Şimdi Ara

Golf 6 Trendline 1.6 TDI 105 hp mi, Renault Megane 3 HB Privilege 1.5 dCi 105 hp mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
27.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Salus

quote:

arkadaşım ben megan la golfü kıyaslıyorum sen passat kullanmışın konuşuyosun o zaman git laguna kullan da konforu gör anladığım kadarıyla meganı kullanmayı becerememişsin yada senin araç pertten çıkma falan dı galiba bende de vardı megan2 sedan 2004 model 180 190 ları çok gördüm ve o arabanın verdiği zevki hiçbir arabadan almadım evet golfde kullandım fsi motorlu 2005 primiline ve sadece bu arabamı dedim meganın yanında... arkadşımda cadyy vardı 2008 de sıfır almıştı 2. günü turbo patlattı araba düz yolda giderken birde servis çamura yattı mahkemeye verecem tehdidiyle zorla kabul ettiler ama cüzi bir miktar yine cebinden verdi... anlayacağınız vw. dw sorunsuz değil...
    Laguna Kullanda Konfor Gör Demişsin.? Ne Mercedes-Benz Mi Kullanıyosun Megan'la 180 190 gördüm demişsin Kaç Dk Da Çıktı O KM'Ye Benim Bildiğim renault Kullanıcıları 140 dan sonra Basmıyor VW renault Asla Aynı Kefeye Kolunamaz... Golf De Megan'La AynI Kefeye Konulumaz.. renault benden uzak ALLAHA Yakın OlSun evet Mercedes'de sorunlar çıkıyor VW Dede Sorunlar Çıkıyor Ama Dediğim Gibi renault Bana GüveN Vermiyor Megan Pert Flan Değildi Kardeşim

mercedes sahibisiniz imzanızdan anladığım kadariyle ama arabadan pek anlamadığınız veya lagunanın L sinden anlamadığınız açık seçik ortada...Laguna kullan da konforu gör demiş arkadaş ne var bunda garipsenecek ki ?
    Konfor bakımından hakkaten de laguna fiyatının iki katı F/P oranına sahip bir araç ve yani öyle çakma d sınıfı değil gerçek d sınıfı lüx bir aile otomobili laguna.Laguna III e bir defa bin bakalım sonra objektif olarak gel buraya yaz kardeşim.Bir passat bir opel bir A4 bir mondeo lagunanın tadını vermez bunu böyle bilesin

• quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

quote:

arkadaşım ben megan la golfü kıyaslıyorum sen passat kullanmışın konuşuyosun o zaman git laguna kullan da konforu gör anladığım kadarıyla meganı kullanmayı becerememişsin yada senin araç pertten çıkma falan dı galiba bende de vardı megan2 sedan 2004 model 180 190 ları çok gördüm ve o arabanın verdiği zevki hiçbir arabadan almadım evet golfde kullandım fsi motorlu 2005 primiline ve sadece bu arabamı dedim meganın yanında... arkadşımda cadyy vardı 2008 de sıfır almıştı 2. günü turbo patlattı araba düz yolda giderken birde servis çamura yattı mahkemeye verecem tehdidiyle zorla kabul ettiler ama cüzi bir miktar yine cebinden verdi... anlayacağınız vw. dw sorunsuz değil...
    Laguna Kullanda Konfor Gör Demişsin.? Ne Mercedes-Benz Mi Kullanıyosun Megan'la 180 190 gördüm demişsin Kaç Dk Da Çıktı O KM'Ye Benim Bildiğim renault Kullanıcıları 140 dan sonra Basmıyor VW renault Asla Aynı Kefeye Kolunamaz... Golf De Megan'La AynI Kefeye Konulumaz.. renault benden uzak ALLAHA Yakın OlSun evet Mercedes'de sorunlar çıkıyor VW Dede Sorunlar Çıkıyor Ama Dediğim Gibi renault Bana GüveN Vermiyor Megan Pert Flan Değildi Kardeşim

mercedes sahibisiniz imzanızdan anladığım kadariyle ama arabadan pek anlamadığınız veya lagunanın L sinden anlamadığınız açık seçik ortada...Laguna kullan da konforu gör demiş arkadaş ne var bunda garipsenecek ki ?
    Konfor bakımından hakkaten de laguna fiyatının iki katı F/P oranına sahip bir araç ve yani öyle çakma d sınıfı değil gerçek d sınıfı lüx bir aile otomobili laguna.Laguna III e bir defa bin bakalım sonra objektif olarak gel buraya yaz kardeşim.Bir passat bir opel bir A4 bir mondeo lagunanın tadını vermez bunu böyle bilesin

Gene gelmiş reno müridiO saydığın arabaların yanında laguna Reno12 kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

quote:

quote:

quote:

Tamam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

quote:

quote:

quote:

Tamam.

Sayfanın sağ üstte nickin yazar.Ona bi tıkla,açılan sayfada son attığın mesajlar var.Oradan otomobil bölümüne attığın mesajlara bak.Sadece 1 tane reno önermediğin mesaj göster

• oturma pozisyonunun rahatlığı, kabin yalıtımı, donanımı, yol tutuşu ,sessizliği yol görüş açısı bu paraya alınabilecek diğer bütün araçlardan çok daha üstündür.
    Bu arabanın tutmamasındaki en büyük sorun ustaların aracın teknolojisinden anlamamaları ve araca çamur atmalarından ibarettir.tabi bu da bizim gibi laguna severlerin işine gelmektedir
    Privilage donanımlı laguna diğer d sınıfı araçlardan daha zevklidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Megane 3 güzel bir araba. Ancak, stepnesinin yerine bir bak derim. Stepne, bagajın altında duruyor. Yani arabanın altında resmen. Düşünsene, yağmurlu havalarda ki çamur olduğu gibi stepnede. Yağmurlu bir havada lastiğin patladı diyelim. Arabanın altına eğilip stepneyi yuvalarından çıkaracaksın ve üstün başın çamur olacak. Kuru hava olsa bile o lastik arabanın altında olacağından resmen toz toprak içinde ki lastiği tutmak zorunda kalacaksın.

o kadar problemli değil stepne mevzu.stepne bagajın altında ama yine bagajdan çıkartılıyor.tabi almak için eğilmek gerekiyor o kadar da olsun.
    stepneyi tekrar yerleştirmesi zahmetli ama 2 tl verdinmi lastikçi o işi halleder.
  • forumu kim açtıysa Allah bin kez razı olsun. iki araç arasında kararsız kaldım. aynı çelişkiye ben de düştüm ve arkadaşın yapmadığını yaptım ve gidip iki aracın da test sürüşlerine ve donanımsal ve konfor açısından özelliklerine baktım. Benim tercihim Megane III privilage HB 105 beygir modelden yana oldu. bu tercihte kişisel en az 20 neden sayabilirim ama HIGHLINE alırsanız buna değer yoksa plasdtik direksiyon polyestr koltuk kılıfı bile çok önemli bir nedendir bence. ben her iki araca da daha ilk oturdugumda bariz megane III cok daha konforlu geldi, sürüşe gelince, uzun sürdüm ve stabilize yolda sürdüm her iki aracı da megane IIIten yol sesi geliyor diyen arkadaşlar kesinlikle araca binmemşlerdir. megane III ün dış tasarımı bence mükemmel olmuş, tek sıkıntısı ön konsolu daha renkli ve dinamik yapmalılardı. bu anlamda yeni astranın ön konsol tasarımını herkesin görmesini isterim. megane III'ün yakıtını test etmedim aklıma tek takılan ve burdaki arkadaşlara sormak istediğim soru da o. megane III sınıfına göre cok mu az mı yakıyor sizce? bu arada ben megane III dizel privilage'i 41200'e aldım. hiç de golfteki gibi umursamaz bir müşteri ilişkiler yoktu. golfteki kadın netteki fiyattan bile yüksek söyledi ben de nasıl olur diynce o bilgi güncel değil dedi:)

• kalite konfor dizayn herşeyiyle vw golf diyorum
  • konuyu açan ben golf aldım ve çok ta memnunum zaten
  • Megane aldim, son derece memnunum. Konforlu, sessiz ve ekonomik. Tasarimi da ozgun ve guncel oldugu icin tercih ettim. Aralik'ta cift kavramali otomatik sanziman EDC gelince onunla degistirecegim.
  • 45-50binlere üstelik boşdonanım oldugu söylenen Csınıfı bir arac isterse markası uzaydan gelsin mantıklı görünmüyor.Dsınıfı olur tamam derim.
    VWgolf mü yoksa Renault megane mı derseniz eger golf parasına dizel laguna derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbesen

Megane aldim, son derece memnunum. Konforlu, sessiz ve ekonomik. Tasarimi da ozgun ve guncel oldugu icin tercih ettim. Aralik'ta cift kavramali otomatik sanziman EDC gelince onunla degistirecegim.

edc şanzıman aralıkta gelcekmi kesinmi fiyat ı nekadar olcakmış
  • Renault golfden kaliteli olduğuna güvense fiyatlarını bu kadar düşük tutmaz kaldı ki asker yakınlarına liste fiyatından daha 5-6 milyar ucuza veriyorlar ikinci elde kimse full lagunalara full meganeler ucuz olmasına rağmen dönüp de bakmıyor bile 2004 full cam tavan falan meganelerin fiyatlarnı bir inceleyin
    golf de pahalı tabiiki de muhteşem bir araç değil normal dünya piyasasının 2 katı fiyata araçları alıyoruz vergi sistemi disbiritür kazığı falan filan başkasının tüküründe deniz diye yüzüyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafan

Renault golfden kaliteli olduğuna güvense fiyatlarını bu kadar düşük tutmaz kaldı ki asker yakınlarına liste fiyatından daha 5-6 milyar ucuza veriyorlar ikinci elde kimse full lagunalara full meganeler ucuz olmasına rağmen dönüp de bakmıyor bile 2004 full cam tavan falan meganelerin fiyatlarnı bir inceleyin
    golf de pahalı tabiiki de muhteşem bir araç değil normal dünya piyasasının 2 katı fiyata araçları alıyoruz vergi sistemi disbiritür kazığı falan filan başkasının tüküründe deniz diye yüzüyoruz

Ya iyide 2. elde tutmaması kötü olduğundan mı sanki. Kalıplaşmıi bir takım düşünceler 2. ele egemen olmuş ve o düşüncelerin önüne geçilemiyor malesef. Türkiye'de bu kadar tutulan VW'ler arab ülkelerinde (özellikle Suudi arabistan'da) Türkiye'deki Hyundai muamelesi görüyor 2. elde. Orda da varsa yoksa Amerikan arabaları ve Lexus, Toyota vb. Japon arabaları. O kadar kıymetli ki 2 yaşındaki bir Toyota 0 VW ile aynı paraya satılabiliyor. Yani demek istediğim 2. elde iş kaliteye değilde daha çok algıya bakıyor. Bu nedenle 2. el örneği verip bu bundan daha iyidir denirse doğru bir tespit söz konusu olmaz.

• evet ikinci elde tutulmaması kalitesiz olmadığı anlamına gelmez haklısınız ama insan c sınıfı sıfır araç alırken de ikinci eli düşünmeli çünkü c sınıfı araç alan kişiler 10 -20 yıldır çalışıp zar zor bir araya getirdiği parasıyla bir araç alıyor 3-4 milyar diye aldığınız renoyu iki yıl sonra 10 milyar düşüğüne verdiğinizde ettiğiniz tercihin bir anlamı kalmıyor wv pahalı ama en azından kimseye farklı fiyattan araç satmıyor o yüzden marka imajını fiyatı koruyor daha yeni arkadaş oyaktan 43 milyar liste fiyatı olan araçı 34 e alıyor 1 yıl binip seneye 35-36 ya satacak siz gidip 43 e aldığınız araç bu yüzden ikinci el fiyatı direk düşecek tamam araçı çok beğenisiniz 10 yıl satmam derseniz beğendiğiniz istediğiniz araçı alın japonların fransızların almanların sürüş karekterleri donanım kalite fiyat oranları farklı bu da kişiye göre değişecektir ben şahsen şimdiye kadar japon ve alman arabaları kullandım fransız sürmedim japon arabalarının sürmesinin daha zevkli daha yumuşak ve pratik olduğunu ama alman arabalarının da iç kalitesi işçilik oturaklılığının daha iyi olduğunu düşünüyorum megane golf de benim tercihim golf olacaktır ama ikinci el değer kaybı düşünmesem tercihim mazda 3 dizel olurdu sıfır araç alımında ikinci el kaybı önemli ben ona dikkat çekmek istedim megane golf de hangisi kaliteli derseniz iç malzeme kalitesi golf de kesinlikle daha iyi ama araç tercihinde özellikle ikinci elde megane dizellerde uygun fiyat donanım olarak tercih edillebir ama bu sınfta şu an en güzel alınası araç da gulietta ama onun da ikinci eli insanı düşündürür :(

• quote:

evet ikinci elde tutulmaması kalitesiz olmadığı anlamına gelmez haklısınız ama insan c sınıfı sıfır araç alırken de ikinci eli düşünmeli çünkü c sınıfı araç alan kişiler 10 -20 yıldır çalışıp zar zor bir araya getirdiği parasıyla bir araç alıyor 3-4 milyar diye aldığınız renoyu iki yıl sonra 10 milyar düşüğüne verdiğinizde ettiğiniz tercihin bir anlamı kalmıyor wv pahalı ama en azından kimseye farklı fiyattan araç satmıyor o yüzden marka imajını fiyatı koruyor daha yeni arkadaş oyaktan 43 milyar liste fiyatı olan araçı 34 e alıyor 1 yıl binip seneye 35-36 ya satacak siz gidip 43 e aldığınız araç bu yüzden ikinci el fiyatı direk düşecek tamam araçı çok beğenisiniz 10 yıl satmam derseniz beğendiğiniz istediğiniz araçı alın japonların fransızların almanların sürüş karekterleri donanım kalite fiyat oranları farklı bu da kişiye göre değişecektir ben şahsen şimdiye kadar japon ve alman arabaları kullandım fransız sürmedim japon arabalarının sürmesinin daha zevkli daha yumuşak ve pratik olduğunu ama alman arabalarının da iç kalitesi işçilik oturaklılığının daha iyi olduğunu düşünüyorum megane golf de benim tercihim golf olacaktır ama ikinci el değer kaybı düşünmesem tercihim mazda 3 dizel olurdu sıfır araç alımında ikinci el kaybı önemli ben ona dikkat çekmek istedim megane golf de hangisi kaliteli derseniz iç malzeme kalitesi golf de kesinlikle daha iyi ama araç tercihinde özellikle ikinci elde megane dizellerde uygun fiyat donanım olarak tercih edillebir ama bu sınfta şu an en güzel alınası araç da gulietta ama onun da ikinci eli insanı düşündürür :(

Ben size haksızsınız demiyorum zaten. Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız ve zengin bir insan değilseniz 2. elide düşünmeniz gayet doğal. Benim kastettiğim salt 2.elde bir araba tutuldu diye diğerinden daha iyi gibi bir algının oluşması. Oysa bu tamamen bulunduğunuz ülkenin şartlarına, arabaya bakışına ve geçmişten getirdiği otomobil geleneklerine bağlı bir durum.

• quote:

evet ikinci elde tutulmaması kalitesiz olmadığı anlamına gelmez haklısınız ama insan c sınıfı sıfır araç alırken de ikinci eli düşünmeli çünkü c sınıfı araç alan kişiler 10 -20 yıldır çalışıp zar zor bir araya getirdiği parasıyla bir araç alıyor 3-4 milyar diye aldığınız renoyu iki yıl sonra 10 milyar düşüğüne verdiğinizde ettiğiniz tercihin bir anlamı kalmıyor wv pahalı ama en azından kimseye farklı fiyattan araç satmıyor o yüzden marka imajını fiyatı koruyor daha yeni arkadaş oyaktan 43 milyar liste fiyatı olan araçı 34 e alıyor 1 yıl binip seneye 35-36 ya satacak siz gidip 43 e aldığınız araç bu yüzden ikinci el fiyatı direk düşecek tamam araçı çok beğenisiniz 10 yıl satmam derseniz beğendiğiniz istediğiniz araçı alın japonların fransızların almanların sürüş karekterleri donanım kalite fiyat oranları farklı bu da kişiye göre değişecektir ben şahsen şimdiye kadar japon ve alman arabaları kullandım fransız sürmedim japon arabalarının sürmesinin daha zevkli daha yumuşak ve pratik olduğunu ama alman arabalarının da iç kalitesi işçilik oturaklılığının daha iyi olduğunu düşünüyorum megane golf de benim tercihim golf olacaktır ama ikinci el değer kaybı düşünmesem tercihim mazda 3 dizel olurdu sıfır araç alımında ikinci el kaybı önemli ben ona dikkat çekmek istedim megane golf de hangisi kaliteli derseniz iç malzeme kalitesi golf de kesinlikle daha iyi ama araç tercihinde özellikle ikinci elde megane dizellerde uygun fiyat donanım olarak tercih edillebir ama bu sınfta şu an en güzel alınası araç da gulietta ama onun da ikinci eli insanı düşündürür :(

fransız aracı kullanmadım diyorsunuz ve yorum yapıyorsunuz sizde fransız araçlarına karşı önyargılısınız ayrıca temiz bir araç çok çok değer kaybetmez değer kaybedenlerin hepsi kazalı,yüksek km li veya masraflı araçtır piyasada çok bulunduğu için her türlüsünü bulabilirsiniz

• Nisandan ağustos ayına kadar araştırdım tüm arabaları. Megane golf yeni astra focus leon bravo 308 di tercihlerim. Megane ın rakibi kesinlikle golf trendline değil. O kadar para verip daha direksiyondan radyo kumandası olmayan arabaya binmem ben. Comfortline ya da highline desen anlarım karşılaştırmayı da trendline ile karşılaştırılmaz bence. Sonuç, ağustos ayında megane 3 privilege full+full aldım gayette memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedeye -- 2 Kasım 2010; 23:00:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

fransız aracı kullanmadım diyorsunuz ve yorum yapıyorsunuz sizde fransız araçlarına karşı önyargılısınız ayrıca temiz bir araç çok çok değer kaybetmez değer kaybedenlerin hepsi kazalı,yüksek km li veya masraflı araçtır piyasada çok bulunduğu için her türlüsünü bulabilirsiniz

megane hakkında sadece golf in iç kalitesi daha iyi dedim başka bir yorum yapmadım hocam wolsvagen -toyota-opel dışındaki araçların değer kaybı çok oluyor her türlü araştırın

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.