Şimdi Ara

Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
11.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Sıfır enjektör alırsa 12 binide gececek.

Tamir ettirirse 3 4 bine kurtarır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afaki konuşmaya gerek yok en fazla bir hafta içinde belli olur.
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam. performans anlamında herhangi bir fark oldu mu eskisiyle? enjektörler ses yapıyor mu, orijinali gibi sessiz mi çalışıyor?
  • quote:

Aslında sıkıntı degil kobay olarak bir cok kez motor degiştirdiler zaten problem 1.6 tdi ve 1.4 tsi da vardı.

Onuda CLH ve Cay ı kaldırıp cozduler.

Tsi dada Cav ı cax ı bmy yi kaldırıp yerine Cthd Ctka czda yı koydular onuda cozduler :)

1.3 euro5 lerdede var enjektör problemi onlarada cok satıyoruz.
    Valla ustam söylediklerinize bakılırsa bence gayet sıkıntılı vw.Golf 6 ların hepsinin dizel motorunun cay olduğunu kendiniz söylediniz.Motorları kaldırsalar ne olacak ki?Piyasaya bir sürü sıkıntılı motoru zaten satmışlar.Sizin bu vediğiniz bilgileri normal kullanıcının dikkate alması mümkün değil.Konu içinde bir arkadaş da yazmış milleti kobay gibi görüp 40 ayrı benzinli 40 ayrı dizel motor üretti diye.Malesef bazı sanayi ustaları bu vw yi o kadar sorunlu bir firma olduğunu görseler bile millete yalan söyleyerek yanlış yönlendiriyorlar.Ekmek yiyemedikleri markaları karalıyorlar.

• enjektörleriniz ölmüş, yatak değil.
    forumdakilerin dedikleri doğru, değiştirmelisiniz.
    geçmiş olsun

golf yine şaşırtmadı
  • quote:

2014 Sonrası üretilen 1.6 tdi 110 luk golf 7 lerin motoru cxxb olarak üretildi euro 6 normlara sahip. 105'lik ler zaten clh motor buda sıkıntılı cay motor gibi. Caylarda 105lik.

Golf 7 alınacaksa tdi kesinlikle 2014 üzeri cxxb motor alınmalı yoksa clh yada cay motorlar baslı basına problem aga zaten yanlıs bilmiyorsam golf 7 lerde cay yerine clh var 105 liklerde. Onlardada EGR ve enjektör problemi maalesef devam ediyor.
    Cay'lar Jettalarda a3lerde Golf6 larda var.

Aracın motor kodunu mutlaka sordurun alırken yada sase numarasından sordurun.

Mesela söyle örnek vereyim 1.4 Tsi benim aracım Cav motorlarda kronik problemler oldugu için CTH Motor aradım buldum aldım Sıkıntısız kullanıyorum.

Ama cav cax bmy bunlarda ayrı bi sıkıntılı motorlar. CTKA CTHD motorlar tsi'da sıkıntısız. CXXB tdi'da sıkıntısız.

Passatlardada DCXA motor sıkıntısız.

Yedek parca sektorunde calıstıgım icin ozellikle Cay ve CLH motor'a egr verirken BORGWARNER WAHLER veriyoruz Orjinali budur. Baska marka yada yan sanayi verilince 1 sene sonra gene bozuyor. Wahler gene gidiyor 6 7 sene.

Fakat DSG de problem hangi motor olursa olsun maalesef yüksek torktan dolayı devam ediyor. Sadece motor içi mekanikler düzeltildi.
    Ustam sen cok bilgili bir arkadaşa benziyorsun vosvosun sorunlu motorlarini sanziman hatalarini acik acik yazmissin seni burda vosvos hayranlari üzer yipratirlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında cok asırı bilgili degilim sadece oto yedek parca sektorunde calıstıgım için biliyorum az cok neyin ne oldugunu.

Ve 2 tane vw aracım var fazla fanboyluk yapmamak lazım ne sorun varsa yazmak iyidir.
  • Araca belki bosch enjektör takılabilir veya revizyonlu enjektör önemli olan araştırmak enjektörün tanesini sıfır ve aynı kodlu olarak 1100-1300 tl civarına alabilirsiniz gibi düşünüyorum, revizyonluda da 500 tl civarı hallolur, benim aracım 220 binde 1.6 tdci bir enjektörü revizyonlu ile değiştirdim araca tanıtıldı, takım olarak sıfır alsaydım 3500 tl idi ama bir enjektör sıkıntılı idi sonra da diğerlerine bakım yaptırdım 5 6 ay oldu hala sorun enjektörlerimin hepsi bosch. Bence iyice araştırın pompacılara dizelcilere de dikkat edin, istediği kadar milyonluk makineleri olsun gene de anlamayabiliyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Enjektör sesi gibi ama enjektör olsa araba ikaz lambasını yakıp gitmez. Yani gaz yemez, biraz hızlanınca öne doğru yığılır.

Bizde de 2011 model 1.6 TDI caddy var. 200.000 kmdeyken enjektör arızalanınca aynı böyle ses çıkarmaya başlamıştı. Çekiciyle yetkili servise çekildi. Araba sanırım full yetkili servis bakımlı olduğundan enjektörü değiştirip 1 kuruş para almadılar.
  • Dostum bu tamirci tabiri ile şıkırtı sesi. Problem enjektörler. Aynısı benim aracımda da oldu. Önce bu şıkırtı sesi ve ardından çekişten düşme, daha sonraki aşamada rölanti devrinde dalgalanma şeklinde aracımda baş gösterdi. Çok şükür ki; aile dostu oto servisçimiz var. Sesi dinler dinlemez direkt enjektör dedi. Enjektörler söküldü ve test edildi. Benim problem püskürtme memelerinde imiş. Memeler değişti ve üstünede yaklaşık 30 bin KM yaptım. Hala da aktif olarak biniyorum. Maliyetli işler bilgin olsun.
  • Keiichi Tsuchiya kullanıcısına yanıt
    hocam 2 gün denedim daha malum dışarı çıkamıyoruz ama mesala tümseklerden 2. vites geçince devir düşükken dikiş makinası gibi ses yok ve gaz tepkileri düzeldi. Yakıt gerçekten çok yakıyordu aynı motor 2012 cayb polo var şirkette 240 bin km onda hiç birşey yok sıfırdan beri şirkette benim caye 2011 model ikimizde aynı mazotu kullanıyoruz. İki poloyuda kullanıyorum. Ama şunu diyim 2011 polo kapı yalıtımı sacı daha iyi 2012 -2014 1,6 tdi polo kapıları daha boş geliyor. Ses olayını sanki biraz var gibi ama ustam kullandıkça anlarsın dedi eskisinden iyi ama şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 24 Nisan 2020; 19:22:50 >
  • ENJEKTÖR (ADET) CADDY GOLF6 PASSAT 1.6TDI CAYC CAYB 2.713,11 TL yerine 1.150,09 TL
    urun.n11.com
    Enjektör (adet) Caddy Golf6 Passat 1.6tdı Cayc Cayb - n11.com
    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/enjektor-adet-caddy-golf6-passat-16tdi-cayc-cayb-P343857124

Arkadaşlar bu ürünler hakkında ne diyorsunuz? Satıcıya sordum sıfır diyor?

Herkese cevapları için tekrar tekrar teşekkürler

• Kartipi K kullanıcısına yanıt
    Hocam üstte attığım enjektörler olabilir mi bahsettiğiniz?
  • Evet bunlar gibi ama markası, kutusu vb iyice araştırın yan sanayi olmasın, revizyonlu olmasın bir de paşaoğlu gibi büyük vagcılara bosch enjektör takılabilir mi diye sorun yazılım vb olmadan takılırsa hangi model takılabilir ne yazık ki bu pompa enjektör işinde fiyatlar çok dengesiz aynı şekilde turbo işi de öyle direk parçacılarla çalışmak hem daha güvenli hem daha ucuz.

• shakircan kullanıcısına yanıt
    Satıcının ankarada dükkanı var galiba google üzerinden baktığımda öyle gördüm ama önemli olan ürünün orjinal vdo olması zart zurt markalar değil bir de bulunduğunuz yerdeki pompacılara sorabilirsiniz revizyonlu ne kadar sıfır ne kadar diye

• Adam şutlanmış neyse gene cevap yazalım.

O kadar cay motor kötülemiş ki sanırsın bütün cay motorlar kötü.

Kronik arızalıymış elde tatmin edici veri var mı?

Tdi motor yağ seçen yakıt seçen bir motor. Illa hatalı enjektör çıkacaktır ama kaliteli firmalardan alınacak yakıt da çok önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağdaki iki enjektörün bu kadar hareketli olması normal midir?

Shakir Canyoutube
    Sağdaki iki enjektör sağlam mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=pzS8fVsLs4w&feature=youtu.be

Enjektörlerin sağ arka kısmında ıslaklık var... Normal mi?
    Golf 1.6tdi Yatak Sesi mi? Enjektör mü? SORUN ÇÖZÜLDÜ bir tek vidaymış problem [Video/Foto]

• şaka maka adamlar 1.8 t'den sonra bi tane eli yüzü düzgün küçük hacim motor yapamadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

enjektörleriniz ölmüş, yatak değil.
    forumdakilerin dedikleri doğru, değiştirmelisiniz.
    geçmiş olsun

golf yine şaşırtmadı
    Aman kardeşim naptın sen ? Bu forumda VW ye laf edilir mi. Aman diyeyim sanki annelerine küfür etmişsin gibi saldırırlar sonra. VW bunların kırmızı çizgisidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.