Şimdi Ara

Golf 6 Trendline 1.6 TDI 105 hp mi, Renault Megane 3 HB Privilege 1.5 dCi 105 hp mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
27.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deniz.5

araba 45.000 tl ve bunlardan yoksun kalsam da olur bence. yağmur yağdığında tek hareketle silecekleri çalıştırabilirim yada farları yakabilirim bence. bu boşline sa diğerleri 5 er bin tl farkla ve bu özelliklerle gereksizline sokağaatılanparaline mı oluyo? sırf daha çok satsın daha kalabalık donanım listesi olsun diye doldurmuşlar gereksiz özellikleri arabalara, sonra içinde gereken kullandığın herşey olan ekstra gereksizler olmayanlar boşline oluyo.

kararınızı vermişsiniz hayırlı olsun
    benim bir arkadaşım da sizin gibi polyannacılık oynuyordu
    36000 tl verdiği polo da yol bilgisayarı bile yoktu aman ne olacak ben kendim kendim hesaplarım diyordu ne de olsa vw kalitesi diyip kendini avutuyordu.
    dsg şanzımanı dağıtınca ve servis kullanıcı hatası dedikten sonra yüzündeki ifadeyi görünce bunu söylemek istedim ama düşene bir tekme atmak içimden gelmedi.

ondan sonra da aşağıdaki konuyu açtım zaten
    http://forum.donanimhaber.com/m_43906367/mpage_2/f_/key_//tm.htm#43930214

2. el karşılaştırması yaparken aracın sıfırı ile arasındaki yüzdeye bakın
    2. el sorunsuzluk..vs vs gibi şeyler duyunca aklıma hep Ajda Pekkan'nın palavra palavra şarkısı geliyor

• polyanncaılık filan değil arkadaşım. şehiriçi her gün okula gidip gelen biri için bu araba fazlasıyla yeter. üstteki yazdıklarım uzun yollarda gerekebilir, benim için değil. sonuna kadar memnunum aracımdan, en ufak pişmanlığım da yok acaba başka model yada comfortline mı alsaydım diye. gerekli gördüklerimi ekledim zaten arabama imzamda gördüğün gibi, diğerleri olmasa da olur. tüketimi performansı konforu her yönüyle uzun yıllar kullanacağım bir araç. bence artık klişe olmuş vw kalitesi diyip kendine avutma filan diyeceğine otur da bir araştır bakalım kim şikayetçi vw araçlarından. türk malı renolardan çok daha dayanıklı olacağı kesin..
  • quote:

polyanncaılık filan değil arkadaşım. şehiriçi her gün okula gidip gelen biri için bu araba fazlasıyla yeter. üstteki yazdıklarım uzun yollarda gerekebilir, benim için değil. sonuna kadar memnunum aracımdan, en ufak pişmanlığım da yok acaba başka model yada comfortline mı alsaydım diye. gerekli gördüklerimi ekledim zaten arabama imzamda gördüğün gibi, diğerleri olmasa da olur. tüketimi performansı konforu her yönüyle uzun yıllar kullanacağım bir araç. bence artık klişe olmuş vw kalitesi diyip kendine avutma filan diyeceğine otur da bir araştır bakalım kim şikayetçi vw araçlarından. türk malı renolardan çok daha dayanıklı olacağı kesin..

sen almansın galiba
    Ben Sapına kadar TÜRKÜM ve her zaman Türk malları tercihim olur.
    Türk malı olmazsa da Türkiye'de üretim yapanlardan tercih etmeye çalışırım.
    O yüzden hep Türkiye'de üretim yapan firmalara sempatim olur.
    şikayetlere gelince polyannacılık oynamaya devam et
    neyse uzatmaya gerek yok tercih senin zevk senin hayırlı olsun

• milliyetçiliğe göre teknoloji. o da güzel. anadol verelim biz sana. şahin kartal filan hepsi güzel arabalar.. nese ne diye cevap veriyosam. ben ihtiyacı olana önerilerimi yazıyorum arkadaşım, beğenmiyorsan umrumda değil, istediğin arabayı al bana ne. ama alman malının kaliteli olduğunu söyleyince sen alman mısın demen tam anlamıyla CAHİLLİK benden söylemesi. hadi iyi alışverişler..
  • quote:

konuyu açan ben golf aldım ve çok ta memnunum zaten

hayırlı olsun
  • quote:

milliyetçiliğe göre teknoloji. o da güzel. anadol verelim biz sana. şahin kartal filan hepsi güzel arabalar.. nese ne diye cevap veriyosam. ben ihtiyacı olana önerilerimi yazıyorum arkadaşım, beğenmiyorsan umrumda değil, istediğin arabayı al bana ne. ama alman malının kaliteli olduğunu söyleyince sen alman mısın demen tam anlamıyla CAHİLLİK benden söylemesi. hadi iyi alışverişler..

senden de böyle bir cevap beklerdim yanılmamışım
    asıl CAHİLLİK bir milletin(alman ,japon,ingiliz...vb) yaptığı her ürün kaliteli olur safsatasına inanmaktır.
    Eğer öyle bir genelleme olacaksa bende Kendi milletimin yaptığı ürünlerin kaliteli olduğu fikrini benimserim.
    Bu tür yargılara cam tavan sendromu diyorlar istersen biraz araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 5 Kasım 2010; 9:15:30 >

• evet ben de tam öyle demiştim değil mi zaten? almanların yaptığı her şey kaliteli, çikolatası bile. porsche, mercedes, bmw, audi, vw, skoda,... bunların dışında siemens, bosch, blaupunkt,... mühendislik alman işidir arkadaşım. cam tavan sendromu filan boş konuşmayalım. bunun dışında mesela soğutma sistemlerinde amerikanlar üstündür. ısıtma sistemlerinde ve araba sektöründe almanlar. bir sürü şey sayabilirim, çünkü şahsen mühendisim ve bu işin içindeyim. konu buralara nasıl geldi bilemiyorum ama uğraşamam senin gibilerle ya. araba konusunda türk malı mı alman malı mı bunu tartışmaya gerek yok. ülkü ocağına filan kaydol en iyisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Salus

quote:

arkadaşım ben megan la golfü kıyaslıyorum sen passat kullanmışın konuşuyosun o zaman git laguna kullan da konforu gör anladığım kadarıyla meganı kullanmayı becerememişsin yada senin araç pertten çıkma falan dı galiba bende de vardı megan2 sedan 2004 model 180 190 ları çok gördüm ve o arabanın verdiği zevki hiçbir arabadan almadım evet golfde kullandım fsi motorlu 2005 primiline ve sadece bu arabamı dedim meganın yanında... arkadşımda cadyy vardı 2008 de sıfır almıştı 2. günü turbo patlattı araba düz yolda giderken birde servis çamura yattı mahkemeye verecem tehdidiyle zorla kabul ettiler ama cüzi bir miktar yine cebinden verdi... anlayacağınız vw. dw sorunsuz değil...
    Laguna Kullanda Konfor Gör Demişsin.? Ne Mercedes-Benz Mi Kullanıyosun Megan'la 180 190 gördüm demişsin Kaç Dk Da Çıktı O KM'Ye Benim Bildiğim renault Kullanıcıları 140 dan sonra Basmıyor VW renault Asla Aynı Kefeye Kolunamaz... Golf De Megan'La AynI Kefeye Konulumaz.. renault benden uzak ALLAHA Yakın OlSun evet Mercedes'de sorunlar çıkıyor VW Dede Sorunlar Çıkıyor Ama Dediğim Gibi renault Bana GüveN Vermiyor Megan Pert Flan Değildi Kardeşim

sen yanlış biliyorsun ve sallıyorsun milleti yanlış yönlendirip körü körüne uyduruk bilgiler bveriyorsun yahu kardeşim böyle atmasyon yazıyorsunuz yazıyorsunuz ondanm sonra biz cevap verince üzerimize geliniyor.
    amaç hız yapmaksa eğer istediğin aracı getir Honda civic ,civic type-r, golf vs 2002 model clio rs ile toz yutturmassam kısa uzun mesafe farketmez burada bir daha renaultun adını ağzıma bile almayacağım.vw yi ve türevlerini zaten değerlendirmeye bile almıyorum bu bahsettiğim clio rs ile ÖYLE VW FELAN DEĞİL HIZ YAPMASIYLA ÜN KAZANMIŞ SENİN HIZLI BİLDİĞİN YOLLARIMIZDA ÇOKÇA BULUNAN İSTEDİĞİN ARABAYI getir bu birrrrr...

Laguna konfor olarak mercedesden aşağı kalmaz evet kullanda bin de gör passat vectra gibi odunlarla karıştırma kesinlikle laguna daha konforlu ve rahat bir araba laguna bu ikiiiii

Golf 6 Trendline 1.6 TDI 105 hp mi, Renault Megane 3 HB Privilege 1.5 dCi 105 hp mi?

Golf 6 Trendline 1.6 TDI 105 hp mi, Renault Megane 3 HB Privilege 1.5 dCi 105 hp mi?

bu da megane 3:

Resimlerden de anlaşılacağı üzere golf hem iç tasarım hem de dış tasarım bakımından meganenin m si bile olamaz bu üüüççç

140 görmez diye sallamışsın ama özellikle kalkışta twingo reno 12 spring bile dahil renaultlar muadillerine göre çok daha seridir.Yeni modellerden bahsetmiyorum bile bu dörttt

Renault muhtemelen daha z sorun çıkarır 3-5 kuruşa halledersin ama vw sık sorun çıkarır ve adamın ocağına incir diker bu beşşşş,

Sana güven vermiyor demek renault ....Bu salladıkların atmasyonların dışında Renault şimdiye kadar üretilmniş en güvenli araçlardır bilmiyorsan git oku araştır bu altı

Bir golf ile bir meganı 10 ay boyunca aynı bozuk köy ve yol koşullarında aynı şekilde kullan ve sonra ikisini de servise götür bak bakalım sorunlara hangisi daha sağlammış hangisi daha az sorun çıkarmış aynı yol koşullarında aynı süre iöçerisinde hangisinden servisten kaç paraya çıkacaksın bu yedi

Bunların dışında eleştirilmeyecek yanı da yok değil son çıkan symbol şimdiye kadar gördüğüm en çirkin araba mesela ...ama böyle diye hepsine çamur atmak da doğru değil sen bir megane III e bin bakalım bi şehir turu at bakalım kesinlikle fikrin değişecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 5 Kasım 2010; 23:45:17 >

• Denizkubi sen yok musun sen,Golf'ün en boşunu koymuşsun Megane'ın da en dolusunu.

Tasarım konusuna bir şey diyemem,göreceli bir kavram.Ama işin içine kalite girince bir dakika durun derim.Karşınızdaki de Golf yani.

Bu arada Avrupa satış adetleri yayınlandı forumda,orada ilgi çekici bir veri var.
  • O değil de Laguna Mercedes'ten geri kalmıyormuş konfor konusunda. O kısım beni koparmaya yetti

Ayrıca 2001 yılında 0 olarak aldığımız Clio 1.4 16v 98hp RXT otomatik vites (Fransa'da üretilen en full versiyon olur kendileri) aracın bize 2008'e kadar çektirdiği çileden sonra Renault mümkünse uzak dursun. Renault yol yardımı bizim numarayı kaydetmişti ve aradığımız zaman direk "nerede bozuldu araç" diye açıyorlardı telefonu. Bobinden tutun da şanzımana kadar arıza vermediği yeri kalmamıştı arabanın. Sattık da kurtulduk Allah'ın cezası teneke yığınından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 6 Kasım 2010; 0:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Denizkubi sen yok musun sen,Golf'ün en boşunu koymuşsun Megane'ın da en dolusunu.

Tasarım konusuna bir şey diyemem,göreceli bir kavram.Ama işin içine kalite girince bir dakika durun derim.Karşınızdaki de Golf yani.

Bu arada Avrupa satış adetleri yayınlandı forumda,orada ilgi çekici bir veri var.

avrupalı salak daha ucuz ve kaliteli megan varken golf alıyor hala

yahu boşver denizkubi konuşsun dursun kalite, konfor, sürüş keyfi isteyen golf'ü alır alıyor da sonuç olarak

• konu nerden nereye gidiyo golf megan karşılaştırması yapılmıyor burda trend ile privilej karşılaştırılıyor ve hala golf konfor donanım ve esp li megan yanında üstün görmenize şaşırıyorum şu at gözlüklerinizi çıkartın artık merak etmeyin siz almasanızda olur ama düşünenlerin aklını bulandırmayın yeter bu kadar fanatiklik görmedim size kalsa polo mu megan mı deseler bazı dengesizler çıkar polo der doğuş çok güzel yapıyor 40 bine poloyu kakalamakla...........
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

konu nerden nereye gidiyo golf megan karşılaştırması yapılmıyor burda trend ile privilej karşılaştırılıyor ve hala golf konfor donanım ve esp li megan yanında üstün görmenize şaşırıyorum şu at gözlüklerinizi çıkartın artık merak etmeyin siz almasanızda olur ama düşünenlerin aklını bulandırmayın yeter bu kadar fanatiklik görmedim size kalsa polo mu megan mı deseler bazı dengesizler çıkar polo der doğuş çok güzel yapıyor 40 bine poloyu kakalamakla...........

Konuyu açan Golf aldım memnunum demiş,tercih yapanın aklını bulandırmıyoruz zaten.

Siz çok meraklıysanız gidip Megane alın.Donanımları da alın ucuza,daha az sürüş keyfini de almış olursunuz yanında.

Bu arada düzgün yorum yapmanı tavsiye ederim,yapamayacaksan da medeni bir ortamda yorum yapma.Dengesizi bilemem;ama kimin medeni olmadığı açık.Sanki sokakta arkadaşınla konuşuyorsun.

• ben zaten konu açan arkadaş için demedim diğer düşünenlerin dedim... tercih meselesidir ben meaganı golfe tercih ederim sizde golfu megana ama bu kadar kötülenmezki bir marka daha megan 3 ün koltuğuna oturmamış adamlar atıp tutuyor yok megan2 şöyleydi buda öyledir... nerden biliyosun kardeşim bindinmi içine sürdünmü aracı.... yol tutuş daonanım güvenlik sağlamlık hepsi iki araçda da aynıdır ama privilaj primiline den daha iyidir ama hingline deseniz o zaman koşullar düşünülür ama ortalama 8 bin fazla golfun fiyatı ayrıca diğer vw fanatiklerinin yazdıklarını okursanız onların hakarete varan açıklamalarını görürsünüz... f/p oranına göre uygun olduğu için megan diyorum bana para kazandırmıyor sonuçda şuan fluance araştırıyorum 39 bin fiyat aldım privilaj 1.6 benzinliye ESP, ZENON, SUNROF, YARI DERİ BEJ DÖŞEME standart eller serbest sistemi var daha uygununu bulursan söylede bakalım...

• sonuç olarak zaten bu düşüncem genele yansımış ki satış rakamları ortada....

heee siz şimdi türk insanı değilmi işte maldan ne anlarki yoksul kesim alır nasıl olsa bizim milletimiz salak tabi gidip 40 bine koskocaman polo varken aynı fiyata k.. kadar megan alıyor dersiniz...
  • golf nire megane nire.Megane istediğin kadar doldur yine eşşek meselesi.Kral golf varken.Bu tercih yapılırken hiç düşünülmez hemen vw bayine gidilir ve bir golf alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

sonuç olarak zaten bu düşüncem genele yansımış ki satış rakamları ortada....

heee siz şimdi türk insanı değilmi işte maldan ne anlarki yoksul kesim alır nasıl olsa bizim milletimiz salak tabi gidip 40 bine koskocaman polo varken aynı fiyata k.. kadar megan alıyor dersiniz...

derler.
    onlar kendilerini elit zannederler
    benzer kalitedeki malı 10000 fazlaya alırlar,sonra gelip burada kendilerini savunmaya çalışırlar.
    malzeme kalitesiymiş,sürüş keyfiymiş ıvır zıvır diyede kendilerini kandırırlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ftk44

golf nire megane nire.Megane istediğin kadar doldur yine eşşek meselesi.Kral golf varken.Bu tercih yapılırken hiç düşünülmez hemen vw bayine gidilir ve bir golf alınır.

kendinizi kandırmaya devam edin siz....
  • quote:

golf nire megane nire.Megane istediğin kadar doldur yine eşşek meselesi.Kral golf varken.Bu tercih yapılırken hiç düşünülmez hemen vw bayine gidilir ve bir golf alınır.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: strify

quote:

+1

Bence Megane III golften hem daha şık hem daha donanımlı bir araç.
    ikisi aynı fiyat olsa yine megane alırım çünkü megane daha havalı bir araç bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 7 Kasım 2010; 10:13:51 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.