Şimdi Ara

Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
11.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hastaneden nöbetten çıktım... Yakıt aldım. Arkadaşı eve bıraktım yokuş çıkarken aracın sesi değişti. Eve az kalmıştı garaja kadar girdim. Aracım golf 1.6 tdi. Ses aşağıdaki gibi. Yağına baktım ama motor sıcak olduğundan anlayamadım, yağı var gibi. Yağda değişik bir koku vardı normal mi bilmiyorum.

Cumartesi nöbet var, otobüste zor bizim burada nasıl gideceğim hastaneye onu düşüyorum...

Sizce yatak sarma sesi mi bu?

Shakir Canyoutube
    Golf 1.6 tdi yatak sarma sesi mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=mKnrwYb9q40&feature=youtu.be

Sağdaki iki enjektörün bu kadar hareketli olması normal midir?
    Shakir Canyoutube
    Sağdaki iki enjektör sağlam mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=pzS8fVsLs4w&feature=youtu.be

Edit 27.04.2020

Arkadaşlar merhaba tekrar,

Bugün sabah enjektörlerin tamiri için eskişehir teksandaki özen dizele doğru yola koyuldum. Ancak aşağıdaki fotoda olduğu gibi vida yerinden çıktı ve araç tekleyerek stop etti...
    Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto]

Aradım ustayı, sıkıntıyı anlattım yarım saate yanıma geldi. Vidayı sıktık araba tıkır tıkır işliyor...Ses gitti eski haline döndü. Usta ancak keçeler değişecek dükkana gidelim dedi. Cihan usta geldi inceledi. Ben adam gibi elden geçmesini istedim. Tüm enjektörleri söktürüp memeleri değiştirttim. Sağolsunlar ilgi alaka güzel, sorduğum her soruya sıkılmadan cevap verdiler.
    Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto]

Dolayısıyla problemimin çözümü sadece bir vidaydı gerçekten. Ben hazır el değmişken adam gibi elden geçsin istedim. Sonuç olarak tüm işlemlere 2650tl verdim. Bir yılda garanti verdiler. Şu anda araba eskiye göre hissedilir derecede iyi. Uzun vadede de faydasını göreceğimi düşünüyorum. Yakıt tüketimimede büyük oranda fayda sağlayacaktır.

Edit 28.04.2020

Yakıt tüketimim normalde anlık 0.6 civarındaydı. Şu anda 0.3

İşe giderkenki ortalamam 6lt civarındaydı. Şu anda 4.3

Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 28 Nisan 2020; 18:19:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kesinlikle öyle Oto yedek parca sektöründe calısıyorum Müsteri aradıgında Aracım 1.6 tdi dedigi an diyorum zaten EGR mi lazım enjektörmü diye yüzde 99 yanılmadım hiç :)

Cay motor ve CLH Motorlar problemli motorlar. Bi CXXB DXCA motorda yok sıkıntı.

Ama cay motorda clh motorda Basta enjektör, Sonra EGR, DSG İse Kavrama, Volant, Mekatronik Sıkıntılı.

Yani tdi alcaksanız cxxb yada passatlardaki dxca alın. Cay yada clh varsa direk satın kurtulun. Cok lanet motor.
    Hadi konusalım

Evet tanesi 3000 tl vdo siemens doların ne kadar oldugundan haberiniz varmı ?

En son 2.450 tl ye satmısım 3 5 ay evvel Gecen yıl zaten 1800 küsürlerdeydi. 3000 Tlden asagı vdo siemens sıfır kutusunda bul 1 kamyon alayım.

1.6 tdi cay motorada rektefiye parcası verdim bir cok kez ama isin icine hiç bi zaman enjektör girmedi genelde tamir ettiriyorlar cünkü.

Sıfır Sandık motor 1.6 tdi cay En az 25 30 bin tl'ydi. Suanki kur fiyatına gore ne kadar allah bilir.
    Valla ustam söylediklerinize bakılırsa bence gayet sıkıntılı vw.Golf 6 ların hepsinin dizel motorunun cay olduğunu kendiniz söylediniz.Motorları kaldırsalar ne olacak ki?Piyasaya bir sürü sıkıntılı motoru zaten satmışlar.Sizin bu vediğiniz bilgileri normal kullanıcının dikkate alması mümkün değil.Konu içinde bir arkadaş da yazmış milleti kobay gibi görüp 40 ayrı benzinli 40 ayrı dizel motor üretti diye.Malesef bazı sanayi ustaları bu vw yi o kadar sorunlu bir firma olduğunu görseler bile millete yalan söyleyerek yanlış yönlendiriyorlar.Ekmek yiyemedikleri markaları karalıyorlar.
  • Yatak seside olabilir enjektörlerde olabilir iyi bir usta şart kesin cözüm bulmasi lazim kafasina göre şu diyipde masraf cikarmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Eskişehirde malesef ustalar kafasına göre iyi bir usta yok. Buda canımı sıkıyor...

• Arkadaşlar yeni video ekledim yorumlarsanız memnun olurum
    Shakir Canyoutube
    Golf 1.6 tdi yatak sarma sesi mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=mKnrwYb9q40&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 24 Nisan 2020; 9:44:16 >
  • Aga gecmiş olsun arac Cay motorsa enjektör sesi Kronik Cay motor problemlerinden biridir EGR Enjektör ve dsg ise araba kavramayla mekatronik

Yedek parcacıyım kıyamet kadar sattık cay motora.

Enjektör Orjinal vdo siemens tanesi 3000 tl, x 4 12.000 tl gecmiş olsun.
  • Deme yahu... Cayb motor 12bin çok kalkamam altından üstelik bu dönemde... Bunun başka çözümğ yok mudur?

• shakircan kullanıcısına yanıt
    Enjektörleri tamir ve revizyon ettiricen reis baskada cozumu yok. Ama genede sen ustaya bi yere gotur iyice net olsunlar yatak sesinede benziyo subap vurma sesinede benziyor enjektöre daha cok benziyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Enjektörlerden biri daha önce revize olmuştu önceki sahibi tarafından tekrar revizyona girer mi? Sağol hocam cavapların için bu arada

O konuda bi bilgim yok maalesef 2. kez revizyon olurmu olmazmı ama olur herhalde bilmiyorum vallahi
    Dizel araba sevmediğim kadar var.
    4 enjektör 12 bin TL
    Benzinli araç olsa sandık motor atarsın o fiyata.

• 22.000 km 2016 model Ford dizel araç kullandım. Bir türlü ısınamadım. Dpf temizliği, fan açması vs. Benim tercihim her zaman benzinliden yana.

Konu sahibi arkadaşa da geçmiş olsun.
  • cayc motor 1.6 tdi Euro 5 golf lerde continental vdo piezo enjektör var. siemens enjektörler 2.0 tdi passatta kullanıldı servis bülteni yayınlandı. 12 bin değil çok saha ucuza gelebilir revizyon şansı da varsa can yakmaz. kaldı ki sorun enjektör de olmayabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hayır cayb cayc caya motorlarda siemens vdo kullanılıyor.

03L130277B parca nosuda bu taneside 3.000 tl bizde vdo siemens, aynı enjektör yetkili serviste 3.704 tl

buda vdo nosu : A2C9626040080

En son bu enjektörlerin tanesni 2.450 tl'den satmısım 5 ay evvel suanki kur a göre 3000 tl.
  • Yetkili servis varsa en azından arızayı tespit ettirin. Bir de şunu buldum.

Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 24 Nisan 2020; 11:50:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun arac kac model kac km keske enjektoru tamir gormus bir arac almasaydiniz yagini suyunu kontrol eder miydiniz? Kac yildir arac sizde? Dizel ikinci elde cok riskli malesef simdi bu arac lpgli olsa sadece subap sorunu cikabilir o da tas catlasin 3 bin lira ve dizelden de az yakar hayirlisi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/polo-6r-1-6-dizel-enjektor-sesi-caye-motor--142997883#143038349

hocam bende geçen hafta açmıştım konuyu caye cayb cayc sıkıntılı motolar ben revizyona soktum bobinleri değişti 1700 tl para verdim bazı arkadaşlar ileride yine başlar sat kurtul felan dedi ama bu devirde de satmak pek içime sinmiyor benzinliye tsi geçmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Hayır cayb cayc caya motorlarda siemens vdo kullanılıyor.

03L130277B parca nosuda bu taneside 3.000 tl bizde vdo siemens, aynı enjektör yetkili serviste 3.704 tl

buda vdo nosu : A2C9626040080

En son bu enjektörlerin tanesni 2.450 tl'den satmısım 5 ay evvel suanki kur a göre 3000 tl.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/127467444

bu konuda da aynı bilgi verilmiş. hangisi doğru ?
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Benim söyledigim dogru reis 2.0tdi da kullanılan enjektörün kodu 03L130277, Sonunda B Harfi yok. Sadece Numara.

Cayc cayb caya motorların enjektör kodu 03L130277S ve 03L130277B bunlarıda VDO Siemens üretir. SOnlarındaki harfleri dikkate almak lazım.

Verdigim kodları cataloglardan, internetten arastırdıgınızda zaten goreceksiniz vdo oldugunu.
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Hocam önce bir enjektörcüye götüreceğim. Baksın kafama yatmazsa buraya geçeceğim Özen diye bir enjektörcü buldum bende. Teşekkür ederim önerin için. Yetkili servis uzak bana, özel servisler yakın. servis servis dolaşmayayım arabayla. Ne olacağı belirsiz.
  • Yağını suyunu kontrol ederim. 3 yılı aşkındır bende araç. Satarsam lpg li alırım zaten ama bu devirde en iyi araba elindeki araba... 2012 145binde aracım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 24 Nisan 2020; 12:30:7 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.