Şimdi Ara

~ Golf 6 Türkiye ~ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.322
Cevap
43
Favori
841.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar benim bi sorum var.benim yakıt konusunda sorunum vardı.emsallerinden cok yakıo gibi geliodu bana.bilgi ekranında anlık yakıt tuketimini gosteren ekran birde ortalama yakıt tuketimini gosteren ekran var.
    ben daha yeni kesfettim.ortalama yakıt tuketimindeyken direksiyondaki OK tusuna bastıgımızda bi tane daha ortalama yakıt gosteren ekran geliyo.birisinde ekranın ag ust kosesinde 1 digerinde 2 yazıyo.bunlar sehirici ve sehirdısı degerlerimi.eger oyleyse hangisi sehir ici hangisi sehirdısı yuksek olan sehir icimi oluyo.bu konuda beni biraz aydınlatırmısınız
  • Bu arada ESP Tuşuna bastığımızda kadranda yanıp söndüğündemi devrede oluyor ESP yoksa Hep sönükkenmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: icecube_fb

arkadaslar benim bi sorum var.benim yakıt konusunda sorunum vardı.emsallerinden cok yakıo gibi geliodu bana.bilgi ekranında anlık yakıt tuketimini gosteren ekran birde ortalama yakıt tuketimini gosteren ekran var.
    ben daha yeni kesfettim.ortalama yakıt tuketimindeyken direksiyondaki OK tusuna bastıgımızda bi tane daha ortalama yakıt gosteren ekran geliyo.birisinde ekranın ag ust kosesinde 1 digerinde 2 yazıyo.bunlar sehirici ve sehirdısı degerlerimi.eger oyleyse hangisi sehir ici hangisi sehirdısı yuksek olan sehir icimi oluyo.bu konuda beni biraz aydınlatırmısınız

şu şekilde 1 yazan kısım aracı çalıştırdın kontağı kapattın ortalama tüketim değerini gösteriyor, 2 yazan yer sağ alt köşesinde yazan km kadar ortalama almış olup sana gösterio, yani sen istediğin zaman sıfırlıyorsun, kontağı aç kapa, yolculuk yap depoyu fulle ne yaparsan yap hep ortalamaya etkileyerek devam ediyor. Sen ne zaman sıfırlarsan o zaman baştan hesaplamaya başlıyor. Uzun süredir sıfırlamadıysanız, aracınızın ortalama yakıt tüketimini 2 numaarlı ekrana bakıp söylemeniz daha doğru olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: By Devvil

Bu arada ESP Tuşuna bastığımızda kadranda yanıp söndüğündemi devrede oluyor ESP yoksa Hep sönükkenmi?

ESP tuşuna basınca esp, asr, ve traction control kapanıyor, ve ışık ekranda sürekli yanıp sönüyor. 30dk sonra tekrar devreye giriyor ya da 60km hızı aştığında tekrar devreye giriyor. ESP açıkken bir uyarı ışığı yanmıyor ancak ki araç patinaja ya da esp'lik bir duruma düştüğünde bu sistem devreye giriyor ve ışık yanıp sönmeye başlıyor. Tehlike geçince yine sönük kalmaya devam ediyor.
  • arkadaşlar farlarınız 1-2-3 konumlarından hangisinde ve far ayarının yanındaki düğme( iler- geri yapılan) ne işe yarıyor
  • ya iyice kafam karıstı keske simdi arabaya bakma imkanım olsaydı.2 numaralı ekran genel mi.ben benzin alınca sıfırlıyorum daima.ozaman hangi ekranı etkiliyo.kusura bakma emre ben bisey anlamadım
    quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

quote:

arkadaslar benim bi sorum var.benim yakıt konusunda sorunum vardı.emsallerinden cok yakıo gibi geliodu bana.bilgi ekranında anlık yakıt tuketimini gosteren ekran birde ortalama yakıt tuketimini gosteren ekran var.

şu şekilde 1 yazan kısım aracı çalıştırdın kontağı kapattın ortalama tüketim değerini gösteriyor, 2 yazan yer sağ alt köşesinde yazan km kadar ortalama almış olup sana gösterio, yani sen istediğin zaman sıfırlıyorsun, kontağı aç kapa, yolculuk yap depoyu fulle ne yaparsan yap hep ortalamaya etkileyerek devam ediyor. Sen ne zaman sıfırlarsan o zaman baştan hesaplamaya başlıyor. Uzun süredir sıfırlamadıysanız, aracınızın ortalama yakıt tüketimini 2 numaarlı ekrana bakıp söylemeniz daha doğru olur.

• quote:

ya iyice kafam karıstı keske simdi arabaya bakma imkanım olsaydı.2 numaralı ekran genel mi.ben benzin alınca sıfırlıyorum daima.ozaman hangi ekranı etkiliyo.kusura bakma emre ben bisey anlamadım

sıfırladığında hangi ekrandaysanız onu etkiliyor, kitapçığı okursanız orda daha ayrıntılı yazıyor. 1 numaralı ekran kısa mesafe için ayarlanmış bir ölçüm sistemi, aracı kullandınız stop ettiniz hemen sıfırlanmıyor yanılmıyorsam üzerinden 3 saat geçmesi gerekiyor kendiliğinden sıfırlanması için. Ancak 2 numaralı kısım siz sıfırlamadığınız takdirde sıfırlanmıyor.

Örnek vererek açıklamak gerekirse

1 numaralı ekran şöyle çalışıyor

sabahleyin kalktım aracı çalıştırdım işe gittim
    1. gün 20km ortalama 8.2 lt
    2. gün 20km ortalama 8.5 lt
    2. gün akşam gezmeye gittim 15km ortalaması 9.0 lt
    ertesi gün yavaş kullandım uzun yol yaptım 100km ortalaması 6.5 lt

2 numaralı ekranı da bunların genel ortalamasını alıyor

toplamda 155km yol gösteriyor ortalama da 7,2 lt gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elrohir -- 19 Haziran 2009; 1:02:22 >

• Yarın çıkcam arabayla gene akşam 7-8 gibi bilgisayardaki ayarların fotolarını çekcem ekliycem sorcma ney neyin hava durumu, hız ayarı(hani geçince dındın ötüyor), birde anlık dijital kmyi biliyorum Şu ESP olayını biri yazsa keşke???
  • cok saol bu acıklama cok iyi oldu.bu arada cok ilginc birsey oldu.sahibinden.com da golf 6 lara bakarken birde ne goriyim benim aracın resmi.elemanın teki benim aracı ilk aldıgımda cektigim bi foto vardı forumada koymustum kısındı.forumdan mı calmıs naapmıssa.''golf 6 kullanan varmı'' bolumunde baslarda olması lazım benim aracın ilk fotoları.se....siz benim arabanın bi resmini koymus ama arac biraz mozaikli gozukuyo yarın link veririm.emre tekrardan tesekkurler benden bukadar saat yine 2 yi gecti...

quote:

quote:

ya iyice kafam karıstı keske simdi arabaya bakma imkanım olsaydı.2 numaralı ekran genel mi.ben benzin alınca sıfırlıyorum daima.ozaman hangi ekranı etkiliyo.kusura bakma emre ben bisey anlamadım

sıfırladığında hangi ekrandaysanız onu etkiliyor, kitapçığı okursanız orda daha ayrıntılı yazıyor. 1 numaralı ekran kısa mesafe için ayarlanmış bir ölçüm sistemi, aracı kullandınız stop ettiniz hemen sıfırlanmıyor yanılmıyorsam üzerinden 3 saat geçmesi gerekiyor kendiliğinden sıfırlanması için. Ancak 2 numaralı kısım siz sıfırlamadığınız takdirde sıfırlanmıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: alphi

arkadaşlar farlarınız 1-2-3 konumlarından hangisinde ve far ayarının yanındaki düğme( iler- geri yapılan) ne işe yarıyor

En soldayken gündüz farları yanıyor - H15
    Ortadayken arkalar ve öndeki park farları - Dipsizler
    En sağdayken arkalar ve hem farlar hemde parklar yanıyor - H7 & Dipsizler
    Farlar yanarken düğmeyi kendine doğru çektiğinde Arka sis lambası ve ön sis lambaları yanıyor. (ben sonradan taktırdım önleri değişebilir orjinalinde.)

(Emre abi sağol..!)
  • quote:

quote:

Bu arada ESP Tuşuna bastığımızda kadranda yanıp söndüğündemi devrede oluyor ESP yoksa Hep sönükkenmi?

ESP tuşuna basınca esp, asr, ve traction control kapanıyor, ve ışık ekranda sürekli yanıp sönüyor. 30dk sonra tekrar devreye giriyor ya da 60km hızı aştığında tekrar devreye giriyor. ESP açıkken bir uyarı ışığı yanmıyor ancak ki araç patinaja ya da esp'lik bir duruma düştüğünde bu sistem devreye giriyor ve ışık yanıp sönmeye başlıyor. Tehlike geçince yine sönük kalmaya devam ediyor.

esp yi neden devre dışı bırakma seçeneği vardır acaba, yani neden, hangi durumlarda esp nin kapatılmasına ihtiyaç duyulur....

ikincisi arkadaşlar, ben yeni öğrendem bilmeyen arkadaşlar için bir bilgi, arabanın camları açıksa kumandadan kilitleme tuşuna basılı tuttuğunuzda açık camları kapatıyor, aynı şekilde açma tuşuna basılı tuttuğunuzda camları açıyor, bu yan aynaları kumandadan kapatıp açabiliyormuyuz, bilgisi olan var mı.. saygılar

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alphi

arkadaşlar farlarınız 1-2-3 konumlarından hangisinde ve far ayarının yanındaki düğme( iler- geri yapılan) ne işe yarıyor

En soldayken gündüz farları yanıyor - H15
    Ortadayken arkalar ve öndeki park farları - Dipsizler
    En sağdayken arkalar ve hem farlar hemde parklar yanıyor - H7 & Dipsizler
    Farlar yanarken düğmeyi kendine doğru çektiğinde Arka sis lambası ve ön sis lambaları yanıyor. (ben sonradan taktırdım önleri değişebilir orjinalinde.)

(Emre abi sağol..!)

sayın By Devvil bu H7 dipsizler nedir acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerdrb -- 19 Haziran 2009; 13:32:48 >

• yan aynalar highline larda kapatılıyor.yuvarlak anolog u cevirerek kapatılıyo otomatik
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker1999

esp yi neden devre dışı bırakma seçeneği vardır acaba, yani neden, hangi durumlarda esp nin kapatılmasına ihtiyaç duyulur....

Arabadan daha fazla zevk almak için, tabi bunu yaparken etraftaki insanlarıda düşünmek lazım Allah korusun...
    Kimi sürücünün hoşuna gitmez araç'ın her daim müdahale etmesi
    Golf 6'da tamamen kapanıyor mu bilmiyorum ESP...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xhaustion -- 19 Haziran 2009; 13:51:49 >
  • Sizler de sağ olun arkadaşlar,

aynalar uzaktan kumanda ile kapanmıyor, sadece içerideki düğmeden kapanıyor.

ESP olayına tekrar dönersek, bazen sportif kullanmak istediğinizde esp dert olabiliyor ama tamamen kapatılmıyor, 60 km/h hızdan sonra tekrar devreye giriyor. Daha düşük hızda da belli bir miktar sizin kontrolünüze bıraktıktan sonra tekrar müdahale ediyor. Bir de şunu fark ettim esp açık olsa dahi el freni kullandığınızda esp devreye girmiyor ya da çok geç girecek ben girmesini bekleyecek kadar tepkisiz kalamadım. Tabiki trafiğe kapalı alanlarda yapılmış denemeler bunlar.
  • quote:

arkadaşlar bu aracın lambaları tamamen kapatılamıyor mu. 0 kunumundada yanıyon AUTO konumunda da.

Göstergelerin ortasındaki menü ayarlarında daylight var ondaki kutucuğa tıkla, tik işareti kalkar; o sayede en soldaki konuma getirince gündüz farları yanmaz. Orta konumda park, sağda kısalar yanar.
  • quote:

sayın By Devvil bu H7 dipsizler nedir acaba...

H7 Normal farın türü

Tipsizde Park lambalarının türü..

Cam kapatmayı bende biliyorum eskiden bmw lerde vardı özenirdim hep.. Camları açtığınızda 10 saniye sonra falan araç kendini kilitliyor ama keşke belli bir süre sonrada kendi kapatsa camları basılı tut tut sıkıyor..

• Sanırım sadece GTI'da tamamen kapatmaya izin var ESP'yi. Aslında 122 ve 160'da da kapanıyordurda gizli bir yolu vardır, BMW ve Mercedes'de olduğu gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zahirpau

Göstergelerin ortasındaki menü ayarlarında daylight var ondaki kutucuğa tıkla, tik işareti kalkar; o sayede en soldaki konuma getirince gündüz farları yanmaz. Orta konumda park, sağda kısalar yanar.

Ben yok diye biliyorum, menülerde daylight diye bir şey hatırlamıyorum, tek hatırladığım zaman kısmında daylight savingi açarak saati yaz/kış uygulaması için olan kısım.
  • xuNiQ'in yazdığı gibi 1. hafıza kontağı açtıktan sonra hesaplamaya başlar ve kontağı kapattıktan 2 saat sonra sıfırlar. Eğer 2 saatten kısa bir sürede kontak tekrar açılırsa eski ölçüme devam eder. 2. hafızanın ise 2 saat kısıtlaması yoktur, 9999km'de bir otomatik sıfırlar. Bu hafızalardan herhangi birini sıfırlanmak istenirse direksiyondaki "ok" tuşuna 2 saniye süreyle basılması gerekli.
    Arkadaşlar bu arada aracı çalışıtırdıktan sonra ve kapatmadan önce belli bir süre beklemek gerekiyor. Örneğin bir yerde 10 dakikalık veya yarım saatlik bir işiniz var ve araca geri döneceksiniz. bu durumda da kontağı kapatmadan 20-30 saniye beklemek gerekli mi? Yoksa bu bekleme süresi sadece aracı daha uzun bir süre kullanmayacaksak mı geçerli?
    Diğer bir sorum da camsuyu olarak ne kullanıyorsunuz. Normal suyun içine herhangi bir katkı maddesi koyuyor musunuz? Malum antifirizli su kullanmaya artık gerek yok. Zaten mavi tortu bırakıyor. Şu an normal su kullanıyorum ancak bu da sileceklerin camda ses çıkartmasına neden oluyor.

Bu arada bugün Golf6'ya ekstra birşeyler koymuşlar mı diye Eskihisar'a gittim. Ancak ellerinde göstermek için bile araç yokmuş. Satış danışmanı dışarıda benim aracı gördü, (tabii benim olduğunu bilmiyor) "bakın size sadece şu aracı gösterebilirim" dedi. Aracın benim olduğunu, bi de highline olduğunu öğrenince bakmak istedi. İşe yeni başlamış ve baya uzun süreden beri ellerine highline araç gelmiyormuş. Zaten kendisi de hiç highline görmemiş
    Golf6'nın böyle yok satması insanı biraz sevindiriyor

quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.