Şimdi Ara

Golf 5 GT Çözülemeyen Arıza Lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Durumdan kısaca bahsetmek gerekirse 3 yıldır severek bindiğim GT aracım geçen ay yakıt sistemi arıza lambası yaktı, yetkili serviste bir arkadaşım aracılığıyla sorunlara baktırdığımda çıkanlar

P2261 Turboşarj devirdaim valfi - mekanik arıza -statik-
    P2015 Emme manifoldu klepe ayarı/hava akım kumanda sensörü uyumsuz sinyal -statik-
    P0172 Sıra1 yakit ölcüm sistemi sistem çok zengin -arasıra-

Burda ikinci arıza detaylarında diyor ki,
    Gaz kelebeği öncesi emme manifoldu basıncının basinc kontrolü üzerinden cok güclü bir akım tespit edildi. Bunun nedeni, kapalı kalmis durumda sıkışmıs bir hava sirkülasyon valfi olabilir. Hava sirkülasyon valfini sökün.

Durumun anlık olacağını söylediler arızaları tekrar yanarsa uğramam söylenerek sildiler. 10 gün sonra tekrar yandı. Gittiğimde herşey aynıydı turboda sorun var revize olacak dediler aklıma yatmadı. Çünkü boost göstegesinde yada turbo devreye girdiginde aracın çekişinde hic bi sorun yada anormal ses hissetmedim ki turbo revize görsün. Zaten extrem fiyatlar çıkardıklarından özel servislere durumu danıştım. Kimisi EGR ve Emme manifoldu temizlemek lazim dedi kimisi bazi sensörler gösterip bunların değişmesi lazım deyip 1000TL civarı masraf tutacağını söyledi. Kafam allak bullak oldu haliyle turbo mu, egr mi, valf mi, kirlilik mi derken

Araçta uzun bi süredir rolantide hafif hafif vuruntu hissediyorum ama ancak benim gibi hassas olan dikkat edip hissediyordur :)) son zamanlarda da bu arizalarla ilgili midir yoksa hem soğuktan hemde artan litre fiyatlarindan midir kestiremiyorum yakıtta artış olduğu çok bariz.

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım ustalarımdan cözüm bulmam adına bilgi almam daha doğru olacagini düsündügümden napmam yada nereye gidip göstermem lazım tavsiye rica ediyorum şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.