orjinali budur. Baska marka yada yan sanayi verilince 1 sene sonra gene bozuyor. Wahler gene gidiyor 6 7 sene.

Fakat DSG de problem hangi motor olursa olsun maalesef yüksek torktan dolayı devam ediyor. Sadece motor içi mekanikler düzeltildi.
    Hocam vw gerçekten sıkıntıymış desenize.cay cax chll cav vs vs bir sürü motor çeşidi var.Bir müşterinin araç alırken bunları hesaba katması mümkün değil.Fıatların gözünü seveyim.1.3 multijet tek kalem taş gibi motor.4 tane ayrı puntomda kullandım bu söylediğiniz problemlerin bir tanesini bile yaşamadım.Hatta son aldığım multijet punto 300000 km deydi.1.6 105 lik mutijet motor yine tek kalem standart doblo bravo linea 500x vs kullanılıyor.O da şu an bravomda kullandığım motor ve 140000 de.5 yıldır maşaallah ne enjektör ne de motordan yana başka sıkıntı yaşamadım.

• Würthün enjektör temizleyicisini atmayı deneyebilirsiniz, çok düşük bir ihtimalde olsa düzelebilir. Bana yakıt sistemi gibi geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Aslında sıkıntı degil kobay olarak bir cok kez motor degiştirdiler zaten problem 1.6 tdi ve 1.4 tsi da vardı.

Onuda CLH ve Cay ı kaldırıp cozduler.

Tsi dada Cav ı cax ı bmy yi kaldırıp yerine Cthd Ctka czda yı koydular onuda cozduler :)

1.3 euro5 lerdede var enjektör problemi onlarada cok satıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Hocam vw gerçekten sıkıntıymış desenize.cay cax chll cav vs vs bir sürü motor çeşidi var.Bir müşterinin araç alırken bunları hesaba katması mümkün değil.Fıatların gözünü seveyim.1.3 multijet tek kalem taş gibi motor.4 tane ayrı puntomda kullandım bu söylediğiniz problemlerin bir tanesini bile yaşamadım.Hatta son aldığım multijet punto 300000 km deydi.1.6 105 lik mutijet motor yine tek kalem standart doblo bravo linea 500x vs kullanılıyor.O da şu an bravomda kullandığım motor ve 140000 de.5 yıldır maşaallah ne enjektör ne de motordan yana başka sıkıntı yaşamadım.

Alıntıları Göster
    Multijet motorlar taş gibidir, milyonlarca kilometre götüren araçları var, dci ve hdi motora göre 1 tık yakıt tüketimi fazladır ama sağlamlığı için değer.

• ben de sesi enjektör sesine benzettim.
    emin olmak için sökmeden vagcomdan injector deviation değerlerine bakılarak bir fikir alınabilir.

hemen 4 x 3000 diyenlere de bakma hocam. enjektör tamir edilebilen bir parça. ki tamir edilmese bile senin enjektörlerinin 4 değil büyük ihtimalle biri arızalı. diğerleri de revizyon isteyebilir duruma göre.

bu motorların enjektörleri sıkıntılı genelde. 70 binde şakırdama yapar ama bozulur diyemeyiz. şakırdama tamir ediilirse ömrü uzar. eddilmezse yavaş yavaş ömründen yer. enjektör ve egrnin bozulmasının ana sebeblerinden biri vw nin 2017 de emisyon değerlerini düzeltmek için yüklediği yazılım. zaten internette arama yaptığınızda çıkan sonuçlar 2017 sonrası genelde.

konudan bağımsız:
    adam enjektöre 12 bin lira fiyat çıkarmış ama motora gelince rektefiye yaptırıyor. o zaman benzinli motorun sandık motor fiyatını konuşalım mı?

• Keiichi Tsuchiya kullanıcısına yanıt
    Hadi konusalım

Evet tanesi 3000 tl vdo siemens doların ne kadar oldugundan haberiniz varmı ?

En son 2.450 tl ye satmısım 3 5 ay evvel Gecen yıl zaten 1800 küsürlerdeydi. 3000 Tlden asagı vdo siemens sıfır kutusunda bul 1 kamyon alayım.

1.6 tdi cay motorada rektefiye parcası verdim bir cok kez ama isin icine hiç bi zaman enjektör girmedi genelde tamir ettiriyorlar cünkü.

Sıfır Sandık motor 1.6 tdi cay En az 25 30 bin tl'ydi. Suanki kur fiyatına gore ne kadar allah bilir.
    Şarkırdıyordu belki de benim araba da ben anlamıyordum...

Hiç bakımını aksatmadım. Hatta bakımı geldi 20 güne yağı filtreleri değişecekti. Mann filtre mobil 1 yağ aldım. Yakıtımı dün gece Bp den aldım. Genelde shellden alırdım. Trigerinden disklerine iyisi neyse onu alıp değiştirttim.

Buna rağmen başıma geldi.. inşallah ucuza atlatırım...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o zaman niye enjektör 3000 deyip korkutuyorsun adamı. bir de 4 le çarpmışsın.
    eee 3000 tl zaten benmi türkce anlatamıyorum sizmi anlatamıyorsunuz enjektörlerin 1 i gittiyse digerleride gitmeye baslamıstır. ve sonu maalesef gidicidir.

sans bu ya 4 ü gittiyse 12.000 tl
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Sokakta gördüğüm 10 jettadan 8i şakırdıyor. kimse farkında değil ama. arabayı yaptırınca burayı da bilgilendirin hocam. masrafınız 12 bin lira çıkacak mı görelim.
    Sıfır enjektör alırsa 12 binide gececek.

Tamir ettirirse 3 4 bine kurtarır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.