Şimdi Ara

~ Golf 6 Türkiye ~ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.322
Cevap
43
Favori
841.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yol sesi ile ilgili bir yalıtım işlemi yaptıran yada araştıran oldu mu ?
    Dökme asfalt veya bozuk yollarda Focus'tan bile daha çok ses alıyor gibi geliyor bana.
  • yok bende eskiden Chia focus vardı zenonları ona almıştım valla 1000 tl falan indirimli para vermiştim zenon kitim çakma değil, ama golfe uymaz endişesi taşıyorum bizim arabalarda mercek yok biliyorsun, zenon ışığı dağınık duruyor.

ekzosa nasıl zam gelir vay şerefizler.

shark anteni bulamadım en son sokakta gezerken navigasyonlu bir scirocco bulup tepesinden sökücem:)))

quote:

Orjinalden alıntı: icecube_fb

msesut abi egzoz ucu almıyosun xenon alıyosun.alıyosan 3000 euro ya orjinalini al digerleri cok cakma duruyo.trafikteki aracları gormuyomusun sahin civic golf 5 e de takan cok ama biseye benzemio.adamlar bisiklet susler gibi araba modifiye ediyolar.bence geregi yok.bu arada yoktun dun hic.bizim herifler egzoza zam yapmıslar.sabah bi aradım bilgi aldım aksam baktım yuzde 300 zam yapmıslar.sen naaptın shark anten isini.bu arada bagaj havuzu almayı dusunen varmı
    quote:

Orjinalden alıntı: mesut_19

aslanım öyle değil işte o işler
    golf saygı duyulan bir araç, orjinalliği çok bozarsan dalga geçilen araç olur diye düşünüyorum
    ama bu işin aslını bilecek olan yine golf kullanıcıları olur
    sen problem yok diyorsun +1, problem yok diyenler listesine aldım seni
    5 kişi daha problem yok derse zenonu takarım :)
    quote:

Orjinalden alıntı: By Devvil

2009 Model Zenonlu amele işte daha ne Ben zenon alcaktım ama 1küsür dedikleri için vazgeçtim ve ampülü değiştirdim kime ne? Araba senin araban zenon olmuş olmamış ne alaka amelelikle.. Sen nasıl rahat edeceksen onu al..

• tesekkurler..

quote:

Orjinalden alıntı: miracle40

xuNiQ'in yazdığı gibi 1. hafıza kontağı açtıktan sonra hesaplamaya başlar ve kontağı kapattıktan 2 saat sonra sıfırlar. Eğer 2 saatten kısa bir sürede kontak tekrar açılırsa eski ölçüme devam eder. 2. hafızanın ise 2 saat kısıtlaması yoktur, 9999km'de bir otomatik sıfırlar. Bu hafızalardan herhangi birini sıfırlanmak istenirse direksiyondaki "ok" tuşuna 2 saniye süreyle basılması gerekli.
    Arkadaşlar bu arada aracı çalışıtırdıktan sonra ve kapatmadan önce belli bir süre beklemek gerekiyor. Örneğin bir yerde 10 dakikalık veya yarım saatlik bir işiniz var ve araca geri döneceksiniz. bu durumda da kontağı kapatmadan 20-30 saniye beklemek gerekli mi? Yoksa bu bekleme süresi sadece aracı daha uzun bir süre kullanmayacaksak mı geçerli?
    Diğer bir sorum da camsuyu olarak ne kullanıyorsunuz. Normal suyun içine herhangi bir katkı maddesi koyuyor musunuz? Malum antifirizli su kullanmaya artık gerek yok. Zaten mavi tortu bırakıyor. Şu an normal su kullanıyorum ancak bu da sileceklerin camda ses çıkartmasına neden oluyor.

Bu arada bugün Golf6'ya ekstra birşeyler koymuşlar mı diye Eskihisar'a gittim. Ancak ellerinde göstermek için bile araç yokmuş. Satış danışmanı dışarıda benim aracı gördü, (tabii benim olduğunu bilmiyor) "bakın size sadece şu aracı gösterebilirim" dedi. Aracın benim olduğunu, bi de highline olduğunu öğrenince bakmak istedi. İşe yeni başlamış ve baya uzun süreden beri ellerine highline araç gelmiyormuş. Zaten kendisi de hiç highline görmemiş
    Golf6'nın böyle yok satması insanı biraz sevindiriyor

quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

quote:

ya iyice kafam karıstı keske simdi arabaya bakma imkanım olsaydı.2 numaralı ekran genel mi.ben benzin alınca sıfırlıyorum daima.ozaman hangi ekranı etkiliyo.kusura bakma emre ben bisey anlamadım

sıfırladığında hangi ekrandaysanız onu etkiliyor, kitapçığı okursanız orda daha ayrıntılı yazıyor. 1 numaralı ekran kısa mesafe için ayarlanmış bir ölçüm sistemi, aracı kullandınız stop ettiniz hemen sıfırlanmıyor yanılmıyorsam üzerinden 3 saat geçmesi gerekiyor kendiliğinden sıfırlanması için. Ancak 2 numaralı kısım siz sıfırlamadığınız takdirde sıfırlanmıyor.

Örnek vererek açıklamak gerekirse

1 numaralı ekran şöyle çalışıyor

sabahleyin kalktım aracı çalıştırdım işe gittim
    1. gün 20km ortalama 8.2 lt
    2. gün 20km ortalama 8.5 lt
    2. gün akşam gezmeye gittim 15km ortalaması 9.0 lt
    ertesi gün yavaş kullandım uzun yol yaptım 100km ortalaması 6.5 lt

2 numaralı ekranı da bunların genel ortalamasını alıyor

toplamda 155km yol gösteriyor ortalama da 7,2 lt gösteriyor

• mesut abi sen nerelerdesin ya.naapcaz biegzoz baslıgı ile bi anteni takamadık
  • Cam suyuna ben daha ellemedim, içinde gelen ilk cam suyu duruyor hala Ama ben normal su kullanırdım eski aracımda bunda da öyle kullanırım diye düşünüyorum.

Mesut bey zaten çakma zenon tabiri merceksiz sistemler için kullandığım bi tabirdi, xenon kitinin kalitesinin bir önemi yok. Işık hüzmesinin mercek sayesinde tam yola yansıtılmadığı takdirde gözü inanılmaz rahatsız ediyor. Hadi mercek uyguladınız, bu defa arkaya iki kişi daha binince yine farlar yukarı kalkıyor. Far ayarınız da çalışmayacağı için aşağı indiremiyorsunuz, yine karşınızdakine eziyet. Hakkıyla xenon uygulaması mercek + otomatik far yükseklik ayarı + far yıkama şeklinde oluyor. Tabi orjinal xenonu olmayan araca bu sistemi uygulamak oldukça pahalı ve zahmetli.

canım herkes yapıyor siz de yapsanız n'olur? bişey olmaz, bir kaç kişi küfür eder, muaynede söküp geçersiniz, bazı piskopatlar selektör atar üzerinize sürer. Bunların hiç biri önemli değil, ancak bir gün ışıklarınız birinin gözünü alırsa? Bunun külfetinin altından maddi-hadi kazaya karışmadınız-manevi olarak kalkabilecekmisiniz?

• paylaşımda ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Bugün biraz kitabını kurcaladım ve bir iki paylaşım yapmak istiyorum, tabi henüz pratikte denemedim ve buradaki özellikler bizlerin araçlarında varmı onuda tam bilmiyorum.

gösterge tablosunda temsili resimlerle arka koltukta oturanların kemer takıp takmadıklarını gösterte biliyoruz.

cam otomatiğinin kullanımı, açma veya kapamada tüm camaların açılacağı ve kapatılacağının belirlenmesi.

Aracı acma işleminde sadece sürücü kapısı için aktif hale getirme, örnek açma tuşuna bir kez basınca şoför ikinci basışta diğer kapıların açılması.

Ayna inrime işlemi, ayna indirme aktifken geriye doğru manevra yapıldığnda kaldırımı görmemiz amacıyla ön yolcu ayna indilir.

senkronize ayna ayaralama. sürücü aynası ayarlanırken aynı anda diğer aynada ayarlanıyormuş.

aracı kilitlerken yada açarken yanan lambaların yanma zamanlarının ayarlanması

araç açıldıktan sonra 30 sn içerisinde hiç bir kapı ve bagaj açılmaz ise araç tekrar kendini kilitliyormuş. Böylece yanlış ve bilmeden aracın açık kalması engelleniyor.

gündüz farı kumandasının dere dışı bırakılması, sinyal ve uzun far kolunu AŞAĞI ve ARKAYA hareket ettirin (sol sinyal ve korna) ve bu konumda sabit tutun. kontağı tam 3 sn açın ve ardından tekrar kapatın. Gündüz sürüş farı kumandası devre dışı bırakılır ve artık açılmaz. açılmasıda aynı işlemle.

Araç bir kaç sn 140 km nin üzerinde gittiğinde sürüş falarını açar, 65 km nin altınada bir kaç sn düştüğündü kapatırmış. yağmur sensörü bir kaç sn çalıştığında sürüş farları açılırmış. bir kaç dakika çalışmadığındada kapanırmış.

Launch-Control-Programı, ESP kapalıyken Sol ayağınızla fren pedalına basın ve basılı tutun. vites kolunu S konumana ve tiptronik konumuna getirin, motor devri yaklaşık 3200 dv gelinceye kadar sağ ayağınızla gaz pedalına basın, sol ayağınızı fren pedalından çekin. Bu program maksimun bir hızlanma sağlarmış. Nedemekse artık...

şimdilik bu kadar arkadaşlar. Umarım faydalı olur.. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerdrb -- 20 Haziran 2009; 1:38:16 >

• Aynı kitap bizim araçtada war.. Hepsi güzelde bunların hiçbiri olmuyor Trendline'da..

"gösterge tablosunda temsili resimlerle arka koltukta oturanların kemer takıp takmadıklarını gösterte biliyoruz." (Bu sanırım farklı ekran)

"cam otomatiğinin kullanımı, açma veya kapamada tüm camaların açılacağı ve kapatılacağının belirlenmesi."

"Aracı acma işleminde sadece sürücü kapısı için aktif hale getirme, örnek açma tuşuna bir kez basınca şoför ikinci basışta diğer kapıların açılması."

"Ayna inrime işlemi, ayna indirme aktifken geriye doğru manevra yapıldığnda kaldırımı görmemiz amacıyla ön yolcu ayna indilir."

"senkronize ayna ayaralama. sürücü aynası ayarlanırken aynı anda diğer aynada ayarlanıyormuş."

"aracı kilitlerken yada açarken yanan lambaların yanma zamanlarının ayarlanması"

"Launch-Control-Programı, ESP kapalıyken Sol ayağınızla fren pedalına basın ve basılı tutun. vites kolunu S konumana ve tiptronik konumuna getirin, motor devri yaklaşık 3200 dv gelinceye kadar sağ ayağınızla gaz pedalına basın, sol ayağınızı fren pedalından çekin. Bu program maksimun bir hızlanma sağlarmış. Nedemekse artık..."

Bunu denedim daha doğrusu denemeye çalıştım ama kıyamadım arabaya yazııkkk..

Bu arada bendende bi bilgi (kitaptan (Ç)Aldım): 140Km üzeri hızla giderken cama su sıktığınızda hemen silecekler devreye giriyor..(Normalde sudan sonra giriyor silecekler devreye.)

(Bu olmuyor dediğim şeyleri yapabilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim h.line'lardaki bilgisayar için 3bin'tl istediler..

• quote:

Orjinalden alıntı: ilker1999

gösterge tablosunda temsili resimlerle arka koltukta oturanların kemer takıp takmadıklarını gösterte biliyoruz.

gündüz farı kumandasının dere dışı bırakılması, sinyal ve uzun far kolunu AŞAĞI ve ARKAYA hareket ettirin (sol sinyal ve korna) ve bu konumda sabit tutun. kontağı tam 3 sn açın ve ardından tekrar kapatın. Gündüz sürüş farı kumandası devre dışı bırakılır ve artık açılmaz. açılmasıda aynı işlemle.

Araç bir kaç sn 140 km nin üzerinde gittiğinde sürüş falarını açar, 65 km nin altınada bir kaç sn düştüğündü kapatırmış. yağmur sensörü bir kaç sn çalıştığında sürüş farları açılırmış. bir kaç dakika çalışmadığındada kapanırmış.

Bunları ben de bilmiyordum, teşekkürler ilker bey çok yararlı bir paylaşım oldu.

Launch control olayı ise 7 ileri DSG de çalışmıyor 6 ileri DSG olanlar için yani gti versiyonunda çalışıyor. 7 ileri DSG şanzımanda kuru kavrama kullandığından olsa gerek launch control yapılamıyor.

• Emre abi Yazıdakilerden benim araca uyan varmı?
  • 1.Ayna inrime işlemi, ayna indirme aktifken geriye doğru manevra yapıldığnda kaldırımı görmemiz amacıyla ön yolcu ayna indilir.

2.senkronize ayna ayaralama. sürücü aynası ayarlanırken aynı anda diğer aynada ayarlanıyormuş.

1.geri vitese takıldıgında sag ayna asa iniyodu aracı ilk aldıgımızda simdi inmio.bunu nasıl aktif yapıcaz ayarları yapınca yazarsanız iyi olur

2.surucu aynası ayarlanırken diger aynada ayarlanıyo bunuda nasıl kapatabiliriz.ben gıcık oluyorum
  • quote:

Emre abi Yazıdakilerden benim araca uyan varmı?

emin olmamakla beraber hiç sanmıyorum, trendline modelinde genelde bir özellik için alt yapı olsa dahi özelliği kullanılabilir kılmıyorlar, tamamen satış stratejisi için.
  • H.line'daki ekranı almam gerekiyor o zaman o ayarları açmam için aslında servise götürüp sormak gerekiyor belki bilgisayarla onlar ayarlayabilir.. Emre abi 15 Bakımına gittiğinde benim için sorman mümkünmü?
  • quote:

1.Ayna inrime işlemi, ayna indirme aktifken geriye doğru manevra yapıldığnda kaldırımı görmemiz amacıyla ön yolcu ayna indilir.

2.senkronize ayna ayaralama. sürücü aynası ayarlanırken aynı anda diğer aynada ayarlanıyormuş.

1.geri vitese takıldıgında sag ayna asa iniyodu aracı ilk aldıgımızda simdi inmio.bunu nasıl aktif yapıcaz ayarları yapınca yazarsanız iyi olur

2.surucu aynası ayarlanırken diger aynada ayarlanıyo bunuda nasıl kapatabiliriz.ben gıcık oluyorum

ayna ayarlama tuşu r konumunda olduğunda ve geri vitese taktığında inmesi lazım, inmiyorsa araç geri vitesteyken r konumuna getir ve aşağı doğru bakacak şekilde ayarla ondan sonra çalışır.

iki aynanın aynı anda ayarlanmasını menüden de düzeltebiliosun ama kısa yolunu söyleyim sana sağ dikiz aynasını r konumuna getirip bir kere ayarla sonra ikisi de teker teker ayarlanmaya başlayacak, açmak istersen menüden aynalar kısmından açarsın.

• quote:

H.line'daki ekranı almam gerekiyor o zaman o ayarları açmam için aslında servise götürüp sormak gerekiyor belki bilgisayarla onlar ayarlayabilir.. Emre abi 15 Bakımına gittiğinde benim için sorman mümkünmü?

Bakımı beklersem seneye giderim, ben araçla yılda 15 bin anca yapıyorum ama yarın servise gideceğim biraz işleri hızlandırmak için sıkıştırmak gerekio sanırım.
  • Yarın gittiğinde sor işte alla alla..
  • bilgiler icin tesekkurler.bisey sorcam by devvil.araca 42 kusur vermistiniz galiba.neden dsg sanzuman aldınız.ben trendline +dsg alanları anlamıyorum.yanlıs anlamayın manuel alsaydınız comforline alabilirdiniz..kisiden kisiye degisir yinede.kimisi manuel sever kimisi otomatik
    quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

quote:

1.Ayna inrime işlemi, ayna indirme aktifken geriye doğru manevra yapıldığnda kaldırımı görmemiz amacıyla ön yolcu ayna indilir.

ayna ayarlama tuşu r konumunda olduğunda ve geri vitese taktığında inmesi lazım, inmiyorsa araç geri vitesteyken r konumuna getir ve aşağı doğru bakacak şekilde ayarla ondan sonra çalışır.

iki aynanın aynı anda ayarlanmasını menüden de düzeltebiliosun ama kısa yolunu söyleyim sana sağ dikiz aynasını r konumuna getirip bir kere ayarla sonra ikisi de teker teker ayarlanmaya başlayacak, açmak istersen menüden aynalar kısmından açarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 20 Haziran 2009; 2:50:53 >

• Haklısın başta ben Comfortline düz istiyordum ama annemde kullandığı için annem otomatik istedi ve Comfortline DSG 'ye durum yetmeyince Trendline almak zorunda kaldık.. Ben ilk defa otomatik kullandım oda bu araç işte iyikide dedim otomatik almışız.. Para durumu müsait oldukca zaten Değiştircem donanımları yavaş yavaş..
  • anladım.ozaman sende haklısın
  • Emre abi bi tek bunu çekebildim bu ney?

ve manuelde kullandığımızda yaptımız km'ye nerden bakcaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Devvil -- 20 Haziran 2009; 3:03:39 >
  • arkadaslar iste arac budur.golf 5 ama gordugum en guzel golf 5 lerden.ayrıca aracat egzoz baslıgı var.bizim araclara da olur gibi duruyo.sorsak mı acaba nerden edinims nekadara almıs bizim de bu egzoz baslıgından mutlaka edinmemiz lazım araca tam oturmus cok guzel gozukuyo.iste link

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.