ben bu formu anlamadım bir türlü... burda herkes vw taraftarı hemde fanatik.. vw olsunda ne olursa olsun diyenlerdenler... resimlere bakmayın gidin yakından inceleyin ben ikisinide inceledim şahsi fikrim golfe bakmam bile meganın yanında orjinal zenon isteğe bağlı getirtiyosun golf da ne kadar acaba fiyatını bilen varmı... bu konuşan kişiler meganın koltuğuna oturmamış insanlardır kesin lafa bak ya sadece çelik jant için golf bırakılıp megan alınırmıymış... bilmiyorsanız konuşmayında milletin aklını karıştırmayın bari... konuşcqaksan da git önce bir arabaya bak ondan sonra konuş....
megane kullandım evet hemde 5 saat bi yolculuk yaptım Akrabamın Pasattı Var 14 saat yol gitik 9 saat ben kullandım 5 saat o kullandı bi kullan derim UZUN YOL Ama Sen Burda Golf La Megane Kıyaslıyosun Gülüyorum Sadece Sana Birader. o 9 saat boyunca 1 kere bile olsun hararete bakmadım Ama Meganede Kullandım Hayatımda Hiçte Kazada Yapmadım hayatım boyunca ama arabayı hızlı Sürerim meganede 100 le gittim çunku tırsıyorum yanından tır geçınce sallanıyo...megane Çokmu Kaliteli Bi araba?? Golf Te Öylemi Bas Basa Bildiğin Kadar Banamısın Demiyo motorsan en ufak bi ses çıkmadı sena göre renault VW Dağa Dayanıklı güvenilir araba ama BENİM İÇİN DEĞİL
arkadaşım ben megan la golfü kıyaslıyorum sen passat kullanmışın konuşuyosun o zaman git laguna kullan da konforu gör anladığım kadarıyla meganı kullanmayı becerememişsin yada senin araç pertten çıkma falan dı galiba bende de vardı megan2 sedan 2004 model 180 190 ları çok gördüm ve o arabanın verdiği zevki hiçbir arabadan almadım evet golfde kullandım fsi motorlu 2005 primiline ve sadece bu arabamı dedim meganın yanında... arkadşımda cadyy vardı 2008 de sıfır almıştı 2. günü turbo patlattı araba düz yolda giderken birde servis çamura yattı mahkemeye verecem tehdidiyle zorla kabul ettiler ama cüzi bir miktar yine cebinden verdi... anlayacağınız vw. dw sorunsuz değil...
Ondan sonra Golf neden bu kadar pahalı oldu oluyor, şuraya bakıyorumda. Ben doğuş otonun yerinde olsam trendline golfu 80 milyar yapardım. -VW abi bu. -VW alıyorsunuz beyfendi.
quote:
Orijinalden alıntı: efsanea_06
quote:
Orijinalden alıntı: mesgs Ufak bir not: Yetkili bir renault servisinde çalışan bir arkadaşım (motor ustası) kendisi için kesinlikle herhangi bir renault almayacağını söyledi. Mutlaka ama mutlaka her modelde farklı bir kronik problem yaşandığını söyledi. Ne kadar doğrudur bilemem.
bunu birde vw servisinde çalışanlara sorun bakalım onlar ne diyecekonlarda aynısını söyler çünkü servise arıza yapmayan araç gelmez
gerçekten mi. teşekkürler bilgi için ama dikkat ederseniz ben KRONİK arızadan bahsettim. vurgulamak istediğim buydu
Sadece markaya para vermek akıl işi değil. Markayı Doğuş oto sağlamadı.VW kalitesi sağladı.
Eğer marka imajı önemli diyorlarsa elemanlarına insanlık göstersinler. Ne selama cevap veriyorlar, ne güleryüz, ne fiyat verebiliyorlar, ne peşinat kabul ediyorlar, ne pazarlık...
"Aracımız yok, ön talep kabul ediyoruz, kapora verin araç 2-3 ay sonra gelince o günkü fiyatından alacaksınız. "
Ulan 40000 TL'ye araç mı alıyoruz 100 TL'ye lastik mi alıyoruz belli değil. Adamın yüzüne sövüp çıktım bayiden. Kalktım ikinci bayiye gittim orda durum daha feci...
quote:
arkadaşım ben megan la golfü kıyaslıyorum sen passat kullanmışın konuşuyosun o zaman git laguna kullan da konforu gör anladığım kadarıyla meganı kullanmayı becerememişsin yada senin araç pertten çıkma falan dı galiba bende de vardı megan2 sedan 2004 model 180 190 ları çok gördüm ve o arabanın verdiği zevki hiçbir arabadan almadım evet golfde kullandım fsi motorlu 2005 primiline ve sadece bu arabamı dedim meganın yanında... arkadşımda cadyy vardı 2008 de sıfır almıştı 2. günü turbo patlattı araba düz yolda giderken birde servis çamura yattı mahkemeye verecem tehdidiyle zorla kabul ettiler ama cüzi bir miktar yine cebinden verdi... anlayacağınız vw. dw sorunsuz değil...
Laguna Kullanda Konfor Gör Demişsin.? Ne Mercedes-Benz Mi Kullanıyosun Megan'la 180 190 gördüm demişsin Kaç Dk Da Çıktı O KM'Ye Benim Bildiğim renault Kullanıcıları 140 dan sonra Basmıyor VW renault Asla Aynı Kefeye Kolunamaz... Golf De Megan'La AynI Kefeye Konulumaz.. renault benden uzak ALLAHA Yakın OlSun evet Mercedes'de sorunlar çıkıyor VW Dede Sorunlar Çıkıyor Ama Dediğim Gibi renault Bana GüveN Vermiyor Megan Pert Flan Değildi Kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: Salus
quote:
Laguna Kullanda Konfor Gör Demişsin.? Ne Mercedes-Benz Mi Kullanıyosun Megan'la 180 190 gördüm demişsin Kaç Dk Da Çıktı O KM'Ye Benim Bildiğim renault Kullanıcıları 140 dan sonra Basmıyor VW renault Asla Aynı Kefeye Kolunamaz... Golf De Megan'La AynI Kefeye Konulumaz.. renault benden uzak ALLAHA Yakın OlSun evet Mercedes'de sorunlar çıkıyor VW Dede Sorunlar Çıkıyor Ama Dediğim Gibi renault Bana GüveN Vermiyor Megan Pert Flan Değildi Kardeşim
1) Türkçeyi düzgün kullanmayı öğren sonra araba kullanmayı öğren.. 2)Hayatımda Ford'dan şaşmadım fakat demişsin ki 140'dan sonra basmıyor renocular..1.4 polo kullanan çok yakın bir arkadaşım ve aracı sık sık bende kullanıyorum sana diyeceğim hayatımda bu kadar ölü bir motora sahip araç görmedim..1.4 clio'lar yanında kara şimşek kalıyor
quote:
Orijinalden alıntı: mesgs
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mesgs Ufak bir not: Yetkili bir renault servisinde çalışan bir arkadaşım (motor ustası) kendisi için kesinlikle herhangi bir renault almayacağını söyledi. Mutlaka ama mutlaka her modelde farklı bir kronik problem yaşandığını söyledi. Ne kadar doğrudur bilemem.
bunu birde vw servisinde çalışanlara sorun bakalım onlar ne diyecekonlarda aynısını söyler çünkü servise arıza yapmayan araç gelmez
gerçekten mi. teşekkürler bilgi için ama dikkat ederseniz ben KRONİK arızadan bahsettim. vurgulamak istediğim buydu
bana kronik arızası olmayan bir araç söyler misiniz?trafiğe çıkan araç sayısıyla karşılaştırmak gerekiyor Türkiye nin en çok satan araç markası Renaulttur golflerdeki kronik klima kompresörü sorununu,caddydeki kronik turbo ve baskı balata sorununu,passattaki kronik klimadan gelen sesleri,kapı kollarının soyulmasını,kapı ve bagaj kilitlerinin bozulmasını bilmeyen yoktur herhalde:)
quote:
Orijinalden alıntı: mesgs
quote:
quote:
1.9 tdi motorun turbo sorunun kronik olduğunu duynamışsan konuşmaya gerek yok...
tabiki golf onun
quote:
Orijinalden alıntı: Salus
quote:
şu yazıyı nasıl yazabildin bilmiyorum ama çok iyi birşey biliyorum sen arabanın a sından anlamıyorsun o yüzden....
seni artık kaale almaya gerek yok sen böyle kendin çal kendin oyna takıl buralarda...
quote:
Orijinalden alıntı: mulligun
quote:
Orijinalden alıntı: laprace
quote:
Orijinalden alıntı: berkcanvardali
Herkez tutturmuş boşline golf ne boşline ya esp abs 6 hava yastığı çift bölgeli klima zart zurt bi çelik jant yok diye abartmayın yani fiyat farkı var tamam ama o da vw farkı
Şu vwnin fakını biri bana anlatsın valla düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum şu ana kadar transporter,caddy,golf,passat kullandım ama bulamadım vw farkını.Neymiş şu fark anlatında bende öğreneyim.
renault kullansaydın anlardın farkı.
sürekli vw kullanarak tabikide anlamazsın....
2 aydır fluence sahibiyim.Bakalım belki ileride anlarım farkı
biri trendline diğeri privilage ise tartışma gereksiz tercih Privilage. Golf mü Megane mi? aynı donanım seviyesinde tartışmaya devam edilebilir.
renaultcular 140 dan sonra basmıyor dıyen arkadas ben megane 3 kadar sesız ve yol tutus ve konforu ıyı ayarlanmıs bır c segmentı gormedım daha ıyı yol tutanı var cok sert suspansıyon la mumkun buda ..ben cok kez lımıtlere 190 la gıttıgım yolda aldıgım tepkı bu araba nekadar sesız ve hız bellı etmıyor bendekı ıthaldı bu arada ...bılmeden konusmamak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: gorele2000
auto motor und sport demişsin, saygı duyarım. O zaman o testin orijinalini verelim...
Master test, bir AMS klasiği...
sonuç
her özellikte bırak megane kendi sınıfı a3 ve bmw 1 serisine bile fark atan GOLF:::
master test.. buyrun:: kes yapıştır değil.. full+full
sıralama. 1 golf 2. a3 3. uzar gider , 12 tane toplam araç var sanırım..
Verdiğin testte Megane 7 puan farkla üçüncülüğü kaçırmış.Klasik ams taktiği ince ayarlarla istediği yani WAG grubu araçları milletin gözüne sokmak.Sürüş dinamiğinde(güvenliği) Golf'e BMW 1 'den yüksek puan vermeleri ise bence nirvanaya ulaştıkları nokta olmuş.Tabi ince taktikler yine konuşmuş BMW'nin sürüş dinamiğinde duman edeceğini bildikleri için farklı lastik ve jant ölçüleriyle işi bitirmişler.225 tabanlı Golf ,Audi ve Seata karşı 205 tabanlı Bmw Focus ve Megane.Baksana sürüşten kazanmak için en iddaalı oldukları sessizliği bile Megane'a kaptırmışlar.Kes yapıştır dediğin veride ise Megane ve Golf aynı marka ve aynı ebatta lastikle teste sokulmuş.Sonuç kafa kafaya.İstersen Ams türkiyeden karşılaştırmanın detaylarına bakarsın.Halen arada dağlar olduğunu düşüne dur aynı konforu hadi bir tık düşüğünü diyelim senide kırmayalım daha ucuza almak mümkünken , trendline Golf yanında Privilage Megane tercih etmemek için mantık sınırlarını zorlamak yada senin gibi önyargılı olmak gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: fottili
quote:
Orijinalden alıntı: gorele2000
auto motor und sport demişsin, saygı duyarım. O zaman o testin orijinalini verelim...
Master test, bir AMS klasiği...
sonuç
her özellikte bırak megane kendi sınıfı a3 ve bmw 1 serisine bile fark atan GOLF:::
master test.. buyrun:: kes yapıştır değil.. full+full
sıralama. 1 golf 2. a3 3. uzar gider , 12 tane toplam araç var sanırım..
Verdiğin testte Megane 7 puan farkla üçüncülüğü kaçırmış.Klasik ams taktiği ince ayarlarla istediği yani WAG grubu araçları milletin gözüne sokmak.Sürüş dinamiğinde(güvenliği) Golf'e BMW 1 'den yüksek puan vermeleri ise bence nirvanaya ulaştıkları nokta olmuş.Tabi ince taktikler yine konuşmuş BMW'nin sürüş dinamiğinde duman edeceğini bildikleri için farklı lastik ve jant ölçüleriyle işi bitirmişler.225 tabanlı Golf ,Audi ve Seata karşı 205 tabanlı Bmw Focus ve Megane.Baksana sürüşten kazanmak için en iddaalı oldukları sessizliği bile Megane'a kaptırmışlar.Kes yapıştır dediğin veride ise Megane ve Golf aynı marka ve aynı ebatta lastikle teste sokulmuş.Sonuç kafa kafaya.İstersen Ams türkiyeden karşılaştırmanın detaylarına bakarsın.Halen arada dağlar olduğunu düşüne dur aynı konforu hadi bir tık düşüğünü diyelim senide kırmayalım daha ucuza almak mümkünken , trendline Golf yanında Privilage Megane tercih etmemek için mantık sınırlarını zorlamak yada senin gibi önyargılı olmak gerekir.
Aynen hocam sessizlik konusunda güya sınıfının en iyisi golf(!) bu testte bariz şekilde megane'ın gerisinde.Yol tutuşu benim verdiğim kısım ams Türkiyeden aynı lastik boyutları 205/55/16'yla yapılmış testler zaten kafa kafaya bir yol tutuşu var.Konfor konusundada ciddi anlamda megane çok iyi.Arada fark yokken hatta megane daha sessizken neden aynı paraya dolu aracı almayayımki?
bu jant kapağı olayına fazla takılmayın derim,bir haftadır avrupa plakalı araçlarda dikkatimi çeken şey bir çok arabanın jant kapaklı olması sizde bi dikkat edin isterseniz,arabalar yerinden geliyor/almanya,fransa)ama yine jant kapaklı.
Benımde dikkatimi cekti, audi a4 gördüm bi tane silecekleri eski tip olanlardandı, önünde mazda6 sw vardı onunda silecekleri eski tip olanlardı. Audinin jantlarıda kapaktı. :S Alman plaka
hiç düşünmeden direk gidip mazda 3 alırıdım
quote:
Orijinalden alıntı: sadık_57
quote:
Orijinalden alıntı: osp1905
Evde Laguna Privilege Cam tavanlı var yani Megane'ın abisi, bir de Golf 6 tdi dsg var, iç hacim dışında her türlü Golf daha iyi. Malzeme kalitesi tartışılmaz bile. Donanıma gelince Renault özellikleri koymuş olmak için koyuyor, hergün bir sorun aracın her yerinden ses geliyor, sürücü koltuğunun arka kısmı durup duruken attı ve ha bire çıkıyor. Ben görünürde sırf göz boyamak için çoğu kullanılmayan özellikler yerine, gerçekten kullanılan ve gerçekten tüm özellikleri sorunsuzçalışan kaliteli bir arabayı tercih ederim. Bu yüzden Golf diyorum.
fanatikliğinde anca bu kadarı olur kardeşim yani golf le lagunayı kıyaslıyorsun ve golf ü üstün çıkarıyorsan ya biz hiç birşey bilmiyoruz yada sende bir sorun var biri c sınıfı biri d sınıfı segmentleri farklı bir kere sen hiç lagunayla uzun yola gittin mi ??? konforu o zaman gör işte.... o dediğin özellikleri vw. koymuyor golfe ama ve size çok tatlı geliyor nedense megan 2 lerde neden çok sorun duydun biliyormusun çünkü golfün kaç kattı sattı acaba onu bir öğren sonra oranla inan hemen hemen aynı çıkar....
bu kadarına dca pes doğrusu bu resmen çamur atma iftira atma yahu kardeşim sen bırak golfü felan da bi 2010 model passata bin bi de 2006 model lagunaya bin bakalım hangisi daha güzel ve daha konforlu ondan sonra konuş
quote:
Orijinalden alıntı: denizkubi
quote:
Orijinalden alıntı: sadık_57
quote:
Orijinalden alıntı: osp1905
Evde Laguna Privilege Cam tavanlı var yani Megane'ın abisi, bir de Golf 6 tdi dsg var, iç hacim dışında her türlü Golf daha iyi. Malzeme kalitesi tartışılmaz bile. Donanıma gelince Renault özellikleri koymuş olmak için koyuyor, hergün bir sorun aracın her yerinden ses geliyor, sürücü koltuğunun arka kısmı durup duruken attı ve ha bire çıkıyor. Ben görünürde sırf göz boyamak için çoğu kullanılmayan özellikler yerine, gerçekten kullanılan ve gerçekten tüm özellikleri sorunsuzçalışan kaliteli bir arabayı tercih ederim. Bu yüzden Golf diyorum.
fanatikliğinde anca bu kadarı olur kardeşim yani golf le lagunayı kıyaslıyorsun ve golf ü üstün çıkarıyorsan ya biz hiç birşey bilmiyoruz yada sende bir sorun var biri c sınıfı biri d sınıfı segmentleri farklı bir kere sen hiç lagunayla uzun yola gittin mi ??? konforu o zaman gör işte.... o dediğin özellikleri vw. koymuyor golfe ama ve size çok tatlı geliyor nedense megan 2 lerde neden çok sorun duydun biliyormusun çünkü golfün kaç kattı sattı acaba onu bir öğren sonra oranla inan hemen hemen aynı çıkar....
bu kadarına dca pes doğrusu bu resmen çamur atma iftira atma yahu kardeşim sen bırak golfü felan da bi 2010 model passata bin bi de 2006 model lagunaya bin bakalım hangisi daha güzel ve daha konforlu ondan sonra konuş
sen ne diyorsun be çamur atan sizin gibi zihniyetler işte ben laguna passat dan üsütn demedim yazıyı dikkatli oku golf den üstün dedim diğer arkadaşın lafına karşıılık nerenizle anladınızsa artık... passat ile laguna aynı segmentin araçlarıdır birbirlerine karşı büyük üstünlükleri yoktur sadece bazı + ve - leri vardır... ama üstündür diyemezsin ben golf trendline ile megan 3 privilaj ı karşılaştırmasını yapıyorum ve megan herzaman bu araca karşı üstündür.. ama hıngline olursa o zaman durum değişir ama aradaki fiyat farkı en az 8.000 tl gibi bir rakam paran varsa alırsın hepsi bu.........